Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Litvínov – Chomutov 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 5:4 (kon.)
Plzeň – Kometa Brno 3:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 4:5 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:1 (kon.)
Sparta – Třinec 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:6 (1:4, 1:0, 1:2)
HC Kometa Brno
Pátek 16.09.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den dámy a pánové, u sledování textového přenosu z utkání 4. kola Tipsport extraligy Vás vítá Michal Belšán! Na programu dnes mimo jiné máme střetnutí týmů HC Škoda Plzeň a HC Kometa Brno, tak Vám přeji příjemnou zábavu.
     
    Start do nové sezony

    HC Škoda Plzeň
    Indiánům se nevyvedl. Svěřenci trenéra Michala Straky v úvodním duelu ročníku 2016/2017 přivítali na domácím ledě třinecké Oceláře. Dvakrát se za hosty prosadil v loni ještě hráč Plzně Erik Hrňa, který se nakonec stal katem domácích. Za ty stihl v závěru zápasu pouze snížit Miroslav Indrák. Utkání tedy skončilo z pohledu Plzně 1:2.

    Na body Plzeň nedosáhla ani v druhém utkání, kdy hrála na ledě Chomutova. Po první třetině sice díky dvěma trefém Tomáše Svobody vedla 2:1, katastrofální vstup do druhé dvacetiminutovky se ale stal rozhodujícím – domácí Piráti během úvodu prostřední části zápasu dali tři góly v krátkém sledu. Za indiány už pouze stihli snížit Jakub Lev a David Sklenička, nakonec Plzeň padla 4:6.

    HC Kometa Brno
    Brno už má za tři duely a hořkost porážky zatím nepoznalo. V úvodním kole ovládlo moravské derby, ačkoliv v něm dvakrát prohrávalo. Na 1:1 srovnával Marek Kvapil, na 2:2 poté Vojtěch Němec. Do vedení Kometu poprvé dostal Marcel Haščák, vítěznou branku si ovšem až do 51. minuty schoval Marek Kvapil – Kometa získala tři body za výhru 5:3.

    I domácí premiéra před vyprodaným hledištěm se Brnu vydařila na jedničku. Do vedení jej v 15. minutě poslal Peter Trška, za hradecký Mountfield ale ke konci druhé třetiny srovnal Tomáš Knotek. Ve třetí periodě už se ale prosadili jen domácí – konkrétně Marcel Haščák a Vojtěch Němec. Brňané tedy zvítězili nad Hradcem Králové 3:1.

    Pokud se do této doby Kometě dařilo, tak ve třetím kole to bylo ještě lepší! Podruhé za sebou hrála doma, tentokréta přivítala Mladou Boleslav, které však zvládla nadělit bůra. Dvakrát se prosadil Martin Erat, zbylé branky přidali Marek Kvapil, Vojtěch Němec a Martin Zaťovič. Brno tak vyhrálo 5:1, jediným úspěšným střelcem Boleslavi byl v páté minutě Petr Vampola.
    Plzni se v Chomutově nedařilo, po dvou zápasech tak čeká na první výhru

     
    Statistiky

    Plzeň vs. Brno

    Nejproduktivnější hráči: Tomáš Svoboda (2+0) – Vojtěch Němec a Marek Kvapil (3+2)
    Nejlepší střelci: Tomáš Svoboda (2) – Vojtěch Němec a Marek Kvapil (3)
    Nejlepší nahrávači: Ondřej Kratěna a Lukáš Pulpán (2) – Jan Štencel (4)
    Nejproduktivnější obránci: Lukáš Pulpán (0+2) – Jan Štencel (0+4)
    Nejtrestanější hráči: Tomáš Hrnka, Branislav Kubka, Nicholas Johnson a Dominik Kubalík (4) – Jozef Kováčik (8)

    Brankáři:
    Patrik Polívka (20 minut, 100%), Matěj Machovský (99 minut, 85,71%) – Marek Čiliak (180 minut, 92,75%)
    Hráči Brna vyrazili na západ Čech již ve čtvrtek

     
    Vzájemné zápasy
    Škodovka v minulém ročníku brněnskou Kometu porazila třikrát ze čtyř vzájemných zápasů. V sedmém kole si s ní na domácím ledě poradila v poměru 4:3, následně tím nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Třetí zápas byl v lednu sehrán pod širým nebem a domácí Brno ho vyhrálo 5:2, ve 46. kole však indiáni led Komety vyloupili výhrou 5:4 po samostatných nájezdech.

