Slovinsko – Polsko 6:1 (kon.) | Německo – Japonsko 5:0 (kon.) | Francie – Itálie 2:1 (po pr.)
Dánsko – Bělorusko 2:5 (kon.) | Rakousko – Lotyšsko 1:8 (kon.) | Kazachstán – Norsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Kazachstán
4:3 (0:0, 3:1, 0:2 - 1:0)
Norsko
Čtvrtek 01.09.2016, 20:00 • Jordal Amfi, Oslo • Kvalifikace mužů na OH • Skupina F
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Po prvním hracím dni mají Kazaši a Francouzi na kontě dva body, Norové a Italové jeden. S tímto se s vámi loučím, brzy na počtenou! (22:36:33)
     
    Dlouho to nevypadalo, nakonec ale utkání olympijské kvalifikace mezi Kazachy a Nory nabídlo pořádně dramatickou podívanou. Norští hokejisté dokázali v rozmezí jediné minuty v samotném závěru vyrovnat z 1:3 na 3:3, a zápas tak šel do prodloužení. To ale rychle ukončil kazašský útočník Bochenski, a svěřenci Andreje Nazarova tak nakonec obrali favorita o dva body!
     
    Konec zápasu.
    60:31 Brandon BOCHENSKI - 4:3
     
    60:31
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, Kazaši nakonec po dalším divokém zvratu vítězí! Dallman našel na pravém kruhu Nigela Dawese, který se neunáhlil a přenechal kotouč BRENDANOVI BOCHENSKIMU, jenž z bezprostřední blízkosti neomylně poslal kotouč do sítě! Asistence: Nigel Dawes, Kevin Dallman.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ještě není konec! Námi sledované utkání dospělo až do prodloužení. Norové ještě minutu a čtvrt před koncem prohrávali o dva góly, podařilo se jim ale vyrovnat, a tak uvidíme prodloužení!
     
    Konec třetí třetiny.
    59:46 Anders BASTIANSEN - 3:3
     
    59:46
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Ano, to je neuvěřitelné! Kazaši neudrželi dvougólový náskok a dvakrát v rozmezí minuty inkasovali, zápas tak s nejvyšší pravděpodobností půjde do prodloužení. Postaral se o to ANDERS BASTIANSEN, který pohotově zakončil kombinaci Norů až do kuchyně!
     
    59:39
    Jednadvacet sekund před koncem míří Kučin (KAZ) za katr za vražení na hrazení, podaří se v laufu hrajícím Norům vyrovnat?
     
    58:45
    Tak tohle se často nevidí. Haugen stále zůstává na střídačce, jenže z toho důvodu, že na jeho místo nastupuje náhradník Haukeland!
     
    58:45
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama, ne že ne! JONAS HOLØS dostal od Kristiansena přesný pas na vrchol kruhů a prudkou ranou nedal Malginovi šanci! Asistence: Tommy Kristiansen, Mats Zuccarello.
    58:45 Jonas HOLØS - 3:2
     
    57:41
    Skutečně tomu tak je, norská svatyně zůstává prázdná a tlak party okolo Matse Zuccarella graduje!
     
    57:01
    Norská lavička si vybírá oddechový čas, zůstane Lars Haugen na střídačce?
     
    56:04
    Na ledě to v posledních minutách začíná pořádně jiskřit, hra je hodně rozkouskovaná a Norové tráví spoustu času v útočném pásmu. Ještě rozhodně není hotovo!
     
    55:25
    Hvězdný Mats Zuccarello vypálil ihned po buly, jeho střela ale zamířila přímo do náruče strážce kazašské svatyně.
     
    54:36
    Po Salstenově pokusu z prakticky nulového úhlu se před Malginem strhla strkanice, kterou ale sudí včas ukončili, a tak se vše obešlo bez vyloučení.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 22. Starčenko (Rymarev), 32. Dallman (Ivanov), 35. Starčenko, 61. Bochenski (Dawes, Dallman) – 24. Zuccarello (Bastiansen), 59. Holøs (Kristiansen, Zuccarello), 60. Bastiansen


    Kazachstán: Kolesnik (46. Malgin) – Semjonov, Dallman "A", Savčenko, Trjasunov, Lipin, Lakiza, Ibrajbekov – Dawes, Bochenski "A", Kučin – Chudjakov, Starčenko "C", Rymarev – Šin, Puškarjov, Ivanov – Belgibajev, Grenc, Markelov.
    Norsko: Haugen (59.-60. Haukeland) – Holøs, Nørstebø, Sveum, Tollefsen "C", Espeland, Ødegaard – Bastiansen, Zuccarello "A", Thoresen "A" – K. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen – Trettenes, Røymark, Martinsen – Salsten, Forsberg, Roest.

    Rozhodčí: Kubuš (SVK), Schukies (GER) – Puolakka (FIN), Raming (RUS)
    thejrc.org