Nitra – Banská Bystrica 4:3 (kon.) | Košice – Poprad 3:1 (kon.) | Trenčín – Martin 5:1 (kon.)
Zvolen – Nové Zámky 2:1 (po pr.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:7 (kon.)
po prodl.
HKM Zvolen
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 09.09.2016, 18:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    Zvolenčania teda po presnom zásahu Klhufeka ovládli tento gólovo najchudobnejší zápas prvého kola novej sezóny. Nové Zámky zdolali 2:1. Nováčik z Nových Zámkov sa za svoj výkon vôbec nemusí hanbiť, viackrát sa ocitol v situáciách, v ktorých mohol stretnutie rozhodnúť.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (20:24:38)
     
    Koniec zápasu.
    63:44 KLHUFEK - 2:1
     
    63:44
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania dávajú rozhodujúci gól! Po nepodarenej Hvilovej akcii sa dostali dopredu Zvolenčania. Valenta vnikol do pásma a v medzikruží prenechal Mrázovi. Mráz si všimol na pravom kruhu PAVLA KLHUFEKA, ktorý strelou z prvej trafil poloodkrytú Šimkovu bránu!
    Asistencie: Bruno Mráz, Tomáš Valenta.
     
    63:15
    Zuzin hľadal strieľanou prihrávkou pred bránu Mráza, ktorý vrazil do Šimka a hlavný rozhodca Goga prerušil hru kvôli postaveniu hráča v bránkovisku.
     
    62:42
    Šimko nie veľmi dobre rozohral. Puk zachytil Zuzin v medzikruží, ale nedokázal okamžite strieľať. Následne mu už prihrávka na spoluhráča nevyšla.
     
    62:16
    Dvojica hráčov domácich a hostí pritlačila puk k mantinelu a hlavný rozhodca puk nespozoroval, preto hru prerušil.
     
    61:55
    Lukáš Hvila sa dostal do individuálneho prieniku, v ktorom nakoniec aj skóroval, no to zakončenie bolo krkolomné. Gól neplatí pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Bola to však naozaj sporná situácia a ešte ju hlavný rozhodca konzultuje s kapitánmi oboch tímov.
     
    61:23
    Zvolenčania sú pri puku, dostali sa na moment do útočnej tretiny, ale Mráz pre istotu vytiahol puk von.
     
    60:52
    Juraj Jurík zachytil puk za bránkou po súboji s Brabencom, následne však bola hra prerušená. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    60:20
    Novozámčania sa okamžite dostali do útočného pásma. Následne sa do útoku dostal aj súper, v ktorom bol Zuzin a puk len pritlačil k Šimkovi.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Zvolenčanom sa spočiatku darilo mať hernú prevahu a nepúšťať súpera blízko k bráne, no zbytočne darovaná presilovka nakoniec skončila vyrovnávajúcim gólom Nových Zámkov, ktorý zaznamenal v 59. minúte Čížek.

    O malú chvíľu sa začne predĺženie, ktoré je novinkou v tejto sezóne. Bude sa hrať vo formáte traja proti trom po vzore zámorskej NHL a švédskej najvyššej hokejovej súťaže. Uvidíme, čo zavedenie tohto nového pravidla, ktoré má za cieľ ešte viac zvýšiť tempo hry, prinesie. Čas sa nezmenil, hrá sa po dobu piatich minút.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:05
    Obdržálek potiahol puk do útočného pásma, prihral Petrášovi, ktorý sa dostal pred bránku, ale odtiaľ mieril tesne vedľa.
    58:25 ČÍŽEK - 1:1
     
    58:25
    HC Nové Zámky dali gól!
    Nové Zámky strieľajú premiérový gól v Tipsport lige! Brabenec posunul krížom na modrú Sandgrenovi, ktorý prihral po modrej na VÁCLAVA ČÍŽEKA a ten delovkou prestrelil aj Baroša a stal sa historicky prvým strelcom Nových Zámkov v našej najvyššej hokejovej súťaži!
    Asistencie: Fredrik Sandgren, Kamil Brabenec.
     
    58:08
    Hudec prihrával z prvej do medzikružia na Semoráda. Jeho strelu z prvej vychytal Baroš vyrážačkou.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 17. Klhufek (Valenta, Mráz), 64. Klhufek (Mráz, Valenta) – 59. Čížek (Sandgren, Brabenec)


    HKM Zvolen: Baroš – Valenta, Andersons, Demiters, Juraško, Rehák, Habšuda, Ivan, Hataš – Klhůfek, Mráz, J. Jurík – Obdržálek, L. Jurík, Majdan – Ďaloga, Halama, Zuzin – Kelemen, Petráš, Žilka
    HC MIKRON Nové Zámky: Šimko – Sandgren, Čížek, Ďurčo, Chovan, Maier, Cardwell, Tábi, Dubec – Semorád, Brabenec, M. Hudec – Fábry, Kytnár, Hvila – Török, Lelkeš, Podstavek – Sucharda, Hegyi, Paulovič

    Rozhodčí: Goga – Výleta, Stanzel
    thejrc.org