Plzeň – Třinec 1:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 1:5 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 0:2 (kon.)
Litvínov – Zlín 3:6 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 11.09.2016, 15:10 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.
     


    Krásné hokejové odpoledne z plzeňské Home Monitoring Arény! HC Škoda Plzeň dnes netradičně druhým kolem vstoupí do nového extraligového ročníku, na svém ledě přivítá hvězdami nabitý celek HC Oceláři Třinec. Přeji příjemnou zábavu.
     
    Příprava (a plzeňská Liga mistrů)

    HC Škoda Plzeň
    Indiáni letos odehráli pouze šest klasických přátelských zápasů. Do programu jim totiž vstoupila na prestiži nabývající Liga mistrů. Ve zmíněném počtu přáteláků dosáhli ale jen na dvě výhry – a to proti Chomutovu a Klatovům. Jedno utkání sehráli i s ruským Jekatěrinburgem, účastníkovi KHL však na domácím ledě podlehli 2:6.

    V Lize mistrů si Škodovka zahrála s norským Stavangerem a slovenskou Nitrou. Olejáře v úvodním duelu porazila 3:0 na jejich ledě, posléze ale dvakrát podlehla Nitře – 1:2 venku, 2:4 doma. V rozhodujícím duelu o postup však zvládla porazit Stavanger Oilers, a mohla tak oslavit postup do play-off, které se hraje v říjnu.

    HC Oceláři Třinec
    Slezané si v přípravě dopřáli devět duelů, mezi nimiž byla i atraktivní střetnutí se zahraničními celky. V rámci Steel Cupu se Třinec utkal se Slovanem Bratislava, jemuž podlehl 2:3, a také se švédským Linköpingem, který stejným poměrem dokázal porazit.

    Na Tatranském poháru poměřili Oceláři síly s Popradem (výhra 6:1), švédským Örebrem (výhra 2:0) a finským Lahti (prohra 2:3). V generálce na nový extraligový ročník zdolali Třinečtí Zlín v poměru 5:3. Šest z osmi branek v tomto zápase padlo již v první třetině.
    Západočeský celek v CHL postoupil do play-off

     
    Změny v kádru

    HC Škoda Plzeň
    Západočechy po bronzové sezoně opustili i členové elitních formací. Jeden z nejlepších centrů v lize Mário Bližňák přestoupil do Liberce, reprezentační obránce Jakub Jeřábek zamířil za zahraničním angažmá do KHL – upsal se Viťazu Podolsk. Hostování v Plzni skončilo Eriku Hrňovi, který se vrátil do kádru Ocelářů, kam natrvalo přestoupil také Ján Sýkora. Mezi další odchody patří Tomáš Pitule, Michal Poletín, Kristián Kudroč a Lukáš Chalupa.

    Škodovka sehnala celkem pět posil. Z Kladna přišel prvoligový rekordman David Stach, z Brna se poté vrátil odchovanec Jakub Koreis. Obranu vyztužil Slovák Peter Čerešňák, který hrál ve Vítkovicích. Jeho krajan Tomáš Hrnka (centr) přišel před pár dny na měsíční zkoušku z Košic, tým trenéra Michala Straky posílil před zahájením sezony také kanadský forvard Colton Yellow Horn, který zářil v EBEL, ale v přípravě zatím tápal a pro nedostatek fyzické kondice byl na týden vyřazen z kádru.

    HC Oceláři Třinec
    Oceláři se po nepříliš vydařeném ročníku zbavili hned několika hráčů. Na hostování do Karlových Varů odešel Radim Matuš, do Jihlavy brankář Miroslav Svoboda a do Liberce poté Vladimír Svačina. Smlouva byla ukončena Rostislavu Kleslovi, Tomáši Slovákovi, Richardu Stehlíkovi, Tomáši Kopeckému a Tomáši Plíhalovi. Do Mladé Boleslavi poté zamířili Jakub Orsava a Lukáš Žejdl, Štefan Ružička odešel do Třince a z hostování se do Pardubic vrátil Radoslav Tybor.

    Kromě výše zmíněného příchodu Sýkory s Hrňou sehnal Třinec dalších pět posil do svého kádru. Z amerického Texasu posílil Slezany Cory Kane, jmenovec slavného amerického forvarda z Chicaga. Z Karlových Varů přišel Rostislav Marosz, z ruského Čeljabinsku se poté vrátil Martin Růžička. Dalšími posilami se stali také Jakub Petružálek a Rastislav Špirko z Brna. Třinec zkrátka bude mít letos opět vysoké ambice!
     
    Vzájemné zápasy v minulé sezoně
    Oceláři to na Plzeň v posledních letech umí. V ročníku 2015/2016 zdolali Škodovku ve třech ze čtyř vzájemných duelů. V tom prvotním dali na domácím ledě indiánům dokonce pět branek, posléze na západě Čech padli po samostatných nájezdech. Vše ale výborně napravili, když poté v Plzni vyhráli 3:1 a doma rovněž po nájezdech.

