Plzeň – Třinec 1:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 1:5 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 0:2 (kon.)
Litvínov – Zlín 3:6 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 11.09.2016, 15:10 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:23
    Matěj Machovský je na střídačce, Západočeši tak zkusí vyrovnat se šesti hráči v poli!
    55:21 Miroslav INDRÁK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jiskra naděje pro modrobílé! MIROSLAV INDRÁK (1+0) to udělal naprosto perfektně. Pustil se do nádherné individuální akce, kterou, ač faulován, dokázal parádně zakončit střelou do šibenice. Domácí snižují na rozdíl jediné branky! Asistence: Jaroslav Kracík (0+1) a Lukáš Pulpán (0+1).
     
    53:41
    Dobrá šance indiánů v oslabení! David Sklenička dojel kotouč v útočném pásmu a přihrál volnému Ondřeji Kratěnovi, který z voleje ale zamířil jen do výborně chytajícího Šimona Hrubce.
     
    52:35
    Sudí zcela nepochopitelně ponechal asi 15 sekund výhodu pro domácí. Fanoušci již očekávali přesilovku Plzně, nakonec ale všechny zaskočilo, když na trestnou zamířil jen Dominik Kubalík (PLZ) za sekání! Tohle je opravdu nevídaná situace.
    48:07 Erik HRŇA - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovou hru a dostávají se do dvoubrankového vedení! A znovu to je ERIK HRŇA (3+0), který po pasu od Zbyňka Irgla nekompromisní dělovkou našel skulinku mezi Matějem Machovským a brankovou konstrukcí. 2:0 pro Třinec! Asistence: Zbyněk Irgl (0+3) a Vladimír Roth (0+1).
     
    46:45
    Po komerční přestávce si početní výhodu zahraje Třinec. Nicholas Johnson (PLZ) totiž inkasuje dvě minuty za krosček.
     
    44:30
    Přesillová hra pro Plzeň. Josef Hrabal (TRI) sekal pronikajícího Tomáše Hrnku, domácí tak mají velkou šanci srovnat stav zápasu.
     
    42:51
    A mohlo být vyrovnáno! Za obranou Ocelářů zůstal zcela opomenutý Jakub Lev, jenž svůj samostatný únik v oslabení ale nezakončil úplně povedeně. Šimon Hrubec si s tím věděl rady a udržel vedení Třince.
     
    40:52
    Zbytečný faul Jaroslava Kracíka (PLZ) oslabuje Plzeň na dvě minuty, Třinec má šanci odskočit na rozdíl dvou gólů.
     
    37:27
    Vzápětí ale začne další přesilovka Plzně. Rostislav Marosz (TRI) podruhé v krátkém sledu za sebou usedá na trestnou lavici za nedovolené bránění, když zastavoval Jana Schleisse ve snaze o útok.
     
    34:58
    V této třetině uvidíme také přesilovou hru domácích. Rostislav Marosz (TRI) se provinil nedovoleným bráněním, po komerční pauze tak Oceláři budou hrát se čtyřmi hráči v poli.
     
    32:02
    Čtvrté vyloučení modrobílých v řadě! Třinec má k dispozici další přesilovku, Dominik Kubalík (PLZ) se tentokráte provinil sekáním.
     
    29:12
    Oceláři budou hrát 70 sekund dlouhou přesilovku pět na tři! David Sklenička (PLZ) se totiž provinil podražením ve středním pásmu.
     
    28:37
    Po ráně Josefa Hrabala napálil Rastislav Špirko tyčku! Teď měli domácí velké štěstí, jelikož byl Machovský podruhé v utkání překonán, ale tentokráte to brankou neskončilo.
     
    28:22
    Domácí budou hrát v oslabení. K velké nevoli fanoušků je Nicholas Johnson (PLZ) vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    28:09
    Tak tohle bylo velké nebezpečí! Rastislav Špirko po akci na levé straně přihrával před prázdnou branku Martinu Růžičkovi, ten ale naštěstí pro indiány nedokázal zakončit.
     
    23:13
    V zajímavé příležitosti byl zahákován Rastislav Špirko. Branislav Kubka (PLZ) tak míří na trestnou lavici, hosté budou hrát dvě minuty přesilovou hru.
     
    18:21
    A mohlo to být o dvě branky! Erik Hrňa šikovně nahodil z pravé strany puk před bránu, kde se k dorážce poté dostal Jiří Polanský. Matěj Machovský ale situaci zachránil zákrokem betonem!
     
    16:49
    Tohle bylo velké nebezpečí pro domácí mužstvo! Po chybě obrany se k puku dostal Zbyněk Irgl, jenž přihrával do ještě lepší pozice Martinu Adamskému. Bývalý útočník Plzně se pokusil o střelu, Matěj Machovský ji ale zneškodnil!
     
    12:22
    Tomáš Linhart (TRI) dostává 2+2 minuty za hrubost (jeden z trestů odpyká Jiří Polanský), domácí útočník Tomáš Hrnka (PLZ) poté jen 2 minuty za hrubost. Indiáni tak budou hrát přesilovou hru.
    11:56 Erik HRŇA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se dostávají do vedení! Kubka s Kvasničkou propadli, čehož dokázal dokonale využít ERIK HRŇA (2+0). Dostal se za zmíněnou dvojici obránců a kličkou do forhendu překonal Machovského. Forvard, který ještě v minulé sezoně oblékal dres Plzně, se tak na západ Čech vrací ve velkém stylu – gólem! Třinec otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Jiří Polanský (0+2) a David Nosek (0+1).
     
    03:01
    Domácí druhá formace si vytvořila solidní příležitosti! Dvakrát měl gól na holi Tomáš Svoboda, ani jednou mu ale zakončení nevyšlo dle představ. Poprvé trefil boční síť, podruhé podklouzl při střele.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 56. Indrák (Kracík, Pulpán) – 12. Hrňa (Polanský, Nosek), 49. Hrňa (Irgl, Roth)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, D. Sklenička, Moravčík, Kvasnička, Kubka, M. Špaček – D. Kubalík, Kracík (A), Indrák – T. Svoboda, Stach, Kratěna (C) – Johnson, Hrnka, Lev – Schleiss, Koreis, Suchý.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa.
    Trenér: Vladimír Kýhos.

    Rozhodčí: Souček, Čech – Jelínek, Pešek.

    Diváci: 3214
    thejrc.org