Olomouc – Trenčín 5:0 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Slavia – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Plzeň 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Havířov – Zlín 1:2 (kon.)
Žďár n/S – Kolín 2:1 (kon.) | Klášterec nO – Sokolov 4:5 (3:4 po s.n.) | Tábor – Motor ČB 0:6 (kon.)
Vsetín – Přerov 3:5 (kon.) | Děčín – Bílina 4:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 6:2 (kon.)
Technika Brno – SHK Hodonín 3:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pelhřimov 10:0 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 5:2 (kon.)
Šumperk – Opava 0:0 (zruš.) | K. Vary – Chomutov 6:2 (kon.) | Poruba 2011 – Vítkovice 3:9 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
Úterý 30.08.2016, 17:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Olomouc jde do tří! Tomáš Houdek (OLO) si odpyká menší trest za nedovolené bránění.
     
    57:12
    Olomoucký kapitán Martin Vyrůbalík míří na dvě minuty na trestnou lavici. Domácí obránce si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    57:11
    Trenčín se dostal do situace dva na jednoho. Pardavý mohl střílet do odkryté branky, Falter se ale neuvěřitelně roztáhl a puk přikryl.
     
    55:49
    Tomáš Mikúš dostal dobrou přihrávku na hranici pravého kruhu, se střelou ale trochu otálel a trenčínský brankář jeho pokus nakonec vyrazil nad svou svatyni.
     
    52:22
    Současně byli za strkanici za Falterovou brankou vyloučeni Juraj Mikúš (OLO) a Keven Veilleux (TRE). Olomoucký útočník si odpyká trest za hákování, trenčínský pak za napadení.
     
    52:07
    Bratři Mikúšovi se znovu cpali do branky. Tentokrát mohl zakončovat do odkryté branky z pravé strany Tomáš Mikúš, Chábera se ale nakonec stihl natáhnout a puk přikrýt.
     
    51:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    JAKUB HERMAN prokázal velký důraz na brankovišti a doslova dostrkal puk až za bezmocného Cháberu. Asistence: Anatolij Protasenja.
     
    47:50
    Kalináč s Kutejem se hnali do útoku, Kalináč ještě těsně před brankou posílal puk Kutejovi na pravý kruh, který mu kotouč vracel. Hostující útočníci se ale špatně pochopili, a tak už se Kalináč k puku nedostal.
     
    41:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tomáš Mikúš to zkusil z levé strany, Chábera ale puk vyrazil jen před sebe. JURÁJ MIKÚŠ už pak jen puk zvedl trochu výš a mířil za záda hostujícího brankáře. Starší z bratrů Mikúšů se tak dočkal první branky v dresu Olomouce. Asistence: Tomáš Mikúš, František Skladaný.
     
    39:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Těsně před druhou sírénou Kohouti zvyšují na tříbrankový rozdíl. Galvas dobře našel najetého MIROSLAVA HOLCE, který se přiřítil před Cháberu a poslal puk z pravé strany mezi tři tyče. Asistence: Jakub Galvas.
     
    29:04
    Další početní výhoda pro domácí. Matúš Holenda (TRE) byl potrestán menším trestem za sekání.
     
    25:22
    Do samostatného úniku se mohl dostat Knotek, který se ale u vrcholu pravého kruhu ještě otočil a hledal najíždějícího Laše, který ještě hledal, komu by přihrál, nikoho ale nenašel.
     
    23:41
    Přesilovka také pro Trenčín. Jakub Herman (OLO) si odpyká dvě minuty na trestné lavici za podražení.
     
    20:33
    Hned na začátku prostředního dějství si domácí zahrají další přesilovku. Michal Novák (TRE) před brankou hostů hákoval Laše, a tak si odsedí menší trest.
     
    18:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucký útočník, JAKUB HERMAN, se rozjel proti Cháberovi, těsně před tím jej trochu rozhýbal a bekhendem poslal puk do pravého růžku. Bez asistence.
     
    18:52
    Herman nabral ve vlastním pásmu rychlost a kličkoval až před Cháberu, byl ale podražen, a tak je nařízeno trestné střílení.
     
    13:55
    Až před Cháberu prokličkoval Strapáč, který v mezikruží naznačil střelu, ale puk si pak ještě stáhl blíž k brankovišti. Nakonec ještě hledal najetého Juraje Mikúše, který se však ke kotouči nedostal.
     
    08:02
    Další početní výhoda pro domácí! Menším trestem je za nedovolené bránění potrestán Andrej Hatala (TRE).
     
    07:21
    Před brankou dorážel Strapáčovu střelu ještě Eberle, Chábera ale stihl ucpat skulinky a puk za svá záda nepustil.
     
    06:56
    Dominik Novák zkusil překvapit Faltera střelou z pravého kruhu, tu ale domácí brankář vyrazil. K puku se pak dostal Kalináč, který ale od vrcholu kruhu mířil jen do připravené lapačky Faltera.
     
    05:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti nakonec přece jen využívají přesilovku a otevírají skóre utkání. ROBIN STANĚK dostal dobrou přihrávku od druhého z obránců, Davida Škůrka a od modré mířil kolem levé ruky Chábery až do sítě. Asistence: David Škůrek.
     
    03:16
    Poměr sil na ledě se na chvíli srovná, Jakub Gašparovič (TRE) míří odpykat menší trest pro hráčskou lavici Trenčína za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    01:28
    První přesilovku si zahraje Trenčín. Petr Strapáč (OLO) putuje na dvě minuty na trestnou lavici za hákování.

    Zuzana Spurná

    Kamila Ludwigová

    Branky a nahrávky: 6. Staněk (Škůrek), 19. Herman (TS), 40. Holec (Galvas), 42. Mikúš J. (Mikúš T., Skladaný), 52. Herman (Protasenja)


    HC Olomouc: Falter (Konrád) – Vyrůbalík (C), Skrbek, Staněk, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Galvas, Jaroměřský – Laš, Knotek, Holec – Strapáč, Ostřížek, Eberle – T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný – Burian, Herman, Protasenja.
    HK DUKLA Trenčín: Chábera (Kutej) – M. Novák, Drgoň, Albers, Bohunický, Hatala, Ryzák, Holenda, Šefčík – Pardavý, Veilleux, Hlinka – Ručkay, Kalináč, Gašparovič – D. Novák, Dlouhý (C), Sojčík – Špankovič, Švec, Briestenský.
    thejrc.org