Třinec – Pardubice 4:1 (kon.) | Vítkovice – Sparta 3:2 (2:0 po s.n.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 4:5 (po pr.)
Chomutov – K. Vary 3:2 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 09.09.2016, 17:30 • SD ARÉNA (kapacita: 5 250 míst) • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence a oba tábory fanoušků zúčastněných týmů. Dnes je na programu první kolo Tipsport extraligy, v němž se představí Piráti Chomutov a HC Energie Karlovy Vary.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    V dlouhodobé části loňské sezóny se Západočeši umístili na čtrnáctém místě, když získali pouhých sedmačtyřicet bodů. Svěřenci Karla Mlejnka se museli v nejvyšší soutěži zachránit až v baráži, kde s Litvínovem vybojovali extraligovou účast i pro nový ročník Tipsport extraligy. Před přípravou musely Karlovy Vary řešit nepříjemnou situaci ohledně udržení licence na extraligu, ale po dlouhých jednání se vše podařilo, a tak v novém ročníku extraligy budeme sledovat tradiční klub v nejvyšší soutěži.

    Ovšem během přípravy ve Varech skočilo mnoho hráčů a také funkcionářů. V pozici trenéra nahradil Karla Mlejnka Jan Tlačil, jehož v trenérském týmu doplnila další nová tvář, kterou je Andrej Potajčuk. K západočechům dále zamířili Petr Šidlík (Chomutov), Tomáš Dujsík (Kometa), Denis Kindl (Kladno), Petr Stloukal (Nitra) a Radim Matuš (Třinec). Naopak Kralovy Vary opustili – Petr Koblasa, Jaroslav Kůs (oba Chomutov), Michal Gulaši, Marcel Haščák (oba Kometa), Rostislav Marosz (Třinec), Martin Bartek, Rudolf Huna (oba neznámo), Vladislav Habal, Radim Hruška (oba Košice) a Jekabs Redlihs (Riga)
     
    Piráti Chomutov

    Daleko lépe nežli Karlovy Vary na tom v loňské sezóně byli Piráti, kteří se díky dlouhodobé části, v níž skončili na osmém místě, probojovali do předkola play-off. V tom se chomutovský tým utkal s brněnskou Kometou, kterou dokázal zdolat. Ovšem Severočechy v následném čtvrtfinále čekal nejlepší tým dlouhodobé části tedy Liberec, proti němuž Piráti nedokázali vyhrát jediný zápas. Také v Chomutově se dlouho řešila situace kolem prvního celku v extralize. Ovšem nakonec se klub dohodl s městem na finanční půjčce, a tak také Piráty uvidíme v nové sezóně v Tipsport extralize.

    Stejně jako v Karlových Varech, také v Chomutově došlo před sezónou k mnoho změnám. V realizačním týmu Vladimíra Růžičky skončil Břetislav Kopřiva, jehož nahradil Petr Martínek. Do hráčského kádru přišli Michal Poletín, Lukáš Chalupa (oba Plzeň), Ivan Huml (Oulu), Ján Laco (Astana), Brett Flemming (Bolzano),Tomáš Král (Hradec Králové), Petr Koblasa (Karlovy Vary), Dávid Skokan (Slovan Bratislava) a Tomáš Kudělka (Vítkovice). Naopak Chomutov opustili – Roman Červenka (Fribourg-Gottéron), Sergej Pereťagin (Kunlun), Jakub Čech (Poruba), Petr Šidlík, Tomáš Harant (oba Karlovy Vary), Adam Jánošík (Liberec), David Květoň (Vítkovice), Miroslav Hanuljak (Kladno), Tomáš Pospíšil (Mladá Boleslav), Robert Kristan a Peter Ölvecký (oba neznámo).
     
