Gijón – Leganés 2:1 (kon.) | Valencia – Real Betis 2:3 (kon.) | Granada – Eibar 1:2 (kon.)
La Coruňa – Ath. Bilbao 0:1 (kon.)
konec
Sporting Gijón
2:1 (2:0)
CD Leganés
Neděle 11.09.2016, 12:00 • Estadio Municipal El Molinón (Gijón) • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Sporting Gijón dokázal v dnešním utkání porazit nováčka soutěže, CD Leganés, poměrem 2:1!

    První poločas nabídl v Gijónu velmi pohledný fotbal! Domácí celek vstoupil do utkání aktivně a hned v sedmnácté minutě se dostal do vedení, když před Serantesem odvedl dobrou práci Čop a skóroval Nacho Cases. Gijón měl i další šance, avšak druhou branku stále nepřidal, a tak to vypadlo, že první poločas skončí jednobrankovým vedením domácího celku. Poté byl faulován ve vápně Rodríguez a z následné penalty se prosadil Duje Čop!

    Ve druhém poločas byli hosté jednoznačně aktivnějším týmem, snížit stav se Leganés podařilo v 58. minutě, kdy se prosadil Diego Rico. Hosté se následně pokoušeli o vyrovnání, avšak do žádné nebezpečné šance se dostat nedokázali.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic! (13:51:40)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:16.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Martín pálil z pokutového území nad branku
     
    90+2
    V poslední minutě nastaveného času se hosté probojovali k rohovému kopu, kterého se ujal opět Omar. Po jeho centru se ve vápně dostal do zakončení Alberto, avšak mířil nad branku!
     
    90+1
    Omar Ramos rozehrával z pravé strany standardní situaci. Jeho centr dolétl do středu vápna, avšak Amorebieta dokázal míč odhlavičkovat!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby se Leganés konečně dostalo do zakončení, které mířilo mezi tři tyče! Do středu dostal přihrávku Gabriel, který vyslal přízemní střelu, ta však mířila pouze do středu branky.
     
    89
    Z pravého křídle tentokrát odcentroval Omar Ramos, na jehož centr si na přední tyč naběhl útočník Machís. Ten byl však v obležení dvou protihráčů, i tak se dostal do zakončení, avšak mimo branku!
     
    88
    Svěřecni Asiera Garitana vybojovali rohový kop, kterého se zhostil Omar Ramos. Jeho centr však dokázala obrana Sportingu odvrátit!
     
    88
    Leganés opět nebezpečně kombinuje na útočné polovině, avšak zatím se hostující celek nemůže dostat do nějakého nebezpečného zakončení!
    86. Machís se málem dostal na zadní tyči do zakončení
     
    86
    Unai López si udělal prostor na pravé straně, odkud poslal nebezpečný centr do vápna, na který si nabíhal Machís. Střídajícímu hráči kousek chyběl, aby míč zasáhl!
     
    85
    Následné standardní situace se ujal Omar Ramos, jehož centr byl poměrně nebezpečný, avšak brankář Cuéllar si došel pro míč!
     
    84
    Střídající Mamadou Koné se opět chtěl uvolnit na pravé straně, to tentokrát Isma López nedovolil projít svému soupeři vpřed, a tak raději fauloval!
     
    83
    Střídající Viguera se dokázal uvolnit ve středu hřiště ze souboje s Machísem a následným pasem našel Duje Čopa. Chorvatský útočník nešel vpřed, nýbrž raději roztáhl hru na levou stranu.
     
    82
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Alberto Lora.
     
    80
    Střídající Mamadou Koné na pravé straně uvolnil Víctora Díaze, který postupoval vpřed, nicméně obránce Amorebieta se dokázal dostat před svého soupeře, který ho zatáhl za dres a hra je přerušená!
     
    79
    Následné standardní situace se zhostil Martín, jehož centr však hned na přední tyči dokázal odkopnout obránce Lillo. Míč je však stále ve hře a Leganés pokračuje v kombinaci na útočné polovině.

    Jan Havlovic

    Branky: 17. Cases (Čop), 43. Čop (pen.) – 58. Rico (Omar)

    Karty:   60. Serantes (LGS), 72. Timor (LGS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:16.
    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Babin, Amorebieta, Isma López – S. Álvarez, Cases (C) (66. X. Torres) – V. Rodríguez, Burgui (77. Viguera), Moisés Gómez (82. Lora) – Čop.
    Náhradníci: Mariño – Meré, C. Castro, Lora, Afif, X. Torres, Viguera.

    CD Leganés: Serantes – Díaz, Insua, Mantovani (C), Rico, Marín (46. Omar) – Unai López, A. Martín, Timor (75. M. Koné), Gabriel – Guerrero (65. Machís).
    Náhradníci: Brignoli – Bustinza, Machís, Medjani, M. Koné, Sastre, Omar.

    Rozhodčí: Iňaki Bikandi – Huerga, Villate (vš. Španělsko)
    thejrc.org