Vítkovice – Varnsdorf 2:3 (kon.) | Č. Budějovice – Ústí n. L. 2:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:1 (1:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Pátek 09.09.2016, 18:00 • Střelecký ostrov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte při sledování online přenosu ze zápasu 6. kola Fotbalové národní ligy. V něm se v pátek od 18 hodin na Střeleckém ostrově utká lídr soutěže českobudějovické Dynamo s Ústím nad Labem.
     
    FK Ústí nad Labem dlouhodobě patří mezi to lepší, co může naše druhá nejvyšší fotbalová soutěž nabídnout. Po dostavbě stadionu navíc Arma pomýšlí na postup do nejvyšší soutěže, na hřišti to však zatím na postup nevypadá. Severočechům většinou vycházejí podzimní části, na jaře už to bývá horší. Letos ale Ústeckým nevyšel dle představ ani začátek sezony. V neúplné tabulce mají na kontě jen čtyři body a jsou na třinácté příčce. V následujícím týdnu bude tým nového trenéra Petra Skály bojovat s Vlašimí v dohrávaném duelu 5. kola. Čtyři body Ústí nasbíralo za výhru 3:0 v povedeném zápase se Sokolovem a remízu v Opavě. K tomu Arma počítá prohru ve Frýdku-Místku a doma s Baníkem Ostrava. Severočechům se v létě v přípravě poměrně dařilo, dál jdou i v domácím poháru. Mužstvo hraje už delší dobu pohromadě, což je jednou z jeho největších předností.
     
    Dynamo ztratilo v Sokolově cennou výhru a poprvé v sezoně inkasovalo, přesto truchlit rozhodně nemusí. Jihočeši získali na západě Čech plusový bod, stále jsou neporaženi a v neúplné tabulce poskočili do jejího čela. Proti Ústí tak budou svěřenci Davida Horejše hájit pozici na špici druholigového pelotonu. Černobílí budou jistě spoléhat na výkony brankáře Zdeňka Křížka, jenž tabulku brankářů s nulou vede se čtyřmi zářezy na pažbě. Ty má v letošním rejstříku i útočník Richard Kalod, jenž díky čtyřem gólům ovládá tabulku střelců celé soutěže! Po karetním trestu se do sestavy Jihočechů může vrátit Michal Klesa.
     
    Předpokládané sestavy:

    Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Kadula, Benát, Wermke – Kalod.

    Ústí: Tvrdoň – Zeman, Zukič, Peterka, Leibl – Kateřiňák, Mysliveček – Moulis, Vaněk, Jindráček – Pouček.
     
    Vzájemné zápasy:

    Jihočechům se proti Ústí zpravidla daří, což potvrzuje bilance pěti výher, jedné remízy a dvou porážek s Armou. Ale právě zmiňované dvě prohry přišly v posledních dvou měřeních sil na Střeleckém ostrově, při nichž domácí nedali ani branku (0:2, 0:1). Na severu Čech ale Dynamo dvakrát v řadě vyhrálo, naposledy při loňském povedeném startu do jara 3:0.
     
    Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Machálek, na čarách mu budou asistovat pánové Caletka a Horák.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Pešek, Benát (C), Táborský – Kalod.
    Náhradníci: Hajdušek – Bederka, Hála, Řezáč, Kadula, Wermke.

    FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – Zeman, Zukič, Peterka (C), Leibl – Kateřiňák, Procházka – Moulis, Vaněk, Jindráček – Pouček.
    Náhradníci: Zacharda – Martykán, Miskovič, Mysliveček, Šnirc, Výborný.

    Rozhodčí: Machálek – Caletka, Horák.
     
    Hezké pozdní odpoledne nebo podvečer ze Střeleckého ostrova v Českých Budějovicích. Zde za pár chvilek začne rozcvička obou celků před dnešním utkáním 6. kola Fotbalové národní ligy. Dynamo do něj vstoupí v očekávané sestavě, do níž se po trestu za červenou kartu vrací Michal Klesa. Od začátku hraje Benát s Táborským a na kraji zálohy i Pešek. Hosté ze severu Čech udělali jedinou změnu oproti poslednímu utkání, hrát bude Procházka místo Myslivečka.
     
    Rozcvička je u konce. Trávník je ještě před startem utkání zlehka pokropen, za necelých deset minutek začneme.
     
    Sudí Jan Machálek přivádí oba celky na hrací plochu. Domácí nastoupí v černobílých dresech, Arma oblékla čistě bílou variantu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    S míčem u nohy začali Ústečtí. Domácí obránce Novák ale dvakrát v obranném zákroku bezchybný.
     