    Vzájemné zápasy

    Poslední vzájemný zápas se odehrál 30. srpna v přípravě na novou sezónu Tipsport extraligy. Oba kluby k zápasu přistoupily rozdílně. Zatímco Karlovy Vary poslaly do boje téměř nejsilnější sestavu, tak Chomutovští dali možnost ukázat se širšímu kádru a mladým hráčům. Od začátku duelu bylo jasné, že Západočeši budou tahat za delší konec, když po dvaceti minutách šli do kabin za stavu 4:0. Ve druhé periodě diváci branku neviděli a třetí část skončila nerozhodně. Energie se po šedesáti minutách nakonec radovala z výhry 6:2.

    Posledních pět vzájemných zápasů

    30.8. PŘ Karlovy Vary – Chomutov 6:2
    19.2. TE Karlovy vary – Chomutov 1:6
    3.1. TE Chomutov – Karlovy Vary 3:1
    17.11. TE Karlovy Vary – Chomutov 2:4
    2. 10 TE Chomutov – Karlovy Vary 0:2
    Sestřih nejzajímavějších situací z posledního vzájemného zápasu
     
    První extraligový duel nabídne "malé" derby mezi oběma kluby a je jasné, že oba celky budou chtít do nového ročníku Tipsport extraligy vstoupit vítězně. Duel startuje v 17 hodin 30 minut a pokud se nedostanete přímo do ochozů SD ARÉNY, tak můžete sledovat nás podrobný textový "onlajn". Duel bude speciální hned po čtveřici hráčů. Na straně Chomutova to jsou Petr Koblasa a Jaroslav Kůs. Naopak v Karlových Varech působí Tomáš Harant a Petr Šidlík. Všichni čtyři hráči v minulé sezóně oblékali dres soupeře.
     
    Ještě jednou vás vítám u prvního kola Tipsport extraligy, v němž budeme sledovat Chomutov a Karlovy Vary. V SD ARÉNĚ již probíhá tradiční rozbruslení a my vám také přinášíme sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: J. Laco (Tomáš Král) – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek – Vondrka (C), Huml, Račuk – Tomica, V. Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Šťovíček.

    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Sičák, Šidlík, Harant, M. Rohan, Benák, Tomáš Dvořák, Weinhold – T. Rachůnek, Matuš, Stloukal – T. Rohan, Skuhravý (C), V. Tomeček – Vachovec, Kindl, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek.

    Rozhodčí: Šír, Petružálek – Tošenovjan, Hlavatý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Ivan Huml, jenž dává Pirátům právo prvního útoku. Kotouč mířil před branku Energie, kde jeden z domácích černou gumu nedokázal zpracovat.
     
    00:41
    Karlovarští se usadili v útočné třetině, kde kombinovali podél mantinelu. Následné nahození na branku s přehledem vytěsnil Ján Laco.
     
    01:24
    Od úvodních minut se hra přelévá ze strany na stranu a do dalšího útoku se dostal Chomutov. Kotouč na Davida Honzíka přistrčil David Kämpf, jehož pokus hostující brankář betonem vyrazil.
     
    01:58
    Karlovy Vary se hnaly do dalšího útoku, ovšem čároví sudí dobře viděli ofsajd. Hra se přesune do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    02:24
    Prvním vyloučeným je hostující David Gríger, jenž fauloval před brankou soupeře. Hostující hráč si pomohl hákováním, a tak dostává dvouminutový trest.
     
    03:00
    Piráti zahájili přesilovou hrou nepříjemnou střelou Jana Rutty, jehož pokus maskou vyrazil David Honzík. Hostující brankář vyrazil černou gumu na hůl soupeře, jenž nedokázal dopravit kotouč do branky.
     
    03:42
    V obrovské šanci se domácímu celku nepodařilo vsítit úvodní branku zápasu. Pokus od modré čáry se odrazil na brankoviště, kde byl připravený Jakub Sklenář, jehož pokus minul branku Karlových Varů jen o pár centimetrů.
     