    Třinec 5:1 Plzeň
    9. Hrňa (Rákos), 30. Hrňa (Meidl, Klesla), 32. Dravecký (Plíhal, Svačina), 40. Svačina (Dravecký), 60. Káňa (Foltýn, L. Doudera) – 33. Kubalík (Indrák)

    Plzeň 3:2sn. Třinec
    6. Lev (Kubalík, Jeřábek), 31. Kubalík (Kubka, Indrák), rozh. nájezd Sýkora – 30. Plíhal (Klepiš, Dravecký), 56. Linhart (Chmielewski)

    Plzeň 1:3 Třinec
    58. Kudroč (Kracík) – 21. Dravecký (Žejdl, Irgl), 31. Polanský, 60. Sýkora (Tybor)

    Třinec 3:2sn. Plzeň
    4. Irgl (Kopecký, M. Doudera), 30. Matuš (Kopecký, Hrabal), rozh. nájezd Polanský – 8. Johnson (Kratěna), 26. Kadlec (Svoboda, Kratěna)
    Poslední vzájemný zápas v Plzni ovládli Oceláři

     
    První kolo
    Plzeňští si ho museli odložit kvůli tomu, že ve čtvrtek hráli ještě zápas Ligy mistrů. Sehrál ho tedy pouze Třinec, který si na domácím ledě poradil 4:1 s Pardubicemi.

    V utkání sice od deváté minuty po trefě Lukáše Nahodila prohrával, nicméně o pár chvil později Erik Hrňa srovnal a Martin Adamský poslal Třinec do vedení. Ve druhé třetině se poprvé v třineckém dresu v soutěžním utkání prosadil Cory Kane, v 50. minutě dával na konečných 4:1 Jakub Petružálek.

    Třinec 4:1 Pardubice
    11. Hrňa (Polanský, Rákos), 12. Adamský (Irgl, Hrabal), 34. Kane (Irgl), 50. Petružálek (Hrabal) – 9. Nahodil (Hubáček, Rýgl)
    Třinec v úvodním kole zdolal Pardubice, a pochopitelně měl tak důvody k oslavě

     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, D. Sklenička, Moravčík, Kvasnička, Kubka, M. Špaček – D. Kubalík, Kracík (A), Indrák – T. Svoboda, Stach, Kratěna (C) – Johnson, Hrnka, Lev – Schleiss, Koreis, Suchý.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa.

    Rozhodčí: Souček, Čech – Jelínek, Pešek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dnešní utkání je vysíláno přímým přenosem v televizi, a tak není překvapivý fakt, že jsou tribuny poměrně prořídlé. Doufejme ale, že hokej bude bavit!
     
    Domácí hráči přichází na ledovou plochu, ti hostující to stihli o několik sekund dříve. Zápas za pár chvil začíná!

    Matěj Machovský už se připravuje na zápas s Třincem! #PLZvTRI #CCMHockey #MadeOfHockey #hokej

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly zápasu vyhrál hostující centr Jakub Petružálek, o kotouče jsou tedy momentálně hráči z Třince.
     
    00:29
    První střelu zápasu si připsal útočník Ocelářů Jakub Petružálek. Jeho pokus od levého mantinelu ale bez problémů zachytil Matěj Machovský.
     
    00:50
    Prudkou rozehrávku Davida Skleničky spoluhráči zachytit nedokázali, je z toho zakázané uvolnění. Vhazovat se tak znovu bude po pravici Machovského.
     
    01:01
    Před Davidem Stachem stihl odehrát kotouč David Nosek. Hrací předmět ale vyletěl až na tribunu, a tak musela být hra přerušena.
     
    01:15
    Do útočného pásma se poprvé podívají indiáni, aktivním napadáním totiž soupeře donutili k výhozu puku na icing.
     
    01:30
    Prudké nahození Nicholase Johnsona od pravého mantinelu vyrazil Šimon Hrubec do bezpečných prostor.
     
    01:46
    Další zakázané uvolnění Třince, buly se tak znovu přesouvá do útočného pásma modrobílých.
     
    02:01
    Cory Kane se pokusil prokličkovat do útoku, ale nepodařilo se mu to. Na druhou stranu tak vyrazil obránce Lukáš Pulpán, jehož střelu ze strany chytil Šimon Hrubec do lapačky.
     
    02:16
    Před aktivně napadajícím Vladimírem Draveckým stačil odehrát puk David Sklenička. Poté se však hostující forvard dostal k němu znovu, tentokráte ho ale pouze nahodil před Machovského, který jej pokryl.
     
    02:24
    Rostislav Marosz zachytil rozehrávku Branislava Kubky a okamžitě střílel, brankář Matěj Machovský byl ovšem připraven.
     
    02:35
    Erik Hrňa ve středovém kruhu připravil Davida Stacha o puk a po přejetí modré čáry pálil, branku ale minul.
     
    03:01
    Domácí druhá formace si vytvořila solidní příležitosti! Dvakrát měl gól na holi Tomáš Svoboda, ani jednou mu ale zakončení nevyšlo dle představ. Poprvé trefil boční síť, podruhé podklouzl při střele.
     
    03:15
    Po pasu od Jakuba Lva v předbrankovém prostoru operoval Tomáš Hrnka, měl to ale těžké, neboť stál zády k brance a obránci k němu rychle dorazili.
     
