Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC AZ Havířov (kon.)
Tisková konference HC Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference HC Slavia Praha

Pondělí 05.09.2016, 13:30Tiskové konference
     
    Tisková konference hokejové Slavie je u konce. Byla zaměřena především na otázky ohledně sportovní stránky mužstva a nadcházejícího startu WSM ligy. A-tým byl podle slov všech hlavních aktérů kvalitně doplněn, navíc o hráče, kteří za Slavii budou bojovat. Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Hezký zbytek dne. (14:12:38)
     
    Otázka na Milana Razýma – Můžou hráči vnímat, že když tým sestoupí a nevrátí se v další sezoně, je to pak složitější?

    "WSM liga se rok od roku zkvalitňuje. Ta cesta tou soutěží nebude vůbec jednoduchá. Je tu spoustu dobrých týmu – Kladno, České Budějovice, moravská mužstva...Myslím, že je to těžké druhý rok, protože ty týmy se mění a nehrají dlouho ve stejném složení. My se chceme někam posunout, ten tým má podle nás větší ambice letos."
     
    Jsou v klubu nadále extraligové ambice?

    Luděk Bukač:"Máme mužstvo, se kterým nemůžeme mít jiný cíl než postoupit. Podívejte se na Kladno, které nakonec vypadlo s Ústím. Postoupit chceme. Pokud o postup budeme chtít hrát, tak se neobejdeme bez pěti pětek, my zatím máme čtyři. Uvidíme, jak na tom budeme, jestli si budeme moci dovolit nějaké další hráče."
     
    Otázka na Luďka Bukače – Jak podle Vás ta mediální kauza vznikla?

    "V novinách se píše spousta věcí. Kauz je ve sportu hodně. Těžko zjistíme, kdo za tím stojí. Nechceme se v tom pitvat. Není to standardní, ale těch kauz neustále přibývá."
     
    Devět příchodů a čtrnáct odchodů. Jak složité to bylo zapracovat, mrzí některý odchod?

    Odpovídá Milan Razým: "Všichni hráči projevili zájem tady pokračovat, ale my jsme věděli, že v některých krizových situacích to nebylo ono. Tým byl vhodně doplněn, příchozí hráči ty odchozí plně nahradili a to i po stránce povahové. Chceme jít tou cestou, kdy máme ty správné kluky, kteří za Slavii budou bojovat."
     
    V médiích proběhla určitá kauza, jaký to má vliv na tým?

    Znovu odpovídá sportovní manažer: "Nás musí zajímat sportovní stránka, jen sportovní stránkou si hráči i trenéři vybudují image. Máme splněná kritéria pro ligu a zabýváme se výkony na ledě. To je pádná odpověď na všechno. Navíc to ukazuje, že tu nemáme žádné žoldáky, ale hráče, kteří chtějí za Slavii bojovat."
     
    Byl někdo, o koho jste stáli, a který nakonec nepřišel?

    Odpovídá Luděk Bukač: "Ne, nebyl. Každý hráč má nějaké mínusy, ačkoliv se může zdát sympatický na ledě. Někteří hráči mají osobní problémy, které se promítají i v jeho hře. My chceme zdravý tým. Nechci tu mluvit o nějakém slávistickém srdcaři, pro nás je srdcař ten, kdo do toho dá nejvíc, než hráč, jenž řekne, že za takové a takové peníze tu hrát nebude."
     
    Následně se mohou ptát novináři.
     
    Luděk Bukač následně vyzdvihuje práci Milana Razýma a jeho asistenta Jana Srdínka. Kvalita práce se podle něj výrazně zvětšila, na čemž má podíl i nový kondiční trenér Jenčík. "Chci vyzdvihnout práci celého realizačního týmu."
     
    Slovo dostává Milan Mikulík, a také hodnotí přípravu i svou roli kapitána:"Jsem za tu roli moc rád a je to pro mě čest. Jsou tu mladí kluci, kteří chtějí pro Slavii odevzdat maximum. Všichni do toho dávali v přípravě všechno. Všichni chtějí plnit pokyny trenérů a jdou za úspěchem jako celek. Charakter týmu je skvělý, budeme se to snažit udržet."
     
    Milan Razým následně hodnotí letní přípravu:"Na letní přípravu jsme získali nového trenéra Jenčíka, připrava měla moderní formát, jeho služeb využívají i hráči NHL. Zápasy jsme odehráli na velmi dobré úrovni. Prostor dostal širší kádr i junioři, jak bylo zmíněno. Vrcholem bylo derby se Spartou. Ten tým si sedá, každý si nachází svou roli v týmu. Příprava ukázala příslib do nové sezony."
     
    "Podobně jsme loni vytáhli Davida Šafránka, letos je tu na zkoušce Václav Jankovský. V juniorce se nám vytvořila generace dobrých hráčů, ze kterých chceme vychovat pravé slávistické srdcaře. Příkladem je třeba Jan Kern. Těmhle hráčům chceme dát prostor, který jsme se jim snažili dát už v přípravě," pokračuje Bukač.
     
    "Po diskuzi s trenéry jsme se snažili vybrat co nejlepší hráče z naší ligy, hráče, kteří mají extraligovou minulost a třeba nedostali takovou příležitost vzhledem ke svým kvalitám, například Chlouba, Drtina nebo Kverka. My je vybrali, protože věříme, že budou mít chuť ukázat, že jsou dobří. Příprava nám dala za pravdu," říká dále Bukač.
     
    Luděk Bukač:" Vrátím se ještě k minulé sezoně. Ta cesta ke skládání mužstva byla trnitá. Minulý rok jsme se i díky přestupnímu řádu uchýlili ke spoustě cizinců. K postupu do extraligy nakonec chybělo málo. Do nové sezony jsme chtěli složit mužstvo, které bude charakterově zdravé a bude mít větší drajv a bude psychicky odolnější."
     
    Tiskový mluvčí Jakub Mezlík na úvod oznamuje, že Slavia splnila veškeré podmínky licenčního řádu pro start ve WSM lize a nic v tuto chvíli nebrání tomu, aby se klub zúčastnil nadcházející sezony. Zároveň se ohradil vůči vlně mediálních ataků a zavádějících informací, které výrazně poškozují jméno Slavie a komplikují vyjednávání s partnery i přípravu hokejistů na soutěžní ročník.
     
    V Edenu je již vše připraveno k zahájení konference. Čeká se už jen na ty nejdůležitější osoby. Trenéra Razýma, manažera Bukače a kapitána týmu Mikulíka.
     
    Ve VIP prostorách stadionu v Edenu se v pondělí od 13.30 uskuteční předsezonní tisková konference hokejového klubu HC Slavia Praha. Na otázky novinářů budou připraveni odpovídat hlavní trenér A-týmu Milan Razým, sportovní manažer Luděk Bukač ml. a nově zvolený kapitán prvního mužstva Milan Mikulík.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Martina Kramerová

    ocianews.com