    04:20
    Energie vyhrála vhazování a okamžitě posunula hru do středního pásma. Ovšem Pirátům se nepodařil ani další útok, a tak je trest Západočechů u konce.
     
    05:06
    Dlouhou přihrávku nezachytil na červené čáře Marek Račuk a tak je odpískané zakázané uvolnění. Hra se tedy opět vrátí před branku Chomutova, kde se bude vhazovat po levé ruce slovenského brankáře.
     
    05:42
    Vladimír Růžička poslal do hry první formaci, které protečovala puk za branku soupeře. Tam Piráti ještě chvíli vydrželi, ale následně se kotouče zmocnili Vary.
     
    06:12
    Nahození z levé strany hrací plochy končí v moci Jána Laca, ten hru raději přerušuje. Po komerční přestávce se bude vhazovat po pravici slovenského gólmana.
     
    06:23
    Domácí hokejisté se dostali do přečíslení, ale Vladimír Růžička prováhal vhodný čas k zakončení, a tak hledal ve druhé vlně obránce. k němuž kotouč nedoputoval.
     
    07:15
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je tu první branka utkání, o kterou se postaral DENIS KINDL. Hostující útočník dostal kotouč k pravému mantinelu, odkud střelou do bližšího horního rohu překonává Jána Laca. Asistence: Sebastian Gorčík a Vladimír Sičák.
    07:15 Denis KINDL - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:16
    Chomutovští se okamžitě snaží probojovat před branku soupeře, ale hned za útočnou modrou čárou o kotouč přišli. Ovšem Energie odevzdala kotouč vyhozením pouze Pirátům.
     
    09:15
    Marek Račuk dostal černou gumu k červené čáře, ale neměl rychlost, a tak se rozhodl pro nahození do rohu hrací plochy. Tam byli pochopitelně první obránci Karlových Varů.
     
    10:09
    Karlovy Vary nahazují kotouč za branku Chomutova a jdou střídat. U kotouče jsou aktuálně domácí hokejisté, kteří přijdou s dalším útokem.
     
    10:44
    Podél pravého mantinelu nabral rychlost David Kämpf, jehož bekhendový pokus vyrazil David Honzík do rohu hrací plochy.
     
    11:18
    Do další obrovské šance se dostal Chomutov, ale ani tentokrát nebyl David Honzík překonán. Hostující brankář vyrazil puk mezi kruhy, kam dojel Jakub Sklenář, jehož dorážka trefila opět gólmana.
     
    12:01
    Karlovy Vary se opět dostaly pod menší tlak, a tak opět jednoduše vyhazují na další zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před brankou, kterou hájí David Honzík.
     
    12:21
    Karlovarský si připisuje do statistik další dva zákroky, když vyrazil puk opět k Jakubu Sklenářovi. Ten ani tentokrát nedokázal Davida Honzíka překonat, a tak jsou ve vedení stále hosté.
     
    12:56
    Zaváhání hostujícího hráče využil Ivan Huml, který se dostal k puku. Následná střela z otočky chomutovskému útočníkovi nevyšla, a tak černá guma zamířila jen do rohu kluziště.
     
    13:36
    Domácí hokejisté zašlápli kotouč u mantinelu a nechtěli hrát. Jeden ze sudích hru přerušil a vykázal ji do středního pásma.
     
    13:58
    Hosté se dostali do přečíslení, které na sebe vzal Tomáš Rohan. Jeho pokus po ledě trefil z pravého kruhu pro vhazování jen slovenského gólmana ve službách Chomutova.
     
    14:57
    Chomutovští se dostali opět do útoku a zamkli soupeře před Davidem Honzíkem. Ovšem Karlovarští se po získání černé gumu osvobozují přes zakázané uvolnění.
     
    15:41
    Hostující hráči už by potřebovali vystřídat, ale u kotouče jsou Piráti, kteří kombinují v útočném pásmu. Naopak domácí stíhají po jednom střídat.
     
