Novosibirsk – HC Slovan 3:2 (2:1 po s.n.) | Omsk – Záhřeb 4:1 (kon.) | Magnitogorsk – Minsk 5:4 (kon.)
Petrohrad – Čerepovec 4:0 (kon.) | Riga – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Severstal Čerepovec
Úterý 13.09.2016, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:50:06)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (ČER) – český brankář dnes do hry nezasáhl a zápas tak sledoval pouze ze střídačky.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 33 – 26
    Zásahy brankářů: 26 – 29
    Vyloučení: 5 – 5
    Bodyčeky: 9 – 10
    Vyhrané buly: 28 – 28
    Využití: 1 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    Je dobojováno. Domácí Petrohrad nakonec vítězí s přehledem 4:0 a připíše si další tři body do tabulky. Hosté naproti tomu odjedou z Petrohradu s prázdnou. Domácí předvedli útočný hokej se spoustou pěkných akcí. I když jim chybí hned několik opor včetně Pavla Dacjuka kvůli přípravě na nadcházející Světový pohár, ukázali, že mají sílu i bez největších hvězd. Což je pochopitelně velmi dobře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    A na kotouči domácí zůstanou už do konce. Nyní operují v útočném pásmu, ale už se nic zřejmě nestane. Je málo času na to, aby ještě přidali další branku.
     
    59:06
    Kagarlickij se vydal osamocen před domácí branku, to se mu ale nepovedlo. O kotouč přišel už ve středním pásmu a u něho tak budou znovu domácí hokejisté.
     
    58:32
    Domácí drží puk ve své moci a nikam s ním nespěchají. Ve vlastním obranném pásmu si zahráli bago a poté zamířili do útoku. Už pomalu mohou začít slavit dnešní vítězství.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:30
    Na druhé straně si převzal puk od svého spoluhráče Vitalij Sitnikov, jenž střílel z pravého kruhu, ale Šesťorkin se o čisté konto okrást nenechal. Poté rozehrává kotouč mezi své spoluhráče.
     
    56:22
    A po něm hned byl agilní Sergej Širokov, který se napřáhl k mohutné střele z prostoru mezi kruhy. Ta byla zblokována obranou Čerepovce. Stejný hráč se však dostal k odraženému puku a pálil znovu. Zase však jeho střela brankou nekončí.
     
    59:13
    Vjačeslav Vojnov je v závěru třetí třetiny znovu hodně aktivní. Nyní si sjel drze až do blízkosti branky Severstalu, kde vyslal přízemní střelu. Levý beton Romana Smirjagina byl ovšem připraven.
     
    54:12
    Domácí se už příliš nikam neženou, aby ne. Mají nahráno a necelých sedm minut před koncem třetí třetiny rozhodně žádné drama nepřipustí. Kotouč má ve své moci nyní Vojnov, jenž ho posílá do středního pásma.
     
    53:05
    Viktor Tichonov převzal kotouč od Ilji Kovalčuku, nabruslil si do blízkosti branky Severstalu a poté vystřelil. Jeho ránu ale lapil do své lapačky Roman Smirjagin, který tak nyní svůj tým podržel.
     
    51:51
    Hosté to ještě zkoušeli po vstřelené brance před svatyní Šesťorkina, jenže pozorná obrana Petrohradu jejich úmysl zmařila. Ani čestného gólu se zatím Severstal nedočkal.
    50:17 Vjačeslav VOJNOV - 4:0
     
    50:17
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté svou přesilovou hru využívají. VJAČESLAV VOJNOV naznačil střelu, ale poté si sjel ještě mezi kruhy, odkud vyslal prudkou střelu, která i za pomoci lapačky Romana Smirjagina končí v hostující síti. Bývalý zadák Los Angels Kings se tak raduje z další branky svého celku. Petrohrad tak má už velký náskok, který si určitě už nenechá vzít. Asistence: Nikita Gusev, Sergej Plotnikov.
     
    48:52
    Moc dlouho tento stav ale nevydržel. Trubačjov inkasuje dvě minuty za hákování a nabízí tak domácím další přesilovou hru.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Kovalčuk (Tichonov, S. Plotnikov), 18. Rukavišnikov (N. Gusev), 29. Barabanov (Zubarev, Širokov), 51. Vojnov (N. Gusev, S. Plotnikov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Ivannikov) – Vojnov, Zubarev, A. Bělov, Čudinov, Rukavišnikov, J. Jakovlev, Judin, Rykov – S. Plotnikov, Tichonov, Kovalčuk – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Kablukov, Koskiranta, N. Gusev – Děrgačjov, Točickij, Chochlačjov (C).
    Severstal Čerepovec: Smirjagin (Jakub Kovář) – Stasenko, Jevsejenkov (C), Masuhr, Wilson, Kudako, D. Ježov, Sizov – Sitnikov, Magogin, Skorochodov – Mons, P. Černov, Kagarlickij – Vovčenko, Trubačjov, Truňov – Kazakovcev, Karlin, A. Vorobjov – Kodola.

    Rozhodčí: Ibatulin, Jeřábek – Sivov, Šeljanin
    thejrc.org