    Plzeň 4:3 Brno
    15. Indrák (Kubka, Moravčík), 36. Sklenička (Preisinger), 39. Lev (Kracík, Kratěna), 54. Lev (Kracík, Kratěna) – 3. Čermák (R. Zohorna, Burian), 24. Hruška (Ostřížek, Němec), 24. R. Zohorna (Burian, Čermák)

    Plzeň 1:0 Brno
    10. Kubalík (Jeřábek)

    Brno 5:2 Plzeň
    17. Káňa, 20. Hruška (Mrázek, Kováčik), 33. Hruška, 48. Němec (Káňa, Stehlík), 59. Kováčik (Čiliak) – 11. Lev (Kratěna, Kudroč), 37. Indrák (Kadlec, Kubalík)

    Brno 4:5sn. Plzeň
    37. Němec (Káňa), 42. Čermák (Dočekal), 50. Kováčik (Dočekal, Zohorna), 59. Káňa (Kováčik, Němec) – 20. Indrák (Kracík, Kubalík), 43. Lev (Svoboda, Kratěna), 44. Indrák (Kracík, Kubalík), 53. Johnson (Kratěna, Svoboda), rozh. náj. Johnson
    Indián Jakub Koreis před zápasem s Kometou Brno, kde hrál přes pět let

     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – D. Sklenička, P. Kadlec (A), Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kubka – T. Svoboda, Stach, Kratěna (C) – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Hrnka, Schleiss – Johnson, Koreis, Yellow Horn.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Zábranský – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Dočekal – Dymáček, Hruška (A), H. Zohorna – T. Vondráček.

    Rozhodčí: Hodek, Krob – Brejcha, Suchánek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    K zápasu je vše připraveno, hokejisté obou celků už se chystají na nástup na ledovou plochu. Za pár okamžiků začíná zápas 4. kola Tipsport extraligy mezi Plzní a Kometou Brno!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní vhazování dnešního zápasu vyhrál hostující mladíček Martin Nečas, Kometa má kotouč ve své moci.
     
    00:31
    Do útočného pásma nyní ale zavezla kotouč první útočná formace Škodovky. Obránci si ale dávali pozor.
     
    00:47
    První střelecký pokus si na své konto připisuje plzeňský obránce David Sklenička. Jeho střelu zápěstím ale Marek Čiliak zachytil do lapačky.
     
    01:07
    Do další akce se pouštěl centr Jaroslav Kracík, vracející se obránce Michal Gulaši mu ale nic nedovolil.
     
    01:26
    Po neúspěšné střele Dominika Kubalíka bojoval Kracík ve svém obvyklém prostoru za bránou. Jeho následná přihrávka ale zamířila jen do ochranné sítě, indiáni tak přijdou o pásmo.
     
    01:46
    Tomáš Malec se snažil bojovat na útočné modré čáře s kotoučem. Provinil se ale ofsajdem, takže akce Komety Brno nemohla být založena.
     
    02:10
    Roman Dymáček ve středním pásmu zachytil rozehrávku obránce Petra Kadlece. Hru tak přesunul do útočného pásma svého celku, ale tam už si Brňané nepočínali úspěšně.
     
    02:40
    Dymáček nyní bekhendem nahrával na najíždějícího Martina Nečase, mladý forvard si ale nezpracoval kotouč ideálně a při následné otočce upadl.
     
    03:05
    Tomáš Svoboda se na pravém křídle zjevil v zajímavé šanci, trefil ale jen beton brněnského brankáře. K dorážce se ještě dostal David Stach, který ale také neuspěl.
     
    03:27
    Do přečíslení dva na jednoho vyrazila Kometa! Odpovědnost na sebe vzal obránce Ondřej Němec, branku ale trefil pouze z boku. Nebezpečí se tak nekonalo.
     