    16:12
    Do útočného pásma vjel Martin Rohan, jehož pokus vytěsnil Ján Laco. Hra se velmi rychle přelévá před druhou z branek.
     
    16:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tlak Chomutova byl v posledních minutách obrovský, a tak se domácí právem dočkali vyrovnání! David Honzík dokázal černou gumu několikrát vyrazit, ale pokus Vladimíra Růžičky zůstal ležet za karlovarským brankářem. Nejlépe se zorientoval JAKUB SKLENÁŘ, jenž dokázal dopíchnout kotouč za brankovou čáru. Asistence: Vladimír Růžička.
    16:53 Jakub SKLENÁŘ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:45
    První početní výhodu si vyzkoušejí také hostující hráči. Na trestnou lavici usedá Michal Vondrka, jenž vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    19:15
    Chomutovští získali kotouč za vlastní brankou a okamžitě přišlo vyhození přes všechny čáry. V tom samém momentu se domácím podařilo prostřídat unavené hráče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první třetině byl k vidění atraktivní hokej. Více ze hry měli domácí Piráti, kteří ale nedokázali vícekrát prostřelit výborného Davida Honzíka. ten je zatím jednoznačně nejlepším hráčem Karlových Varů. Energie se po nenápadné akci dostala do vedení, o branku se postaral Denis Kindl. Ovšem Chomutovu se v závěru třetiny podařilo vyrovnat zásluhou Jakuba Sklenáře, a tak je stav nerozhodný 1:1.
     
    Střely na branku: 15:8.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyhrál hostující centr. V úvodu prostřední části bude k vidění ještě zbytek přesilové hry Karlových Varů.
     
    20:33
    Karlovarští se velmi rychle usadili v útočném pásmu. Jenže zaváhání nedokázal využít Marek Tomica, jemuž už chyběly síly.
     
    20:50
    V závěru početní výhody se do obrovské šance dostali hráči Energie. Václav Skuhravý se prodral až před branku Jána Laca, který pěkným zákrokem podržel Chomutov.
     
    22:10
    Tlak domácího celku končí po nepřesné přihrávce, a tak do protiútoku mohl jít soupeř. Ovšem výborně zapracoval Petr Koblasa, jenž dobře otravoval soupeře a donutil ho k nahození puk do rohu hrací plochy.
     
    22:35
    Hra se v poslední minutě velmi často přerušovala. Nejprve nahození schoval do lapačky David Honzík a následně se píská ofsajd Energie.
     
    23:03
    Michal Vondrka dnes již podruhé míří na trestnou lavici, když se za brankou Karlových Varů ohnal po soupeři. Hlavní sudí bez váhání zvedl ruku a dal chomutovskému kapitánovi dvouminutový trest za hrubost.
     
    23:33
    Úvodní minuty přesilové hry se hostujícím hráčům nedaří. Chomutovští nejprve rychle vyhodili a poté ušetřili několik cenných vteřin před brankou soupeře.
     
    24:23
    Chomutov zatím hraje toto oslabení skvěle. Opět zastavili soupeře ve středním pásmu a rychle po vyhození puku střídají. Karlovarští s touto přesilovkou nemůžou být spokojení.
     
    25:08
    Domácí hráči se vydali do rychlého protiútoku, kotouč dostal na pravou stranu Jakub Sklenář, jehož pokus zamířil do hrudi Davida Honzíka.
     
    25:24
    Po delší době registrujeme Energii před brankou Chomutova. Ovšem tečovaný pokus od modré čáry zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    26:03
    Hra má v posledních minutách spád a rychle se přelévá ze strany na stranu. Do další šance se dostal Radim Matuš, jehož vychytal slovenský gólman ve službách týmu ze severu Čech.
     