    3
    První standardní situaci Army odvrátil do bezpečí Kalod, který si jako hrotový útočník splnil obranné povinnosti.
     
    4
    Ve čtvrté minutě první sporný moment zápasu. Benát našel za obrannou rozběhlého Táborského, který si strčil míč kolem Tvrdoně a následně přes ústeckého brankáře upadl. Sudí ocenil jeho počínání jako simulování a domácí záložník dostává žlutou kartu.
     
    6
    Znovu po levé straně se domácí řítili do šance. Kaloda ale zastavil ofsajd.
     
    7
    O atmosféru úvodních minut se stará domácí kotel čítající kolem třiceti členů. Jinak je start do zápasu oboustranně obezřetný.
     
    8
    Teď může Dynamo zahrozit z rohového kopu.
     
    9
    Na Táborského míč si naskočil nekrytý Novák, z hranice malého vápna ale branku minul!
     
    10
    Další slibná možnost Jihočechů. Petr Benát si narazil s Kalodem, prosmýkl se do vápna, ale z úhlu už Tvrdoně neprostřelil.
     
    12
    Domácí aktivně napadají rozehrávku Army, čímž obráncům hostů značně znepříjemňují jejich roli. Za úvodních dvanáct minut už Dynamo několikrát úspěšně odebralo míč soupeři hned v zárodcích akce.
     
    13
    Z dvaceti metrů to levačkou zkusil Pavel Moulis. Jeho rána ale byla hodně slabá a hodně nepřesná.
     
    15
    Slibně se rozvíjející akce Dynama se výrazně zbrzdila. Jihočeši sice nepustili soupeře k míči, ale sami si šanci nevypracovali.
     
    16
    Zajímavější to bylo teď, kdy Táborský šajtlí dal míč doprava Klesovi, jeho centr byl sice přetažený, ale Kalod se po něm natáhl a jeho obloučku moc nechybělo.
     
    17
    Kalod vybojoval druhý roh pro domácí.
     
    17
    Penalta pro Dynamo! Peterka po rohu fauloval Čermáka a Táborský si staví míč na penaltu!
     
    18
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Při pokutovém kopu si IVO TÁBORSKÝ počínal zkušeně! Nechal Tvrdoně skočit doprava, sám volil kop k druhé tyči a posílá Dynamo do vedení.
     
    20
    Domácím se nabízel další rychlý brejk – situaci tři na dva ale Kalod vyřešil nepřesným centrem.
     
    21
    Svěřenci Davida Horejše zatím hrají hodně bojovně, jeden za druhého a nepouští soupeře do větších šancí, ani jejich náznaků.
     
    23
    Na Střeleckém ostrově se tleská další pěkné akci domácích. Kalod dobře přidržel míč, "umotal" obránce a centrem našel Benáta. Domácí kapitán ale měl míč někde u břicha, proto nemohl pořádně zakončit.
     
    24
    Moulisova technická střela sražena na roh.
     
    25
    Nebezpečný pro Dynamo nebyl, Čavoš sice nejistě odkopl míč, ale stihl situaci zachránit.
     
    26
    Mohlo to být 2:0! Michal Klesa se na pravé straně prezentoval skvělým únikem, obešel dva soupeře a připravil míč pro Petra Benáta, který střelou do protipohybu brankáře trefil tyč.
     
    28
    Podobně jako Klesa se chtěl ukázat Leibl. I jeho průnik byl líbivý, ale s horším koncem, protože jej zastavil v poslední moment Šourek.
     
    29
    O Richardu Kalodovi je známo, že se často pohybuje na hraně ofsajdu. Teď byl těsně za ní, proto jeho spolupráce s Táborským skončila.
     
    30
    Další přečíslení Českobudějovických tři na dva, tentokrát Benátův centr zblokován na roh.
     
    31
    Domácí to zkusil na krátko, situaci ale ústečtí obránci zvládli a následně si Kalod pomohl faulem.
     
    33
    Obléhání branky soupeře skončilo Klesovo ztrátou, po níž udělal taktický faul Ondřej Šourek, za což dostává žlutou kartu.
     
    35
    Vysoký presink Dynama opět dostal soupeře do problémů. Kalodovi chybělo při boji o míč trošku štěstí, a tak bude odkopávat opět brankář Tvrdoň.
     
    37
    Po Poučkově přiťuknutí to zkusil znovu Moulis a znovu technicky. Křížek si připsal rutinní zákrok.
     
    38
    Další roh pro Dynamo.
     
    39
    Roh hosté sice ubránili, ale následně Čavoš uličkou za beky našel rozběhlého Klesu, který se řítil z úhlu sám na Tvrdoně. Rozvlnil jen boční síť.
     
