Trenčín – Olomouc 0:4 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 2:1 (po pr.) | Havířov – Žilina 2:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 6:0 (kon.) | Most – Füchse 2:1 (kon.) | K. Vary – Slavia 2:3 (kon.)
Kobra – Tábor 4:3 (1:0 po s.n.) | Kopřivnice – Nový Jičín 5:3 (kon.) | Žďár n/S – Vel. Meziříčí 7:2 (kon.)
Klatovy – Weiden 7:1 (kon.) | Martin – Miskolc 1:3 (kon.) | Sokolov – Weiden 0:0 (zruš.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 2:1)
Rytíři Kladno
Pátek 02.09.2016, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Fanoušci si po takovém závěru mohou vybrat výsledek, jaký se komu líbí. Na druhou stranu, kluby se předem dohodly na kompletním pětiminutovém prodloužení, takže by měl platit výsledek 2:1. Soudě podle ohlasů z novinářské tribuny s tím souhlasí i kladenská strana.

    Co se týče hokeje v základní hrací době, diváky ve FORTUNA aréně musel zklamat. Kladno se proti soupeři z extraligy prezentovalo slušným výkonem, Hradec se bude muset naopak do příštího pátku o hodně zlepšit. Skórovat z nich každopádně za 60 minut nedokázal ani jeden.

    Ode mě je pro dnešek všechno, někdy příště se s vámi zase budu těšit na počtenou. (19:28:24)
     
    Oba týmy si následně vyzkoušely i samostatné nájezdy. Alespoň v nich slaví Kladno, své pokusy totiž proměnili Matěj Pekr i Petr Ton, zatímco za Hradec skóroval jen Jaroslav Bednář.
     
    Konec zápasu.
     
    63:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, Hradec v prodloužení obrací skóre a co nešlo celý zápas, to teď najednou jde! Znovu to byla kombinace před odkrytou klec, Červený vyzval ke skórování MARTINA ŠTAJNOCHA a je to 2:1! Asistence: Rudolf Červený.
     
    63:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak pozor, ještě není konec. Oba týmy v prodloužení pokračují a Hradec vzápětí vyrovnává! Richard Jarůšek našel před prázdnou brankou JIŘÍHO ŠIMÁNKA, který neměl problém zakončit – 1:1. Asistence: Richard Jarůšek.
     
    63:05
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Po 63 minutách a pěti sekundách se fanoušci přece jen dočkali gólu! Hradec už hrál v plném počtu, ale nestihl se ještě zformovat. Od modré čáry pak vypálil David Růžička a Kacetlovi vypadl kotouč z náručí před DAVIDA TŮMU, který ho dokázal dostrkat za brankovou čáru – 0:1! Asistence: David Růžička.
     
    62:26
    Střela Petra Tona byla nepřesná a kotouč rovnou vyskákal i z hradeckého pásma.
     
    61:34
    Hosté si také dlouho nahrávali, až se Petr Tenkrát odhodlal ke střele. Tu mu Kacetl zastavil vyrážečkou.
     
    60:48
    Mountfield však chtěl ve své přesilovce zřejmě pokračovat, a tak hrál v pěti proti čtyřem. Rozhodčím netrvalo dlouho, než to zjistili. Trest za příliš mnoho hráčů odpyká Richard Jarůšek (HKM).
     
    60:35
    Petr Tenkrát zblokoval hradeckou střelu a hosté jsou kompletní.
     
    60:27
    Čápovo nahození se pokusil tečovat – nebo dorazit – Kukumberg. Ani jedno se mu opět nepodařilo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Jdeme na prodloužení, Hradec má ještě 32 sekund přesilovky čtyř proti třem.
     
    Téměř všichni hráči na hradecké střídačce sedí, jen Jaroslav Bednář krouží ve středním pásmu jako pořádně hladový medvěd. Co se mu asi honí hlavou?
     
    Co dodat? Páteční "přestřelku" ve FORTUNA aréně rozhodne až prodloužení hrané tři na tři, případně samostatné nájezdy. Oba týmy nevyužily ve třetí třetině přesilovky, Kladno hrálo dokonce dvojnásobnou v délce minuty a půl.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Naopak Kladno v početní nevýhodě zaměstnává domácí v rozehrávce.
     
    59:05
    Hradečtí hokejisté jako by pořádali soutěž o to, kolik si dokáží dát přihrávek bez zásahu soupeře. Byl z toho málem světový rekord, ale vše skončilo ve středním pásmu...
     
    58:33
    Prodloužení nás čeká tak jako tak, ale pořád je ještě možné, že Hradec rozhodne. Proč? Po sekání Davida Tůmy (KLA) si zahraje zřejmě poslední přesilovku.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 64. Šimánek (Jarůšek), 64. Štajnoch (Červený) – 64. Tůma (Růžička)


    Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Barák, Plášil, Štajnoch, Dietz, Čáp, Piegl – Bednář "C", Nedvídek, Červený – Jarůšek, Potulny, Šimánek – Beránek, Kukumberg, Dej – Bulík, Knotek, Miškář. Trenér: Václav Sýkora.
    Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Růžička, Kehar, Ulrych, Hořava, Ptáček "C", Matula – Ton, Havlůj, Tenkrát – Tůma, Zikmund, Pekr – Jánský, Přikryl, Strnad – Kružík, Machač, Cetkovský. Trenér: Pavel Patera.

    Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Blümel, Lučan.
    thejrc.org