    26:38
    Ján Laco si připisuje do statistik další zákrok. Chomutovský brankář dobře viděl na zakončení z hranice kruhu pro vhazování a raději hru přerušuje. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    26:55
    Karlovarští v posledním střídání zamkli soupeře před jeho brankou a od modré čáry vypálil Tomáš Dvořák, jehož pokus zaduněl jen o zadní mantinel. Následně je útok hostů přerušen, jelikož jeden z nich stál v brankovišti.
     
    27:41
    Chomutovští mohli jít do protiútoku, ale Dávid Skokan místo střely volil zpětnou přihrávku, kterou zachytil soupeř. Před z druhou branek se dostal po pravé straně Vojtěch Tomeček, který trefuje chomutovského brankáře.
     
    28:31
    Pohyb hráčů Energie se postupem času zlepšuje a Ján Laco musí být neustále ve střehu. Slovenský brankář si do statistik připisuje další zákrok.
     
    28:59
    Dobrou práci odvedl Vladimír Růžička, jenž si narazil mezi kruhy kotouč s Markem Tomicou. Ovšem zakončení prvně jmenovaného trefilo jen obránce na hranici brankoviště.
     
    30:10
    Po nepřesné přihrávce se ke kotouči ve středním pásmu dostal Michal Vachovec, jenž přejel modrou čáru, ale jeho pokus byl přizvednutý nad branku domácího celku.
     
    30:42
    Rozdíl v pohybu Karlových Varů je o proti první třetině markantní. Energie uzavřela Piráty před jejich brankou, a tak přichází zakázané uvolnění. Na to reaguje hlavní trenér Chomutova, jenž si bere oddechový čas.
     
    30:49
    Od červené čáry nahazuje černou gumu na branku Energie David Kämpf, jenž donutil Davida Honzíka přerušit hru. Chomutovský útočník totiž šel dále do branky.
     
    31:01
    Chomutovští se dostali do přečíslení a po přihrávce spoluhráče se k zakončení dostal Marek Račuk. Ovšem jeho rána z pravé strany zamířila nad horní tyč karlovarské branky.
     
    31:07
    Další početní výhodu si zahrají Piráti, kteří se dostali před branku soupeře. Tam si hákování pomohl Václav Skuhravý, jenž už usedá na trestnou lavici.
     
    32:00
    Chomutovští kombinují před brankou Davida Honzíka, kterého zatím ale nedokázali ohrozit. Další z přihrávek zachytil jeden z bránících hráčů, jenž okamžitě posílá černou gumu přes všechny čáry.
     
    32:48
    Karlovarský gólman si počkal na zakončení od levého mantinelu, které vyrazil betonem až mezi diváky. Bude se vhazovat po pravé ruce Davida Honzíka.
     
    32:54
    Piráti vyhráli vhazování a okamžitě kotouč zamířil na modrou čáru, odkud vypálil Juraj Valach. Ovšem karlovarský brankář si našel výhled a chytá puk do lapačky.
     
    33:15
    Hostující hráči již jsou v plném počtu a následně se píská ofsajd Chomutova. Hra se přesune po reklamní přestávce do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    33:25
    Zakázané uvolnění se píská také na druhé straně. Chomutovští dobře napadali rozehrávku Energie, která raději volila vyhození přes všechny čáry.
     
    33:41
    Do útočného pásma vletěl s kotoučem na holi Tomáš Rachůnek, jenž si mantinelu nedokázal obhodit obránce, a tak se hra přelévá před branku Davida Honzíka.
     
    34:37
    Vladimír Růžička přišel u mantinelu o černou gumu, které se po dobrém napadání zmocnili hosté. Ján Laco musel být hodně pozorný, aby si přihrávku do brankoviště nesrazil za čáru.
     
    35:22
    Chomutov se jednoduše dostává do středního pásma, kde o kotouč přišel. Ovšem ani Energie se před Jána Laca nedostala, jelikož je odpískán ofsajd.
     
    35:49
    Po nevydařené přihrávce se kotouče mezi kruhy zmocnil Jakub Flek, jenž z otočky střelou po ledě prověřil domácího brankáře. Ján Laco ale také tentokrát obstál.
     