    03:52
    Při dalším pokusu o akci Komety se Martin Zaťovič dostal do ofsajdu, hra tedy byla přerušena.
     
    04:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se z nenápadné akce dostává do vedení! K puku se v útočném pásmu dostal Jan Káňa, který ho přenechal LEOŠI ČERMÁKOVI (1+1). Střela hostujícího kapitána nebyla nikterak prudká, Machovský na ni ale nestihl zareagovat a touš propadl za jeho záda. Kometa vede 1:0! Asistence: Jan Káňa (0+3) a Martin Dočekal (0+1).
    04:05 Leoš ČERMÁK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:34
    Nahození Romana Dymáčka z levé strany skončilo za brankou Matěje Machovského, obránci se poté zmocnili puku a zakládají akci Plzně.
     
    04:55
    Ta ale skončila po velmi nepřesné přihrávce Jakuba Lva. Domácí měli poměrně štěstí, že z toho Kometa nezaložila protiútok.
     
    05:06
    Zakázané uvolnění Brna.
     
    05:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je výborný start v podání hostujícího týmu! Martin Erat zavezl hrací předmět do útoku, kde ho přenechal MARKU KVAPILOVI (4+2). Střela zápěstím v podání nyní nejproduktivnějšího hráče Brna skončila za zády překvapeného Matěje Machovského! Asistence: Martin Erat (2+4) a Martin Nečas (0+2).
    05:29 Marek KVAPIL - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:29
    A Matěj Machovský již opouští branku, do ní se tedy nyní staví Patrik Polívka!
     
    05:48
    Kometa znovu zahrála na icing, vhazovat se tak bude u Čiliaka.
     
    05:53
    Po nahození Petra Kadlece poskakoval kotouč chvíli brankovištěm, nikdo z domácích hráčů ho ale nedokázal zbystřit včas.
     
    06:23
    Miroslav Indrák v útočném pásmu vybídl ke střele Dominika Kubalíka, jenž ale zamířil pouze do připraveného Marka Čiliaka. Následuje komerční přestávka.
     
    06:39
    Lukáš Pulpán přihrával na modré čáře Jakubu Lvovi, tomu ale unikl kotouč. Indiáni se z útočného pásma tak dostali sami a jejich trápení trvá.
     
    07:09
    Peter Trška se nyní dostal k puku a v klidu ho zaváží za branku Marka Čiliaka, odkud započne další akce Brna.
     
    07:29
    Tak nezapočne, jelikož je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    07:46
    Po nahození obránce Michala Moravčíka ze středního pásma podržel touš v lapačce Čiliak, vhazovat se bude znovu po jeho levé straně.
     
    07:56
    Martin Erat s Markem Kvapilem kombinovali na modré čáře, což nakonec resultovalo v ofsajd. Buly před útočným pásmem Komety Brno.
     
    08:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme sníženo, tohle byla velmi rychlá a účinná akce Škodovky! Tomáš Svoboda unikal s pukem po levém křídle a následně ho na druhou stranu předložil DAVIDU STACHOVI (1+1), který už ho bez potíží dopravil do brány. Pro Stacha je to první trefa v extralize! Asistence: Tomáš Svoboda (2+1).
    08:11 David STACH - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:23
    A mohlo být vyrovnáno! Ve velmi dobré příležitosti se zjevil Dominik Kubalík, jenomže branku brněnské Komety přestřelil.
     
    08:44
    Martin Dočekal byl podražen Lukášem Pulpánem v šanci a je nařízeno trestné střílení pro Kometu! To je velká šance na opětovný zisk dvoubrankového vedení.
     
    08:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je to 3:1 pro Kometu Brno! MARTIN DOČEKAL (1+1) sice neprovedl trestné střílení úplně ideálně a po jeho střele už si fanoušci mysleli, že Patrik Polívka chytil puk. Ten ovšem po chvíli vypadl z jeho betonů a došoural se do brány!
    08:44 Martin DOČEKAL - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:09
    Domácí třetí formace se dostala do útočného pásma a má solidní tlak, zatím se ale nemůže dostat ke střele.
     