    04:01
    Čtvrtá lajna Plzeňských se usadila v útočném pásmu a nadějně kombinuje, ke střele se ale zatím neodhodlala.
     
    04:38
    Jan Schleiss v souboji se Zbyňkem Irglem posunuli Hrubcovo bránu, hra tedy musela být přerušena. Vhazovat se bude v útočném pásmu Škody.
     
    05:12
    Vladimír Dravecký velmi dobře pracuje v útočném pásmu. Problémy dělá především Kvasničkovi, nicméně zatím z toho Oceláři zakončení nevytěžili.
     
    05:28
    Střelu Dominika Kubalíka z pravého křídla vyrazil Šimon Hrubec do ochranné sítě, buly po jeho pravé straně.
     
    06:11
    Pulpán se vydal na rychlý útočný výlet. Když ovšem dojel do rohu útočného pásma a chystal se přihrávat, tak podklouzl a nic z toho nebylo.
     
    06:33
    Před Martinem Růžičkou raději Machovský podržel puk pod svojí lapačkou. Následuje komerční přestávka, první v dnešním střetnutí.
     
    07:17
    Obě mužstva nyní doplatila na nepřesnosti v kombinacích. Jak Třinečtí, tak Plzeňští se pokusili o rychlé akce, ale ani jednou neprošli do útočného pásma.
     
    07:48
    Cory Kane aktivně napadal Davida Kvasničku, který si ale pomohl s Branislavem Kubkou. No a slovenský zadák poté nastřelil puk do ochranné sítě.
     
    08:21
    Oceláři zdatně napadají a velice často zachycují rozehrávky domácích hokejistů. Zápas je ale poměrně vyrovnaný, chybí větší gólové šance.
     
    09:05
    Jiří Polanský ztratil pojem o pozici puku a Filip Suchý ho o něj obral. Následně domácí mladík přihrával na Koreise, jenž už byl ale tísněný.
     
    09:30
    Hostující celek pouze zavezl puk do útočného pásma, kde ho ponechal, aby mohl vystřídat.
     
    09:41
    Nepříliš nebezpečný pokus Jakuba Lva z pravé strany bez problémů chytil Šimon Hrubec, který pro jistotu hrací předmět i podržel, aby přerušil hru.
     
    09:55
    Lukáš Galvas se pokusil o rozehrávku, ta se mu však vůbec nepodařila – a resultuje z toho zakázané uvolnění třineckých Ocelářů.
     
    10:08
    Rastislav Špirko dojel do útočného pásma a nahrál na modrou čáru, kde v pozici falešného obránce stál Petružálek. Jeho projektil však Matěj Machovský zkrotil.
     
    10:42
    Nadějný protiútok svěřenců trenéra Michala Straky! Dominik Kubalík po neúspěšné akci Rákose vedl puk po levé straně, posléze ho předával Indrákovi. Ten už nedokázal zakončit ideálně, takže Šimon Hrubec měl lehkou práci.
     
    11:42
    Po pasu od Michala Moravčíka se Lukáše Galvase pokusil kličkou obejít ratěna, ale nepovedlo se mu to.
     
    11:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se dostávají do vedení! Kubka s Kvasničkou propadli, čehož dokázal dokonale využít ERIK HRŇA (2+0). Dostal se za zmíněnou dvojici obránců a kličkou do forhendu překonal Machovského. Forvard, který ještě v minulé sezoně oblékal dres Plzně, se tak na západ Čech vrací ve velkém stylu – gólem! Třinec otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Jiří Polanský (0+2) a David Nosek (0+1).
    11:56 Erik HRŇA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:22
    Před Hrubcovou brankou se strhla strkanice, sudí tak po komerční přestávce budou vylučovat.
     
    12:22
    Tomáš Linhart (TRI) dostává 2+2 minuty za hrubost (jeden z trestů odpyká Jiří Polanský), domácí útočník Tomáš Hrnka (PLZ) poté jen 2 minuty za hrubost. Indiáni tak budou hrát přesilovou hru.
     
    12:35
    Pokus Petera Čerešňáka byl sice tečovaný, jak bylo v úmyslech slovenského obráne, ale bohužel pro domácí mimo bránu.
     
    12:57
    Milan Doudera se zmocnil kotouče a vyhodil ho přes všechny čáry. Indiáni tak musí akci zakládat znovu.
     
    13:18
    Opět ale neuspěli a Kamil Kreps poslal puk až k Machovského svatyni. Zatím se přesilovka modrobílým nedaří.
     
    13:44
    Trápení nadále trvá, kotouč nyní bez větších problémů vyhodil Cory Kane. Probudí Plzeň druhá přesilovková formace?
     
    14:22
    Hosté v plném počtu.
     
    14:30
    Jakub Lev dostal na modré čáře nabito od Nicholase Johnsona, trefil však jen bránícího hráče před sebou.
     
    14:49
    Lukáš Pulpán z rychlé útočné akce vybízel ke skórování Jakuba Koreise, ten to ale neměl zrovna nejjednodušší – prudký pas nezpracoval.
     
