Karabach – Liberec 2:2 (kon.) | APOEL – Astana 2:1 (kon.) | Feyenoord – Manchester Utd. 1:0 (kon.)
Zorja Luhansk – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Young Boys – Olympiakos 0:1 (kon.) | Mohuč – Saint-Étienne 1:1 (kon.)
Anderlecht – Qäbälä 3:1 (kon.) | Alkmaar – Dundalk 1:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Zenit 3:4 (kon.)
Plzeň – AS Řím 1:1 (kon.) | Astra Giurgiu – Austria 2:3 (kon.) | Rapid – Genk 3:2 (kon.)
Sassuolo – Ath. Bilbao 3:0 (kon.) | Standard – Celta Vigo 1:1 (kon.) | Panathinaikos – Ajax 1:2 (kon.)
Konyaspor – Šachtar 0:1 (kon.) | Braga – Gent 1:1 (kon.) | Salzburg – FK Krasnodar 0:1 (kon.)
Nice – Schalke 0:1 (kon.) | PAOK – Fiorentina 0:0 (kon.) | Inter – Beer Ševa 0:2 (kon.)
Southampton – Sparta 3:0 (kon.) | Osmanlispor – FCSB 2:0 (kon.) | Villarreal – Curych 2:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:1 (1:1)
AS Řím
Čtvrtek 15.09.2016, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • Evropská liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký čtvrteční večer z Plzně! UEFA Europa League, nebo-li Evropská liga dnes zahajuje svoji letošní skupinovou fázi a hned na úvod čeká Viktorii Plzeň souboji proti favoritovi skupiny AS Řím. První utkání skupiny E tak slibuje zajímavou podívanou a dá se očekávat, že oba týmy nasadí nejsilnější možné složení.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Plzeňští fotbalisté po rozpačitém vstupu do sezóny sice nepostoupili do základní skupiny Ligy mistrů, jako útěchu však mohou brát působení ve skupině Evropské ligy, ve které se utkají s rumunskou Astrou Giurgiu, Austrií Vídeň a především slavný italský celek AS Řím, který bude soupeřem hned na začátku.

    Plzeň se v ePojisteni.cz lize drží na čtvrtém místě s tříbodovým odstupem na vedoucí celek tabulky ze Zlína a jednobodovou ztrátou na druhou Spartu Praha. Naposledy si Plzeň poradila s Libercem a dobře se naladila na dnešní duel.
    Trénink Plzně před utkáním
     
    AS Řím

    Slavný italský celek měl zálusk na účast v základní skupině Ligy mistrů podobně jako Plzeň, v předkole však nedokázal uspět proti portugalskému celku z Porta a čeká jej účast pouze v Evropské lize. Tu však berou hráči z italského hlavního města zodpovědně a utkání v Plzni bude z jejich pohledu bráno naplno, přeci jen jde o vstup do soutěže a italský celek má velká očekávání.

    Italové zatím oproti Plzni odehráli o poznání méně soutěžních utkání, v domácí lize zatím sehráli jen tři duely, ze kterých si odnesli dvě výhry a jednu remízu. Naposledy v sobotu porazili hráči AS Sampdorii Janov 3:2, když o výhře rozhodla penalta ve třetí minutě nastavení, kterou proměnil Francesco Totti. Největší hvězda italského celku však zřejmě proti Plzni od úvodních minut nenastoupí. Penalty jsou na začátku sezóny poměrně časté ve prospěch římského celku, v každém ligovém utkání kopalo AS minimálně jednu.
     
    Řekli před utkáním:

    Roman Pivarník, trenér Plzně: „Určitě se chceme držet nastavené filozofie. Ten samotný zápas nám pak ukáže, jak to dokážeme aplikovat na sílu soupeře.Vycházíme z naší hry. Na tu se samozřejmě koncentrujeme. Předchozí soupeře (Karabach i Ludogorec) jsme odhalili dopředu, že nastoupí v nejlepší sestavě. Řím má kvalitní a široký kádr, různé typy hráčů na všechny posty. Každý je jiný hráč. Mají rychlé protiútoky, přihrávky za obranu a také hluboký blok, který se v Itálii hraje často. Mužstvo je velmi vyspělé.“

    Michal Ďuriš, útočník Plzně: „Naposledy jsme se střetli s Neapolí a dopadlo to úspěšně. Věřím, že na to navážeme a doma uspějeme. Věřím, že do toho zápasu vstoupíme dobře. Budeme se snažit hrát náš typický fotbal.Těžko vybrat jednoho hráče, je jich hodně. Ale asi bych si vybral Francesca Tottiho, přirovnal bych ho trošku k Pavlu Horváthovi. Doufám, že zítra nastoupí, ale neprosadí se.“

    Luciano Spalletti, trenér AS Řím: „Liga mistrů je samozřejmě větší soutěž. I když je Evropská liga až druhotná, tak se v ní budeme snažit. Budeme ji brát jako důležitou, chceme totiž pořád vyhrávat. Musíme si dávat pozor na všechny hráče Viktorky Plzeň. Mají silné mužstvo, nebezpečně útočí po stranách hřiště.Bohužel jsme v obraně museli často měnit hráče. Potřebujeme silnou a kompaktní defenzivní hru, zítra si tam například zahraje právě Fazio, protože si myslím, že to je dobrý hráč a zatím bohužel neměl tolik prostoru. Bojím se, že nebude úplně rozehraný, ale uvidíme.“

    Federico Fazio, obránce AS Řím: „Je to důležitý zápas. Sám jsem už hrál Evropskou ligu několikrát, zítra máme první zápas, o který chceme bojovat. Uvidíme, jak to dopadne. Náš problém není jen v obraně. Musíme pracovat všichni jako tým, jsme totiž silní. Je to důležitá soutěž, chceme si domů odvézt rozhodně tři body.“
     
    Základní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Matějů, Hejda, Hubník (C), Limberský – Kopic, Kaçe, Hořava, Zeman – Ďuriš, Bakoš.

    AS Řím: Alisson – Peres, Manolas, Fazio, Juan Jesus – Nainggolan (C), Paredes, Perotti – Iturbe, Gerson, El Shaarawy.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Cano (všichni Francie).
     
    Náhradníci:

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Petržela, Řezník, Krmenčík, Poznar, Kovařík, Baránek.

    AS Řím: Szczęsny – Strootman, Džeko, Totti, Salah, Seck, Florenzi.
     
    Mimo hru dnes zůstavají brankářské jedničky obou týmů. Matúš Kozáčik do zápasu nezasáhne, Wojciech Szczesny je připraven jako náhradník. Na lavičce zatím zůstají také třeba Francesco Totti nebo Edin Džeko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky přicházejí na hrací plochu Doosan Arény, která dnes nebude rozhodně zaplněná tak, jak by se slušelo, ale kvůli nevhodnému chování fanoušků UEFA uzavřela plzeňský kotel pro tento duel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí z Francie zahájil dnešní duel, ve kterém se úvodního výkopu zhostilo hostující AS Řím. První nákop Gersona nenašel žádného adresáta.
     
    2
    Viktorii se povedlo zastavit úvodní akci AS a sami Plzeňané se dostali na útočnou polovinu, jenže z toho nebylo nakonec vůbec nic.
     
    3
    Byla nařízena penalta ve prospěch AS Řím!
    3. Penaltový zákrok!
     
    4
    AS Řím právě vstřelil branku!
    El Shaarawy byl při svém průniku do šestnáctky zastaven podle sudího nedovoleným způsobem, za což byla nařízena penalta. K té se postavil DIEGO PEROTTI a střelou k tyči překonal Bolka.
    4. Diego PEROTTI - 0:1
     
    5
    Domácím se podařilo vyšachovat nyní při další akci El Shaarawyho a Iturbeho, ale z rychlé akce na druhé straně Limberský nevytěžil vůbec nic.
     
    6
    Viktoria se snaží na inkasovanou branku nějakým způsobem odpovědět. Nyní bude mít šanci při rohovém kopu.
     
    9
    Kace se dostal ke střele z hranice velkého vápna, trefil ale jen prostředek brány. Alisson bez potíží zasáhl.
     
    10
    Plzni se naskytla další zajímavá příležitost. Rychlá souhra na pravé straně přinesla povedený centr, už méně se však vydařilo zakončení Ďuriše.
     