    09:42
    Z rychlé akce Plzně nahrával před bránu Colton Yellow Horn, zakončující Nicholas Johnson ale nedokázal zpracovat puk ideálně. Čiliak byl tedy bez náročné práce.
     
    10:23
    Po nahození Vojtěcha Němce se k puku dostal jen vracející se útočník Plzně David Stach, žádné nebezpečí se tedy nekonalo.
     
    11:03
    Tomáš Svoboda nabil na modrou čáru Lukáši Pulpánovi, jehož tvrdý pokus Marek Čiliak vyrazil. Před bránou čekali spoluhráči, ale ani jeden nestihl dorážet!
     
    11:19
    Indiáni se při pokusu o akci dostali do ofsajdu, s úspěchem tedy nemohli počítat. Vhazovat se bude před jejich útočným pásmem.
     
    11:36
    Na modré se do puku opřel Tomáš Malec, jeden z hráčů ale hokejkou srazil jeho tvrdý projektil nad bránu Patrika Polívky.
     
    12:10
    Dominik Kubalík dobře za brankou zabojoval o puk. Když se k němu dostal, snažil se ho předat před bránu, tam ale nebyli spoluhráči.
     
    12:52
    Pro přihrávku Martina Nečase si v útočném pásmu dojel Martin Erat, Brňané ale nedostali moc prostoru na tvoření nějaké akce.
     
    13:09
    Puk v ochranné síti vede k přerušení hry, následuje druhá komerční přestávka dnešního duelu.
     
    13:21
    Před aktivně napadajícím Tomášem Vondráčkem pro jistotu Polívka přikryl puk. Buly následuje po jeho pravé straně.
     
    13:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle už je hodně kruté pro Západočechy! Rozehrávku Nicholase Johnsona od mantinelu zachytil Jan Káňa, který předal kotouč MARTINU DOČEKALOVI (2+1). Ten má dnes zatím velmi dobrý zápas, neboť si po střele zápěstím připisuje svoji druhou branku a třetí bod v utkání! Asistence: Jan Káňa (0+4).
    13:33 Martin DOČEKAL - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:16
    Roman Dymáček (KOM) byl faulován v šanci, Kometu Brno tak měla čekat přesilová hra, jelikož Tomáš Svoboda (PLZ) se provinil sekáním. Pak to ale brněnský junior přehnal s oplácením, sudí mu tedy také udělil dvě minuty (za napadení) a hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    14:57
    Domácí celek bude hrát přesilovou hru čtyři na tři! Jozef Kováčik (KOM) totiž kolenem fauloval Lukáše Pulpána, který se snažil uvolnit k zakončení. Dobrá šance pro domácí dostat se zpět do hry. Hostující bek navíc dostává i osobní trest na deset minut za nesportovní chování, ten odpyká Tomáš Vondráček.
     
    15:26
    Dominik Kubalík si několikrát vyměnil puk s Lukášem Pulpánem, posléze se odhodlal ke střele. Ta ovšem orazítkovala tyčku Čiliakovy brány!
     
    15:45
    Další dobrý pokus Kubalíka, puk poté poskakoval brankovištěm, ale nikdo z hráčů Plzně ho nedokázal dorazit do branky.
     
    16:16
    Začíná klasická přesilová hra pět na čtyři.
     
    16:20
    Ondřej Kratěna nadějně vyzval ke střele Davida Stacha, jehož pěkný projektil ale zamířil přímo do připraveného Marka Čiliaka. Vhazovat se bude po jeho pravé straně.
     
    16:30
    Tohle byla dobrá šance pro Nicholase Johnsona! Americkému forvardovi před bránu pěkně nahrál Ondřej Kratěna, ale Johnson zamířil jen do Čiliaka.
     
    16:57
    Hosté v plném počtu.
     
    17:25
    Po nahození Branislava Kubky se v předbrankovém prostoru rychle zorientoval Colton Yellow Horn, touš ale kopl vedle brány. Tak jako tak by branka zřejmě neplatila.
     