    14:59
    Šimon Hrubec podržel touš pod lapačkou, vhazovat se bude po jeho pravé straně.
     
    15:12
    Po ráně Miroslava Indráka poskakoval puk v brankovišti, jelikož ho Hrubec vyrazil betonem. NIkdo z domácích ale nedokázal dorážet.
     
    15:42
    Parádní střídání Miroslava Indráka, jenž třinecké obraně hodně zatápěl. Nyní ji obral o puk, který následně posunul na Dominika Kubalíka, jehož pokus však Hrubec vyrazil. Oceláři následně vyhodili puk na icing.
     
    15:56
    David Stach se před Šimonem Hrubcem zcela osamocený dostal k puku, nevěděl si ale vůbec rady a místo zakončení poměrně nepochopitelně volil přihrávku!
     
    16:33
    Další icing Ocelářů z Třince, domácí celek se snaží vyrovnat ještě před koncem první dvacetiminutovky.
     
    16:49
    Tohle bylo velké nebezpečí pro domácí mužstvo! Po chybě obrany se k puku dostal Zbyněk Irgl, jenž přihrával do ještě lepší pozice Martinu Adamskému. Bývalý útočník Plzně se pokusil o střelu, Matěj Machovský ji ale zneškodnil!
     
    16:58
    Krátce po vhazování se k rychlé střele dostal Jakub Petružálek, puk však poslal vysoko nad bránu Matěje Machovského. Domácím se po této situaci zcela jistě ulevilo.
     
    17:03
    Jeden z čárových rozhodčích odchází na ošetření, jelikož byl pukem trefený do obličeje. Zbytek třetiny tak zřejmě obstarají tři rozhodčí.
     
    17:16
    Před bránu si k zakončení přijel Kamil Kreps, byl ale tísněný bránícími hokejisty, a tak jeho střela nebyla vůbec razantní.
     
    17:33
    Martin Růžička, Jakub Petružálek a i Rastislav Špirko byli poměrně nebezeční před domácí brankou! Puk zde totiž nebezpečně poskakoval, ani jeden ze tří zmíněných útočníků ho ovšem nestihl dopravit za Machovského.
     
    18:14
    Rozehrávka Lukáše Pulpána skončila na zakázaném uvolnění, vhazovat se tak bude v pravém kruhu útočného pásma Třince.
     
    18:21
    A mohlo to být o dvě branky! Erik Hrňa šikovně nahodil z pravé strany puk před bránu, kde se k dorážce poté dostal Jiří Polanský. Matěj Machovský ale situaci zachránil zákrokem betonem!
     
    18:37
    Z rychlého kontru se ke střele na levém křídle dostal Filip Suchý, Šimon Hrubec mu ji ale lapil!
     
    19:12
    Tomáš Hrnka dobře nahrával před bránu na najíždějícího Nicholase Johnsona, kterého puk trefil do brusle. Od ní ale zamířil jen do připraveného Hrubce.
     
    19:38
    Nahození Michala Moravčíka způsobilo menší rozruch, fanoušci doufali, že by z toho něco mohlo být. Vzrušení ale bylo zbytečné, jelikož šlo o ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:06.
     
    První část zápasu je za námi. Viděli jsme v ní jen jednu branku, o kterou se ve dvanácté minutě postaral Erik Hrňa. V minulé sezoně útočník modrobílých překonal Machovského po uniknutí za obranný pár Kvasnička – Kubka. Stav zápasu je tedy zatím 1:0 pro Oceláře.

    Střely: 14:10
     
    Hokejisté už jsou připraveni na druhou třetinu, na ledě ale jsou opět jen tři rozhodčí. Vypadá to, že zraněný čárový tedy v pořádní ještě není.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Zbyněk Irgl aktivně napadal rozehrávku domácích beků a málem se dostal do samostatného úniku. Za pět minut dvanáct však přispěchal obránce Čerešňák.
     
    20:20
    Po nahození Tomáše Linharta byl ztečován puk do ochranné sítě nad Machovského brankou.
     
    20:39
    Milan Doudera si zpracoval přihrávku Martina Růžičky a nahazoval na bránu. Kotouč byl nepříjemně tečovaný, dopadl ale před gólmana Plzně.
     
    21:10
    Puk je v útočném pásmu a hokejisté postupují řadu soubojů u mantinelu, akce indiánů z toho ale zatím moc nehrozí.
     
    21:42
    Dopředu vyrazil Třinec, na modré čáře se o přihrávku snažil Rostislav Marosz, spoluhráči na to ale nebyli připraveni.
     
    21:49
    Po vystřelení puku mimo hrací plochu se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    22:10
    Marosz se pokusil překvapit Machovského prudkým nahozením z pravého rohu útočného pásma, ale nepodařilo se mu to.
     
    22:24
    Matěj Machovský pokryl puk pod lapačkou, vhazovat se bude po jeho pravé straně. Ještě předtím ale sudí musí krotit rozvášněné kohouty při strkanici.
     
    22:47
    Miroslav Indrák objel branku a zakončoval bekhendem, ovšem pouze jen do prostor, kde stál Šimon Hrubec. O reparát se poté snažil Jaroslav Kracík, ani on ale na brankáře hostí nevyzrál.
     
