Pardubice – Opava 0:2 (kon.) | Třinec – Olomouc 1:2 (kon.) | Vlašim – Ostrava 1:1 (kon.)
Prostějov – Znojmo 0:2 (kon.) | Táborsko – Frýdek-Místek 2:2 (kon.)
konec
FK Třinec
1:2 (0:2)
SK Sigma Olomouc
Sobota 10.09.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji hezký zbytek soboty a příště se těším, na počtenou! (12:18:30)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Sigma zvítězila podruhé v řadě a v tabulce se posune vzhůru. Olomouc bude hrát v sobotu 17. září od 16:30 doma proti Českým Budějovicím, Třinec se v neděli 18. září v 17:00 představí ve Varnsdorfu.
     
    Utkání skončilo vítězstvím Olomouce, která se nakonec v posledních minutách musela trochu strachovat. Třinečtí na začátku druhé půle snížili, kdy se po centru Málka prosadil Michal Stříž. Sigma poté několik dobrých šancí na zvýšení náskoku nevyužila a v poslední minutě mohla z ojedinělé příležitosti domácích inkasovat. Jenže Tobiáš tváří v tvář olomouckého brankáře Buchtu nepřekonal.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Avizované střídání je tady. Ze hry odchází volným krokem Tomáš Zahradníček, obranu ještě na poslední sekundy vyztuží Srb Uroš Radaković.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Váňa nastavil nad rámec druhého poločasu dvě minuty. Olomouc je znovu na útočné půlce, a navíc má ještě k dispozici střídání.
     
    90
    Třinečtí mohli v poslední minutě srovnat stav! Michal Stříž posunul míč doleva na Tobiáše, který byl sám před bránou. Jenže brankář Buchta včas vyběhl, snížil domácímu hráči střelecký úhel a střelu vyrazil!
     
    89
    Červení drží balon na útočné polovině a čas ubíhá. Sladký střílel zpoza šestnáctky nad branku, Třinec po Palečkově výkopu spěchá dopředu.
     
    88
    Pro vysoký centr Janoščína si došel Buchta a založil rychlý protiútok Sigmy. Na jeho konci vybojoval Plšek v souboji s Tobiášem rohový kop.
     
    87
    Motyčka se vzteká po osobním souboji s Habustou na polovině hřiště, ale o faul se nejednalo. Třinečtí alespoň budou vhazovat.
     
    86
    Janoščín měl na levé straně spoustu prostoru a skutečně poslal míč před Buchtovu branku. Tam si ovšem Dedič v souboji se Šindelářem pomohl faulem.
     
    85
    Tobiáš na útočné polovině fauloval, a tak hraje s balonem Olomouc. Sigma se snaží držet míč na kopačkách tak, aby co nejrychleji utíkal čas.
     
    84
    Po delší době zase trocha vzruchu před brankou Buchty. Dlouhý pas od Michala Stříže prodloužil Dedič hlavou na Motyčku, který však v těžké pozici hlavičkoval vedle.
     
    83
    Bezprostředně po rohovém kopu Vepřeka Sigma nebezpečná nebyla, po centru Sladkého už mohl zakončovat Houska. Avšak nedokázal se zorientovat a netrefil míč dobře.
     
    82
    Z práce Chorého, který vytáhl míč od postranní čáry do šestnáctky, těžil Houska. Ale střelu olomouckého záložníka srazil někdo z domácích na roh.
     
    81
    Hanáci střídají podruhé v zápase. Hřiště opustil Jakub Petr, na hrací plochu nastoupil mladík Lukáš Buchvaldek.
     
    80
    Plšek sahal po hattricku, ale po přihrávce Zahradníčka nedokázal prostřelit brankáře Palečka! Na druhé straně upadl ve vápně Hošek, jenže o faul Štěrby se podle rozhodčího nejednalo.
     
    79
    Poprvé v zápase sáhl ke střídání kouč Jílek. Utkání skončilo pro Šimona Faltu, v závěru zápasu pomůže týmu na hřišti Jakub Habusta.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 51. Stříž – 26. Plšek, 40. Plšek

    Karty:   24. Janoščín (TRI), 46. Hošek (TRI), 52. Motyčka (TRI) – 44. Chorý (OLO)


    FK Třinec: Paleček – Vengřinek, Čelůstka, Bedecs (31. Avdić), Janoščín – Joukl (76. Dedič), Ižvolt, Málek (70. Tobiáš), Motyčka (C), Michal Stříž – Hošek.
    Trenéři: Martin Zbončák, Lubomír Vašek.

    Náhradníci: Adamuška – Samiec, Avdić, Tobiáš, Teplý, Dedič, Reintam.

    SK Sigma Olomouc: Buchta (C) – Sladký, Štěrba, Šindelář, Vepřek – Houska, Plšek – Zahradníček (90+2. Radaković), Petr (81. Buchvaldek), Falta (79. Habusta) – Chorý. Trenér: Václav Jílek.
    Náhradníci: Reichl – Habusta, Štěpán, Buchvaldek, Hýbl, Radaković, Škerle.

    Rozhodčí: Jan Váňa – Jakub Šimáček, Milan Matějček

    Diváci: 833 (42 % celkové kapacity)
    thejrc.org