    17:49
    Přihrávku Jana Hrušky na připraveného Hynka Zohornu zachytil bez problémů obránec indiánů Kubka, z této akce tak Brno nic nevymyslelo.
     
    18:17
    Prudký pas Michala Gulašiho si na pravém křídle zpracoval Martin Nečas, který ale nedokázal svoji akci dotáhnout do úspěšného konce.
     
    18:44
    Na druhé straně se pokoušel něco vymyslet Lukáš Pulpán, nicméně ani na jeho holi nebylo přilepeno štěstí.
     
    19:20
    A mohl tu být pátý gól v síti Plzně! Vojtěch Němec od mantinelu velmi dobře nahrál Martinu Zaťovičovi, který ale neprostřelil Patrika Polívku. Velké štěstí pro domácí celek.
     
    19:52
    Kometa si opět měla zahrát přesilovou hru, ale znovu to přehnala s oplácením. Po faulu kolenem v podání Tomáše Hrnky (PLZ) byl za brankou Polívky totiž až příliš agresivní Jan Káňa (KOM), který tak dostává dvě minuty za hrubost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:27.
     
    Tak úvodní část zápasu mezi Plzní a Brnem domácímu celku vůbec nevyšla. Kometa do zápasu vstoupila skvěle a po brankách v páté a šesté minutě vedla o dva góly, navíc vyhnala Machovského z branky. Snížit se povedlo Davidu Stachovi, na to ale Brňané zareagovali dvěma góly v podobě Martina Dočekala (ten první padl z trestného střílení). Brno tak vede 4:1!

    Střely: 11:15
     
    Rozhodčí, hokejisté Plzně a ti z Brna. V tomto pořadí nastoupili na ledovou plochu aktéři dnešního zápasu, druhá třetina za okamžik začíná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Úvodní buly druhé třetiny zvládl lépe hostující Martin Erat, musel si k tomu ale dopomoci se spoluhráči.
     
    20:26
    Marek Kvapil se snažil prosadit u levého mantinelu, obránce domácích Petr Kadlec mu ale zabránil v tom, aby se dostal k nějakému zakončení.
     
    20:51
    Před Vojtěchem Němcem pro jistotu podržel puk Patrik Polívka. Hra je tedy přerušena a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    20:57
    Střelu Petera Tršky od modré čáry bez problémů domácí brankář vyrazil do bezpečných prostor, pokus totiž postrádal razanci.
     
    21:26
    David Stach dlouho operoval za Čiliakovou brankou, následně se snažil přihrát na modrou Lukáši Pulpánovi, ale to už nevyšlo.
     
    22:02
    Obě mužstva již začala hrát v plném počtu a do útoku se pokusila vyrazit Škoda Plzeň, nicméně do hry zasáhla i střídačka, což dovoleno není. Buly ve středovém kruhu.
     
    22:17
    Dlouhé vyhození Ondřeje Němce skončilo na zakázaném uvolnění, indiáni tak mají k dispozici vhazování v útočném pásmu.
     
    22:25
    Colton Yellow Horn trefil tyčku! David Sklenička k němu dobře posunul kotouč bekhendem, forvard s indiánskými kořeny ale zamířil pouze do brankové konstrukce.
     
    22:37
    Do rychlé akce se na druhou stranu řítil Marek Kvapil, jeho střela naštěstí pro domácí celek minula bránu. Polívka tak zasahovat nemusel.
     
    23:09
    Marcel Haščák se snažil založit útočnou akci, ale v pásmu už se nedokázal prosadit. Obránci k němu totiž velmi rychle přistoupili.
     
    23:46
    Domácí hráči dobře napadali a několikrát se dostali k puku v útoku, zatím však nezakončili ani jednu ze svých akcí.
     
    24:01
    Až nyní se to podařilo obránci Čerešňákovi, který ovšem poslal hrací předmět jen do gólmana Komety Brno.
     
    24:10
    V poměrně dobré šanci se zjevil obránce Ondřej Němec, svoji střelu zápěstím ale poslal pouze nad svatyni Patrika Polívky!
     