    40
    Dynamu se vyplatilo napadání, míč přiletěl k nohám Kalodovi, ale ten předvedl hodně nepovedenou střelu.
     
    42
    Českobudějovičtí zatím působí hodně sebejistě a i z těžkých pozic se dokáží dostat. Hostující Arma prozatím marně čeká na větší šanci.
     
    43
    Lukáš Vaněk podrazil rozběhlého Kaloda. Sudí dal výhodu, ale po konci akce ocenil Vaňkův zákrok jako žlutý.
     
    44
    Benát rozehrával další roh domácích, tentokrát se míč snesl jen do rukavic gólmana Tvrdoně.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První půle je za námi. Dynamo po ní zaslouženě vede 1:0, když se z penalty trefil Táborský. Domácí měli i další šance, Benát trefil tyč, Klesa boční síť. Hosté si neví rady s aktivním napadáním soupeře, zatím prakticky neohrozili Křížkovu branku. Uvidíme, co nabídne druhá půle.
     
    Hráči se pomalu vracejí na hrací plochu. Ještě čekáme na trojici sudích, pak se zahájí druhý poločas.
     
    Hosté budou o poločase střídat, do hry je připraven Jiří Miskovič, nahradí Adnana Zukiče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Adnan Zukič, přichází Jiří Miskovič.
     
    47
    Hned v úvodu druhé půle velká šance domácích! Novák dlouhým míčem vyzval ke sprintu Peška, ten si poradil s Leiblem a šel z úhlu sám na Tvrdoně. Ústecký gólman ale takovou hokejovou "vyrážečkou" míč vyrazil.
     
    48
    Dynamo rozehrávalo dva rohy. Po tom druhém se Klesa provinil útočným faulem. Po odpískání napálil míč Adrián Čermák a dostal žlutou kartu. Navíc trefil Klesu do hlavy, kterému to zrovna dvakrát příjemné nebylo.
     
    50
    Arma předvedla rychlý přechod přes střed hřiště. Procházka ale akci zbrzdil a Moulis o míč přišel.
     
    52
    Ze hry Dynama se trošku vytratil Petr Benát. Teď se mohl znovu ukázat, ale pas na Táborského byl z kategorie nepovedených.
     
    53
    Skvěle nyní přečetl hru Klesa, obral soupeře o míč a pak s ním přeběhl půl hřiště. Domácí univerzál se ale nemohl rozhodnout pro další postup, nakonec nepřesně vyzval Benáta, jenž nemohl balon dostihnout.
     
    55
    Jihočeši sami nepřesnou rozehrávkou založili útok soupeři, Kateřiňák ale tvrdou ranou vyzval k zákroku jen jednoho z diváků na tribuně.
     
    56
    Za obranou byl opět Kalod, tentokrát to bylo hodně hraniční. Nicméně je pískán ofsajd, takže domácí zloba je marná.
     
    57
    Domácí obrana se ve druhé půli nezdá tak neprůchodná. Další centr do vápna, Procházka se dostal k hlavičce, ale opět hodně nepřesné.
     
    59
    Lehce pikantní duel zažívá dnes trenér Ústí Jiří Skála, jenž v Českých Budějovicích hrál a následně i trénoval. Dnes stojí na lavičce hostů a zatím být spokojený nemůže.
     
    60
    Druhé střídání Army, Petr Výborný nahrazuje Martina Jindráčka.
     
    61
    Jakub Pešek v další gólovce! Domácí rychlík vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře, prohodil si soupeře, ale pák sám před gólmanem trefil levačkou jen střed branky. Následuje roh.
     
    62
    Před Tvrdoněm to bylo celkem divoké. Po míči se sápali Šourek a Novák, ale výsledkem celé situace je odkop od hostující branky.
     
    65
    Nepříjemný střet ve vápně Ústí. Benát centroval do vápna, sražený a skákající míč chtěl napálit Čermák nůžkami, trefil ale vybíhajícího brankáře Tvrdoně někam do prsou. Po krátkém ošetření by ale oba měli být v pořádku.
     
    66
    Už se zase hraje a Výborného oblouček musel na roh uklidit Pešek.
     
    67
    První velká šance Ústí a hned mohlo být vyrovnáno! Ze pětatřiceti metrů to zkusil Jiří Miskovič a jeho rána by byla gólová nebýt skvělého zákroku Zdeňka Křížka!
     
    68
    Dnešní utkání sleduje 1876 diváků.
     
    69
    Severočeši pokračují v tlaku a mají na středu hřiště zajímavou standardku. Po faulu Šourka se bude kopat tak pětadvacet metrů od Křížkovy branky.
     
