Třinec – Litvínov 2:1 (kon.) | Liberec – Sparta 2:3 (kon.) | Chomutov – Plzeň 6:4 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:0 (kon.) | Olomouc – Pardubice 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 13.09.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný den z Hradce Králové. Tipsport extraligu čeká hned zkraje první vložený úterek, u kterého se můžou zchladit fanoušci na sedmi českých, moravských a slezských stadionech. My budeme živě sledovat souboj dvou týmů, které dosud nevyhrály – favorizovaný Mountfield HK hostí Karlovy Vary.
     
    HC Energie Karlovy Vary – 0 bodů, 14. místo

    Energetici platili v loňské sezóně za otloukánka extraligy, nicméně v baráži se jim podařilo zachránit. Stejně důležitou zprávu se fanoušci dozvěděli v červenci, kdy se klubu podařilo zajistit finance minimálně na další ročník. Ambice jeho mladého kádru i tak směřují k udržení soutěže, cokoli navíc by bylo velmi pozitivním překvapením.

    Po prvních dvou kolech se však Vary opět krčí na samém spodku tabulky bez získaného bodu. Start neměly vůbec snadný. Nejprve zamířily k derby na led Chomutova, kde po boji prohrály 2:3, a pak hostily úřadujícího šampiona z Liberce. Ten jim už nedal šanci a po jednoznačném průběhu zvítězil 5:1.
     
    Mountfield HK – 11. místo, 1 bod

    Východočeši vstupují do sezóny s mnohem vyššími ambicemi než Energie. Cílem jejich generality je první šestka po základní části, přáním semifinále. Hradec je mnohými pasován do role černého koně extraligy, a to i díky posledním dvěma posilám – těmi jsou první dva centři, Lotyš Andris Džerinš a Američan Ryan Potulny.

    Jenže ani Mountfieldu se úvodní víkend nepovedl podle představ. Obrovsky musí litovat hlavně prvního zápasu, kdy doma vedl nad Mladou Boleslaví už 4:1, přesto prohrál 4:5 po prodloužení. Předevčírem neuspěl ani na Kometě – přestože Brňany za stavu 1:1 přehrával, v závěru dostal dva góly a padl 1:3. Hradečtí zatím nezvládají oslabení (5/12) a v klíčových momentech zápasu se jim nedaří ani přesilovky (2/13).
     
    Loňská bilance? Hradec vyhrál 12:0 na body

    V extraligové historii vzájemných soubojů se víc daří Hradci Králové, bilanci na jeho stranu přiklonila minulá sezóna. V ní totiž převálcoval Energii bez ztráty bodu. Nešlo sice o jednoznačné výsledky, všechny zápasy byly spíše bojovnější, ale Mountfield i tak ukázal svou převahu. Vary pod Bílou věží vyhrály naposledy 26. ledna 2014, dnes budou chtít tuhle nepříznivou bilanci zlomit.

    12. kolo, 19. 10.: Hradec Králové - Karlovy Vary 3:1
    25. kolo, 4. 12.: Karlovy Vary – Hradec Králové 1:2
    38. kolo, 22. 1.: Hradec Králové - Karlovy Vary 4:2
    51. kolo, 1. 3.: Karlovy Vary – Hradec Králové 2:4
    Postaví se do karlovarské branky Honzík, nebo Závorka?

     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Gregorc, Čáp, Dietz, Štajnoch, Vydarený, Plášil, Barák, Š. Havránek – Červený, Džerinš, Bednář (C) – Šimánek, Potulny, Jarůšek – Dej, Kukumberg, Köhler – Pavlík, T. Knotek, Bulík. Trenér: Václav Sýkora.

    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Honzík) – Sičák, Dujsík, Harant, Šidlík, Benák, Tomáš Dvořák, Weinhold – T. Rachůnek, Skuhravý (C), V. Tomeček – T. Rohan, Matuš, Stloukal – Vachovec, Kindl, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek. Trenér: Jan Tlačil.