    23:13
    V zajímavé příležitosti byl zahákován Rastislav Špirko. Branislav Kubka (PLZ) tak míří na trestnou lavici, hosté budou hrát dvě minuty přesilovou hru.
     
    23:24
    Cory Kane se zničehonic dostal k prudké ráně zápěstím, od Machovského helmy se ale odrazila mimo tři tyče.
     
    23:39
    Po pěkném pokusu Jakuba Petružálka předvedl ještě hezčí zásah Matěj Machovský – puk se odrazil nad něj, domácí brankář ho přesto ze vzduchu stačil sebrat a zabránit tak dorážkám.
     
    24:00
    Velmi dobrá práce v oslabení. Po krásném průniku Ondřeje Kratěny obdržel přihrávku na modrou čáru David Sklenička, ale Hrubec jeho pokus lapil.
     
    24:35
    Oceláři kombinují v útočném pásmu, nějak se ale nemají ke střele...
     
    24:54
    ... Ta přišla až nyní z hole Josefa Hrabala, jeho tvrdý pokus byl ale sražen do rohu. Z něj poté kotouč vyhodil Peter Čerešňák.
     
    25:13
    Domácí v plném počtu.
     
    25:35
    Rostislav Marosz přihrál na modrou čáru Milanu Douderovi, jehož tvrdý pokus ale skončil vedle brány. Hosté mají obrovský tlak!
     
    26:08
    Až nyní dokázal David Sklenička dopravit touš alespoň do středního pásma, díky čemuž si domácí mohou nachvilku odpočinout.
     
    26:37
    Nahození Martina Adamského pro jistotu v lapačce podržel Machovský, prostor dostává komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat v útočném pásmu Slezanů.
     
    26:57
    Daniel Rákos objížděl plzeňskou bránu a posílal puk před ní, kde se ale od obránců odrazil do rohu. Třinec na ledě dominuje!
     
    27:23
    Nyní však mohl inkasovat, když se za obranu dostal Dominik Kubalík. Domácí kanonýr ale zakončit nestihl, jelikož podklouzl a následně posunul bránu Hrubce.
     
    27:42
    David Stach dobře zapracoval a přihrál na modrou Skleničkovi, jehož nahození bezpečně vyrazil Šimon Hrubec.
     
    27:48
    Rozhodčí původně chtěli vylučovat, nakonec se ale prokázalo, že Tomáš Svoboda byl do obličeje zasažen pukem, nikoliv hokejkou. Hrát se tedy bude v plném počtu na obou stranách.
     
    28:09
    Tak tohle bylo velké nebezpečí! Rastislav Špirko po akci na levé straně přihrával před prázdnou branku Martinu Růžičkovi, ten ale naštěstí pro indiány nedokázal zakončit.
     
    28:22
    Domácí budou hrát v oslabení. K velké nevoli fanoušků je Nicholas Johnson (PLZ) vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    28:37
    Po ráně Josefa Hrabala napálil Rastislav Špirko tyčku! Teď měli domácí velké štěstí, jelikož byl Machovský podruhé v utkání překonán, ale tentokráte to brankou neskončilo.
     
    29:12
    Oceláři budou hrát 70 sekund dlouhou přesilovku pět na tři! David Sklenička (PLZ) se totiž provinil podražením ve středním pásmu.
     
    29:19
    Tvrdou ránu Josefa Hrabala zblokoval Ondřej Kratěna, domácí hráči ale poté nedokázali vyhodit.
     
    29:47
    Jakub Petružálek opět nabil na volej Josefu Hrabalovi, jenž ovšem zamířil jen do dobře se přesouvajícího Matěje Machovského.
     
    30:01
    Nyní vybízel Erik Hrňa ke střele Davida Noska. Hostující bek pálil příklepem z první, znovu ovšem jen do brankáře Škody Plzeň!
     
    30:22
    Oceláři se sami dostali z útočného pásma a indiáni jsou ve čtyřech.
     
    30:42
    Tomáš Svoboda se u mantinelu dostal k touši a posílá ho bezpečně přes všechny čáry. Hosté ale míří okamžitě kupředu.
     
    31:04
    Kubka zabránil Polanskému v zakončení, za což si vysloužil potlesk od fanoušků. A navíc poté i vyhodil kotouč.
     
    31:12
    Domácí v plném počtu.
     
    31:43
    Myšlenka dobrá, provedení už ale nevyšlo. Miroslav Indrák chtěl pasem za obranu poslat Kubalíka, jenomže přihrávka byla až moc prudká.
     
    32:02
    Čtvrté vyloučení modrobílých v řadě! Třinec má k dispozici další přesilovku, Dominik Kubalík (PLZ) se tentokráte provinil sekáním.
     
    32:19
    Mezi kruhy zůstal nepokrytý Rastislav Špirko, který se po kombinaci pořádně opřel do střely. Branku Machovského ale minul!
     
    32:41
    Lukáš Pulpán vyhodil puk až k Šimonu Hrubcovi, domácí tak mohli prostřídat své formace.
     