    24:17
    Přesilová hra čeká hostující celek. Jaroslav Kracík (PLZ) totiž dostává dvě minuty za hákování, což se domácím vůbec nehodí.
     
    24:38
    Jakub Koreis dobře zapracoval ve středním pásmu a posílá puk až za branku Marka Čiliaka, zatím se Kometa k ničemu nedostala.
     
    25:03
    David Sklenička vystavil parádní hit Michalu Gulašimu, za nějž sklidil ovace z publika. A hlavně tak zastavil akci Brna, která se rodila poměrně zajímavě.
     
    25:36
    Střelecký pokus Ondřeje Němce od modré čáry byl ztečovaný nad Polívkovu bránu, Kometa ale zůstává v útočném pásmu.
     
    25:58
    Před bránu velmi dobře nahrával obránce Jan Štencel, nicméně nikdo si nedokázal jeho pas zpracovat včas.
     
    26:14
    Tohle byla velmi dobrá šance pro Martina Nečase! Erat mu skvěle přihrál před branku, zakončení mladého útočníka ale zblokoval Peter Čerešňák.
     
    26:17
    Domácí v plném počtu.
     
    27:07
    Jaroslava Kracíka v postupu do akce dokázal zbrzdit Marcel Haščák. Ten měl následně problémy s vyhozením, a tak se k puku opět dostali domácí.
     
    27:33
    A podařilo se jim vybojovat přesilovou hru. Vojtěch Němec (KOM) obdržel dvouminutový trest za podražení, po komerční přestávce tak budou mít Plzeňané šanci na snížení.
     
    27:48
    Přihrávku Tomáše Svobody za bránou zachytil jen Martin Dočekal, který bez potíží vyvezl kotouč až do středního pásma.
     
    28:21
    Nahození Jakuba Lva nikdo netečoval, hrací předmět tak zamířil pouze vedle branky Marka Čiliaka. A hráči Komety ho poté vyhodili.
     
    28:49
    Nadějný pokus Miroslava Indráka z pravé strany byl sražený za bránu Brna, domácí zůstávají v útočném pásmu a rozvíjejí kombinaci.
     
    29:15
    To byla dobrá šance! David Stach do mezikruží přihrál Dominiku Kubalíkovi, k dorážce se ještě protlačil Miroslav Indrák, ale ani jeden z nich neuspěl!
     
    29:33
    Hosté v plném počtu.
     
    29:35
    Plzeňský tlak ale nadále pokračuje, kotouč stále poskakuje okolo branky Marka Čiliaka, jenž se nyní rozhodně nenudí!
     
    30:12
    Miroslav Indrák využíval toho, že jsou hráči Komety hodně unavení, a protlačil se přes ně před branku! Tam ale znovu nevyzrál na Čiliaka.
     
    30:34
    Indiány čeká další přesilová hra! Skvěle nyní zapracoval Tomáš Hrnka, jehož v dobré šanci musel zahákovat Jozef Kováčik (KOM). Slovenský zadák tak dostává dvě trestné minuty.
     
    30:49
    Ondřej Kratěna přišel o puk a Dočekal ho vyvezl až k Patriku Polívkovi. Toho navíc napadáním donutil k přerušení hry, Kometa tak vybojovala buly v útočném pásmu.
     
    31:19
    Po ose Kratěna – Kadlec – Svoboda mířil puk před bránu na Nicholase Johnsona, jenomže už k němu nedorazil. Bránící hráči odvedli parádní práci.
     
    31:36
    Domácí mužstvo vybojovalo buly v útočném pásmu, vhazovat se bude po pravici Marka Čiliaka. Bude jeho branka ohrožena?
     
    31:52
    Jaroslav Kracík míchal s pukem rohu, hitem od něj ale byl odzbrojen. Kometa se tak dostala k výhozu.
     
    32:10
    Tomáš Malec je dalším, kdo posílá puk přes všechny čáry. Navíc se bude vylučovat na domácí straně.
     
