Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC AZ Havířov (kon.)
Tisková konference HC Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 05.09.2016, 09:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Následovat budou individuální rozhovory a focení A-týmu. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek dne. (09:38:16)
     
    "Není v jednání příchod Filipa Nováka nebo Jiřího Novotného, třeba jen na část sezony?" Stanislav Bednařík: "Pro nás to téma samozřejmě je, otázka, co pro ně. Ale s kluky se bavíme, jsme s nimi v kontaktu, stejně jako s Václavem Nedorostem."
     
    "Už je jasno, kdo začne jako brankářská jednička?" Antonín Stavjaňa: "Oba brankáři se budou střídat, oba dostanou prostor. Brankářům říkáme, kdo bude chytat, den předem."
     
    "V úvodu jedete na Slavii. Jak těžký to bude soupeř?" Antonín Stavjaňa: "Slavia měla v přípravě možná nejlepší výsledky z celé první ligy. Bude to opravdu zatěžkávací zkouška, jak na tom v úvodu sezony jsme. Ale je to los, s tím nic neuděláme. Soupeře si nevybíráme."
     
    "Už je uzavřená situace ohledně měsíčního působení Milana Gulaše v Motoru?" Stanislav Bednařík. "Ještě uzavřená jednání nejsou, ale vypadá to, že to nedopadne. Pojistka a nároky Plzně by pro nás byly na měsíc hodně nákladné. Navíc by někdo ze základního kádru kvůli Milanovi měsíc stál."
     
    Je prostor pro otázky novinářů.
     
    Prostor dostal i nový kapitán Lukáš Květoň. "Je před nás postaven těžký úkol postoupit. Budeme se snažit být v základní části co nejvýše a následně v play off a baráži se dostat do extraligy." Následně Květoň představil nový dres, ve kterém Motor bude hrát v nové sezoně.
     
    Antonín Stavjaňa doplňuje ještě informace o kádru. "Začali jsme se širokým kádrem, postupně jsme uvolnili několik mladíků. Na hostování odešli Prokeš, Marek, Točík, Žáček a Kváča. Máme k dispozici aktuálně devět obránců a dvanáct stabilních útočníků a zkoušeného Espozita. K tomu můžeme počítat případně s nadějnými juniory. V brance spoléháme na dvojici Bláha-Gába."
     
    Ke slovu se dostává trenér A-týmu Antonín Stavjaňa. "V přípravě jsme se zaměřili na silový potenciál týmu, abychom neměli tolik zraněných jako loni. Příprava na suchu i na ledě proběhla dobře. Pro hráče se snažíme zajistit takové podmínky úměrné tomu, že budeme hrát na špičce tabulky a bojovat o postup. V přípravě jsme odehráli devět zápasů se širokou paletou soupeřů. Doma jsme odehráli dobré zápasy, ale venku se nám nedařilo hrát náš hokej. Zejména poslední zápas v Mladé Boleslavi ukázal, že mezi námi a soupeřem byl ještě jeden stupeň, zejména v proměňování šancí."
     
    Stanislav Bednařík ještě doplnil informace k akademii. "Týká se juniorů a dorosteneckých týmů. Systém je navázán na hokej i školu. Slibujeme si od akademie, že se staneme atraktivnějším klubem a nebudou nám odcházet mladí hráči mimo region. Pak bychom jim byli schopni nabídnout lepší podmínky. Od nové sezony bude s mladými hráči pracovat i Aleš Kotalík, který bude hráčům pomáhat odstraňovat drobné nedostatky."
     
    V Českých Budějovicích se letos lámou rekordy v počtu prodaných permanentek. Stanislav Bednařík: "Máme prodaných 3750 permanentek, z nichž jsou některé pro partnery či hráče. K tomu máme 150 rezervací, atakujeme tedy pomalu hranici čtyř tisíc prodaných permanentek," vypočítává Bednařík a doplnil, že na Motorfestu se vydělalo 250 tisíc korun, které půjdou na mládež.
     
    Generální manažer Stanislav Bednařík pokračuje. "Loňská sezona skončila ziskem okolo dvou milionů. Je to kvůli tomu, že jsme nevyplatili hráčům prémie za postup, bohužel. Rozpočet zůstává podobný jako loni, letos bude 45 milionů. Pro letošek ještě není naplněn rozpočet, ale věříme, že naplněn bude. Z rozpočtu činí zhruba 25% příjmy z návštěvnosti. Mládež bude mít rozpočet 15 milionů korun s tím, že se budeme snažit získat akademii Českého svazu ledního hokeje. Ani u mládeže ještě není rozpočet naplněn, mělo by nám ale pomoci město České Budějovice."
     
    Nyní dostává slovo generální manažer Stanislav Bednařík. "Letos konečně povede českobudějovický hokej jenom jedna organizace. V minulosti nebyla spolupráce mládeže a seniorského hokeje ideální. Nyní už to funguje po ose generální manažer – provozní ředitel – manažer mládeže Jaroslav Liška. Po sezoně byla také zrušena pozice sportovního ředitele a byla nahrazena funkcí asistenta generálního manažera pro sport, kterou bude zastávat Aleš Kotalík."
     
    Prezident klubu Roman Turek hovoří ještě o mládeži. "Rádi bychom, aby se juniorka dostala po dlouhých letech do play off. Začala dobře, po víkendu má šest bodů a vede tabulku. Smělé cíle mohou mít i dorostenecké výběry. Žáky by měl hokej v tomto věku hlavně bavit, ale chceme si vychovávat hokejisty, kteří by v dorosteneckých a juniorských výběrech a následně i v mužích dobře reprezentovali klub."
     
    Roman Turek: "Loni jsme měli hodně zraněných hráčů, proto jsme rozšířili kádr. Věříme, že příchozí hráči opravdu budou posilami. Cíle máme nejvyšší. Chceme hrát atraktivní hokej pro diváky, zlepšit bilanci na venkovních hřištích. V základní části bychom se chtěli pohybovat do třetího místa, postoupit do play off a následně i do baráže. Z baráže bychom se chtěli dostat do nejvyšší soutěže. Víme, že to nebude jednoduché, ale jsme přesvědčeni, že současný tým na to má."
     
    Marketingový a PR ředitel Tomáš Kučera tiskovou konferenci zahájil a představil všechny účastníky. První slovo dostává prezident klubu Roman Turek.
     
    Už dorazili i Květoň se Stavjaňou, takže tisková konference začíná!
     
    Ve VIP prostorách Budvar arény už se pomalu scházejí místní novináři. Dorazilo už vedení klubu, čeká se jen na trenéra a kapitána A-týmu.
     
    Motor v přípravě:

    Motor – Kladno 6:2
    Motor – Anjang Halla 1:2
    Motor – David Servis 8:2
    Motor – Chabarovsk 4:5p
    Kladno – Motor 3:1
    Ústí – Motor 5:2
    Motor – Brno 3:1
    Tábor – Motor 0:6
    Ml. Boleslav – Motor 6:0

    Pavel Kortus ml.

    bahis siteleri