    33:05
    Kotouč zachytil obránce David Sklenička, jenž jej bezpečně posílá až za třineckou svatyni.
     
    33:24
    Hostující celek se provinil ofsajdovým postavením, jeho útočná akce tak byla promptně ukončena.
     
    33:42
    Jakub Lev s Peterem Čerešňákem dobře zabojovali v rohu a postarali se o další osvobození Škody Plzeň.
     
    34:02
    Domácí v plném počtu.
     
    34:14
    Na levé straně se do puku opřel Martin Adamský, poslal ho ale vysoko nad bránu Plzně.
     
    34:30
    Miroslav Indrák s Dominikem Kubalíkem se dostali do přečíslení dva na jednoho! Kotouč měl prvně jmenovaný, který volil přihrávku. Tu však vracející se hokejisté Třince vystihli.
     
    34:58
    V této třetině uvidíme také přesilovou hru domácích. Rostislav Marosz (TRI) se provinil nedovoleným bráněním, po komerční pauze tak Oceláři budou hrát se čtyřmi hráči v poli.
     
    35:20
    Třinečtí zatím svému soupeři neumožnili usadit se v útočném pásmu.
     
    35:34
    Nyní se to ale Plzni povedlo. Střelu Ondřeje Kratěny tečoval Nicholas Johnson, brankář Hrubec spolu s obranou ale vyřešili situaci dobře.
     
    35:58
    Oceláři se zatím brání velice dobře, postarali se totiž o další výhoz puku přes všechny čáry.
     
    36:30
    Domini Kubalík si nedokázal zpracovat malého černého neposedu ve středním pásmu, další výhoz hostujícího celku.
     
    36:58
    Hosté v plném počtu. Přesilovka se Plzni vůbec nepodařila.
     
    37:27
    Vzápětí ale začne další přesilovka Plzně. Rostislav Marosz (TRI) podruhé v krátkém sledu za sebou usedá na trestnou lavici za nedovolené bránění, když zastavoval Jana Schleisse ve snaze o útok.
     
    37:50
    Na levé straně se k zakončení uvolnil Tomáš Svoboda, trefil ale jen bránícího Vladimíra Rotha do brusle.
     
    38:12
    Třinec dvakrát za sebou dokázal vyhodit, v klidu tak mohl prostřídat bránící čtveřici hokejistů.
     
    38:30
    Škodovce se vůbec nedaří. Další akce totiž skončila již v samotném zárodku, svěřenci kouče Kýhose vyhodili puk.
     
    39:00
    Přihrávka Jaroslava Kracíka před bránu byla nepřesná, do protiútoku pádil Cory Kane, ale zakončit se mu nepodařilo.
     
    39:27
    Hosté v plném počtu.
     
    39:31
    David Stach přihrál do střelecké pozice Miroslavu Indrákovi, jenž ale nemohl zkrotit kotouč, a tak z této situace vůbec nic nebylo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:00.
     
    Dvě části utkání jsou za námi. V této jsme žádnou branku neviděli, stále tedy platí, že Oceláři z Třince vedou nad plzeňskou Škodovkou 1:0.

    Střely: 18:18
     
    Hráči už nastupují na hrací plochu v Home Monitoring Aréně, třetí třetina zanedlouho začíná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Z rohu útočného pásma si Dominik Kubalík vybruslil před bránu Šimona Hrubce, ale ten puk podržel.
     
    Na ledě už jsou čtyři rozhodčí, čárový je tedy již v pořádku, což rádi vidíme.
     
    40:35
    Do dobré pozice si sjel Vladimír Dravecký, který po pasu od Krepce zpoza brány pálil z první nad bránu Machovského.
     
    40:52
    Zbytečný faul Jaroslava Kracíka (PLZ) oslabuje Plzeň na dvě minuty, Třinec má šanci odskočit na rozdíl dvou gólů.
     
    40:55
    Jakub Petružálek nestihl chytit puk v útočném pásmu, ten se tedy dostal až do středního. Forvard Třince si to neuvědomil včas a provinil se ofsajdem.
     
    41:10
    Prudký výhoz Michala Moravčíka putuje až za bránu Šimona Hrubce. No a je to právě hostující gólman, který rozehrává další akci.
     
    41:35
    Ta ovšem skončila neúspěchem, domácí celek opět vyhodil přes všechny čáry.
     
    42:01
    Erik Hrňa přihrál Kamilu Krepsovi, který v kombinaci pokračoval. Ke střele vybídl Vladimíra Rotha, jenž prudkou ranou zamířil vysoko.
     
    42:29
    Jakub Lev se prezentoval pěkným hitem v útočném pásmu. Kotouč byl následně u mantinelu zalehnut, takže došlo k přerušení hry.
     
    42:51
    A mohlo být vyrovnáno! Za obranou Ocelářů zůstal zcela opomenutý Jakub Lev, jenž svůj samostatný únik v oslabení ale nezakončil úplně povedeně. Šimon Hrubec si s tím věděl rady a udržel vedení Třince.
     
    42:52
    Domácí v plném počtu.
     
    43:27
    Jaroslav Kracík vybojoval puk za třineckou bránou a nahrával před ní, tam ale nebyli připravení spoluhráči.
     
