Trenčín – Trnava 3:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 1:2 (kon.) | Prešov – Podbrezová 0:2 (kon.)
Michalovce – Žilina 0:2 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
0:2 (0:1)
MŠK Žilina
sk Sobota 10.09.2016, 19:00Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Michalovskí futbalisti prehrali v tomto ročníku na domácom trávniku vôbec prvýkrát a Žilinčania si ďalším trojbodovým ziskom upevnili líderskú pozíciu. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme vám príjemný zvyšok večera. (20:48:59)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Žilinčania sa teraz stiahli k sovjej bránke a Káčer si prihráva s Volešákom. Čakáme už iba na záverečný hvizd.
     
    90+1
    Po centri z pravej strany zakončoval hlavou striedajúci Haskič, ale hosťujúci hráč bránku minul.
     
    90
    Hosťujúci kouč Guľa dvakrát prestriedal a medzičasom sa nám začína posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. O víťazovi duelu je už rozhodnuté.
     
    89
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Kristián Vallo.
     
    88
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Yusuf Otubanjo, prichádza Nermin Haskič.
     
    87
    Michalovskí futbalisti sa presunuli do útoku, vybojovali rohový kop a následne aj hlavou zakončili, ale iba vysoko nad brvno.
     
    85
    Hosťujúci Špalek sa individuálne predral do zakončenia a skúsil to nepríjemnou tvrdou ranou, ktorú však zastavilo brvno za bezmocným Kirom.
     
    84
    Hra sa teraz rýchlo prelieva zo strany na stranu. Na útočnej polovici Žiliny pálil Mabouka, ale Kira loptu vyboxoval do bezpečia za postrannú čiaru.
     
    83
    Michalovce sa presunuli do útoku a ešte sa pokúšajú zabojovať. Koscelník chcel pasom po pravej strane vysunúť niektorého zo svojich spoluhráčov, ale lopta bola príliš rýchla.
     
    82
    Po rohovom kope Žilinčania ostali v útoku a spoza šestnástky to po sťahovačke skúsil DIaz, ale jeho pokus letel iba nad brvno. Kira zasahovať nemusel.
     
    81
    Na opačnej polovici trávnika to po rýchlom žilinskom prechode skúšal Mazáň centrom pred bránku, ale ten Michalovce zrazili iba na rohový kop.
     
    80
    Michalovčan Koscelník teraz centroval k pravej žrdi súperovej bránky, kde najvyššie vyskočil striedajúci Podhorin, ale jeho hlavička skončila iba na konštrukcii bránky!
     
    79
    Michalovce ešte ostali v útoku, kde sa Škutka dostal na hranici pokutového územia k strele, ktorú Králik zrazil na rohový kop.
     
    77
    Žofčák sa pokúšal šprintovať k šestnástke svojho súpera, kde sa lopta kĺzala po trávniku, ale Volešák si proti nej vybehol a pohodlne si ju stiahol.
     
    76
    Žilinský gólman následne rýchlo rozohral na opačnú polovicu trávnika, kde sa sám na bránku rútil Otubanjo, ale napokon nemohol zakončiť, pretože bol v ofsajde.
     
    75
    Do útoku prešli aj michalovskí futbalisti, ktorí z väčšej vzdialenosti zahrávali štandardku, no lopta po nej doletela iba priamo do rukavíc Volešáka.
     
    73
    Po odkope od rohovej zástavky zakončenie neprišlo a domáci futbalisti sa dokázali ubrániť.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 13. Špalek, 67. Kaša

    Karty:   22. Sipľak (MIC), 42. Žofčák (MIC) – 44. Špalek (ZIL)


    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Kotora (57. Leško), Calero (56. Grič), Sipľak, Žofčák – Danko (46. Podhorin), E. Mensah, Kunca, Koscelník – Sedlák (C), Škutka.
    Náhradníci: Macej – Grič, Leško, Podhorin, Vajs, Kushta, Qose.

    MŠK Žilina: Volešák – Diaz, Špalek, Pečovský (C), Hlohovský (89. Vallo) – Králik, Kaša, Mazáň, Otubanjo (88. Haskič) – Mabouka, Káčer.
    Náhradníci: Leško – Vavro, Vallo, Jaramillo, Haskič, Klec, Mandiangu.

    Rozhodčí: Marhefka – Mókoš, Kováč – Sedlák
    thejrc.org