IFK Helsinky – Zug 1:4 (kon.) | TPS – Liberec 3:1 (kon.) | Davos – Djurgården 3:1 (kon.)
Linköping – JYP 4:3 (kon.)
konec
TPS Turku
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 02.09.2016, 18:00 • HK Areena, Turku (FIN) • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bílí Tygři bojovali v Turku jako praví tygři, ani tentokrát to ovšem na zisk bodů nestačilo. Domácí dali v první třetině českému mistrovi lekci z produktivity, když ze tří šancí dvě proměnili. Základ vítězství TPS položili v první třetině Jasper Lindsten a Dave Spina. Vladimír Svačina sice v úvodu druhé části využil přesilovou hru, jenže hned vzápětí na opačné straně pohřbil naděje Liberce Jesse Dudas. Bílí Tygři v bojovném utkání nestačili na TPS Turku a o jejich účasti v playoff rozhodne poslední duel na ledě Lorenskogu. Konečný výsledek. TPS Turku 3 Bílí Tygři Liberec 1. (20:35:30)
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Elias Karvonen – 2 min., hákování).
     
    59:43
    Lukas Derner zachytil na pravém křídle vyhození TPS Turku a od modré čáry napřáhl ke tvrdé střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji Georgijev vyrazil!
     
    59:16
    Do konce utkání zbývá odehrát 44 sekund a TPS Turku se marně snaží zacílit do prázdné brány, zatímco Liberec na opačné straně vstřelit kontaktní gól.
     
    58:28
    Liberec se na levém křídle dostal v rychlém sledu ke dvěma střelám, žádný z nich ale na překonání Georgijeva nestačila.
     
    57:47
    Liberec vybojoval útočné pásmo a jeho klec zůstává prázdná!
     
    57:22
    Klec Liberce zůstala prázdná a Roman Will sleduje zbytek utkání z lavičky. Málem viděl gól TPS Turku, kotouč ale mířil vedle levé tyče a navíc byl příliš pomalý, takže z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:11
    Bílí Tygři Liberec si po střele z levého křídla a dalším spolehlivém zákroku Georgijeva vyžádali oddechový čas.
     
    56:58
    Stránský pěkně vypálil z pravého kruhu pro vhazování na přední tyč, jenže Georgijev byl u ní včas a jeho střelu ukryl v lapačce.
     
    55:23
    „Budeme to hrát po čtvercích a půjdeme do brány. Téměř pět minut máme na to, abychom vstřelili gól a poté zkusili powerplay,“ udílel pokyny v závěru zápasu Pešán.
     
    55:23
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých pět minut a je tu poslední powerbreak, před nímž hráči Liberci šli dobře do brány, pozorný Georgijev ale vyražený puk rychle zmrazil na ledě lapačkou.
     
    54:01
    Možná si říkáte, kde jsou popisky vážných brankových příležitostí, jenže těch v tomto bojovném utkání příliš nebylo, přesto jsme se dočkali čtyř gólů a ještě nějaký věřme přijde.
     
    53:36
    Přitom ve hře pět na pět jsou svěřenci trenéra Pešána domácímu TPS Turku více než vyrovnaným soupeřem.
     
    52:51
    Pokud dnes na něco Liberec doplatil, tak jsou to fauly. Bílí Tygři se kolikrát hloupě nechali vyloučit a sebralo jim to spousty sil.
     
    51:39
    Ve Finsku se po delší odmlce kvůli udělení trestu opět hraje a domácí hokejisté mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Elias Karvonen – 2 min., hrubost).
     
    51:14
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Branko Radivojevič – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Lindsten (Forsstrom), 16. Spina (TS), 26. Dudas (Spina, Karvonen) – 25. Svačina (Bulíř)


    TPS Turku: Georgijev (Setänen) – Tallinder, Keskitalo, Dudas, Reunanen, Forström, Eronen, Kojo, Berger – Perrin, Kallio Thorell – Spina, Ahtola, Karvonen – Virta, Vähätalo, Lindsten – Virtanen, Siiki, Taavitsainen.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Plutnar – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Jelínek, Bartovič, Vantuch – Vlach, Bližnák, Stránský – Ordoš, Mikyska, Špaček.

    Rozhodčí: Soren Persson (SWE), Jari Suorsa (FIN) – Markus Hagerstrom (FIN), Daniel Osterholm (FIN)
    bahis siteleri