    36:06
    Hlavní sudí přerušuje hru při útoku Karlových Varů, jelikož za brankou hostů zůstal s bolestivou grimasou ležet Dávid Skokan. Ovšem chomutovský hráč nakonec odjel na střídačku po svých a uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře.
     
    36:51
    Na obranné modré čáře si vzal kotouč Brett Flemming, jenž se s ním dostal až do útočného pásma. Ovšem jeho pokus z pravé strany je sražený až do ochranné sítě.
     
    37:23
    Do samostatného úniku se mohl dostal Václav Skuhravý, kterého nakonec dojeli obránci. Ovšem zkušený hráč Karlových Varů si dal před puk tělo a bekhendem trefil Jána Laca do hrudi.
     
    38:16
    Po nenápadné akci se Tomáš Kudělka nechal předskočit soupeře, jenž z úhlu prověřil slovenského brankáře. Jenže Ján Laco se tentokrát přitiskl k tyči a kotouč chytá.
     
    38:43
    Po jednoduché akci se do přečíslení dostali Karlovarští. Tomáš Harkabus místo přihrávky volil střelu na chomutovského brankáře, jenž se nenechal překvapit.
     
    39:22
    Karlovarští se po další přihrávce dostali do samostatného úniku, který nedokázal proměnit Radim Matuš. Tomu se v klíčovém okamžiku postavil puk na hranu a odjel mu vedle branky.
     
    39:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Energie v posledních momentech nedokázala proměnit hned několik obrovských šancí, a tak je trestají Piráti. Kotouč poskakoval před brankou Karlových Varů, kde se nejlépe zorientoval JAROSLAV MRÁZEK. Domácí obránce z otočky bekhendem překonává Davida Honzíka, jenž byl v tomto okamžiku bezmocný. Asistence: Vladimír Růžička.
    39:51 Jaroslav MRÁZEK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po dvou třetinách je stav 2:1 pro chomutovské Piráty. Karlovy Vary ve druhé dvacetiminutovce zlepšily pohyb a hned se dostaly do několik velkých šancí. Jenže ty dokázal pochytat dnes výborný Ján Laco. Už to vypadalo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, ale devět sekund před koncem prostřední periody se dokázal prosadit zkušený Jaroslav Mrázek.
     
    Střely na branku: 26:21.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    Dnešní utkání sleduje 4421 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí dvacetiminutovky vyhrál Ivan Huml, jenž dává Chomutovu právo prvního útoku. Právě chomutovský centr našel zadovkou před brankou Michala Vondrku, jehož pokus vyrazil hostující gólman.
     
    41:01
    Domácí hráči nahodili černou gumu za branku Davida Honzíka a spěchají na střídačku. Ovšem Energie na nic nečeká a žene se do dalšího útoku.
     
    41:39
    Pirátům se nepodařila rozehrávka, kterou zachytil soupeř a hned přišla střela od modré čáry. Ta ovšem neměla parametry, aby ohrozila Jána Laca.
     
    42:09
    Po dobrém pohybu hostujících hráčů byl Chomutov pod tlakem, a tak raději přišlo vyhození přes všechny čáry. Hra se tedy opět vrací před branku Severočechů.
     
    42:31
    Po střetu s Ivanem Humlem zůstal u mantinelu ležet jeden z hostujících hráčů, kterým je David Gríger. Zdá se, že hostující hráč utrpěl poranění nohy a na střídačku mu dopomohli spoluhráči.
     
    43:12
    Před branku už si sjížděl z pozice beka Brett Skinner, které nezahlídl za brankou Michal Vondrka, a tak David Honzík nemusel zasahovat.
     
    43:42
    Na pravém kruhu pro vhazování zůstal chvíli osamocený Vladimír Růžička, jehož pokus zamířil pouze nad branku Karlových Varů.
     
