Inter – Palermo 1:1 (kon.) | Cagliari – AS Řím 2:2 (kon.) | Crotone – Janov 1:3 (kon.)
Fiorentina – Chievo 1:0 (kon.) | Sampdoria – Atalanta BC 2:1 (kon.) | Sassuolo – Pescara 2:1 (kon.)
Turín – Bologna 5:1 (kon.) | Udinese – Empoli 2:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
2:0 (1:0)
Empoli FC
Neděle 28.08.2016, 20:45 • Dacia Arena, Udine • Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Udinese Calcio odčinilo vysokou prohru na hřišti AS Řím a v dnešním domácím zápase porazilo Empoli FC 2:0!

    První poločas dnešního utkání nabídl velmi atraktivní podívanou! Udine vstoupila do dnešního utkání výborně, když se hned ve třetím minutě ve vápně nejlépe zorientoval Felipe a rozvlnil hostující síť! Empoli mělo v rozmezí mezi 32.-35. minutou hned tři velké příležitosti, které měl Saponara. Italský hráč ve službách Empoli však ani jednu z nich nevyužil.

    Empoli se ve druhém poločas pokoušet vyrovnat, nicméně proti byl skvělý Karnezis, který zneškodnil hlavičku Gilardina. Hostům zkomplikoval situaci Laurini, který inkasoval v 73. minutě červenou kartu. V poslední nastavené minutě navíc z rychlého protiútoku pečetil vítězství domácího celku střídající Stipe Perica!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (22:42:52)
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Stipe PERICA - 2:0
     
    90+5
    Udinese právě vstřelilo branku!
    A v poslední nastavené minutě Udine udeřilo z rychlého protiútoku! Ve vlastním vápně odkopl míč Danilo, který vyslal do útoku STIPEHO PERICU. Chorvatský útočník si dokázal poradit s bránícím Zambellim a následně poslal míč přesnou střelou k tyči!
     
    90+4
    Ćosić si udělal prostor na levé straně a poslal nebezpečný centr do vápna. Obrana domácího celku si však dokázala poradit a poslala míč do bezpečí!
     
    90+3
    Ćosić dostal na levou stranu centr od Zambelliho, nicméně nedokázal míč ideálně zpracovat, a tak mu míč utekl k Widmerovi!
     
    90+2
    Aktivní de Paul se ve vápně znovu dostal k míči, nicméně následnou nepřesnou přihrávkou daroval míč soupeři, který rychle postupuje na útočnou polovinu.
    90+1. Nebezpečná střela de Paula
     
    90+1
    Udinese se dokázalo udržet na útočné polovině a vytvořilo si zajímavou příležitost. Ve středu hřiště dostal prostor de Paul, který nebezpečně vypálil, avšak jeho rána mířila těsně nad hostující branku!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    De Paul byl na pravé straně faulovaný a vybojoval možnost standardní situace. Argentinský hráč nebezpečně nacentroval, avšak Pelagotti míč vyboxoval!
     
    89
    Udine i nadále drží míč na svých kopačkách! Hostující hráči se pokoušejí napadat, avšak bez vyloučeného Lauriniho to mají velmi těžké...
     
    88
    Domácí celek zvládá závěr zápasu po taktické stránce skvěle! De Paul nyní udržel míč na pravé straně míč a povedeným pasem dostal míč zpět ke stoperům.
     
    87
    Udine hned po zisku míče vyrazilo do protiútoku, který táhl po pravé straně de Paul. Argentinského útočníka poté poslal u postranní čáry k zemi Saponara, který dostává žlutou kartu!
     
    87
    Na pravé straně se dokázal uvolnit Croce, který se v pravé části vápna ocitl rázem osamocený. Jeho následný centr však dolétl do míst, kde se nacházel pouze domácí Danilo, který odkopl míč!
     
    86
    Dnešní zápas se již pomalu blíží ke svému konci. Empoli je pochopitelně aktivní, avšak hostujícímu týmu se v oslabení nedaří dostat do nějaké výraznější příležitosti, ze které by srovnal stav.
     
    85
    Empoli se dostalo k míči na polovině hřiště a pohotový Büchel hned hledal dlouhým nákopem ve vápně útočníka Pucciarelliho. U míče byl však jako první brankář Karnezis!
     
    84
    Další žlutou kartu udělil hlavní rozhodčí tentokrát domácímu brankáři Karnezisovi, kterému se příliš nechtělo odkopnout míč od své branky, a tak dostal žlutou za zdržování!
     
    84
    Empoli se velmi rychle dostalo zpět k míči a postupovalo do protiútoku, nicméně na pravé straně se nedokázal uvolnit Croce, který následně fauloval Danila a hra je opět přerušena!

    Jan Havlovic

    Branky: 3. Felipe, 90+5. Perica

    Karty:   24. Felipe (UDI), 78. de Paul (UDI), 84. Karnezis (UDI) – 53. Pucciarelli (EMP), 61. Barba (EMP), 87. Saponara (EMP)   73. Laurini (EMP)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:19.
    Udinese Calcio: Karnezis – Widmer, Danilo (C), Felipe, Samir – Badu, Fofana, Hallfredsson – Evangelista (80. Kone) – D. Zapata (64. Perica), de Paul.
    Náhradníci: Scuffet – Angella, Peñaranda, Jankto, Perica, Matos, Lodi, Edenilson, Kone, Adnan, Ewandro, Balić.

    Empoli FC: Pelagotti – Laurini, Dimarco (69. Zambelli), Barba, Bellusci – Dioussé (75. Ćosić), Krunić (46. Marcel Büchel), Croce – Saponara – Pucciarelli, Gilardino.
    Náhradníci: Pugliesi, Skorupski – Marilungo, Zambelli, Signorelli, Maiello, Pasqual, Ćosić, Pereira, Marcel Büchel, Tello.
    ocianews.com