    Rozhodčí: Hejduk, Krob – Barvíř, Blümel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hradec vstoupí do utkání ve zcela stejné sestavě, která hrála naposledy na Kometě. Naopak trenéři Energie provedli pár změn. Tou hlavní je, že do branky se letos poprvé postaví Tomáš Závorka, jenž dostává přednost před Davidem Honzíkem. Ve druhé obraně nastoupí Petr Šidlík, Martin Rohan má dnes volno. No a své pozice si prohodila levá křídla prvních dvou formací, tedy Tomášové Rachůnek s Rohanem.
     
    Ještě před samotným startem utkání je tu minuta ticha na uctění památky mladého rozhodčího Pavla Lainky, který nás v sobotu opustil po tragickém zranění při řízení hokejového utkání.

    Čest jeho památce.
     
    Teď už mají obě mužstva za sebou krátký týmový rituál a zápas třetího kola Tipsport extraligy může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Hradecká první formace hned v úvodním střídání dobře forčekovala a kotouč se před brankou pokoušel trefit Rudolf Červený. Ze vzduchu se mu to ale nepovedlo.
     
    01:02
    Na led se dostaly druhé útoky a ten karlovarský nahodil puk ze středového kruhu na Kacetla. Máme tu první přerušení hry.
     
    01:28
    René Vydarený si zcela nerozuměl s Bedřichem Köhlerem, dlouhý pas minul hůl druhého jmenovaného a Hradci se píská zakázané uvolnění.
     
    01:32
    Ani se to nezdálo, ale hned po buly měla Energie zajímavý moment. Střela Denise Kindla totiž byla tečovaná tak, že se obloučkem snášela nad Kacetla. Ten ale bezchybně máchl lapačkou.
     
    01:55
    Blaž Gregorc si při dojezdu situace počínal důrazně a přišpendlil Gorčíka na mantinel. Domácí vzápětí rozehráli kotouč.
     
    02:43
    Hosté jsou nyní aktivnějším celkem, jejich čtvrtá formace svírá tu hradeckou první.
     
    03:08
    Nabídka před branku skončila mimo a Východočeši opět dostali hru do bezpečí.
     
    03:27
    Možnost pro Hradec, Jarůšek přiťukl puk na pravou stranu Plášilovi, který se do něj opřel z první. Kotouč mu ale hodně sjel z hokejky.
     
    04:02
    Tahle šance už byla mnohem větší. Hosté si špatně přihráli a Šimánek nabil Jarůškovi v přečíslení dva na jednoho, Jarůšek ale přestřelil!
     
    04:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield otevírá skóre krátce poté, a to díky hodně slabé chvilce Tomáše Závorky! JIŘÍ ŠIMÁNEK stál v rohu pásma, přesně na úrovni brankové čáry, a dvakrát naznačil prudký pas do hry. Místo toho ale poté vypálil přímo do brankoviště a Závorka si nešťastně srazil puk za záda – 1:0! Asistence: Ryan Potulny, Richard Jarůšek.
    04:10 Jiří ŠIMÁNEK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:16
    Hradečtí jsou při chuti. Jeden ze spoluhráčů hledal dlouhou přihrávkou Radovana Pavlíka, ale tomu pár centimetrů k sólu chybělo.
     
    05:41
    Přenesení hry v podání Blaže Gregorce na kapitána Jaroslava Bednáře skončilo evidentním hradeckým ofsajdem.
     
    06:08
    Ryan Potulny hledal z rohu Jiřího Šimánka před brankou, ale ten si se vzdušným kotoučem nedokázal poradit.
     
    06:39
    Druhý hradecký útok si dál brousí zuby na svůj druhý gól. Stačilo to ale jen na střelu Zdeňka Čápa od modré, která nejspíš ani nešla mezi tři tyče. Závorka se po ní stejně natáhl.
     
    06:57
    Oba celky už nutně musely střídat, a tak Blaž Gregorc alespoň přejel modrou čáru a tvrdě vypálil. Kotouč byl sražený do ochranné sítě, je tu první komerční přestávka.
     
    07:14
    Pěkná přihrávka poslala dopředu podél pravého hrazení Sebastiána Gorčíka. Jeho střelu pro změnu ztečoval Martin Štajnoch do ochranné sítě za Kacetlem.
     
