Myjava – Prešov 1:0 (kon.) | Žilina – Trenčín 4:0 (kon.)
konec
TJ Spartak Myjava
1:0 (1:0)
FC Tatran Prešov
sk Neděle 28.08.2016, 19:00Niké liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojované! Myjavčania potvrdili úlohu favorita a napokon si pripisujú cenné ale utrápené víťazstvo 1:0. Jediným strelcom zápasu je Tomáš Kóňa, ktorý presnou hlavičkou zariadil tri body pre domáce mužstvo. Naopak, Prešovčania ani v štvrtom vonkajšom dueli nestrelili gól a nezískali ani bod. So štyrmi bodmi sa tak krčia v tabuľke na predposlednom mieste. Myjave po kompletnom siedmom kole Fortuna ligy patrí piata pozícia. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte príjemný večer. (20:54:40)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ashiru Musefiu Olansunjanmi sa snažil presadiť cez obranu Myjavy, ale lopta mu ušla v tom najnevhodnejšom momente.
     
    90+1
    Myjava drží loptu na útočnej polovici ihriska a nedáva súperovi žiadnu šancu vytvoriť si nejaký záverečný tlak.
     
    90
    V dnešnom stretnutí sa budú nadstavovať ešte dve minúty. Vyzerá to tak, že strelecká mizéria Prešova v zápasoch vonku bude pokračovať.
     
    89
    Hostia mali šancu vyrovnať. Po peknej kombinácií sa dostal k strele Martin Dupkala, no jeho pokus ľavačkou mieril len do stredu brány, kde bol Matúš Hruška.
     
    88
    Peter Katona získal v strede poľa loptu a snažil sa kolmicou nájsť Jakuba Rolinca. Ten bol ale dobre strážený, a tak loptu po dlhšom čase chytá Matúš Hruška.
     
    87
    Obrana Prešova je už vysunutá, čím vznikajú okienka v defenzíve. Domáci si ale nepresnými prihrávkami kazia šancu využiť to.
     
    86
    Po rohovom kope sa domáci do zakončenia nedostali. Akcia ale pokračovala ďalej a center Vladimíra Kukoľa bol veľmi nepríjemný. Jozef Talian mal problémy, ale napokon z toho gól nebol.
     
    85
    Striedajúci Tomáš Marček vybojoval rohový kop. Ten zrejme zahrá tradičný exekútor štandardných situácií Vladimír Kukoľ.
     
    84
    Jozef Bujňák nakopol loptu dopredu, no tadiaľto zrejme cesta nevedie. Vysokí domáci stopéri si bez najmenších problémov poradili.
     
    83
    Posilnenie defenzívy v podaní domáceho tímu. V zápase končí útočník Roman Sabler a do obrany prichádza Frederik Bílovský.
     
    82
    Myjava kontroluje posledné minúty. Má jasnú územnú prevahu a svojho súpera zatiaľ k ničomu nepúšťa.
     
    81
    Po rýchlej akcií Myjavy sa dostal do zakončenia Tomáš Kóňa. Strela domáceho kapitána spoza šestnástky ale minula bránu Prešova.
     
    80
    Ján Dzurík pustil loptu mimo ihriska a vybojoval odkop od brány Jozefa Taliana. Ten sa ponáhľa s rozohrávkou, keďže do konca ostáva približne desať minút.
     
    79
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dávid Keresteš, prichádza Hector Tubonemi.
     
    78
    Vladimír Kukoľ smeroval s loptou do pokutového územia, no Jozef Bujňák ho telom dokázal zastaviť. Domáci útočník to prifilmoval, a tak sa faul nepíska.
     
    77
    Ani táto akcia Myjavy nebude pokračovať. Prešovskí obrancovia dobre vystúpili a do ofsajdovej pasce chytili Ľuboša Kolára.
     
    76
    Jozef Talian bez najmenších problémov chytá dlhú nakopnutú loptu, ktorá zrejme mala smerovať na Tomáša Briganta alebo Romana Sablera.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 26. Kóňa (Sabler)

    Karty:   34. Kukoľ (MYJ), 45. Sládek (MYJ), 71. Marček (MYJ) – 60. Streňo (PRE), 64. Rolinc (PRE), 71. Jacko (PRE), 73. Dupkala (PRE)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:1.
    TJ Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Brigant, Sládek (68. Kolár), Pavlík – Ostojić, Kóňa (C) – Duga (46. Marček), Kukoľ, Mehremič – Sabler (83. Bílovský).
    Náhradníci: Solnička – Černáček, Bílovský, Copko, Kolár, Holiš, Marček.

    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Jacko (C), Leško (66. Dupkala), Rolinc – Dzurík, Olansunjanmi – Keresteš (79. Tubonemi), Streňo, Kubus (46. Katona) – Bartek.
    Náhradníci: Penksa – Kačala, Katona, Petko, Dupkala, Tubonemi, Micherda.

    Rozhodčí: Roland Weiss – Peter Bednár a Martin Borsányi
    ocianews.com