CSKA Moskva – K. Vary 7:1 (kon.) | Riga – Třinec 4:5 (kon.) | Blues – Vítkovice 1:6 (kon.)
Jaroslavl – Sparta 4:5 (kon.) | Riga – K. Vary 5:2 (kon.) | Sparta – Vítkovice 5:2 (kon.)
Třinec – Blues 3:7 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
konec
Espoo Blues
1:6 (0:0, 0:2, 1:4)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 27.08.2016, 10:45 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a znovu se přihlásím odpoledne u zápasu rižského Dinama proti Karlovým Varům. Do té doby se mějte hezky, na počtenou! (12:56:36)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Skupina MINI WERK ARENA
    1. CSKA Moskva – 9 bodů, 26:4
    2. HC Vítkovice Steel – 6 bodů, 15:12

    3. HC Energie Karlovy Vary – 2 body, 11:19
    4. Espoo Blues – 1 bod, 7:24

    SOBOTNÍ ODPOLEDNÍ PROGRAM

    WERK ARENA, semifinále
    15:30: 1. WA – HC Vítkovice Steel
    18:15: 2. WA – CSKA Moskva

    MINI WERK ARENA, o umístění
    15:00: Dinamo Riga – HC Energie Karlovy Vary
    17:45: Espoo Blues – HC Oceláři Třinec
     
    Utkání je u konce, Vítkovice si jasným vítězstvím zajistily postup do semifinále. V zápase zářil jejich útočník Jakub Lewandowski, který vstřelil čtyři branky, přidal jednu asistenci a ve druhé třetině také přepral finského soupeře. Ve třetí třetině se kromě třech branek Lewandowského prosadil ještě Pastor. Jediným mužem, který překonal vítkovického brankáře Malíka, se stal po krásné bekhendové kličce Puolakka. Espoo bude pokračovat v MINI WERK ARENĚ v bojích o umístění.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Pyry Valtteri Puolakka (BLU, 1+0)
    Jakub Lewandowski (VIT, 4+1)

    Ceny nejlepším hráčům předá bývalý vynikající hokejista Marek Malík, vítkovický patriot, který si zahrál také za oceánem v NHL.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Ivan si sjel před bránu na přihrávku od Tvrdého, ale nedokázal usměrnit puk na branku. Do konce zbývá pár sekund.
     
    59:08
    Vadit jim to ovšem vůbec nemusí, jelikož už se rozběhla poslední minuta zápasu. Blues bojují o kotouč za bránou Malíka.
     
    58:34
    Hirvonen dohrál na mantinel nahazujícího Rašku a spolu s ním to odnesl také jeden z čárových rozhodčích. Vítkovice se zatím nemohou dostat do útočného pásma.
     
    58:04
    Ještě jedno vyloučení na straně mužstva z jižního Finska. Axel Sjölund (BLU) je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění proti Pastorovi.
     
    57:15
    V tuto chvíli už je naprosto jasné, že Vítkovice doplní moskevské CSKA při postupu do semifinále. Utkání proti Espoo už se jen dohrává.
     
    55:48
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    One man show v zápase Vítkovic proti Blues pokračuje! JAKUB LEWANDOWSKI se na pravém křídle zbavil všech bránících hráčů a přesnou ranou k tyči nedal Riihimäkimu šanci – 1:6! Vítkovický útočník si připsal již čtvrtý zásah. Bez asistence.
     
    55:33
    Malík našel v nepřehledné situaci kotouč na brance a přikryl jej lapačkou. Okolo jeho brány se strhla pěstní výměna názorů mezi Adamem Beránkem (VIT) a Pyrym Valtterim Puolakkou (BLU). Oba obdrželi dvě minuty za hrubost.
     
    54:50
    Stejnou mincí ovšem oplatil zákrok na svého spoluhráče Tulensalo, když na červené čáře ukázkovým hitem poslal k ledu Pastora.
     
    54:16
    Vítkovice už jsou v plném počtu. Zapletal si u mantinelu krásně najel Maarniho a přitlačil dlouhovlasého útočníka Espoo na hrazení.
     
    53:28
    Blues pokračují v přesilovce, ale už prakticky bez šancí na dobrý výsledek zápasu. Lewandowski dostal puk do středního pásma, při pokusu o návrat zastavil Finy ofsajd.
     
    52:59
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Druhá branka Vítkovic v oslabení v dnešním utkání naprosto potápí Blues! U odraženého puku byl u mantinelu nejrychleji DAVID PASTOR, nabruslil si před bránu a rychlou střelou nad lapačku překonal Riihimäkiho – 1:5! Asistence: René Smolka.
     
    52:20
    Timmerbacka nastřelil od modré čáry clonícího Lewandowského, s pokusem Holmberga z levé strany si zase poradil brankář Malík.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 51. Puolakka (Iso-Kuortti) – 27. Lewandowski (Beránek), 32. Vjačka (Lewandowski), 42. Lewandowski, 48. Lewandowski (Kylnar), 53. Pastor (Smolka), 56. Lewandowski


    Espoo Blues: Riihimäki (Stenroos) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius. Trenér: Toni Mäkiaho.
    HC Vítkovice Ridera: Malík (Micka) – Zapletal, Raška, Havlík, Kočí, Smolka, Plánka, Řehák – Vojtovič, Beránek, Kylnar (C), Planka, Vjačka, Smička, Tvrdý, Ivan, Hudeček, Pastor, Rusina, Lednický, Zajíc, Kubík, Lewandowski. Trenér: Roman Ryšánek.

    Rozhodčí: Daniel Polášek – Daniel Majetný, Daniel Mareček

    Diváci: 50
    ocianews.com