    07:34
    Domácí vyhráli buly, Čáp se potom pokoušel rozjet Bednáře. Přihrávka šla ale o kousek dál, než by kapitán potřeboval.
     
    07:50
    Kacetl musel vyrážečkou zasahovat proti ráně Vachovce. Poté se Denis Kindl dopustil ofsajdu a hra je přerušena.
     
    08:05
    První velká šance pro Karlovy Vary! Tomáš Rachůnek vyzval pasem před brankoviště Václava Skuhravého, ten pálil z první, ale Kacetl zachránil hradecké vedení levým betonem!
     
    08:36
    Hosté se tedy po gólu zvedli a nechtějí to nechat jen tak. Zblokovaná střela končí v ochranné síti.
     
    08:52
    Za brankou se pokoušel Tomáš Harkabus zamotat nohy Zdeňku Čápovi. Kotouč následně poslal ke Kacetlovi, který byl pozorný a přerušuje hru.
     
    09:07
    Jiří Šimánek přenesl hru krásnou přihrávkou na Richarda Jarůška, puk na něj prošel karlovarskými houslemi. Jarůšek ale v průniku zaváhal, zpomalil, chtěl udělat bekovi protisměrnou kličku, a pak ho už hosté dojeli a obrali o kotouč.
     
    09:53
    Kacetl zachytil nahození Energie, ale místo aby přenechal puk připravenému Vydarenému, odpálil ho do rohu. Hradec má teď znovu plné ruce práce.
     
    10:30
    Velmi špatné hradecké střídání asi nemohlo skončit jinak než faulem. René Vydarený (HKM) je vyloučen za hákování.
     
    10:48
    Domácí se osvobodili a Jiří Šimánek z neutrální zóny znovu pozdravil Závorku. Ale tohle by opravdu nepustil.
     
    11:19
    Vojtěch Tomeček dal na první naznačení Tomáše Rachůnka a přejel mu modrou čáru. Tím pádem hosty pro změnu zastavuje ofsajd.
     
    11:45
    Nyní si ale pro změnu hosté vůbec nerozuměli v rozehrávce. Namazali puk Köhlerovi s Knotkem, ale Hradečtí nakonec nevystřelili, spíše šetřili čas.
     
    12:19
    Tohle už bylo lepší. Varští se usadili v útočném pásmu a Václav Skuhravý prudce napálil skákavý puk na branku. Kacetl asi neměl úplně čistý výhled, přesto zasáhl napoprvé.
     
    12:32
    Mountfield hraje v plném počtu, aktivním hostům paradoxně přesilovka příliš vhod nepřišla.
     
    13:00
    Pěkně střílel Denis Kindl, před Kacetlem se pokoušel tečovat puk jeho parťák. Nepovedlo se, ale gólmanovi alespoň zastínil výhled, takže šlo určitě o zákrok z kategorie těžších.
     
    13:11
    Další snahy Západočechů maří zakázané uvolnění, nemohou tak dostřídat.
     
    13:15
    Po druhé komerční přestávce bude mít výběr kouče Jana Tlačila druhou početní výhodu. Ihned po vhazování se podražení dopustil Bedřich Köhler (HKM), povede se teď hostům líp?
     
    13:22
    Kukumberg rychle přistoupil ke Skuhravému a odpálil kotouč z hradeckého pohledu do bezpečí.
     
    13:45
    Vyhození Karla Plášila plasklo o plexisklo, načež si to namířilo do ochranné sítě. Vhazování po levé ruce Ondřeje Kacetla.
     
    14:04
    Od modré čáry vyslal výživnou ránu Vladimír Sičák. Kacetl, který má v první třetině mnohem víc práce než Závorka, poslal vyrážečkou puk až do ochranné sítě.
     
    14:38
    Václav Skuhravý byl při přejezdu do útočného pásma podražen Andrisem Džerinšem, ale bylo to i s kotoučem, takže hra pokračuje a Hradec zase vyhazuje.
     
    15:00
    Buldok Jarůšek se hnal za nahozeným kotoučem, Tomáš Závorka musel vyjet daleko ze své svatyně a pomoci spoluhráčům v rozehrávce.
     
    15:24
    Domácí celek hraje v plném počtu, soupeři se přesilovka ani tentokrát nepodařila.
     
