Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC AZ Havířov (kon.)
Tisková konference HC Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference HC AZ Havířov

Pondělí 05.09.2016, 12:00 • VIP prostory K&K PNEU Arény • Tiskové konference
     
    Z Havířova je to pro dnešní den vše a těšíme se na Vás u online přenosů z nadcházející sezony WSM Ligy. AZ Havířov začíná ve středu od 18 hodin proti celku Litoměřic. (12:33:03)
     
    Sestava AZ Havířov pro sezonu 2016/2017:

    Brankáři: Marek Laco, Kamil Šimeček, Jiří Matoušek

    Obránci: David Bahounek, Tomáš Drtil, Jakub Dudek, David Chroboček, Karol Korím, Jiří Krisl, Martin Lenďák, David Nesvadba, Marcel Petran, Daniel Seman

    Útočníci: Lukáš Bednář, David Dvořáček, Tomáš Gřeš, Marek Haas, Marek Kalus, Jakub Kotala, Jan Maruna, Dominik Matula, Václav Meidl, Antonín Pechanec, Radek Pořízek, Michal Sztefek, Daniel Štumpf, David Hrazdíra
     
    Tisková konference právě skončila.
     
    Jaroslav Mrowiec: Jsme rádi, že jste přišli a že nás budete dále propagovat.
     
    Trenér Štefan Mikeš pokračuje:

    Všechno ukáže tabulka a zápasy. Jména nerozhodují zápasy. Jsou tam výborní hokejisti, ale já věřím tomu, že skončíme, co nejvýše. Do každého zápasu chci, aby jsme vždy šli s cílem vyhrát. Minulý rok jsme porazili i ty nejlepší. Umíme proti silným zahrát, někdy jsme se proti těm slabším trápili. Potřebujeme se zlepšit v zakončení a efektivitě. To se pak projeví i na bodech v tabulce.
     
    Co říkáte na los?

    Štefan Mikeš: Los vůbec neřeším. Někdo by chtěl lehké soupeře na úvod, ale pokud bychom prohráli není to ideální. Je potřeba si ale zachovat pokoru a jít od zápasu k zápasu.
     
    Jaroslav Mrowiec: Výhoda je naše domácí hřiště. Máme odezvu, že se tady hraje hodně dobře. Máme skvělé fanoušky a naše hráče žene dopředu. Už se nám to i v minulých sezonách potvrdilo.
     
    Začínáte dvakrát doma, ale los je poměrně těžký.

    Daniel Seman: Já už jsem zažil hodně těžkých losů. Zažil jsem i papírově lehké losy a dopadlo to špatně. Já se moc těším na začátek sezony, těším se i na Kladno. Je to dobře, že máme hned na začátku tak těžké soupeře. Všichni jsou na začátku nabuzení a mají natrénováno. Jsou to zvuční soupeři. Na Jihlavu se obzvlášť těším. S bráchou jsem si už i psal. Bude to extra motivace.
     
    Jaroslav Mrowiec, prezident klubu: Máme hodně málo sobotních zápasů. Není to chyba, je to vlivem losu. Pokud jich bude tak málo, chceme připravit všech 5 sobot atraktivních pro diváky, něco podobného jako bylo s PODOU. Teď se nám podařilo vyměnit utkání s Benátkami.
     
    Kapitána jsme ještě nevolili. Dneska ještě nevíme, kdo bude kapitán. Bude to volit kabina.
    Štefan Mikeš:
    Chceme předejít nějaké volbě, chceme si to nějak určit. Já budu navrhovat Daniela Semana, ale ještě to musíme spolu probrat.
    Daniel Seman: Myslím si, že by to měl být Honza Maruna. I délka působení v týmu má svůj vliv.
     
    Mělo nějaký vliv, že se do soutěže dostal Frýdek-Místek?
    Patrik Rimmel: Mělo to vliv. Není to nic, co bychom nezvládli. Do Frýdku odešel Petr Kanko, který je hráčem Třince. Už loni jsme to věděli, že Frýdek postoupí, takže jsme se mohli připravit.
     
    Bude snaha jako loni opět jet na venkovní trip? Patrik Rimmel: Nějaké jednání už proběhly. Něco určitě chceme, jezdíme opravdu hodně.
     
    Patrik Rimmel: Střídavé starty jsou dohodnuté, týmů je několik.
     
    Štefan Mikeš: Marek Laco je brankářská jednička pro tuto sezonu.
     
    Dotazy novinářů.
     
    Jan Maruna, hráč AZ Havířov: Všichni se moc těšíme na první zápas. Chtěl bych mladým klukům pomoct, aby se dostali ještě výše a zahráli si i extraligu. Vše už bylo jinak řečeno.
     
    Daniel Seman, hráč AZ Havířov: Jsem rád, že jsem se vrátil do místa, kde jsem začínal s hokejem. Jsem rád za důvěru vedení a trenérů. Chci tady využít všechno, co jsem se naučil po celou kariéru. Trénovalo se kvalitně. Kluci jsou kvalitní, chemie v kabině je skvělá. Věřím, že budeme hrát tak, jak se Havířov prezentoval. Umíme hrát přímočaře, není to špatně nastavené. Souhlasím s tím, že vrchol sezony přichází v play-off.
     
    Štefan Mikeš: Máme hodně mladých hráčů. Na druhé straně jsou tam i zkušení hráči, kteří by mohli těmto hráčům pomáhat. Příprava proběhla dobře. I co se týká výsledků, tak hráči ukázali to, co jsme si předsevzali. Chtěli jsme být více silní a dynamičtí. Věřím, že budeme hrát především doma atraktivní a útočný hokej. Hráči se těší, cítí připravenost. Mužstvo by se mělo vyvíjet a půjde po sezonu nahoru.
     
    Patrik Rimmel, manažer AZ Havířov: „Cíle pokračují z předešlých sezon. Chceme bavit diváky hrou a chceme opět do play-off. Pohybovat se kolem 8. místa. Chtěli bychom se vyhnout zranění a zkusit se poprat o šestku. Ostatní týmy ve WSM lize taky posílily. “

    Josef Nudera

    Účastníci tiskové konference:
    Jaroslav Mrowiec - prezident klubu
    Patrik Rimmel - manažer klubu
    Štefan Mikeš - hlavní trenér
    Daniel Seman - hráč
    Jan Maruna - hráč
    bahis siteleri