Pelicans Lahti – Třinec 3:2 (kon.) | Poprad – Örebro HK 0:5 (kon.)
konec
Pelicans Lahti
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC Oceláři Třinec
sk Sobota 27.08.2016, 16:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    To je od nás z tohto zápasu všetko, ja sa na vás teším opäť pri prenose z posledného zápasu tohtoročného Tatranského pohára. (18:17:54)
     
    Najlepší hráči zápasu
    Lahti – Ben Blood
    Třinec – Cory Kane
     
    V samostatných nájazdoch víťazstvo získal Třinec.
     
    V tretej tretine pelikáni z Lahti zvýšili svoje vedenie v 41. minúte rýchlym gólom Blooda. Petružálek síce dokázal znížiť, ale českému celku sa už následne nepodarilo vyrovnať, a tak si trofej pre víťaza odnášajú domov do Fínska práve pelikáni z Lahti. Třinec končí na skvelom druhom mieste.

    Aj po tomto zápase budeme svedkami samostatných nájazdoch a následne vyhodnotenia najlepších hráčov zápasu a korunovácie celkových víťazov.
     
    Víťazom Tatranského pohára v roku 2016 sa stáva tím Pelicans Lahti!
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Sekundu pred koncom mal príležitosť aj Špirko, no jeho delovka z pravého kruhu bola zablokovaná a puk skončil na ochrannej sieti!
     
    59:43
    Třincu sa podarilo vyhrať buly a po Rothovej prihrávke pálil z pravého kruhu Hrabal. Mieril však iba do Juvonena.
     
    59:37
    Teraz už nie, Hamerlík opúšťa svoju bránku. Po zakázanom uvoľnení sa však vhadzuje pred Juvonenom a trénerska dvojica Kýhos, Kopřiva si berie oddychový čas!
     
    59:13
    Puistolovi sa podarilo odstrániť puk z obrannej tretiny a tým prinútil Hamerlíka, aby ešte ostal vo svojej bránke.
     
    58:53
    Puk je v obrannom pásme Třinca, Lahti sa zatiaľ bránia úspešne. Hamerlík ešte nemôže odísť z brány.
     
    57:50
    S blížiacim sa záverom sa tlak Třinca pomaly stupňuje. Čo chvíľa môžeme čakať odchod Hamerlíka z bránky.
     
    56:43
    V ďalšej možnosťi na skórovanie bol aj Kamil Kreps, ktorý si prevzal puk pri ľavom kruhu a korčuľoval až na opačnú stranu, odkiaľ strieľal, no Juvonenov betón bol pripravený.
     
    56:28
    Roth si spracoval prihrávku na pravom kruhu a ešte nestrieľal, ale prihrával späť medzi kruhy. Tam však nebol voľný Ružička.
     
    55:55
    Pri rozohrávke si tentokrát nerozumeli Oceliari. Hra sa po odpískanom zakázanom uvoľnení sťahuje pred Hamerlíkovu pravicu.
     
    55:21
    A aj si musel. Po vyhratom vhadzovaní Třinca okamžite od modrej pálil Hrabal, no gólman Lahti dokázal strelu vyraziť. Po odstrelení puku je z toho ďalší icing.
     
    55:16
    Pelikáni vyhodili puk z vlastnej tretiny, čo znamená, že čiaroví rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie. Pozor si bude musieť dať Juvonen.
     
    53:26
    Třinec dal gól!
    Oceliari znižujú stav stretnutia a záver zápasu bude teda poriadne zaujímavý! Puk sa dostal na modrú čiaru k Hrabalovi, ktorý okamžite vystrelil a jeho zakončenie šikovne tečoval JAKUB PETRUŽÁLEK!
    Asistencia: Josef Hrabal.
     
    52:38
    Vartiainen našiel spoza bránky v super šanci pred bránkou Joonasa Alanneho, ktorý strieľal z prvej, no iba priamo do stredu bránky, kde bol Hamerlík celým svojím telom!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 4. Pöyhönen (Repo), 25. Hovinen (Sopanen, Blood), 41. Blood – 11. C. Kane (J. Sýkora), 54. Petružálek (Hrabal)


    Pelicans Lahti: Juvonen (Voutilainen) – Pietilä, Manelius, Leimu, Blood, Puistola, Lassen, Pöyhönen, Rukajärvi, Hovinen – Kangasniemi, Sopanen, Rekonen, Toivola, Tyrväinen, Björninen, Alanne, Siikonen, Koivisto, Erkinjuntti, Fomin, Vartianen, Heino, Kivelä, Repo
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Jank, Hrabal, Linhart, Roth, Roman, Nosek, Kania, Galvas – Adamský, C. Kane, J. Sýkora – Kovařčík, Špirko, Petružálek – Ružička, Polanský, Dravecký – Marosz, Kreps, Cienciala

    Rozhodčí: Snášel – Bednár, Šoltés
    thejrc.org