    15:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    To jsou věci, teprve třetí hradecká střela na branku končí druhým gólem! Včerejší oslavenec RASTISLAV DEJ převzal puk ve středním pásmu, rychle nabruslil do útoku a pak vytáhl na všechny přítomné svůj klenot – střelu z pravého kruhu na druhou tyč. Byla milimetrově přesná a Závorka se natahoval marně – 2:0! Asistence: Bedřich Köhler, Roman Kukumberg.
    15:36 Rastislav DEJ - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:46
    Energie se znovu pokouší o odpověď. Skuhravý vyslal tvrdou pumelenici, ta se od zadního mantinelu odrazila před branku. Dojíždějícímu hráči na poslední chvíli jeden z domácích zablokoval hokejku.
     
    17:21
    V hradeckém protiútoku plánoval další kulišárnu Jiří Šimánek, křižnou přihrávkou našel rozjetého Vydareného. Ten ji ale ve velké rychlosti neposlal mezi tři tyče.
     
    18:11
    Exhradecký obránce Tomáš Harant se společně s Rastislavem Dejem postarali o ohrožení hradecké střídačky. Hra je tak logicky přerušena.
     
    18:38
    Aktéři se dlouho šermovali před domácí lavičkou, Mountfield nakonec dostal puk do bezpečí a snaží se forčekovat.
     
    19:14
    Rána jednoho z karlovarských beků uctivě minula hradeckou klec, poté se hosté i přes velkou snahu nedostali k žádné další střele.
     
    19:39
    Richard Jarůšek byl faulován, Hradec má k dispozici ponechanou výhodu.
     
    19:54
    To znamená první hradeckou přesilovku večera. Tomáš Dvořák (KVA) si odpyká dvě minuty za držení protihráče.
     
    19:59
    Ještě těsně před sirénou, nebo možná už s ní, musel Závorka zasahovat proti ráně Jaroslava Bednáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    No, zajímavé! Energie byla v úvodní třetině jednoznačně aktivnějším týmem, ale přesto vede o dva góly Hradec. Hosté hýřili pohybem, ovšem dostali se jen do jedné gólové šance Václava Skuhravého, naopak domácí atypicky vyčekávali na protiútoky.

    A taky na chyby studeného brankáře Tomáše Závorky – první gól Jiřího Šimánka z rohu putuje zcela na jeho konto, poté nestačil ani na střelu Rastislava Deje ze střední vzdálenosti, byť byla opravdu hodně přesná.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:55.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 4
    Karlovy Vary – 10
     
    Mountfield vstupuje do druhé části v přesilové hře, z níž mu zbývá ještě minuta a 53 sekund.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Václav Skuhravý byl u mantinelu nekompromisní k Džerinšovi, i proto Vary dostaly kotouč z pásma.
     
    20:49
    Jaroslav Bednář rýsoval přihrávku na Rudolfa Červeného do gólové pozice. Hradecká 65ka ji ale netrefila.
     
    21:17
    Hosté se osvobodili, ale hned poté vyzval Potulny ke skórování Jiřího Šimánka. Měli jsme zakrytý výhled, ale vypadalo to, že Šimánek byl nedovoleně blokován, nicméně hra pokračuje.
     
    21:58
    Energetici hrají v plném počtu.
     
    22:18
    Americký forvard se zkušenostmi z NHL Ryan Potulny už musel střídat, tak od modré čáry napálil puk na Závorku a pro své spoluhráče vybojoval útočné buly.
     
    23:08
    Hradecká rozehrávka byla příliš liknavá, puk získal Michal Vachovec. Hosté teď svírají soupeře v pásmu.
     
    23:39
    Pohybem hýří hlavně Tomáš Harkabus, Kacetl se při jeho střele neodlepil od první tyčky. Větší šanci pak měl Vladimír Sičák, po zpětném pasu ale míjí hradeckou klec!
     
    23:56
    A hosté toho musejí litovat, neboť Tomáš Dujsík (KVA) následně zastavil Radovana Pavlíka kolenem a rovnou odjel na trestnou.
     