    44:44
    Po souboji Davida Kämpfa se soupeřem se kotouč dostal až k trestoměřičům, a tak se hra opět přerušuje. Následuje další vhazování ve středovém kruhu.
     
    45:09
    Ondřej Dlapa a Sebastian Gorčík se rozhodli sundat rukavice a došlo k pěstnímu souboji mezi střídačkami. Domácímu obránci se nelíbil zákrok karlovarského hráče, a tak volil bitku. V té vyhrál Dlapa, jenž sundal soupeři dres.
     
    45:10
    Ondřej Dlapa dostává dvě plus dvě minuty za hrubost, jelikož bitku vyprovokoval. Na druhé straně dostává dvouminutový trest za hrubost Sebastian Gorčík, jenž byl v pěstním souboji zraněn.
     
    45:55
    Po rozdání trestů hrají Karlovy Vary přesilovou hru. Do útočného pásma vletěl Tomáš Rohan, jenž nechal vyniknout beton chomutovského brankáře.
     
    46:24
    Po vyhraném vhazování se ke střele odhodlal Vladimír Sičák, jehož pokus srazil mimo prostor tří tyčí Jakub Sklenář. Chomutovský útočník proti obránci výborně vystartoval a pomohl svému brankáři.
     
    47:02
    Jestli Varům něco vychází, tak jsou to vhazování. Kotouč na hranici kruhu dostal Denis Kindl, kterému do rány skočil Ivan Huml. Od chomutovského hráče se černá guma dostala až do ochranné sítě.
     
    47:42
    Jen, co vypršel trest domácího hráče, hned na kostce naskočil další. Dávid Skokan dohrál u mantinelu soupeře, kterého holí zasáhl do obličeje, a tak dostává dvouminutový trest.
     
    48:09
    Karlovarští se usadili před branou domácího celku, ale nahození z levé strany dokázal vyrazil spolehlivý Ján Laco. Následně se Pirátům podařilo donutit soupeře k ústupu z útočné třetiny.
     
    49:28
    Domácí u vlastní střídačky získali černou gumu, která opět rychle letí přes všechny čáry. Chomutovští již byli unavení a raději zamířila na střídačku, aby do hry přišli čerství spoluhráči.
     
    49:34
    Energie výborně kombinuje, ale v přesilové hře jim tentokrát chyběla střelba. Místní hlasatel již oznámil, že Chomutov hraje v plném počtu.
     
    50:13
    Nahozený puk zamířil pod lapačku chomutovského maskovaného muže, jenž počkal na písknutí sudího. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po pravé ruce Jána Laca.
     
    50:38
    Obrovskou šanci promarnil chomutovský kapitán. Michal Vondrka dostal mezi kruhy přesnou přihrávku zpoza branky, ale jeho pokus k zadní tyči minul branku pouze o centimetry.
     
    51:32
    David Kämpf výborně napadal rozehrávku soupeře, který vysokým obloučkem posunul hru do středního pásma. Poté se jeden z hostů dostal do ofsajdu a hra se stěhuje zpátky do střední třetiny.
     
    51:53
    Zpoza brány mířila přihrávka na reprezentačního obránce Jana Ruttu, jehož pokus rozvlnil boční síť. Ovšem to byla další velká šance domácího Chomutova.
     
    53:05
    Po nepřesné přihrávce se domácí dostali do přečíslení. Puku se na modré čáře zmocnil Marek Račuk, na jehož přihrávku Jakubu Sklenářovi chyběli centimetry. Jinak by domácí útočník zakončoval do odkryté branky.
     
    53:49
    Desítky vteřin se hrálo u hrazení ve středním pásmu, kde nakonec puk získala Energie. Ovšem hosté opět předvedli jen nahození za branku Chomutova a jdou střídat.
     
    54:14
    Další početní výhodu si vyzkoušejí Karlovy Vary, jelikož od Ivana Humla putovala černá guma přímo mezi diváky. Celá situace znamená, že další práci bude mít Jána Laco.
     
