Färjestad – Cracovia 7:0 (kon.) | SaiPa – Eisbären 6:3 (kon.) | Rauma – Ingolstadt 1:3 (kon.)
Kärpät – Krefeld 5:3 (kon.) | JYP – Gap 4:0 (kon.) | Rouen – Djurgården 3:4 (po pr.)
konec
SaiPa Lappeenranta
6:3 (0:1, 3:0, 3:2)
Eisbären Berlín
Sobota 10.09.2016, 16:00Hokejová Liga mistrů • Skupina I
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Konečné pořadí skupiny I:

    1. Saipa Lappeenranta (11 bodů)
    2. Eisbären Berlin (6 bodů)
    3. Luleå Hockey (1 bod) (18:21:13)
     
    Střely na branku v zápase

    SaiPa Lappeeranta: 25

    Eisbären Berlin: 34
     
    Máme za sebou poslední utkání Ligy mistrů ve skupině I, Saipa si to rozdala s Berlínem o prvenství a nakonec souboj o první příčku v pohodě zvládla. První třetinu sice byli jasně lepší Lední medvědi z Berlína, jenže pak už šlo vše podle představ finského klubu. Hokejisté Lappeenranty soupeři postupně nasázeli šest branek. A tím pádem ztratili v průběhu celé základní skupiny jediný bod, takže není pochyb o tom, že si první příčku jednoznačně zaslouží. Ode mě je to pro dnešek vše, přejí hezký zbytek soboty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Tak nakonec Lappeeranta vyhazuje na zakázané uvolnění a hra se vrátí před její zařízení, tam se toho asi ale už moc nestane.
     
    59:36
    Ještě jedno vhazování po levé ruce domácího ochránce svatyně, ale ten už nyní může být v klidu v situaci, kdy jeho tým vede o tři branky. SaiPa závěr utkání opravdu v pohodě zvládá.
    58:26 MCFARLAND - 6:3
     
    58:26
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Ale teď jsem se tedy šeredně zmýlil! Už to opravdu vypadalo, že se SaiPa nikam nepožene a v klidu dohraje zápas na své polovině kluziště. Jenže to se nestalo, obránci vyslali útočníky ještě jednou dopředu, což se stalo Berlínu osudovým. JOHN MCFARLAND unikal směrem ke kleci Medvědů, nabral puk na hokejku a pohodově jej poslal do sítě Cüeppera, který nestačil reagovat. Pro McFarlanda se tedy dnes jedná o hattrick, utkání se mu opravdu povedlo, o vítězi je zároveň rozhodnuto. Asistence: Tero Koskiranta, Per Savilahti-Nagander.
     
    58:03
    Už se rozběhly poslední dvě minuty základní hrací doby, SaiPa Lappeeranta kontroluje hru z pozic u vlastní klece, je vidět, že finský celek už nikam nehodlá spěchat a jen odhazuje kotouče.
     
    57:24
    Domácí celek už tuší, že si nejspíše dojde pro další tři body a zároveň pro výhru ve skupině, ale ještě se musí koncentrovat na hru. Savilahti málem vyrobil chybu před svou brankou a jen tak tak ještě udržel puk na holi.
     
    56:39
    Když už to vypadalo, že by mohl po pravé straně kolem pravého mantinelu rozjet slibnou akci Olver, přišel puk poté, co se mu svezl z hokejky. SaiPa následně v pohodě vyhazuje daleko od svého zařízení.
     
    56:06
    Berlín by to ještě chtěl zkusit, dělá si místo kolem útočné modré čáry, ale hokejisté v černých trikotech za hlasitých ovací domácího publika dobře pokrývají prostor v obranné třetině.
     
    55:28
    Teď to trošku vypadá, jakoby se utkání už jen dohrávalo. Ani jedna strana neprojevuje vyloženou aktivitu a snahu dostat se do vyložené šance. Vhazovaní po zakázaném uvolnění SaiPy proběhne před zraky Tuohimy.
     
    54:47
    Noebels to s kličkováním pásmu nemyslel vůbec špatně, ale nakonec to přehnal, protože sám sebe ukličkoval a dostal sebe a svůj celek zbytečně do postavení mimo hru.
     
    54:19
    Hra přerušena, po střele obránce Baxmanna z dálky totiž někdo vytečoval puk do hlediště a bude se tak muset znovu vhazovat v obranné třetině Lappeeranty.
     
    54:00
    Zhruba šest minut do konce základní hrací doby, teď je to třetí útočná formace Berlína, která zlobí domácí obranu. Tuohimaa ovšem zasahovat nemusí, vše za něj řeší v pohodě beci.
    53:14 BUSCH - 5:3
     
    53:14
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Ještě ovšem není konec gólování při dnešním odpoledni ve Finsku. Berlín totiž opět snižuje na rozdíl dvou branek a má stále naději s výsledkem něco udělat. Hokejisté v bílých dresech se rychle natlačili natěsno kolem svatyně domácího brankáře a tak dlouho jej obklopovali, až FLORIAN BUSCH udeřil do kotouče a jeho možnost proskotačila až za brankovou čáru. Je pravda, že Tuohimaa už toho moc dělat nemohl, protože kolem něj byl hodně velký zmatek. Asistence: Spencer Machacek, Jamie MacQueen.
     
    52:08
    Berlín v útočném pásmu s pukem na hokejkách, z otočky se zkusil prosadit Tallackson, jenže jeho pokus zamířil po ledě pouze do rohu k mantinelu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. McFarland (Carson, Maalahti), 29. Kuronen (McFarland), 36. McFarland (Savilahti-Nagander, Koskiranta), 47. Koski (Kuronen), 51. Hamilton (Strömberg, Savilahti-Nagander), 59. McFarland (Koskiranta, Savilahti-Nagander) – 9. Busch (Noebels, Mueller), 46. Wilson (Rankel), 54. Busch (Machacek, MacQueen)


    SaiPa Lappeenranta: Tuohimaa (Markkanen) – Maalahti, Carson – Ovaska, Savilahti – Sneck, Backman – McFarland, Jääskeläinen, Koskiranta – Hamilton, Strömberg, Järvinen – Leivo, Koski, Kuronen – Kettunen, Salminen, Kaksonen, Vainikainen
    Eisbären Berlín: Cüepper (Vehanen) – Dupont, Baxmann – Wissmann, Braun – Bruneteau, Mueller – Gervais – Wilson, Tallackson, Rankel – Petersen, Olver, Fischbuch – Machacek, MacQueen, Noebels – Busch, Ziegler

    Rozhodčí: Hodek (Česko), Kaukokari – Neva, Pesonen (všichni Finsko)
    thejrc.org