KHL
Kunlun – Vladivostok 6:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Novosibirsk 3:1 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Jugra Chanty-Mansijsk
Pondělí 05.09.2016, 16:00 • Uralec Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Petr Koukal (JEK) 0 + 0, 2 střely, 14:33 minut, 27 trestných minut
    Jan Buchtele (JEK) 0 + 0, 1 střela, 15:39, 1 blok, 3 hity (18:42:58)
     
    Ve třetí třetině se děly věci a opět jsme byli svědky obratu, když nakonec utkání do vítězného konce dovedli hráči Jugry Chanty-Mansijsk, k čemuž nedisciplinovaností dopomohl i kapitán Jekatěrinburgu Petr Koukal, po jehož faulu padnul rozhodující gól utkání. Ve třetí periodě nejprve šťastně skóroval Denis Gorbunov a vítěznou branku vstřelil Jevgenij Lapenkov. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne.
     
    Konec zápasu.
    59:29 Jevgenij LAPENKOV - 2:3
     
    59:29
    Jugra právě vstřelila branku!
    Petr Koukal si tedy předešlou situaci za rámeček nedá, protože jeho celek dostává kvůli jeho vyloučení zřejmě rozhodující branku utkání, o kterou se postaral přesnou střelou JEVGENIJ LAPENKOV. Asistence: Pavel Varfolomejev.
     
    58:45
    Hosté již hrají přesilovou hru, takže tráví čas v útočném pásmu.
     
    57:55
    Slovinský reprezentant Rok Tičar se ocitnul v nadějné situaci, ale utkání se mu rozhodnout nepodařilo.
     
    56:38
    Kurjanov seknul Koukala, který si to nenechal líbit a svému soupeři úder vrátil Koukal je vyloučen na pět minut a do konce utkání, zatímco jeho soupeř dostal jen dvě minuty a deset minut osobního trestu.
     
    56:34
    Jan Buchtele se dostal k zakončení, ale jeho pokus zablokovala obrana.
    56:06 Denis GORBUNOV - 2:2
     
    56:06
    Jugra právě vstřelila branku!
    Tlak hostujícího celku se podařilo přetavit v gól, o který se postaral DENIS GORBUNOV. Rozhodčí ještě řešili, zda nebyl kotouč kopnut, ale žádný prokazatelný úmysl nenašli. Bez asistence.
     
    54:40
    Alexej Simakov sebral kotouč ve vlastním obranném pásmu a dostal se s ním až do útoku, kde už neměl dost sil na zteč branky, takže předal puk spoluhráči.
     
    54:00
    Na druhé straně se do zajímavé pozice ke střelbě dostal Andrej Ankudinov, ale vyrovnat se mu nepodařilo, protože byl tísněn a netrefil odkrytou branku.
     
    53:35
    Rok Tičar se dostal do útočného pásma, kde se zdálo, že ho protihráč podrazil, nicméně píšťalka rozhodčích mlčí.
     
    52:24
    Jevgenij Lapenkov musel kličkovat ve vlastním obranném pásmu, aby se dostal z nepříjemné situace. Nakonec se z nejhoršího zvládnul propracovat do střední třetiny.
     
    51:36
    Ke střele z levé strany se dostal Andrej Ankudinov, jenže jeho pokus mířil jen do bránícího hráče Avtomobilistu.
     
    50:53
    Rozehrávka se teď obraně Jugry vůbec nepodařila a Majorov poslal kotouč přes všechny čáry, takže se vhazuje před Šaryčenkovem.
     
    50:07
    Alexandr Torčeňuk se náhodně dostal ke kotouči v útočném pásmu, ale z celé situace byl překvapený, takže ho obránce o touš opět rychle obral.
     
    49:27
    Chanty-Mansijsk zvyšuje útočnou aktivitu a snaží se vyrovnat nepříznivý stav utkání.

    Pavel Černý

    Branky a nahrávky: 30. Česalin, 34. Alexej Vasilevskij (Česalin) – 12. Lapenkov (Gorbunov), 57. Gorbunov, 60. Lapenkov (Varfolomejev)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Sochatskij) – Megalinskij, Kivistö, Andersén, Alexej Vasilevskij, Timašov, Turbin, Ščemerov – A. Alexejev, Tičar, Česalin – Simakov, Koukal (C), Buchtele – Garejev, Torčeňuk, Golyšev – Šingarejev, Miťakin, Mingalejev – Monja.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Fokin) – Valentěnko, Želdakov, Pogorišnyj, Selezňov, Ugolnikov, Šulakov – Panov (C), Kurjanov, D. Chlystov – Varfolomejev, Gorbunov, Lapenkov – P. Medveděv, K. Majorov, Radulov – Ankudinov, Koževnikov, Sokolov – Akmaldinov.

    Rozhodčí: Baluška, Ovčinnikov – Golobljov, Černyšjov
    bahis siteleri