Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Litvínov – Chomutov 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 5:4 (kon.)
Plzeň – Kometa Brno 3:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 4:5 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:1 (kon.)
Sparta – Třinec 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:6 (1:4, 1:0, 1:2)
HC Kometa Brno
Pátek 16.09.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Plzně to pro dnešek bude všechno, loučí se s Vámi Michal Belšán. Hezký zbytek večera a na počtenou! (20:01:59)
     
    Utkání je u konce, v Home Monitoring Aréně se dnes z vítězství raduje brněnská Kometa! Plzeň tak stále čeká na první body v letošním ročníku.

    Do zápasu daleko lépe vstoupilo Brno. V páté minutě se dokázal prosadit kapitán Leoš Čermák a o chvíli později skóroval také Marek Kvapil. Brankář Plzně Matěj Machovský poté v brance přenechal místo Patriku Polívkovi. V deváté minutě se Škodovka dočkala snížení, prosadil se David Stach, jenomže krátce nato hostující Martin Dočekal proměnil trestné střílení a bylo to 3:1 pro Kometu. Čtvrtou branku hostujícího celku zařídil znovu Martin Dočekal, po první dvacetiminutovce tak Brno vedlo 4:1!

    Druhá třetina nabídla řadu přesilových her na obou stranách. Brankou ale skončila jen jedna, konkrétně zásluhou útočníka Plzně Dominika Kubalíka, který si vyměnil puk s Jaroslavem Kracíkem a střelou švihem nedal Čiliakovi šanci. Po dvou třetinách to tak bylo 4:2 pro celek z jihu Moravy.

    Do třetí třetiny v hostující brance kvůli zdravotním problémům Marka Čiliaka nastoupil Karel Vejmelka. Ten prvně sledoval, jak Martin Zaťovič dává pátou branku Komety Brno. Poté ale také kapituloval – v 56. minutě se poprvé v dresu Plzně dokázal prosadit kanadský útočník Colton Yellow Horn. Jiskřička plzeňské naděje ale o chvíli později zhasla, když přesilovou hru v předposlední minutě využil Leoš Čermák, jenž tak upravil na konečných 6:3 pro hostující celek.

    Nejlepší hráči: Dominik Kubalík – Leoš Čermák
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Yellow Hornovu přihrávku zachytil napadající Libor Zábranský, který od modré trefil pouze betony Patrika Polívky. Lehký zákrok pro domácího brankáře.
     
    58:55
    Na pravém křídle se do útoku vřítil Jan Hruška, střelou zápěstím ovšem trefil jen boční síť. Brno dohrává zápas v útočném pásmu.
    58:22 Leoš ČERMÁK - 3:6
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    A máme definitivně rozhodnuto, Brno využívá přesilovou hru a dává na 6:3! Ke střele se mezi kruhy v útočném pásmu dostal kapitán LEOŠ ČERMÁK (2+1), který velice dobře trefil růžek Polívkovy brány. Tohle už Kometa nepustí! Asistence: Jan Káňa (0+5).
     
    58:02
    Západočeši brání velmi dobře, navíc jsou opět v držení puku a snaží se vyrazit do nějaké akce.
     
    57:32
    Jan Hruška ale nyní dostal možnost k nahození puku do útočného pásma, čehož bez váhání využil. V kombinaci jsou tak hráči Komety.
     
    57:12
    Plzeňští hráči mají puk ve své moci a chtějí vyrazit do akce, ač hrají v oslabení. Ostatně, nic jiného jim ani za současného stavu nezbývá.
     
    56:33
    Domácí hráli v šesti a jsou potrestáni dvouminutovým trestem. Ten na trestnou lavici míří odpykat Miroslav Indrák (PLZ), to pro indiány není vůbec dobrá situace.
     
    56:27
    Domácí celek pochopitelně vycítil naději a snaží se vymyslet další útočnou akci, má to ale poměrně komplikované, jelikož obrana Brna je hodně dobře zorganizovaná.
    55:34 Colton Yellow Horn - 3:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tohle byla velmi dobrá akce kanadského útočníka COLTONA YELLOW HORNA (1+0), který se hned při své extraligové premiéře dočkal trefy do černého! Forvard s indiánskými kořeny se, ač tísněný obránci, dostal ke střele zápěstím, kterou Velmelka zachytit nedokázal. Asistence: Jakub Koreis (0+1).
     
    55:18
    Marek Kvapil se pěkně dokázal natlačit až před plzeňského gólmana, jehož ovšem prostřelit už nedokázal.
     
    55:05
    Domácí se ve vlastním obranném pásmu provinili hrou vysokou holí, takže nyní musí čelit vhazování před vlastním brankářem Patrikem Polívkou.
     
    54:53
    Jan Hruška odvedl dobrou práci při napadání rozehrávky Plzně. Zachytil ji a snažil se kotouč přesunout do útočného pásma, ale nepovedlo se mu to.
     
    54:06
    Tomáš Svoboda přesunul kotouč na modrou čáru Peteru Čerešňákovi, jehož pokus zblokovali bránící Brňané. Karel Vejmelka jim tak může poděkovat.
     
    53:45
    Po menším rozruchu před Patrikem Polívkou do protiútoku mířila Škodovka. Ten byl ale zastaven za cenu zakázaného uvolnění Komety.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 9. Stach (T. Svoboda), 35. D. Kubalík (Kracík), 56. Yellow Horn (Koreis) – 5. Čermák (J. Káňa, Dočekal), 6. M. Kvapil (M. Erat, Nečas), 9. Dočekal (TS), 14. Dočekal (J. Káňa), 46. Zaťovič (Haščák, V. Němec), 59. Čermák (J. Káňa)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (od 6. Polívka) – D. Sklenička, P. Kadlec (A), Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kubka – T. Svoboda, Stach, Kratěna (C) – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Hrnka, Schleiss – Johnson, Koreis, Yellow Horn.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Kometa Brno: Čiliak (od 41. Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Zábranský – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Dočekal – Dymáček, Hruška (A), H. Zohorna – T. Vondráček.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Hodek, Krob – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 3524
    thejrc.org