PSG – Arsenal 1:1 (kon.) | Basilej – Ludogorec 1:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Neapol 1:2 (kon.)
Benfica – Besiktas 1:1 (kon.) | Barcelona – Celtic 7:0 (kon.) | Bayern – Rostov 5:0 (kon.)
Eindhoven – Atlético 0:1 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Úterý 13.09.2016, 20:45 • Philips Stadion (Eindhoven) • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, díky za pozornost. Přeji dobrou noc a těším se u dalších textových přenosů, na počtenou! (22:49:28)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:10.
     
    Je dobojováno, zápas končí výhrou hostujícího celku.

    První poločas přinesl spoustu diskutabilních momentů – ať už neuznaný gól Luuka de Jonga z 5. minuty, tak i neodpískanou penaltu po faulu Godína či naopak zřejmě nezaslouženou penaltu, jež byla odpískána po skluzu Giméneze v souboji s Narsinghem. Guardado ale tento pokutový kop neproměnil. Ještě před neúspěchem Mexičana přišel rozhodující moment zápasu – to když se ve 43. minutě dostal k balonu po Gabiho rohu SAÚL ÑÍGUEZ a nadvakrát dostal míč do sítě.

    Ve druhé půli už tolik vzrušení nepřišlo, avšak přesto bylo na co se dívat. Domácí se marně dožadovali další penalty poté, co při souboji s de Jongem údajně zahrál ve vápně rukou Diego Godín. Atkinson ale neodpískal a jelikož Gameiro své šance zahazoval jak na běžícím páse, Griezmann dosáhl gólu jen z ofsajdu a Narsinghovo sólo zastavil precizním zákrokem Giménez, stav skóre již zůstal neměnný.

    Simeoneho parta si tak po nejtěsnějším možném vítězství připisuje tři body a bude po prvním hracím dni figurovat na druhém místě skupiny, jelikož Bayern proti Rostovu vyhrál s lepším skóre.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Počet zákroků brankáře Jan Oblak (ATM) – 4.
     
    Počet zákroků brankáře Jeroen Zoet (PSV) – 2.
     
    90+3
    Bart Ramselaar dostal za vápnem kousíček prostoru a neváhal! Ostrý pokus domácího borce ale nabral až příliš levé falše a skončil vedle Oblakovy brány.
     
    90+2
    De Jong dokázal prodloužit vysoký míč za sebe, avšak ve vápně vládne pevnou rukou mladý slovinský gólman Oblak, který si pro balon došel a v pohodě jej sebral.
    90+1. Gastón Pereiro (PSV)
     
    90+1
    Gastón Pereiro mohl vyrovnat! Willems poslal zleva precizní centr, který doslova trefil do hlavy Pereira. Ten nebyl Luísem tísněn dostatečně a dokázal míč odrazit na bránu, avšak jen do míst, kde stál pozorný Oblak!
     
    90
    Sám levý bek Willems to vzal na sebe a pálil z hranice vápna, jeho pokus byl ale odsouzen k neúspěchu. Mezi Willemsem a Oblakem bylo hned několik obránců v černém, přičemž ránu domácího beka zastavil hned první z nich.
     
    89
    De Jong dokázal udržet balon a posléze jej poslal na levé křídlo, kde má Jetro Willems spoustu prostoru.
     
    88
    Joshua Brenet zase odcentroval zleva, avšak Godín přizvedl míč a ten tak doletěl až k Willemsovi na levou stranu. Ten jej hned vrátil do ohně, ale Pereirova hlavička cíl nenašla.
     
    87
    Brenet zakončil rychlý únik po pravé lajně centrem, který dokázal odvrátit dvojblok obránců Atlética.
     
    86
    Luísův centr byl zastavený a následně se k míči dostal Davy Pröpper. Toho ale doslova zavalil Gabi, Atkinson nemůže jinak než odpískat proto hostům.
     
    85
    Kapitán Eindhovenu Luuk de Jong přeskočil Godína a po povedeném Willemsově centru zleva zakončoval hlavou, bohužel pro PSV ale nemířil přesně a poslal míč nad břevno.
     
    84
    Griezmann a Gabi kombinovali ve zřejmé snaze posunout se ještě blíže k Zoetově bráně, Nicolas Isimat-Mirin jejich souhru zastavil.
     
    83
    Nepřesností skončil jak výpad PSV, tak i následný brejk Atletů. Hosté ale zůstávají u balonu, což jim momentálně maximálně vyhovuje.
     
    82
    Gabi se pokusil vysunout Carrasca, hosté by se byli mohli vydat do protiútoku 3 na 1. To by ale kapitán Madridu musel nahrát přesně, takhle jeho pas sebral navrátivší se Brenet.

    Michal Konvalina

    Branky: 43. Ñíguez

    Karty:   21. H. Moreno (PSV), 43. L. de Jong (PSV) – 30. Gabi (ATM), 45+1. J. Giménez (ATM)

    Neproměněná penalta: 45+2. Guardado (PSV), brankář Oblak zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:10.
    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Hendrix (67. Ramselaar), Schwaab (80. Pereiro), Guardado – L. Narsingh (80. Bergwijn), L. de Jong (C).
    Náhradníci: Pasveer – Arias, Pereiro, Jozefzoon, Ramselaar, Bergwijn, De Wijs.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, J. Giménez, Luís – Gaitán (61. Tiago), Ñíguez (77. F. Torres), Gabi (C), Koke – Gameiro (65. Ferreira-Carrasco), Griezmann.
    Náhradníci: Moreira – Tiago, F. Torres, Ferreira-Carrasco, Á. Correa, Savić, Lucas Hernández.

    Rozhodčí: M. Atkinson – S. Child, S. Burt (H. Lennard)
    bahis siteleri