Novokuzněck – Záhřeb 3:5 (kon.) | Novosibirsk – Chanty-Mansijsk 7:1 (kon.) | Omsk – HC Slovan 3:4 (kon.)
Barys – Jekatěrinburg 3:4 (kon.) | Čeljabinsk – Riga 3:0 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 5:2 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Dinamo Riga
Neděle 11.09.2016, 13:30 • Traktor Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Traktor vyhrál tento zápas poměrem 3:0. Pomohla mu k tomu velmi dobře takticky zvládnutá druhá a třetí třetina. Dinamo se snažilo, ale domácího brankáře překonat nedokázalo. (15:51:49)
     
    Česká stopa v zápase
    Jakub Sedláček (RIG) 27 střel, 24 zákroků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta hry ve třetí třetině. Nyní to také ohlásil hlasatel.
     
    58:40
    Jakub Sedláček kryje další střelecký pokus domácích. Hledištěm obíhá mexická vlna. Diváci slaví výhru svého oblíbeného týmu.
     
    57:40
    V poklidném tempu se zápas dohrává. Oba týmy vědí, že je již rozhodnuto. Domácí jsou aktivnější, ale hostující celek se zatím dokáže bránit.
     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty zápasu, domácí stále vedou o tři branky. Vasilij Děmčenko zatím pochytal všech 21 střel Rigy a vypadá to, že bude mít čisté konto.
    56:25 Alexej Kručinin neproměnil nájezd.
     
    56:25
    Alexej Kručinin jel hodně pomalu. Položil si brankáře na led a pokoušel se prorvat kotouč za brankovou čáru u tyčky. To se mu nepodařilo, neboť tam měl Jakub Sedláček beton.
     
    56:25
    Po faulu Patricka Mullena je nařízeno trestné střílení.
     
    55:35
    Do kotouče se golfovým úderem opřel od modré čáry Igor Mirnov. Jeho rána rozduněla mantinel za brankou Jakuba Sedláčka. Ten zasahovat nemuslel, puk mířil vysoko nad branku.
     
    54:41
    Něco málo přes pět minut zbývá do konce třetí třetiny. Domácí fanoušci hlasitě podporují své oblíbence, kteří míří za výhrou v tomto zápase. Nyní sledujeme hokej ze strany na stranu. Vážnější šance ale neregistrujeme.
     
    53:23
    V poklidném tempu se zápas dohrává, domácí hokejisté přidali velmi rychle po sobě dvě branky. Díky tomu se hra Traktoru uklidnila. Hosté to nyní nemají vůbec snadné. Navíc se jim nedaří přechod přes střední pásmo.
    51:01 Maxim JAKUCEŇA - 3:0
     
    51:01
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Po krásné individuální akci se prosazuje domácí MAXIM JAKUCEŇA. Nechybělo mnoho a jeho střelu kryl český brankář ve službách Rigy. Nestalo se tak, a proto vedou domácí již 3:0. Asistence: Kirill Kolcov.
     
    50:22
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Vitalijs Pavlovs – 2 min., hákování).
    49:45 Maxim JAKUCEŇA - 2:0
     
    49:45
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    MAXIM JAKUCEŇA dostal výbornou přihrávku od spoluhráče. Kotouč si nejprve srovnal na holi, a pak se prosadil technickou střelou na vzdálenější tyč. Asistence: Paul Szczechura.
     
    48:15
    Pomalu ale jistě se blíží polovina třetí třetiny. Hostující celek zatím marně hledá recept na obranu domácího týmu. Pokud se už povede Rize dostat před branku, nepřekoná výborného Vasilije Děmčenka.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 37. N. Bělov (Mirnov, Jakuceňa), 50. Jakuceňa (Szczechura), 52. Jakuceňa (Kolcov)


    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Kolcov, N. Bělov, Borodkin, Děnisov, Šinin, Žuldikov, A. Petrov – Šarov, Mirnov, Jakuceňa – Kručinin, Sevankajev, Szczechura – Černikov, Pestunov, J. Petrov – Peňkovskij, Afonasjevskij, Kislyj.
    Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Mullen, Jerofejevs, Cibulskis, K. Redlihs, Freibergs, Pujacs, Zile – Razgals, M. Redlihs, Shugg – Sčastlivyj, Sestito, Darzinš – Indrašis, Gillies, Pavlovs – Meija, Bičevskis, E. Kulda – Saulietis.

    Rozhodčí: Michail Buturlin, Péter Gebei – Alexandr Otmachov, Alexandr Sysujev
    ocianews.com