Jihlava – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Zlín – Poruba 6:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 15.09.2016, 15:45 • Horácký zimní stadion, Jihlava • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 2. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila Kometu Brno 2:0 a v nové sezoně je tak stále stoprocentní, tzn. 12 bodů ze 4 zápasů, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:02:15)
     
    Dukla tak poprvé v sezoně neinkasuje a připisuje si zásluhou výborného Ondřeje Chaloupka čisté konto. Kometa na svojí první výhru a první body nového ročníku extraligy mladšího dorostu čeká i nadále.
     
    Dokonáno jest. Třetí třetina se změnila zejména pokračující minisouboj gólmana Dukly Ondřeje Chaloupka a útočníka Brna Daniela Kavického. Jihlavský brankář vychytal útočníka hostí v tutové šanci na konci druhé třetiny a ve třetím dějství zlikvidoval Chaloupek Kavickému další tři čtyři slibné šance. Gól nepadl ani na jedné straně, proto Dukla vítězí 2:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Brněnská branka je opět prázdná, ale šance Komety při power-play ne a ne přijít.
     
    58:59
    Po přihrávce rukou v podání Komety se bude provádět buly ve středním pásmu a Vystavěl jde zpět do své klece.
     
    58:33
    Kučeřík zakončil svojí individuální akci, kdy na obranné modré převzal puk a dostal se na druhou stranu k levému kruhu, střelou kolem hlavy Chaloupka a hlavně metr nad branku.
     
    58:28
    Hosté po vyhraném buly jdou ihned na druhou stranu, Vystavěl míří z klece ven.
     
    58:22
    Bude se vhazovat před brankou Vystavěla, ale až poté, co skončí vyžádaný oddechový čas Komety Brno.
     
    58:03
    Vystavěl už udělal dva tři kroky ven z klece, když Dukla před svojí brankou získala odražený puk a šla tak do rychlého protiútoku. Proto se Marek Vystavěl musel vrátit zpět.
     
    57:31
    Brňané už nyní spíše nahazují kotouče za branku Chaloupka a poté se je snaží vybojovat. Zatím nepříliš úspěšně.
     
    57:02
    Pokud chce Kometa s nepříznivým stavem ještě něco dělat, má na to už jen tři minuty.
     
    56:21
    Z pravé strany mířil na branku Vašíček, dorážkou z bezprostřední blízkosti neuspěl opět Kavický, který nyní neměl na zakončení dostatek prostoru. Navíc Chaloupek chytá v pořádné formě.
     
    54:52
    Dělovka jednoho z hráčů hostí, pokud jsem dobře viděl, tak opět Daniela Kavického, prošla z pravého kruhu vedle vzdálenější tyčky.
     
    54:17
    Najman na levém kruhu při návratu vyloučeného Tomáše Sedláčka na led čekal, komu přihrát, ovšem nakonec jeho pas na najíždějícího spoluhráče mezi kruhy zastavil právě nedávno vyloučený bek Komety.
     
    52:40
    Jihlavští hokejisté se nejprve provinili zakázaným uvolněním. Krátce poté se Dukla dostala do pásma, ale Pigl zblízka mířil vedle. Poté je pískána domácí přihrávka rukou.
     
    52:27
    Několikrát jsem kontroloval, zda se po jihlavské ztrátě puku na modré řítil na Chaloupka skutečně hráč Brna číslo 19. Bylo to tak. Znovu šlo o Daniela Kavického. Zkusil to bekhendovým zakončením, ovšem puk mu před brankářem Dukly sjel z hole.
     
    52:11
    Jiří Ondráček si nyní u střídačky Brna něco vysvětluje s trenérem hostí Markem Moskalem, který několikrát zvýšil hlas po tom, co Tomáš Sedláček ve středním pásmu podrazil Tomáše Chlubnu. O faulu není sporu, trenéru hostí se spíše nelíbí, že nějaký z předešlých zákroků Dukly zůstal nepotrestán. Jaký myslel, to nevím.

    Na vyloučení: 1-5.
     
    51:42
    Jihlava v této části hry branku Vystavěla příliš neohrožuje. Domácí se soustředí hlavně na pozornou obranu a na snahu poprvé v sezoně neinkasovat.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Najman (Brož, Smolko), 25. Zadražil (Juda, Svoboda)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Winkler, Smolko, Sapík, Křišta, P. Brož, Barák, Moravec – V. Brož, Najman, Kaltounková – Chlubna, Juda, Pigl – Svoboda, Čermák, Zadražil – Krajíček. Trenér: Petr Svoboda
    HC Kometa Brno: Vystavěl (Kašpar) – J. Sedláček, Kučeřík, Studený, T. Sedláček, Masár, Furch, Kala, Holemý – Popelka, Konečný, Kavický – Vašíček, Jedlička, Malý – Brůžek, Žák, Rašovský – Hubáček, Bartes. Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Ondráček – Krejčí, Kuřítko
    thejrc.org