    32:13
    Jaroslav Kracík (PLZ) dostává dvě minuty za vysokou hůl, 21 sekund se tak bude hrát čtyři na čtyři a následně si přesilovou hru zahraje Kometa.
     
    32:34
    Hosté v plném počtu.
     
    33:05
    Po několika přihrávkách se na pravé straně do kotouče opřel Jan Hruška, puk z jeho hokejky ale zamířil mimo bránu Patrika Polívky.
     
    33:24
    Plzni se podařilo dostat k výhozu puku, mohla tak v poklidu vystřídat a poslat na led čerstvé hráče.
     
    33:51
    Marek Kvapil (KOM) dostává dvě trestné minuty za vysokou hůl. Nyní tak znovu uvidíme hru čtyři na čtyři, trvat bude 22 sekund. Hned po ní započne početní výhoda svěřenců trenéra Michala Straky.
     
    33:59
    Kotouč po souboji Vojtěcha Němce s Lukášem Pulpánem zapadl na střídačku, prostor tak dostává komerční přestávka.
     
    34:13
    Domácí v plném počtu.
     
    34:32
    Přihrávka Davida Stacha na Jaroslava Kracíka byla sražena do ochranné sítě, Plzeň tak alespoň získala buly v útočné třetině.
     
    34:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla parádní trefa DOMINIKA KUBALÍKA (1+0)! Domácí kanonýr obdržel v pravém kruhu přihrávku od Jaroslava Kracíka zpoza branky a parádní střelou švihem vymetl šibenici v brance Marka Čiliaka, indiáni snižují v přesilové hře na rozdíl dvou branek. Asistence: Jaroslav Kracík (0+2).
    34:46 Dominik KUBALÍK - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:21
    Po pasu od Davida Stacha se touš do brány z velkého úhlu snažil propasírovat Tomáš Svoboda, uspět ale nedokázal.
     
    35:43
    Martin Dočekal dnes hraje parádní zápas! Díky skvělému zrychlení a využití svých parametrů se natačil přes obránce do zakončení, tváří v tvář Polívkovi ale brankáře Škody nedokázal prostřelit. Následně došlo k posunutí branky, a tudíž i k přerušení hry.
     
    36:37
    Michal Moravčík pěknou přihrávkou vyslal do akce Jana Schleisse, domácí útočník ale neprostřelil bránícího hráče.
     
    37:14
    Plzeň výrazně ožila a zahraje si další přesilovou hru! Lukáš Pulpán byl v postupu do útočné akce přidržen Tomášem Malcem (KOM), který je tak vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    37:42
    Tvrdou ránu Dominika Kubalíka z levé strany vyrazil Marek Čiliak! K dorážce se snažil dostat Pulpán, ale nepovedlo se mu to.
     
    37:45
    Jaroslav Kracík byl sražen u mantinelu a zůstal ležet na hrací ploše, hra je tedy přerušena. S domácím centrem to vůbec dobře nevypadá...
     
    37:45
    A divákům se hodně nelíbí, že nedochází k vyloučení. Kracík je zatím za asistence kustodů odveden na střídačku, doufejme, že bude v pořádku.
     
    37:45
    Celý stadion dává najevo svoji nespokojenost, nic s tím ale nezmůže. Bude se pokračovat ve hře.
     
    38:13
    Nicholas Johnson se v mezikruží chtěl dostat ke střele, ale nepodařilo se mu to.

    Marek Čiliak má evidentně nějaké problémy, na střídačce se do hry připravuje Vejmelka...
     
    38:37
    Petr Kadlec (PLZ) zabraňoval Martinu Dočekalovi v zakončení, sudímu to neuniklo a domácí obránce dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilovka Plzně končí.
     
    38:37
    Marek Čiliak zatím zůstává ve hře, Vejmelka se ale stále připravuje. Uvidíme, jestli dojde ke střídání brankářů Brna.
     
    39:07
    Okolo brány se zkoušel prosadit Colton Yellow Horn, moc prostoru na to ovšem neměl, a tak z toho nic nebylo.
     
    39:14
    Hosté v plném počtu.
     
    39:35
    Martin Erat se dlouho rozmýšlel, co udělá s pukem. