Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hamburg – Ingolstadt 1:1 (kon.)
Augsburg – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – Schalke 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
0:2 (0:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 27.08.2016, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a někdy příště se na Vás zase budu těšit na počtenou! (17:28:43)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:17.
     
    Je dobojováno, vstup do nového ročníku německé Bundesligy lépe vyšel fotbalistům Wolfsburgu, kteří na hřišti Augsburgu vítězí poměrem 2:0, a připisují si tak premiérové tři body do ligové tabulky! Měli jsme možnost sledovat velice vyrovnaný duel, který nám v prvních šedesáti minutách příliš fotbalové krásy nenabídl, naopak důrazných soubojů o balon bylo k vidění opravdu hodně. V prvním poločase hosté sice tahali za kratší konec provazu, po střele Daniel Didaviho to však byli právě oni, kdo se dostal do vedení!

    Ve druhém poločase se Schubertovi svěřenci mohutně hnali za vyrovnáním, z nespočtu jejich šancí se však pouze jedna dá označit za vážnější. V pětašedesáté minutě nebezpečně pálil Bobadilla, Casteels ale předvedl dost možná klíčový zákrok celého mače. V jeho samotném závěru navíc Vlci dokázali přidat branku, když přímý kop zpoza pokutového území nekompromisně proměnil obránce Ricardo Rodríguez!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Utkání už se pouze dohrává, hosté si užívají dvoubrankový náskok a v naprostém klidu a pohodě si kulatý nesmysl vyměňují na vlastní polovině, zahraje si dnes nepřekonaný Koen Casteels.
     
    90
    O vítězi tohoto klání už je rozhodnuto, není proto nutné nastavovat zbytečně příliš času navíc a ví to i hlavní rozhodčí, který přidává pouze dvě minuty.
    89. Ricardo RODRÍGUEZ - 0:2
     
    89
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    A touto obrovskou příležitostí na navýšení svého vedení hosté nepohrdli, o tříbodový zisk už je dnes zřejmě nic nepřipraví! Po dlouhém rozmýšlení se standardní situace nakonec ujal RICARDO RODRÍGUEZ, který přízemní dělovkou zvládl propálit balon jak skrze zeď, tak i za záda brankáře Hitze!
     
    89
    Domácí hráči i fanoušci budou zažívat těžké chvilky. Baier totiž kousek před pokutovým územím povalil k zemi Arnolda, a Wolfsburg tak bude zahrávat přímý kop ze sakramentsky nebezpečné pozice!
     
    88
    Po Jankerově nákopu si nejvýše na hranici šestnáctky vyskočil Altintop a sklepl balon pro sprintujícího Stafylidise. Ten se po rychlém průniku dostal až na kraj šestnáctky, jeho centr však výtečně přečetl Bruma.
     
    87
    Tohle bylo od Usamiho zcela zbytečné. Japonský záložník unikajícího Gustava v pohodě stíhal, naprosto hloupě po něm ovšem sáhl, navíc před zraky hlavního sudího, který celou situaci opravdu nemohl přehlédnout. Fotbalisté Wolfsburgu se už nikam pochopitelně neženou.
     
    86
    Utkání už pomaloučku polehoučku spěje ke svému závěru, s jehož přibližováním se to vypadá, že domácím trochu začíná docházet šťáva. Povede se Augsburgu ještě vykouzlit vyrovnávací trefu?
     
    85
    Augsburgští se teď ale museli koncentrovat na defenzivní činnosti, po Błaszczykowského centru se totiž k hlavičce dostal Bruno Henrique, jeden z domácích beků ale jeho pokus zblokoval na roh. Z něj se Vlkům nepodařilo udeřit, Knoche si pomohl jasným faulem.
     
    84
    Poslední střídání se rozhodl provést domácí kouč Schubert. Jedná se o jasné posílení ofenzivy, už značně unaveného Kohra nahradí zkušený Halil Altintop.
     
    83
    Před pár okamžiky příchozí Takaši Usami si nějakých osmadvacet metrů před brankou soupeře navedl kulatý nesmysl na svou silnější pravačku, v momentě střely se ale lehce zapotácel, a Casteelse tak nijak zvlášť zaměstnat nezvládl.
     
    82
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ja-Čeol Ku, přichází Takaši Usami.
     
    81
    Bas Dost se ve druhé půli poměrně vytratil z divácké zřetele, nyní se hostující trenér rozhodl pro jeho stažení ze hry. Místo něj dostává šanci šikovný brazilský záložník Bruno Henrique.
     
    80
    Po dlouhé odmlce si mohli zaútočit i Vlci. Błaszczykowski, který se už posunul na svou tradiční pozici pravého záložníka, našel na se hřiště číhajícího Gustava, do jeho rány ale po vzoru odvážných hokejových obránců padl Kohr.
     
    79
    Vzápětí se však hostující obrana musela mít opět na pozoru. Po Arnoldově nejisté rozehrávce se totiž vpřed vydal Raúl Bobadilla, který měl danou situaci vyhodnotit jako ideální pro střelecký pokus, místo toho ale zbytečně zpomalili a o míč přišel.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 35. Didavi (Dost), 89. Ricardo Rodríguez

    Karty:   67. Kohr (AUG) – 31. Gerhardt (WOF), 62. Bruma (WOF)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:17.
    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Gouweleeuw, Janker, Stafylidis – Kohr (84. Altintop), Baier – Bobadilla, Ku (82. Usami), Caiuby – Finnbogason (63. Či Tong-won).
    Náhradníci: Luthe – Opare, Altintop, Feulner, Či Tong-won, Usami, Rieder.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Błaszczykowski, Knoche, Bruma, Ricardo Rodríguez – Gustavo (C), Gerhardt (60. Arnold) – Draxler, Didavi (72. Träsch), D. Caligiuri – Dost (81. Bruno Henrique).
    Náhradníci: Benaglio – Schäfer, Ascues, Träsch, Bruno Henrique, Brekalo, Arnold.

    Rozhodčí: Sascha Stegemann – Christian Fischer, Sören Storks

    Diváci: 26 172
    thejrc.org