    43:42
    Ránu Dominika Kubalíka dokázal tečovat Miroslav Indrák do boční sítě! Část hlediště se již zaradovala, ale o gól se nejednalo.
     
    44:30
    Přesillová hra pro Plzeň. Josef Hrabal (TRI) sekal pronikajícího Tomáše Hrnku, domácí tak mají velkou šanci srovnat stav zápasu.
     
    44:40
    Po zblokovaném pokusu Jakuba Lva se k dorážce dostal kapitán Ondřej Kratěna, branku Třince ale zcela minul. Škoda je přesto nadále v útočném pásmu.
     
    45:23
    Po pasu od Pulpána si ke střele z levého kruhu vybruslil Tomáš Svoboda, mířidla měl ale špatně seřízená. O pár sekund později se o přerušení hry postaral Šimon Hrubec.
     
    45:30
    Daniel Rákos zachytil kombinaci domácích hráčů a postaral se o vyhození kotouče přes všechny čáry.
     
    45:53
    Dominik Kubalík mířil hodně vedle brány a Vladimír Roth je dalším hráčem, který osvobozuje Oceláře.
     
    46:11
    Znovu se hosté ubránili útočné snaze modrobílých, tentokráte vyhodil obránce Milan Doudera.
     
    46:30
    Hosté v plném počtu.
     
    46:39
    Zakázané uvolnění domácího celku, vhazovat se bude u Matěje Machovského.
     
    46:45
    Po komerční přestávce si početní výhodu zahraje Třinec. Nicholas Johnson (PLZ) totiž inkasuje dvě minuty za krosček.
     
    46:45
    Cory Kane si na buly počínal nedovoleně, vhazování se tedy bude opakovat. Do středového kruhu tak míří Petružálek.
     
    47:12
    Průnik Martina Růžičky zastavil bránící útočník Tomáš Svoboda, který se samozřejmě postaral i o vyhození puku.
     
    47:32
    Martin Růžička nyní v dobré pozici přihrával do míst, kam si najížděl Rastislav Špirko. Slovenský útočník ale nestihl zakončit včas!
     
    48:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovou hru a dostávají se do dvoubrankového vedení! A znovu to je ERIK HRŇA (3+0), který po pasu od Zbyňka Irgla nekompromisní dělovkou našel skulinku mezi Matějem Machovským a brankovou konstrukcí. 2:0 pro Třinec! Asistence: Zbyněk Irgl (0+3) a Vladimír Roth (0+1).
    48:07 Erik HRŇA - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:30
    Miroslav Indrák z mezikruží přihrál na levou stranu Dominiku Kubalíkovi, který ale nedokázal vyzrát na pozorného Šimona Hrubce.
     
    48:59
    Domácí první formace se snaží zatápět obraně Třince, a poměrně se jí to daří. Po neúspěšném zakončení Miroslava Indráka se u tyčky k dorážce dostal Dominik Kubalík, jenž ale kotouč ze vzduchu napálil jen do ochranné sítě.
     
    49:34
    Michal Moravčík dostal na modré čáře prostor ke střeleckému pokusu. Ten nebyl vůbec špatný, navíc byl i dobře razantní, obranu ale neprostřelil.
     
    49:46
    Před dobře forčekujícími hráči Třince podržel puk Matěj Machovský, hra se přerušuje a vhazovat se bude po jeho pravé straně.
     
    50:27
    David Kvasnička drží puk za brankou Machovského a vyčkává, až jeho spoluhráči dostřídají, aby mohl založit akci.
     
    50:59
    Jaroslav Kracík zachytil třineckou rozehrávku a snažil se to potrestat přihrávkou na Miroslava Indráka, jenomže ta nebyla přesná!
     
    51:05
    Icing Třince.
     
    51:15
    A další, vhazovat se tedy bude opět po pravici Hrubce, který nadále drží čisté konto. Má za sebou 23 zákroků.
     
    51:34
    Tomáš Svoboda si vyměnil puk s Michalem Moravčíkem a prudce vypálil, jenomže obránci pokus srazili do ochranné sítě.
     
    52:12
    Nicholas Johnson se srazil se spoluhráčem Tomášem Hrnkou a Daniel Rákos se toho snažil využít, zakončit ale nedokázal. Machovský poté podržel puk a přerušil hru.
     
    52:12
    Komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 3214 diváků.
     
    52:35
    Sudí zcela nepochopitelně ponechal asi 15 sekund výhodu pro domácí. Fanoušci již očekávali přesilovku Plzně, nakonec ale všechny zaskočilo, když na trestnou zamířil jen Dominik Kubalík (PLZ) za sekání! Tohle je opravdu nevídaná situace.
     
    52:54
    Pokus Josefa Hrabala bránící útočník Jakub Koreis ztečoval do ochranné sítě, vhazovat se tedy bude znovu v pravém kruhu útočného pásma.
     
    53:08
    Do kombinace Hrabala s Martinem Růžičkou výborně zasáhl i domácí Tomáš Svoboda, jenž tímto dokázal Plzeň osvobodit.
     
