USA – Kanada 4:2 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Finsko 6:3 (kon.)
konec
USA
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Kanada
Sobota 10.09.2016, 01:15Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek vše. Oba celky se utkají zase zítra po půlnoci, tentokrát již v kanadské Ottawě. Příjemný zbytek noci přeje Petr Dejnožka! (03:53:47)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 24:41
    Vhazování: 37:29
    Hity: 28:26
    Trestné minuty: 21:10
    Přesilové hry: 0/5 – 0/5
     
    Američané v prvním přípravném zápase poráží svého velkého konkurenta z Kanady v poměru 4:2! I přesto, že Javorové listy byly po celou dobu střelecky aktivnější, USA dobře bránilo a nakonec si připisuje skalp zvučného soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Snaha kanadského týmu přichází vniveč, Američané si již dnešní utkání pohlídají. Poslední šance přijde po icingu v podání Spojených států.
     
    59:06
    Price se již vrátil mezi tyče a musel si připsat první zákrok ve třetím části po střele T.J. Oshie.
    58:39 STEPHAN - 4:2
     
    58:39
    USA právě vstřelilo branku!
    Kanadští hokejisté hru v power-play vůbec nezvládli! První chybu v rozehrávce ještě Abdelkader nepotrestal, podruhé již DEREK STEPAN trefil prázdnou brankou neomylně a rozhodl o vítězství Spojených států v prvním přípravném zápase na Světový pohár 2016 – 4:2! Bez asistence.
     
    58:13
    Kouč Babcock to ví a již dvě minuty před koncem odvolává brankáře Price!
     
    57:48
    I přesto, že Američané ve třetí třetině ještě nevystřelili, zdá se, že mají utkání v pohodě pod kontrolou. Kanada si totiž nemůže vytvořit souvislejší tlak.
     
    57:00
    Po dlouhé době se Kanadě podařilo usadit v útočném pásmu, dlouhého trvání ale jejich pobyt neměl.
     
    56:34
    Tlak Kanady se stále nekoná, čas do konce utkání se již krátí. Píská se přihrávka rukou v podání Američanů v neutrální zóně hřiště.
     
    55:36
    Spojené státy se snaží držet puk v útočném pásmu, soupeř jim pomohl zakázaným uvolnění. Vhazovat se tak bude před Careym Pricem.
     
    54:32
    Muzzin se na modré čáře opřel do vyhraného vhazování, puk ale nasměroval pouze do rukavice Bena Bishopa. Střídající americký brankář měl odkrytý výhled, takže s tvrdou ranou kanadského obránce neměl problém.
     
    54:18
    Kanada vede po čtrnácti minutách třetí třetiny na střely 6:0! Američané se v závěrečném dějství k ohrožení Careyho Price ještě nedostali.
     
    53:49
    Chybku při hře holí si musel prožít také Carey Price, puk mu přímo za brankou odebral Johnson. Jeho pas do brankoviště ani nikoho v amerických barvách nenašla.
     
    53:16
    Muzzin dlouhým pasem našel v útočné třetině Seguina, jeho střela v akci jeden proti jednomu byla sražena do rohu kluziště.
     
    52:29
    Nyní zmíněné nahození vyšlo ještě z vlastní poloviny, což nemůže znamenat nic jiného než zakázané uvolnění v podání USA.
     
    52:16
    Tak přece jen se nám po delší době čas výrazněji posunul, obě mužstva se pravidelně střídají v útočných akcích. Zejména ty americké ale v mnoha případech končí pouhým nahozením do rohu kluziště.
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 17. Parise (Suter, Stepan), 19. Kane (Pavelski), 36. Pavelski (Johnson), 59. Stepan – 34. Bergeron (Crosby), 46. Doughty (Getzlaf, Muzzin)


    USA: Quick (40. Bishop) – Byfuglien, Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, Johnson – Kane, Pavelski, Pacioretty – Oshie, Kesler, Abdelkader – Wheeler, Stepan, Parise – Palmieri, Backer, Dubinsky. Trenér: J. Tortorella.
    Kanada: Price (Holtby) – Doughty, Muzzin, Weber, Vlasic, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby, Marchand – Seguin, Getzlaf, Tavares – Stamkos, Toews, Couture -Thornton, Giroux, Duchene. Trenér: M. Babcock.
    thejrc.org