Jekatěrinburg – Ufa 4:3 (2:1 po s.n.) | Jaroslavl – Novokuzněck 1:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Novosibirsk 4:1 (kon.)
Petrohrad – Toljatti 5:1 (kon.) | Viťaz – Omsk 2:3 (kon.) | Záhřeb – Spartak Moskva 0:1 (kon.)
konec
Medveščak Záhřeb
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Spartak Moskva
Pátek 02.09.2016, 19:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku v zápase

    Medveščak Záhřeb: 26

    Spartak Moskva: 26 (21:30:18)
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Radil (SPM) (1 + 0)
    Utkání Záhřebu se Spartakem skončilo nejtěsnějším možným rozdílem

     
    Je konec utkání, které rozhodně nemůžeme hodnotit tak, že by bylo bohaté na góly. Během šedesáti minut hry totiž hokejisté dokázali dostat do sítě jen jediný puk. Stalo se tak zhruba v polovině závěrečné dvacetiminutovky, když po přihrávce od spoluhráče výborně zakončil český útočník Lukáš Radil. Jeho trefa se nakonec stala vítěznou. Medveščak Záhřeb totiž nestačil dát ani jednu branku a Spartak Moskva si z chorvatského ledu bere těsné vítězství 1:0. Velkou zásluhu na tom má i brankář hostů Svensson. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátečního večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Vteřiny do konce základní hrací doby chorvatskému klubu rychle ubíhají a Moskva navíc vyhazuje puk daleko od branky. Vypadá to, že domácí už to nestihnou.
     
    59:03
    Běží poslední minuta základní hrací doby, Spartaku se zatím nedaří osvobodit a Záhřeb má v útočném pásmu puk na svých hokejkách. Podaří se mu vyslat střelu na branku?
     
    58:53
    Ve stejném čase si Medveščak Záhřeb vybírá oddechový čas.
     
    58:53
    Spartak Moskva vyhazuje na zakázané uvolnění, brankář Danny Taylor už je mimo branku na střídačce a domácí zkusí hru v šesti mužích na ledě.
     
    58:18
    Teď je ale zase třeba pochválit obranu Spartaku, která vystihla nahrávku a následně také střelu Girouxe. Svensson nakonec nemusel zasahovat, ale teď může děkovat hodně svým spoluhráčům z obrany.
     
    57:36
    Spartak se snaží nechybovat, ale činí přesně opačně. Málem jej mohla mrzet situace, kdy jeden z obránců Moskvy ztratil puk před svou brankou a domácí se už už hnali střelou za vyrovnáním.
     
    57:05
    Vyhození na zakázané uvolnění v podání Chorvatů, hra se tak musí vrátit před jejich zařízení a je jasné, že tohle je přesně to, co Medveščak v aktuální situaci nepotřebuje.
     
    56:40
    Danny Taylor sice přikryl puk pod svou rukavici, ale nechtěl, aby se přerušovala hra a raději rozehrál za branku, kde už čekal jeden z jeho obránců. Medveščak hledá cestu směrem dopředu.
     
    56:00
    Rozhodčí řešili nějakou předchozí situaci a poměrně dlouho se o ní radili, ale už se pokračuje beze změny počtu hráčů na ledě. V závěru třetí části aktivnější domácí, ale moc netrefují branku.
     
    55:30
    Morrisson a jeho velmi dobrá možnost, když se útočník domácích najednou zjevil volný v mezikruží. Ale nevyšlo mu zakončení, takže ani nyní se chorvatší fanoušci přesné trefy svých oblíbenců nedočkali.
     
    54:47
    Zhruba pět minut do konce základní hrací doby, Medveščak Záhřeb se na modré čáře dostal do postavení mimo hru, když si útočníci nedali pozor na brusle.
     
    54:18
    Vypadá to, že nás bude čekat hodně zajímavý závěr. Sledujeme nadále hru ze strany na stranu a z každé střely klidně může padnout branka. Aktuálně řešil problémy na svém brankovišti Taylor, ten ale situaci zvládl.
     
    54:03
    Už je hra přerušena a gólman Moskvy raději přikryl puk pod lapačky, protože kolem něj začínalo být podezřele nebezpečno.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 50. Radil (Leščenko, V. Berdnikov)


    Medveščak Záhřeb: Taylor (Hovinen) – Parlett, Bezina, Smith, Katic, Bolduc – Brulé, Hedberg, Butler – Mertl, McMillan, Paré – Co. Genoway, Mahbod, A. Giroux – Smejkal, Glumac, Arkalov – Morrisonn, Perkovich.
    Spartak Moskva: Svensson (Bespalov) – Gilroy, Bondarev, Dyblenko, Kalinin, Provolněv, Högström, Baldajev – Radil, Leščenko, Stoa – Alexandr Vasiljev, V. Berdnikov, Šmoljov – Bobrov, Nikoncev, M. Plotnikov – Bobyljov, M. Potapov, N. Li – Kuvajev.

    Rozhodčí: Ravodin, Cyplakov – Aljošin, Nestěrov
    thejrc.org