Plzeň – Nitra 2:4 (kon.) | Zürich – Rauma 2:0 (kon.) | Bern – Košice 3:1 (kon.)
konec
SC Bern
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
HC Košice
Sobota 03.09.2016, 19:45 • Postfinance Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ještě jednu věc nutno dodat. Pokud Košice chtějí postoupit do další části Ligy mistrů, budou muset doufat, že Linec prohraje v utkání s Bernem. To je totiž jediná cesta, jak si slovenský celek může zařídit v aktuální situaci pokračování v soutěži. (22:08:00)
     
    Střely na branku v zápase

    SC Bern: 46

    HC Košice: 20
     
    Je konec druhého vzájemného utkání mezi Bernem a Košicemi v Lize mistrů. Také druhý mač ovládli hráči ze švýcarského hlavního města, nutno dodat, že to bylo opravdu zaslouženě. Přestože po čtyřiceti minutách hry měli domácí muži na kontě náskok pouze o jedinou branku, v poslední dvacetiminutovce ukázali, jakou mají sílu a nakonec zvítězili poměrem 3:1. Slovenský klub celý zápas dotahoval a jedna trefa na úspěch nestačila, Bern svého soka navíc jasně přestřílel. I tak si zaslouží pochvalu český brankář ve službách Košic Vladislav Habal. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Ještě jedno buly také před zraky Vladislava Habala. Tam také pravděpodobně zanedlouho zápas skončí. Jiří Vašíček ještě rozehrál kus černé gumy s Deylem dopředu, ale Košice již nevyvíjí útočnou aktivitu.
     
    59:23
    Ochránce svatyně Bernu má kus černé gumy ve své rukavici, ještě minimálně jednou se tedy bude vhazovat po jeho levé ruce. Do konce ale opravdu mnoho času nezbývá, už se bude asi jen dohrávat zbytek základní hrací doby.
     
    58:46
    Kamerzin několikrát prohodil puk zpátky za branku na svého spoluhráče a v pohodě si teď obránci Bernu kotouč předávají. Následně ještě pálil Spilar, ale Genoni byl v pohodě připravený.
     
    57:54
    A také hráči v červeném trikotu už jenom vyhazují kotouč do středního pásma. To je styl hry, který bude aktuálně domácí sestavě stačit k tomu, aby si pohlídala výsledek.
     
    57:08
    Poměrně klidný průběh hry při stavu hráčů pět na pět na ledové ploše. Deyl zkusil na dlouho rozehrát na Vargu. Ale střela druhého jmenovaného nedošla až k brankáři Bernu, někdo ji před klecí stihl zblokovat.
     
    56:42
    Hra je přerušena ve chvíli, kdy se Jiří Vašíček vrací zpátky do hry. Košice jsou tedy kompletní, ale čas na případné vyrovnání se jim zase ztenčil. Teď budou muset hosté dát do závěru poslední periody všechny zbývající síly.
     
    55:40
    Je jasné, že domácí celek teď už nebude nikam spěchat. V přesilovce šetří síly a hlavně také drží útočné pásma, aby nedošlo k dalším problémům pro gólmana Genoniho na druhé straně hrací plochy.
     
    55:05
    Martin Dudáš fauloval a Bodenmann jel trestné střílení. Jenže hostující útočník neoklamal Vladislava Habala kličkou stahovačkou a skóre zůstává stejné. Další veliká šance pro domácí na vstřelení branky.
     
    54:41
    Třetí třetina se nese ve znamení košických trestů. Jiří Vašíček moc dlouho držel soupeře, takže se není moc čemu divit, že je poslán na trestnou lavici. Další dvě minuty přesilové hry pro SC Bern.
     
    53:45
    Čas do konce zápasu teď bude hostující partě hodně rychle utíkat, ale Slováci se nevzdávají. Šmach měl chvíli volno na pravé straně, byť nedokázal zavčas zrychlit a překonat obranu švýcarského celku.
    52:51 BLUM - 3:1
     
    52:51
    Bern právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla opravdu hodně rychle využitá přesilová hra. Sotva stačili hokejisté Bernu rozehrát puk po vhazování v útočném pásmu, už se jejich fanoušci mohli radovat z třetí trefy SC v utkání. ERIC BLUM dostal kousek před modrou čáru puk přesně na hokejku, na nic nečekal, pořádně se napřáhl a propálil vše, včetně Vladislava Habala. Krásně vymetl horní část braky Košic. Zhruba sedm minut před koncem třetí třetiny tedy slovenský mančaft opět prohrává rozdílem dvou branek a body ze zápasu se mu vzdalují. Asistence: Martin Plüss, Simon Bodenmann.
     
    52:30
    Tak nakonec se opravdu vylučovat bude, Šmach byl poslán arbitrem na trestnou lavici za nedovolené bránění. A tohle je veliká možnost pro Bern, jak si pojistit výsledek dalším gólem.
     
    52:30
    Ještě jedna komerční pauza, vypadalo to, že se bude vylučovat, ale rozhodčí zůstal v klidu a dalšího hráče za katr neposílá. Po buly tedy budeme pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    51:53
    Bartanus hledal dobře Dudáše na modré čáře, ale obránci Košic přeskočil puk přes hokejku. Jde vidět, že hostující mančaft do toho dává všechno a žene se za vyrovnáním. Je pravda, že čas mu rychle utíká.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Hischier (Plüss), 42. Berger (Gerber, Noreau), 53. Blum (Plüss, Bodenmann) – 45. Hruška (Bartanus.)


    SC Bern: Genoni (Wuethrich) – Kamerzin, Blum, Untersander, Jobin, Gerber, Noreau, Kreis, Randegger – Moser, Bodenmann, Ebbett, Scherwey, Arcobello, Rufenacht, Berger, Hischier, Plüss, Müller, Meyer – Ness
    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Vašíček, Deyl, Jankovič, Šedivý, Matějka, Šmach, Dudáš – Suja, Nagy, Spilar, Bicek, Hruška, Bartanus, Varga, Boltun, Hovorka, Hričina, Bartoš, Klíma, Milý

    Rozhodčí: Boman, Wehrli – Borga, Fluri
    thejrc.org