    24:34
    Elitní letka domácích to vymyslela krásně. Džerinšovu střílenou přihrávku tečoval Červený, ovšem Závorku zachránil jeho spoluhráč. Puk se odrazil do strany k Bednářovi a proti němu už se karlovarský gólman skvěle přesunul!
     
    24:50
    Bednář vzápětí u mantinelu váhal a Tomáš Rachůnek ho o puk obral. Hosté se osvobozují.
     
    25:16
    V poslední možné chvíli jeden z hostů klepl do hokejky pronikajícímu Rudolfu Červenému, kotouč tak šel hodně mimo.
     
    25:58
    První útok domácích odehrál celou přesilovku! Bednář v jejím závěru střílel od modré a tečoval Bulík, ovšem Závorka se nenechal překvapit.
     
    26:08
    Energie se znovu vrátila na poslední chvíli, aby v hradeckém přečíslení tři na jednoho zastavila přihrávku, kterou Potulny hledal volného Šimánka.
     
    26:08
    Komerční přestávka teď přijde západočeským borcům jednoznačně vhod.
     
    26:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Už se zdálo, že hosté kritickou pasáž přežili, ale opak je pravdou. Mountfield vede už o tři góly! Jiří Šimánek ujel do sóla, ve kterém jeho střelu vyškrábl Závorka ramenem. Hradecký forvard ale pak skvělým forčekingem vybojoval puk pro RICHARDA JARŮŠKA, který s ním vyjel zpoza brankové čáry a bekhendovou kličkou nedal Závorkovi nárok – 3:0! Asistence: Jiří Šimánek.
    26:42 Richard JARŮŠEK - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:24
    Hradečtí dál tlačí. Dej přenechal puk Kukumbergovi a Závorka měl zase těžkou práci, potom pálil Vydarený. Gólman musel jeho dělovku chytit napoprvé, neboť před ním číhal úplně nehlídaný Köhler.
     
    27:40
    Z podobné pozice jako Slovák Vydarený to nyní zkoušel Slovinec Gregorc. Závorkovi teď přibývají těžké čárečky hodně rychlým tempem.
     
    28:02
    Hosté dostali puk pod kontrolu a dopředu uháněl Sičák. Jeho dělovku z pravé strany vyráží Kacetl betonem.
     
    28:27
    Vladimír Sičák je dnes dirigentem karlovarské hry, ale potřeboval by přesnější mušku. Teď už zase po jeho nápřahu nemusel Ondřej Kacetl zasahovat.
     
    29:32
    Jiří Šimánek je dál při chuti. Za brankou nahodil slow-motion režim, pak chtěl vyzvat před prázdnou brankou Potulného, ale hosté na něj puk nepustili. Velký úhel si následně Závorka pohlídal.
     
    30:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po slovenské spolupráci klesají karlovarské akcie zase o kousek níž, už je to o čtyři branky! Hosté se nechali příliš unést útočnou hrou a zůstali čtyři vepředu. Hradec tak ujel dopředu v přečíslení dva na jednoho a Rastislav Dej narýsoval bezchybnou přihrávku ROMANU KUKUMBERGOVI, kterému nezbývalo, než ji bekhendem dopravit do branky a ukončit Závorkovi zápas – 4:0! Asistence: Rastislav Dej, Richard Jarůšek.
    30:21 Roman KUKUMBERG - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:21
    Tomáše Závorku střídá v brance hostů David Honzík.
     
    31:10
    Velký kredit si teď zaslouží Tomáš Rachůnek. Jako útočník (!) zůstal sám proti třem Hradečákům a parádním skokem pod nohy jim zabránil v gólové šanci.
     
    32:05
    Energetici spustili útočnou rotaci, konkrétně jejich "útok vyhrnutých dresů".
     
    32:37
    Po chvilce se Mountfield osvobodil, u tyčky zkoušel Honzíka obalamutit Jarůšek, ale nevedlo se mu. Hosté následně vyhazují na icing.
     
    32:57
    Na hradecké straně vzápětí rozhodčí zakázané uvolnění nechali být, i když se jednoznačně mělo pískat. Dej tečoval kotouč ještě kus před červenou čarou.
     
