Svätý Jur – Dunajská Streda 1:6 (kon.) | B. Bystrica – Prešov 0:1 (kon.) | L. Mikuláš – MFK Zvolen 1:0 (kon.)
Borčice – Trnava 0:1 (kon.) | Žilina – FC Košice 3:0 (kon.)
konec
ŠK Svätý Jur
1:6 (1:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Středa 14.09.2016, 16:00Slovenský pohár - Slovnaft cup
Předzápasové kurzy
     
    Pred druhým polčasom to vyzeralo na vyrovnanú partiu, no tá sa zmenila na jasnú záležitosť hosťujúcich futbalistov. Tí v druhom dejstve strelili päť gólov a napokon zvíťazili jasne 1:6. Až trikrát sa do streleckej listiny zapísal Pape Macou Sarr, a tak ho možno označiť za muža zápasu. Skvelý výkon ale podal aj Erik Pačinda, ktorý svojimi akciami robil obrane súpera veľké problémy a po jeho priamych kopoch padli dva góly Dunajskej Stredy. Navyše, v 64. minúte sa presadil aj sám, keď premenil pokutový kop. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:54:14)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Dunajská Streda dala gól!
    Druhý polčas sa mení na exhibíciu tímu zo Žitného ostrova. Róbert Polievka prenikol do šestnástky a ani brankár Patrik Hipp ho nestihol zastaviť. Následne priťukol loptu na nohu PAPEHO MACOUA SARRA, ktorý poľahky skompletizoval hattrick.
     
    89
    Futbalisti v červených dresoch sa ale do zakončenia nedostali. Naopak, sami sa nedokázali vrátiť včas dozadu a môžu byť radi, že ich laksný pristúp hostia nepotrestali.
     
    88
    Svätý Jur bude mať výhodu štandardnej situácie po tom, ako približne tridsať metrov od súperovej brány fauloval jedného z domácich Péter Nagy.
     
    87
    Dunajská Streda dala gól!
    Sám faulovaný hráč si postavil loptu na biely bod a aj s prispením ľavej žrde prekonal Patrika Hippa. PAPE MACOU SARR tak zaznamenáva svoj druhý gól v zápase.
     
    86
    Pape Macou Sarr opäť spadol v pokutovom území a hlavný rozhodca Marek Špaček už tretíkrát v dnešnom zápase ukazuje na biely bod!
     
    85
    Zverenci Krisztiána Németha kontrolujú záver zápasu. Držia loptu na svojich kopačkách a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    84
    Dunajská Streda obliehala pokutové územie svojho súpera. Napokon sa k samostatnému prieniku odhodlal Péter Nagy, no proti presile neuspel.
     
    83
    Táto útočná akcia hostí sa s úspechom nestretla, a tak bude nasledovať len odkop od brány Patrika Hippa. Dopredu tak môžu ísť domáci.
     
    81
    Striedanie v tíme ŠK Svätý Jur: z ihriska odchádza Michal Vlček, prichádza Patrik Kemlage.
     
    80
    Zápas nám pomaly speje k svojmu záveru. Hostia kontrolujú vývoj zápasu a podobne ako počas celého duelu si držia územnú prevahu na svojej strane.
     
    79
    Dunajská Streda mohla pridať svoj piaty gól. Na hranici šestnástky dostal až príliš veľa priestoru Róbert Polievka, ale jeho strelu vytesnil na pravú tyč Patrik Hipp.
     
    78
    Hostia teraz mali mierne problémy v rozohrávke, no napokon to vyriešili. Dokonca striedajúci Péter Nagy si vybojoval v osobnom súboji faul.
     
    77
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Pačinda, prichádza Péter Nagy.
     
    76
    Nezastaviteľný Erik Pačinda opäť narobil domácim problémy. Tentokrát vystrelil z priestoru ľavého krídla, no trafil len Patrika Hippa.
     
    75
    Máme pred sebou poslednú štvrťhodinu zápasu. O postupujúcom do tretieho kola Slovnaft Cupu je rozhodnuté a jedinou otázkou je tak to, či ešte hostia pridajú nejaký gól.
     
    74
    Hostia sa teraz snažili prejsť cez pravú stranu, no tentokrát bola obrana Svätého Jura pripravená a loptu odvrátila do bezpečia.
     
    73
    Dunajská Streda v druhom polčase predviedla dobrý výkon a konečne sa dočká víťazstva i keď len v rámci Slovenského pohára.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 7. Doležaj (pen.) – 20. Hulák (vla.), 57. Sarr, 64. Pačinda (pen.), 71. Huk, 87. Sarr (pen.), 90. Sarr

    Karty:   34. Vika (SVJ), 52. Doležaj (SVJ) – 6. Tofilovski (DUN), 31. Ljubičić (DUN)


    ŠK Svätý Jur: Hipp – Hulák, Benes, Šufliarský, Doležaj – Gašparovič, Vlček, Bumbera, Angelovič (C), Ulrich – Vika.
    Náhradníci: Šimoník – Ulrich, Kemlage, Volf, Valachovič, Kočiš-Kovaľ, Švábek.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Tofilovski – Huk, Brašeň, Michalík (C), Kwin – Saar, Pačinda, Ljubičić, Vida, Pambou – Šabala.
    Náhradníci: Slávik – Szépe, Ľupták, Nagy, Štepanovský, Polievka, Szarka.

    Rozhodčí: Marek Špaček – Tomáš Mókoš, Peter Kováč.
    thejrc.org