    54:33
    Chomutovští vyhráli vhazování a ještě udrželi puk na útočné modré čáře. Ovšem nyní už se hra stěhuje před branku Pirátů.
     
    55:02
    V rohu hrací plochy se puku zmocnili domácí hráči, kteří opět vyhazují přes všechny čáry. Vladimír Růžička hned přikázal střídání, a tak se do hry dostala druhá bránící čtveřice.
     
    56:00
    Od mantinelu až mezi kruhy se dostal Denis Kindl, jenž mířil k zadní tyči. Jenže v tomto prostoru se objevila také lapačka chomutovského gólmana, jenž si dobře našel výhled.
     
    56:34
    Ivan Huml již naskočil na ledovou plochu a hned se zapojil do hry. Ovšem chomutovský hráč neměl rychlost a raději jen posunul kotouč do útočného pásma.
     
    57:14
    Pěknou ránu od modré čáry vyslal Juraj valach, jehož pokus vyrážečkou zneškodnil David Honzík, před nímž clonil ještě Marek Račuk. Následně hra pokračovala dál, ale puk zamířil jen mezi diváky.
     
    57:30
    Karlovarští před vlastním brankářem nic nevymýšlejí a jednoduše vyhazují na další zákázané uvolnění. Hra se opět vrací před Davida Honzíka.
     
    57:49
    Na branku hostujícího brankáře mířila další střela, která se ve vzduchu odrazila k Dávidu Skokanovi. Tomu pokus nesedl a zamířil z hranice brankoviště jen vedle branky.
     
    58:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Zdá se,že v chomutovské SD ARÉNĚ je rozhodnuto! V přečíslení našel David Kämpf před brankou osamoceného MICHALA VONDRKU. Ten se ukázal jako správný kapitán a přesnou střelou dostává kotouč za brankovou čáru. Asistence: David Kämpf a Michal Poletín.
    58:41 Michal VONDRKA - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:57
    Hostující trenér si po zákroku Jána Laca vyžádal oddechový čas. Uvidíme, zda se Karlovým Varům podaří utkání ještě zdramatizovat.
     
    58:57
    Po oddechovém času zůstává David Honzík na střídačce, a tak Energie poslal do hry šest bruslařů.
     
    59:11
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Dost možná jsme branku Energie přivoval, když se při power-play prosadil VLADIMÍR SIČÁK. Tomáš Rohan našel na modré čáře právě Sičáka, jehož pokus skončil za Jánem Lacem. Asistence: Tomáš Rohan a Petr Šidlík.
    59:11 Vladimír SIČÁK - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Po dramatickém utkání se z vítězství radují Piráti, o vítěznou branku se postaral kapitán Michal Vondrka. Utkání bylo do posledních chvil vyrovnaná a rozhodl až gól v závěru. Karlovy Vary se za svůj výkon nemusejí stydět a rozhodně mají, na čem stavět.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni oba brankáři. Takže na straně Chomutova je to Ján Laco a na straně Energie byl zvolen David Honzík.
     
    Dnes už je to ode mě opravdu vše a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:52:46)
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Sklenář (V. Růžička), 40. Mrázek (V. Růžička), 59. Vondrka (Kämpf, Poletín) – 8. Kindl (Gorčík, Sičák), 60. Sičák (T. Rohan, Šidlík)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Tomáš Král) – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek – Vondrka (C), Huml, Račuk – Tomica, V. Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Šťovíček.
    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Sičák, Šidlík, Harant, M. Rohan, Benák, Tomáš Dvořák, Weinhold – T. Rachůnek, Matuš, Stloukal – T. Rohan, Skuhravý (C), V. Tomeček – Vachovec, Kindl, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek.

    Rozhodčí: Šír, Petružálek – Tošenovjan, Hlavatý

    Diváci: 4421
    thejrc.org