    33:25
    Domácí kombinace skončila u sedmého obránce Jindřicha Baráka. Ten na modré čáře příliš dlouho váhal, přistoupil k němu tuším Vachovec a zblokoval kotouč do ochranné sítě.
     
    33:33
    Po obranném buly uháněli hosté dopředu. Čáp ale výtečně přečetl Harantovu přihrávku, vystoupil proti ní a vlastně ani nenechal útok rozjet.
     
    34:24
    Loni ještě starší dorostenec Radovan Pavlík se vyhnul obránci, Knotek pak směřoval ideální puk na Bulíka, ale v poslední chvíli ho ztečovala karlovarská hokejka.
     
    34:49
    Pokus elitní formace domácích zastavuje ofsajd.
     
    35:31
    Martin Štajnoch si na modré udělal prostor a pak vypálil z první. Kotouč minul vzdálenější Honzíkovu tyčku.
     
    35:53
    Asi trochu překvapivá byla střela hostujícího forvarda s vyhrnutým dresem od hrazení. Ondřej Kacetl ji napodruhé zkrotil, měl k tomu dost času.
     
    36:13
    Ve velké rychlosti projel Kukumberg celé pásmo Energie a přiťukl si s kamarádem. Krásnou akci završil ranou, kterou zblokovali hosté hokejkou mezi diváky do sektoru D.
     
    36:27
    Radovan Pavlík je zase vidět, brzy po buly uháněl na Honzíka. Soupeř u něj však nakonec byl a společně s gólmanem situaci pohlídal.
     
    37:32
    Hradecká FORTUNA aréna je teď ve výborné náladě. Pochopitelně ne už tak trojice fanoušků, která dorazila z Karlových Varů a statečně hájí svůj sektor.
     
    38:09
    Druhá útočná formace hostů se dostala do hradeckého pásma pěkným, leč nepovoleným způsobem. Ofsajd.
     
    38:33
    Ryan Potulny bude asi víc nahrávač než střelec. Teď ze středu hřiště nahrál zpátky doprava Jarůškovi, který přestřelil svatyni hostů.
     
    38:46
    Karlovarští vystihli chybnou rozehrávku domácích. Ti ji však napravili včasným přístupem a střelu zblokovali do ochranné sítě.
     
    39:24
    Köhler s Gregorcem si pomalu najeli do pásma, druhý jmenovaný pak přenechal parťákovi, ale přihrávka na Köhlera před brankoviště nedošla.
     
    39:39
    David Honzík si i přes špatný výhled dokázal najít bombu Zdeňka Čápa a vykopnout ji špičkou levého betonu!
     
    39:58
    Chvilku před přestávkou mohl snížit Vladimír Sičák. Na pravém kruhu si ale znovu nepřesně seřídil mířidla, druhou tyčku minul.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatím to tedy nevypadá, že by tady dnes měly Karlovy Vary bodovat. I ve druhé třetině měly v útočném pásmu celkem dobrý pohyb, jenže Hradec se hodně zvedl, byl o dost nebezpečnější a vypracoval si řadu šancí. Jakmile je využili Jarůšek s Kukumbergem, Tomáše Závorku nahradil David Honzík. Nechme se překvapit, zda Západočeši ještě zvládnou se zápasem něco provést.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:50.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 11 (15)
    Karlovy Vary – 9 (19)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Závěrečná dvacetiminutovka začíná kotoučem v ochranné síti za Honzíkem, kam ji hosté poslali po Červeného pokusu.
     
    40:17
    Džerinš vyhrál buly krásně na Červeného, který hned pálil a jen těsně minul druhý růžek.
     
    40:31
    Následuje zakázané uvolnění hokejistů v zelenobílých barvách.
     
    40:55
    A ještě jednou ten samý prohřešek, takže první lajna hostů ještě na ledě chvilku zůstane.
     
    41:17
    Šimánkovu aktivitu následoval Jarůšek, ten se u levého hrazení otočil a pálil. Honzík kotouč vyráží.
     
    41:41
    Už do moc velkého úhlu vyhnala situace Ryana Potulného. Nezakončil, zajel za branku a jeho přihrávka pak nikoho nenašla.
     
    42:07
    Vzápětí letí další dva kotouče přes všechny čáry. Energie se od návratu z kabin jenom brání.
     
    42:25
    Útočný výlet nevyšel Renému Vydarenému, a to už hosté stíhají osvěžit pětici hokejistů na ledě.
     
    42:59
    Tomáš Harant získal puk od Gorčíka a z pravého kruhu prověřil Ondřeje Kacetla. Od jeho plastronů šel puk do ochranné sítě.
     
    43:18
    O moc lepší střeleckou pozici neměl ani Václav Skuhravý. U bližší tyče měl Kacetl připravenou lapačku a znovu přerušuje hru.
     
    43:40
    Domácím se nepovedlo usadit v útočném pásmu, ale hosté si nevedli o moc líp.
     
    44:01
    Vladimír Sičák (KVA) je teď hodně nazlobený, ale nejsem si úplně jistý, jestli má důvod. Zastavil Richarda Jarůška a pyká za držení, Hradec jde na třetí přesilovku.
     
    44:27
    S Dietzovou dělovkou si Honzík poradil a hosté prudce vyhazují.
     
    44:42
    Vzápětí znovu odpalují kotouč ke Kacetlovi.
     
    44:56
    Špatnou rozehrávku domácích mohl potrestat Petr Stloukal, ale hradeckou klec míjí.
     
    45:30
    Nyní už se Mountfield dokázal usadit v pásmu, ale stále nemá na hokejkách klid.
     
    45:57
    První přesilovková formace ho nakonec získala. Gregorc posunul na modré Bednářovi, ten našel na pravém kruhu Červeného. Jeho střela však nebyla dostatečně přesná, aby Honzíka dokázala překvapit.
     
    46:05
    Karlovy Vary jsou kompletní.
     
    46:29
    Tomáš Bulík nezpracoval oblouček od Reného Vydareného a už musel střídat.
     
    47:03
    Obrovská šance pro Energii, parádní přihrávka vyslala do samostatného úniku Jakuba Fleka. Ten dokázal Kacetla prostřelit, ale kotouč pak zastavila tyč! Velká smůla hostů.
     
    47:03
    Hradec potřebuje během komerční pauzy zase srovnat zadní řady, poslední okamžik pro něj budiž velkým varováním.
     
    47:45
    Na levé straně se utrhl Michal Vachovec, ale už se k němu blížil hradecký bek a musel střílet. Kacetl udržel puk na hrudi.
     
    48:04
    Mountfield nyní na vlastní polovině působí hodně liknavým dojmem. Je otázka, zda to nezkušený výběr hostů dokáže potrestat.
     
    48:18
    Nepovedlo se to ani Radimu Matušovi, neboť Kacetl duchapřítomně vyjel z branky a zalehl kotouč.
     
    48:59
    Blaž Gregorc, účastník nedávné olympijské kvalifikace, jen posunul puk do pásma a s celou hradeckou pěticí už musel střídat.
     
    49:28
    Byl to tuším opět Jakub Flek, kdo pálil přes obránce. Kacetl puk zvládl jen ztlumit a za betonem mu vypadl těsně vedle tyčky.
     
    49:54
    Vynikající střídání karlovarské pětice, Kacetl vyráží puk mimo hrací plochu.
     
    50:26
    Stříbrný medailista z Memoriálu Ivana Hlinky 2014 Martin Weinhold se vydal až před branku, kde srdnatě bojoval o dorážku. Kacetl toho moc neviděl, ale karlovarský bek vystřelil těsně vedle.
     
    51:19
    Po dlouhé době se dopředu vydali zase Východočeši, jenže tam dlouho nevydrželi a po icingu se vhazuje v jejich pásmu.
     
    51:38
    Martin Štajnoch, hradecká posila z Pardubic, z levé strany netrefila Honzíkovu branku a kotouč vyletěl až do neutrální zóny.
     
    51:59
    Další zakázané uvolnění svěřenců Václava Sýkory, kteří jsou osm minut daleko (nebo spíš blízko) od prvního vítězství sezóny.
     
    52:27
    Mladý dravec Radovan Pavlík se vydal do souboje jeden na jednoho. Ten sice nevyhrál, ale i tak se mu ještě podařilo puk nějak prošťouchnout a Honzík si musel oddechnout, že mimo.
     