    11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Máme rychle vyrovnáno! Centr ze strany zamířil přesně na zadní tyč, kde číhal MAREK BAKOŠ a hlavou překonal Alissona! Asistence: Martin Zeman.
    11. Marek BAKOŠ - 1:1
     
    12
    AS Řím se pokusilo o rychlý kontr hned po rozehrávce, celou akci ale zastavil nedovolený zákrok útočících hráčů.
     
    13
    Bakoš byl při snaze dostat se k míči nedovoleně zastaven, ale hra pokračovala nadále. Akce Viktorie nakonec zakončení nepřinesla.
     
    14
    Plzni se naskytla možnost zahrávat standardní situaci, ohrožení pro branku AS nakonec ale nepřišlo.
     
    16
    Hlavní sudí dnes posuzuje zákroky na každé straně trochu rozdílně, souboj na polovině hřiště nyní odnesl žlutou kartou Matějů.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň).
     
    18
    Další zajímavá souhra Plzni přináší možnost rohového kopu.
     
    19
    Z rohu Plzně opět nebylo žádné ohrožení hostující branky, ale nebezpečí může pokračovat po nedovoleném zákroku na Kopice.
     
    20
    Rozehrávky standardní situace se ujal Martin Zeman, jeho pokus však zkrotil Alisson Becker v rukavicích.
     
    21
    Michal Ďuriš dostal přihrávku do běhu a upaloval směrem k šestnáctce Říma. V poslední chvíli však zasáhl Kostas Manolas a plzeňského útočníka odstavil.
     
    22
    Manolas za svůj prohřešek proti pravidlům vidí žlutou kartu.
    22. Průnik Ďuriše a následný faul Manolase, který následně obdržel žlutou kartu!
     
    23
    Výborně rozehraná standardní situace z pravé strany nadělala obraně a Alissonovi starosti, nakonec však vše končí jen odkopem od branky.
    23. Alisson a jeho výborný zákrok!
     
    25
    Michal Ďuriš vybojoval míč a udržel jej pro Limberského. Domácí obránce se dostal k dobrému centru do šestnáctky, který však dokázala hostující obrana odvrátit.
     
    26
    Na hrací ploše zůstal po souboji ležet Matějů, hra je přerušena.
     
    27
    Malá domů v plzeňském podání byla trochu riskantní, ale Hubník nakonec situaci ve spolupráci s Bolkem zvládl a dotírající Iturbe se k míči nedostal.
     
    28
    Nepříliš vydařenou rozehrávku nyní mohli hosté trestat, El Shaarawy však neočekával, že by se k němu míč mohl dostat a neměl potřebnou rychlost a start na míč.
     
    29
    Znovu Stephan El Shaarawy v hlavní roli situace, s míčem se nyní sice dostal do šestnáctky, ale už před tím je máván ofsajd.
     
    30
    Půl hodina hry se pomalu naplnila, ale zatím jsme mnoho gólových možností neviděli. Oba týmy sice skórovali, ale další možnosti zatím nepřišly.
     
    31
    Nákop za obranu sice Bruno Peres zachytil a mohl se dostat do zakončení, byl ale osamocen.
     
    32
    Radja Nainggolan dostal přihrávku na hranici pokutového území, odkud vyslal nepříjemný projektil , který končí na tyči!
    32. Nainggolan trefil tyč!
     
    33
    Matějů a Hejda nyní pouze přihlíželi, jak El Shaarawy poslal mezi nimi centr do vápna. Plzeň se tentokráte ubránila bez větších potíží.
     
    34
    Na levé straně se v posledních minutách v dobrém světle ukazuje Bruno Peres, tentokráte mu možnost centrovat překazil Zeman.
     
    35
    Plzeňští se dostali až do vápna před Alissona, Michal Ďuriš ale zakončit nedokázal.
     
    36
    Petr Bolek v plzeňské brance si připisuje zákrok, který by se dal zařadit do kategorie velmi snadných.
    36. Iturbe se dostal za obranu domácích, ale ve finální fázi netrefil míč!
     