    70
    O přímého ohrožení branky se pokusil Kateřiňák, jeho pokus letěl metr nad břevno.
     
    71
    Další roh Army.
     
    72
    Jihočeši se ubránili, Šourek odhlavičkoval míč. Mezitím už se na domácí lavičce převléká Jindřich Kadula.
     
    73
    Ze hřiště odchází za bouřlivého potlesku Richard Kalod. Do hry jde místo něho Jindřich Kadula.
     
    75
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    JINDŘICH KADULA byl na hřišti sotva několik desítek vteřin a už se raduje z druhého letošního zásahu. Čavoš s Fundou si narazili u vlastního pokutového území, druhý jmenovaný krásným "banánem" podél postranní čáry vyslal do samostatného úniku rozběhlého Kadulu, který prostřelil padajícího Tvrdoně.
     
    77
    Rozhodnuto ještě není, ale domácí se přiblížili třem bodům, které by je opět vrátily do čela. První pozici jim totiž o skóre odpoledne přebral Varnsdorf po výhře ve Vítkovicích.
     
    78
    A stadion tleská další pěkné akci. Pešek hledal Kadulu, ten ale ani v tygřím skoku na balon nedosáhl tak, aby hlavičkoval přesně.
     
    78
    Poslední změna hostů, Procházku nahradil Ivan Šnirc.
     
    80
    Hosté mají možnost snížit, mají další pěkný trestný kop skoro na hranici vápna. Pešek se zlobí, že nefauloval, ale z tribuny to opravdu vypadalo, že ústecký hráč si spíše sám šlápl na balon. Buď jak buď, standardka pro hosty.
     
    81
    Opět v akci pravačka Kateřiňáka, dopadlo to podobně jako při prvním pokusu ze druhé půle.
     
    82
    Další pokus ze střední vzdálenosti, tentokrát jej měl na svědomí opět Miskovič. Namířil jen do náruče strakonického rodáka v brance Dynama.
     
    84
    Domácí se aktivně brání, ale Ústí ještě neskládá zbraně.
     
    84
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Závěr zápasu ještě bude drama. Ve vápně byl velký závar, hosté trefili i břevno, ale nejlépe se zorientoval PAVEL MOULIS, jenž hlavou dorazil míč do sítě.
     
    85
    Záhy Dynamo podruhé střídá, Jakuba Peška nahradil Roman Wermke.
     
    86
    A nový muž na hřišti hned ve spolupráci s Čavošem vybojoval roh.
     
    87
    Z rohu nic nebylo a už jsou zase v akci hosté. Mají další standardku, tentokrát od levé postranní čáry.
     
    88
    Domácí se ubránili a Wermke vyvezl míč co nejdál od branky.
     
    89
    Ruka jednoho z Ústeckých na půlce a chvilka oddychu pro obranu Dynama.
     
    90
    Táborský uhrál na soupeři roh, což je voda na černobílý mlýn.
     
    90
    Čermák branku vysoko přestřelil a hosté opět chvátají do útoku.
     
    90
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    90+1
    Ivan Šnirc zastavil unikajícího Kadulu a dostává žlutou kartu.
     
    90+2
    Ještě jedna taktická změna, Jiří Bederka nahrazuje Iva Táborského.
     
    90+2
    A Kadula tahá čas u rohového praporku, Jihočeši to dohrávají zkušeně.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dnešní duel 6. kola Fotbalové národní ligy je za námi. Dynamo v něm přetlačilo Ústí nad Labem 2:1, když bylo po většinu duelu lepším týmem a mělo víc šancí. Až v závěru se Arma dostala do tlaku, ten ale Jihočeši ustáli a vrátili se do čela tabulky. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera. (19:47:43)

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 18. Táborský (pen.), 75. Kadula – 84. Moulis

    Karty:   4. Táborský (CEB), 33. Šourek (CEB), 48. Čermák (CEB) – 43. Vaněk (UNL), 90+1. Šnirc (UNL)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Pešek (85. Wermke), Benát (C), Táborský (90+2. Bederka) – Kalod (73. Kadula).
    Náhradníci: Hajdušek – Bederka, Hála, Řezáč, Kadula, Wermke.

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Tvrdoň – Zeman, Vaněk, Zukič (46. Miskovič), Leibl – Kateřiňák, Peterka (C) – Moulis, Jindráček (60. Výborný), Procházka (78. Šnirc) – Pouček.
    Náhradníci: Zacharda – Martykán, Miskovič, Mysliveček, Šnirc, Výborný.

    Rozhodčí: Machálek – Caletka, Horák

    Diváci: 1876
    thejrc.org