    53:10
    Po poslední pauze na čištění ledu uvidíme čtvrtou početní výhodu domácích. Za držení pyká opět Vladimír Sičák (KVA). Poté se ještě v rohu škorpili Vydarený s jedním z hostů, ale z krátké potyčky žádný trest neplyne.
     
    53:28
    Nabídka Jaroslava Bednáře z rohu pásma před branku byla nesmírně chytrá. Nicméně byla až tak chytrá, že ji nepochopili ani jeho spoluhráči.
     
    53:54
    Teď už Bednář dvakrát vyzval ke skórování Andrise Džerinše. Tomu kotouč nejdřív sjel, potom ho pravým betonem vychytal David Honzík!
     
    54:06
    A tím hradecká přesilovka končí, neboť Rudolf Červený (HKM) putuje za katr s menším trestem za sekání. Čtyři na čtyři.
     
    54:34
    Mezi kruhy dostal celý Václavák Richard Jarůšek, ale Honzíka v gólové šanci neprostřelil!
     
    55:15
    Energie už je kompletní, Rastislav Dej výtečně vrátil puk dozadu a ušetřil vteřinky.
     
    55:44
    A domácí se i nadále brání bez sebemenších potíží.
     
    56:11
    Kindlovu střelu zblokoval Gregorc a domácí ujeli do přečíslení ve třech i s navrátilcem Červeným. Jeho nahrávku však hosté zblokovali!
     
    57:02
    Džerinš si hrál v těsném prostoru kolem branky s Bednářem, nakonec pálil právě lotyšský forvard. Tečovaný puk těsně přeletěl Honzíkovo břevno!
     
    57:44
    Celý stadion se teď zapojil do vytleskávačky, domácí směřují za jednoznačným vítězstvím.
     
    58:12
    Rozjet mexickou vlnu nebylo snadné, ale povedlo se. Dnes si tolik fanoušků nenašlo cestu na stadion, je úterý, a navrch vedro.
     
    58:55
    Ondřej Kacetl ještě musí zasahovat pravým betonem, na druhé straně zase nepřidal svůj druhý gól Roman Kukumberg.
     
    59:33
    Petr Stloukal ve středním pásmu přenechal puk Radovanu Pavlíkovi, což je jeho protihráč. Ondřej Kacetl už asi nulu udrží.
     
    Konec zápasu.
     
    Zkušenosti. To je přesně to, co rozhodlo dnešní zápas. Karlovy Vary nepředvedly v Hradci žádný odstrašující výkon, to rozhodně ne, jenže domácí byli v klíčových momentech nebezpečnější i efektivnější a vyhrávají naprosto po zásluze.

    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni za domácí Richard Jarůšek a za hosty Vladimír Sičák.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 6 (21)
    Karlovy Vary – 10 (29)
     
    Dnešní utkání vidělo ve FORTUNA aréně 3544 diváků.
     
    Hokejisté Mountfieldu si tak mohou vychutnat letošní první děkovačku se svými fanoušky. Ode mě je to z města pod Bílou věží všechno, příjemný zbytek večera a ještě lepší zbytek týdne! (20:25:14)
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Šimánek (Potulny, Jarůšek), 16. Dej (Köhler, Kukumberg), 27. Jarůšek (Šimánek), 31. Kukumberg (Dej, Jarůšek)


    Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Gregorc, Čáp, Dietz, Štajnoch, Vydarený, Plášil, Barák, Š. Havránek – Červený, Džerinš, Bednář (C) – Šimánek, Potulny, Jarůšek – Dej, Kukumberg, Köhler – Pavlík, T. Knotek, Bulík. Trenér: Václav Sýkora.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (31. Honzík) – Sičák, Dujsík, Harant, Šidlík, Benák, Tomáš Dvořák, Weinhold – T. Rachůnek, Skuhravý (C), V. Tomeček – T. Rohan, Matuš, Stloukal – Vachovec, Kindl, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek. Trenér: Jan Tlačil.

    Rozhodčí: Hejduk, Krob – Barvíř, Blümel

    Diváci: 3544
    thejrc.org