    38
    Tempo hry opět trochu polevuje, hosté kombinují s balónem na kopačkách na středu hřiště.
     
    40
    AS Řím se mohlo znovu dostat k ohrožení branky, Hořava však výborně ozbrojil Gersona, i když to zavánělo trochu nedovoleným zákrokem.
     
    41
    Kopic vybojoval míč, ale nedostal se nakonec dále než kousek za polovinu hřiště.
     
    42
    Bruno Peres vyslal jedovatý přízemní centr před branku, Roman Hubník odkopává na rohový kop.
     
    43
    Hosté zkoušeli signál po autovém vhazování, Iturbe se však k míči nedostal.
     
    43
    Bolek poslal svůj odkop pouze na kopačky hostů, jenže ti první přihrávkou zase o míč přišli.
     
    44
    Manolas posílal dlouhý míč na Iturbeho, ten byl dobře pohlídán plzeňskou obranou.
     
    45
    Limberský přihrávkou mezi dva bránící hráče AS zkoušel najít Zemana, to se nakonec nepodařilo, ale Plzeň zůstala u míče.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní poločas vstupního utkání skupinové fáze Evropské ligy. V Plzni se rychle měnilo skóre po pokutovém kopu, který už ve 4. minutě proměnil Perotti. Plzni se povedlo rychle srovnat, když už v 11. minutě hlavou skóroval Bakoš. Kromě těchto gólů jsme však mnoho gólových možností neviděli a na světelné tabuli tak zatím zaslouženě svítí remízový stav.
    První poločas byl velice vyrovnaný, stav po prvních čtyřicetipěti minutách je 1:1!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Gerson, přichází Edin Džeko.
    46. Edin Džeko se po devíti letech vrací na české trávníky!
     
    46
    Zeman poslal hned na začátku centr z levé strany do míst, kam nabíhal Ďuriš, ale k míči se nedostal včas.
     
    47
    I AS dává o sobě vědět hned na začátku druhé půle, ale rohový kop nebyl úplně podařený.
     
    48
    Ani z dalšího ohrožení branky Západočechů nakonec nebylo nic a Bolek může v klidu rozehrát.
    48. Hubník nešťastně přihrál Džekovi, ten následně nedokázal umístit míč mezi tři tyče!
     
    49
    Žlutou kartou je nyní potrestán domácí záložník Tomáš Hořava, který šel trochu ostřeji do souboje s Paredesem.
     
    50
    Na hřišti se nyní opět jiskří. Mimo hru došlo na souboj Juana Jesuse s Bakošem, po kterém domácí útočník zůstal ležet na trávníku po zásahu do obličeje.
     
    51
    Hra je nakonec přerušena a sudí po poradě s pomezním vytahuje žlutou kartu pro Juana.
     
    52
    Plzeňští se tlačili před branku AS, ale nakonec z jejich snahy nebylo nic.
     
    53
    Limberský předvedl hodně nepovedenou rozehrávku a málem toho využil Iturbe. Naštěstí pro Plzeň se k míči dostal nejdříve kapitán Hubník a odkopl.
     
    54
    Dobrá možnost opět na druhé straně. Dobrý míč před branku odkopl na rohový kop Manolas.
    54. Výborný akrobatický zákrok Manolase!
     
    55
    Džeko dostal přihrávku za obranu a už téměř obešel Bolka, který v poslední chvíli konečky prstů míč vyškrábl a ukradl hostům velkou příležitost"
    55. Výborný náběh Džeka, ale ještě lepší zákrok Bolka!
     
    57
    Zeman z levé strany opět dobře centroval, ale Kopic na zadní tyči nakonec míč nedokázal získat.
     
    57
    Na druhé straně došlo na pokus z velké dálky, který ke smůle hostů končí poměrně mimo tři tyče Bolkovy branky.
    57. Paredes vystrašil brankáře Bolka!
     
    58
    Diego Perotti se dokázal uvolnit na levé straně a odcentrovat. Svým centrem hledal nabíhajícího Edina Džeka, jenž ale nedokázal ani při své výšce vystoupat tak vysoko do vzduchu.
     
