Finsko – Švédsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Rusko
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Česko
Čtvrtek 08.09.2016, 18:40 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad (kapacita: 7 012 diváků) • Reprezentace
Partner:
     
    S konstatováním, že česká reprezentace v úvodním přípravném zápase na Světový pohár 2016 podlehla Rusku 3:4 se s vámi loučím! Dovolím si vás ale pozvat na pražskou sobotní odvetu, kterou vám opět přiblížíme v podrobném on-line přenose. Dobrou noc! (21:29:10)
     
    STATISTIKY ZÁPASU

    Střely na bránu: 28 – 32
    Úspěšnost vhazování: 38% – 62%
    Využité přesilové hry: 1/5 – 1/4
    Tresné minuty: 10 – 12
    Hity: 31 – 32
     
    Parádní utkání je u konce a výhru 4:3 slaví Rusové. Ti šli do třetí části s dvougólovým vedením, ale Martin Hanzal dokázal snížit ve 47. minutě a Češi mohli útočit na vyrovnání. Vše dvě minuty po Hanzalově brance znemožnil Jevgenij Dadonov, který vrátil dvougólové vedení na stranu Ruska a v součtu nakonec rozhodl utkání. Čeští reprezentanti už totiž dokázal v závěru pouze snížit díky Tomáši Plekancovi. Ten měl na hokejce ještě branku na 4:4, avšak zhruba minutu před koncem se fantasticky vytáhl Sergej Bobrovskij, který chytil téměř jistý gól.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Hanzal sice dokázal vyhrát buly pro své spoluhráče, ale Češi se už nedokázali vymanit od mantinelu. Dnešní utkání vyhraje domácí Rusko!
     
    59:44
    Naši reprezentanti se usadili před ruským brankářem, ale vše končí vyhozením na zakázané uvolnění. Josef Jandač si bere oddechový čas.
     
    59:16
    Češi hrají powerplay!
    59:01 Obrovské šance Dacjuka a Plekance!
     
    59:01
    Parádní zákroky na obou stranách! Mrázek nejprve zlikvidoval Dacjukův nájezd a Bobrovskij posléze těsně před brankovou čárou zastavil Plekancovu tutovku.
     
    58:35
    Palát rozjel dobře vypadající rychlou akci, ale následná přihrávka před brankoviště nenašla adresáta.
     
    57:53
    Okamžitě po vhazování ve středovém kruhu se Češi natlačili do pásma ruského týmu. Tentokrát ale Bobrovskij nemusel zasahovat.
    57:13 Tomáš PLEKANEC - 4:3
     
    57:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přeci jenom však přichází drama! Skvělá pasáž českého týmu vyústila ve střelu Romana Poláka, který po Palátově přihrávce tvrdě vypálil a mimo bránu letící puk se od TOMÁŠE PLEKANCE odrazil za záda Sergeje Bobrovského. Asistence: Roman Polák, Ondřej Palát
     
    56:43
    Domácí znovu jen tak v poklidu vyhodili puk do neutrální zóny. Svěřenci Josefa Jandače se snaží, ale na pozornou obranu Ruska zatím nevyzráli.
     
    55:56
    Puk se vrací do středního pásma, avšak Češi se opět pokoušejí rychle dostat před Bobrovského.
     
    55:30
    Češi to na druhé straně sehráli velmi dobře, avšak finální přihrávka na Frolíka nebyla úspěšná. Náš útočník měl před odkrytou bránu zablokovanou hokejku.
     
    54:49
    Naši dobře napadali, ale nakonec znovu mohli zahrozit Rusové. Šipačjov s Panarinem byli v přečíslení, jenže druhému jmenovanému puk odskočil k mantinelu.
     
    54:08
    Po dalším buly u Bobrovského už se Češi nedokázali udržet v pásmu soupeře a musejí se vrátit až za Mrázka.
     
    53:24
    Další šance české reprezentace. Výborná střela od modré čáry se odrazila od betonu Sergeje Bobrovského, ale ten následně ještě stačil zareagovat na Faksovo zakončení v pádu!
    Marken.cz

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 19. Panarin (Šipačjov, Dadonov), 26. Tarasenko (Kučerov, Markov), 29. Kučerov (Marčenko, Orlov), 49. Dadonov (Panarin, Šipačjov) – 4. Kempný (Sobotka, M. Michálek), 47. Hanzal (Hemský, Kempný), 58. Plekanec (Polák, Palát)


    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Zajcev, Orlov, Nestěrov, Markov, Marčenko, Kulikov – Kučerov, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Tarasenko, Malkin (A), Kuljomin – Dadonov, Šipačjov, Panarin – Namestnikov, Dacjuk (A), Tělegin
    Česko: Mrázek (Neuvirth) – Polák, Kempný, Šustr, Nakládal, Jordán, Z. Michálek – Voráček (A), Plekanec (C), Birner – Pastrňák, Hanzal, Palát – Hemský (A), Faksa, Frolík – Jaškin, Sobotka, M. Michálek

    Rozhodčí: Gord Dwyer (CAN), Konstantin Olenin (RUS) – Michel Cormier (CAN), Gleb Lazarev (RUS)

    Diváci: 6 311
    bahis siteleri