    53:41
    Dobrá šance indiánů v oslabení! David Sklenička dojel kotouč v útočném pásmu a přihrál volnému Ondřeji Kratěnovi, který z voleje ale zamířil jen do výborně chytajícího Šimona Hrubce.
     
    54:32
    Přihrávka Kamila Krepse byla značně nepřesná, Oceláři se z pásma dostali sami.
     
    54:35
    Domácí v plném počtu.
     
    55:04
    Po neúspěšné akci Jaroslava Kracíka zahrozil na druhé straně Vladimír Dravecký, ten ale zadovku poslal jen protihráčům.
     
    55:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jiskra naděje pro modrobílé! MIROSLAV INDRÁK (1+0) to udělal naprosto perfektně. Pustil se do nádherné individuální akce, kterou, ač faulován, dokázal parádně zakončit střelou do šibenice. Domácí snižují na rozdíl jediné branky! Asistence: Jaroslav Kracík (0+1) a Lukáš Pulpán (0+1).
    55:21 Miroslav INDRÁK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:39
    Na levém křídle nastřelil odražený puk Zbyněk Irgl, prostor mezi třemi tyčemi ale trefit vůbec nedokázal.
     
    55:56
    Šimon Hrubec před Tomášem Svobodou podržel puk a postaral se o přerušení hry, buly v útočném pásmu Plzně.
     
    56:22
    Jaroslav Kracík dokázal vzduchem, či spíše takovým centrem, poslat puk k Indrákovi. Tomu se ho ale nepodařilo zpracovat.
     
    56:35
    Po rychlé akci hostí pokryl puk pod lapačkou brankář Plzně. Nyní tak budou mít buly v útočném pásmu hosté.
     
    57:12
    Jakub Lev posunul puk na vrchol kruhu, kde zakončoval Nicholas Johnson. Americký útočník ovšem trefil jen Šimona Hrubce!
     
    58:09
    Domácí hráči mají puk ve své moci a střádají útočné plány, které by je měly dovést k vyrovnání.
     
    58:23
    Pokus Dominika Kubalíka byl ztečovaný do ochranné sítě nad branku Šimona Hrubce. Domácí kouč Michal Straka si bere oddechový čas.
     
    58:23
    Matěj Machovský je na střídačce, Západočeši tak zkusí vyrovnat se šesti hráči v poli!
     
    58:39
    Nahození Michala Moravčíka bylo velmi nebezpečné, proletělo ale jen vedle třinecké brány.
     
    59:06
    David Stach dostal nabito na levém křídle, vyprášil však pouze Hrubcovy betony!
     
    59:34
    Na modré se do puku opřel Čerešňák, jeho pokus ale nikdo nedokázal tečovat! Plzeň má souvislý tlak.
     
    59:53
    Kotouč nyní končí na zakázaném uvolnění, oddechový čas si vyžádal Vladimír Kýhos. Domácí mají sedm sekund na srovnání stavu.
     
    59:58
    Ke střele se dostal ještě Jakub Lev, tento pokus mu ale dokázal zblokovat bránící Kamil Kreps! Je hotovo.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání druhého kola Tipsport extraligy je u konce, hokejisté Třince vyhráli nad Západočechy v poměru 2:1!

    Na první branku čekali přítomní diváci do dvanácté minuty. Postaral se o ni Erik Hrňa, bývalý útočník Plzně překonal Matěje Machovského po úspěšném a šikovném průniku za domácí zadáky. V první dvacetiminutovce jsme viděli i pár potyček, přičemž z jedné z nich resultovala přesilová hra Plzně, která ale nebyla proměněna.

    Druhá třetina přinesla v kuse několik přesilových her hostujících Ocelářů. Třinec hrál dokonce 70 sekund v pěti proti třem, ale prosadit se nedokázal. Dvě početní výhody si zahrál i domácí tým, jenomže jejich provedení nebylo z kategorie povedených.

    Běžela čtyřicátá devátá minuta, když Oceláři zvýšili své vedení. Hosté hráli přesilovou hru, Irgl přes šířku pásma našel Erika Hrňu, jenž střelou z voleje přidal svůj druhý zásah v duelu. Čtyři minuty před koncem se indiáni dočkali snížení. Miroslav Indrák předvedl fantastickou individuální akci a v pádu zavěsil pod břevno. Škodovce už se však vyrovnat nepodařilo.

    Nejlepšími hráči se stali Miroslav Indrák a Erik Hrňa.

    Střely: 29:20 (14:10, 4:8, 11:2)

    Z Plzně to pro dnešek bude všechno. Děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný zbytek večera! (17:41:08)
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 56. Indrák (Kracík, Pulpán) – 12. Hrňa (Polanský, Nosek), 49. Hrňa (Irgl, Roth)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, D. Sklenička, Moravčík, Kvasnička, Kubka, M. Špaček – D. Kubalík, Kracík (A), Indrák – T. Svoboda, Stach, Kratěna (C) – Johnson, Hrnka, Lev – Schleiss, Koreis, Suchý.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa.
    Trenér: Vladimír Kýhos.

    Rozhodčí: Souček, Čech – Jelínek, Pešek.

    Diváci: 3214
    thejrc.org