    60
    Džeko se znovu dostal k míči, ale tentokráte si nedokázal poradit s přesilou hned čtyř bránících hráčů.
     
    61
    Leandro Paredes nedovoleným způsobe přibrzdil plzeňskou akci, za což je potrestán žlutou kartou.
     
    63
    Se žlutými kartami se teď roztrhl pytel. Dalším napomínaným hráčem je domácí obránce David Limberský.
     
    64
    Hostům se sice podařilo udržet míč a dostat se i na útočnou polovinu, tím však jejich počínání vlastně skončilo.
     
    65
    Plzeňská obrana a Petr Bolek se nedomluvili a bylo z toho velké nebezpečí. Před dotírajícím Džekem nakonec míč odkopl Bolek pouze na roh.
     
    67
    Plzni se podařil další výpad do šestnáctky, p kterém se tlačil do zakončení Bakoš. Domácí útočník nakonec nezakončil a podle sudího navíc i fauloval.
     
    68
    Jan Kopic to udělal na své pravé straně nejlépe jak mohl. V souboji obehrál El Shaarawyho a vybojoval v poslední chvíli alespoň rohový kop.
     
    69
    Obraně AS Řím se podařilo odvrátit míč po rohovém kopu do bezpečí.
     
    70
    Ergys Kaçe to zkusil možná ze čtyřiceti metrů střelou po zemi. Alisson si s jeho pokusem dokázal poradit.
     
    71
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Juan Manuel Iturbe, přichází Alessandro Florenzi.
     
    71
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Stephan El Shaarawy, přichází Francesco Totti.
     
    72
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Martin Zeman, přichází Milan Petržela.
     
    72
    Francesco Totti se při svém příchodu na trávník dočkal potlesku celého stadionu, který se v Plzni někdy nevidí ani při střídání domácích hráčů.
     
    74
    AS Řím ztratilo míč po nedovoleném zákroku na polovině hřiště, jenže Limberského záměr o rychlou přihrávku znamenal také rychlou ztrátu.
     
    75
    AS Řím se dostalo k balónu, ale zatím se drží poměrně daleko od domácí branky.
     
    76
    Totti po rychlém přiťuknutí hledal přihrávkou Edina Džeka. Před bosenským útočníkem míč v poslední chvíli sebral Bolek.
     
    78
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michal Ďuriš, přichází Michael Krmenčík.
     
    79
    Milan Petržela svedl souboj s Juanem, který dokázal vyhrát a pro domácí získat rohový kop.
     
    79
    Rohový kop obrana AS odvrátila pouze za cenu opakování rozehrávky pro domácí.
     
    80
    Druhý rohový kop už v plzeňském podání nebyl tak vydařený a domácí se musí pakovat z blízkosti branky italského celku.
     
    81
    Na druhé straně se k míči dostal Edin Džeko, ale byl ve velkém úhlu a nedokázal zakončit.
     
    82
    Velmi zajímavá možnost pro Plzeň! Centr z pravé strany Bakoš nedokázal lépe usměrnit, ale ještě se k němu dostal Krmenčík, jenže ani jeho zakončení nebylo ideální!
    82. Velká šance domácích, jenže tato akce končí neúspěchem!
     
    82
    Žlutou kartu dostává Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň).
     
    83
    Perotti opět centroval do pokutového území přímo na hlavu Edina Džeka. Hostující forward, který kopal i v Teplicích, však nezakončil ideálně.
     
    84
    Na druhé straně se rýsovala příležitost pro Krmenčíka, který se nakonec k míči nedostal.
     
    84
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Marek Bakoš, přichází Tomáš Poznar.
     
    85
    Hosté v posledních minutách všechno hrají na Edina Džeka. Opět Perottiho centr, který hledal vytáhlého forwarda v šestnáctce Plzně.
     
    86
    Dnešní utkání sleduje 10 326 diváků.
     
    87
    AS Řím nyní dominuje v držení míče, ale šance pro hosty nepřicházejí.
     
    88
    Plzni se podařilo zachytit rozehrávku, jenže útočné snažení Viktorie nemělo příliš dlouhého trvání. Na vině byl i nedovolený zákrok Matějů.
     
