Novokuzněck – Záhřeb 3:5 (kon.) | Novosibirsk – Chanty-Mansijsk 7:1 (kon.) | Omsk – HC Slovan 3:4 (kon.)
Barys – Jekatěrinburg 3:4 (kon.) | Čeljabinsk – Riga 3:0 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 5:2 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
7:1 (2:0, 2:1, 3:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Neděle 11.09.2016, 12:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Alexander Salák (SIB) – 25 zákroků, 1 inkas. gól
    Adam Polášek (SIB) (0+0), 2 střely, 18:54 čas na ledě (15:01:23)
     
    Střely na branku: 36:26.
     
    V dnešním zápase byla k vidění jasná výhra domácího celku, který si vysokou výhru zasloužil. Novosibirsk odehrál skvělý zápas a po zásluze si připisuje do tabulky tři body, díky kterým se dotahuje na Jugru. Výkon hostujícího celku byl žalostný a téměř bez nápadu, a tak bude muset Chanty-Mansijsk do příštích zápasů přidat.
     
    Konec zápasu.
     
    58:53
    O zakončení se pokusil Romanov, jehož pokus byl sražený do rohu hrací plochy, odkud mířila přihrávka před branku. Ovšem před Salákem nebyl žádný z hostujících útočníků.
     
    57:53
    Novosibirsk na konci zápasu bude hrát ve dvojnásobném oslabení, za zdržování hry je vyloučený Meňšikov. Jugra má ještě možnost upravit skóre zápasu.
     
    57:03
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vladislav Naumov – 2 min., sekání).
     
    56:54
    Přesilová hra hostujícího celku je u konce, když se hosté dostali pouze do jedné nebezpečné šance. Ovšem v krátkém sledu bude hrát Jugra další početní výhodu.
     
    56:10
    Tak nakonec se hostující tým dostal do nebezpečné šance, když se s kotoučem mezi kruhy dostal Gorbunov, jehož pokus vyrazil český brankář ve službách Novosibirsku.
     
    55:51
    První minuta v početní výhodě se hostujícímu celku moc nezdařila. Hráči Jugry se zatím nedokázali usadit v útočném pásmu.
     
    54:53
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Fjodor Beljakov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    53:56
    Hostující brankář si musel poradit s pokusem z mezikruží, který vytěsnil betonem. Sibir je v tomto utkání při chuti a snaží se přidat další branky.
     
    52:53
    Jugra Chanty-Mansijsk se schovala s černou gumou za vlastní brankou. Oba týmy využívají čas ke střídání, a tak se na ledové ploše chvíli nic neděje.
    51:55 Joonas KEMPPAINEN - 7:1
     
    51:55
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se po chybě soupeře dostali do přečíslení. Sergej Šumakov přesnou přihrávkou našel hůl JOONASE KEMPPAINENA, který okamžitou střelou nedal šanci Alexandru Šaryčenkovovi. Asistence: Sergej Šumakov.
     
    50:38
    Sibir už se nikam nežene a posílá hru jednoduše do středního pásma. U kotouče jsou v posledních momentech více hráči Chanty-Mansijsku.
     
    49:35
    Chanty-Mansijsk po chybě obránce mohl jít do rychlého přečísleni, ale hostům scházely síly, a tak opět nahazují černou gumu jen do útočného pásma.
     
    48:40
    O osudu zápasu je již rozhodnuto a utkání se bude spíše dohrávat. Novosibirsk cítí šanci na další vstřelenou branku, ale pokus českého obránce je sražený nad branku.
    47:51 Alexej SKABELKA - 6:1

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Šumakov, 9. Sannikov, 27. Okulov (Skabelka, Fefelov), 38. Sannikov (Elo, Šumakov), 44. Vereščagin (Arťuchin, Elo), 48. Skabelka (Žafjarov), 52. Kemppainen (Šumakov) – 26. Šulakov (K. Majorov)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Krasikov) – Polášek, Beljakov, Meňšikov, Vereščagin, D. Lukin, Naumov, Sergijenko – Šumakov, Sannikov, Šalunov – Kemppainen, Arťuchin (C), Elo – Okulov, Fefelov, Vorošilo – Arťomov, Skabelka, Žafjarov – Gubin.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Fokin (Šaryčenkov) – Šulakov, Valentěnko, Pogorišnyj, S. Gusev, S. Romanov, Ugolnikov – Panov (C), Kurjanov, D. Chlystov – Gorbunov, Varfolomejev, Lapenkov – Bortnikov, K. Majorov, P. Medveděv – Akmaldinov, Ankudinov, Radulov – Koževnikov.

    Rozhodčí: Pavel Komarov, Sergej Beljajev – Nikita Šalagin, Dmitrij Šišlo
    thejrc.org