    89
    Hosté znovu kombinují s balónem na útočné polovině domácí nyní až zbytečně zalézají.
     
    90
    AS Řím bude moci zahrávat rohový kop.
     
    90
    Rohový kop se hostům nepovedl a bude se kopat od Bolkovy branky.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Plzeňští se nyní hněvají na hlavního sudího, který zákrok na Milana Petrželu v pokutovém území neposoudil jako nedovolený a neodpískal tedy pokutový kop.
     
    90+2
    Emocí na hřišti přibývá, opět hraniční souboj, který sudí posuzují ve prospěch hostujícího celku.
     
    90+3
    Plzeňská defenziva se dokázala ubránit nebezpečnému výpadu hostů a odkopává míč.
     
    90+4
    Tottiho přihrávka směřovala na Edina Džeka, tomu však šanci sebral Bolek.
     
    90+4
    Milan Petržela napřáhl z dálky a Alisson dokázal konečky prstů vytěsnit míč nad břevno!
    90+4. Milan Petržela napřáhl z dálky, Alisson se musel vytáhnout skvělým zákrokem!
     
    90+5
    Plzeň ještě dostala možnost kopat rohový kop, ale míč se nakonec na branku nepovedlo poslat.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je za námi velmi zajímavé utkání, ve kterém dokázala Plzeň vybojovat jeden bod proti favorizovanému AS Řím. Hosté se ujali vedení z pokutového kopu, ale Plzeň rychle srovnala a vyrovnaný stav už vydržel až do konce. Šancí bylo k vidění hodně až ve druhém poločase, kdy za hosty velmi dobře prověřoval obranu Viktorie Edin Džeko, na domácí straně však také bylo několik zajímavých možností. V závěru se výborně předvedl záložník Milan Petržela, který mohl vybojovat v nastavení pokutový kop, ale sudí Buquet jej nenařídil.
    I druhý český zástupce si v dnešním programu připsal remízu!

     
    Ohlasy trenérů:
    Roman Pivarník (trenér FC Viktoria Plzeň): „Musíme něco udělat se začátky zápasů. Nastoupili jsme aktivně, ale soupeře pustíme lehko do vedení. Vyrovnali jsme se s tím a dali jsme kontaktní gól. Snažili se hrát míče za obranu, což jsme si chtěli pohlídat. My jsme dokázali držet krok a relativně dobře kombinovat. Remízu bereme.“

    Luciano Spalletti (trenér AS Řím): „Hráli jsme docela dobře, měli jsme pomalejší rozjezd, ale snažili jsme se utkání strhnout na svojí stranu. Hráli jsme pod naše možnosti, musím dostat situaci zpátky do vlastních rukou. Není to o fyzičce a morálce, ale o všem dohromady. Množství obdržených branek v posledních zápasech je výsledek i této nepříznivé situace.“
     
    Pro dnešek je to z Plzně všechno. Děkujeme Vám za pozornost a přejeme hezký zbytek večera. (21:06:47)

    Jakub Vais

    Branky: 11. Bakoš (Zeman) – 4. Perotti (pen.)

    Karty:   16. Matějů (PLZ), 17. Ďuriš (PLZ), 49. Hořava (PLZ), 63. Limberský (PLZ), 82. Bakoš (PLZ) – 22. Manolas (ASR), 51. Juan Jesus (ASR), 61. Paredes (ASR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 0:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:11.
    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Matějů, Hejda, Hubník (C), Limberský – Kopic, Kaçe, Hořava, Zeman (72. Petržela) – Ďuriš (78. Krmenčík), Bakoš (84. Poznar).
    Náhradníci: Sváček – Petržela, Řezník, Krmenčík, Poznar, Kovařík, Baránek.

    AS Řím: Alisson – Peres, Manolas, Fazio, Juan Jesus – Nainggolan (C), Paredes, Perotti – Iturbe (71. Florenzi), Gerson (46. Džeko), El Shaarawy (71. Totti).
    Náhradníci: Szczęsny – Strootman, Džeko, Totti, Salah, Seck, Florenzi.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Cano (všichni Francie)

    Diváci: 10 326
    thejrc.org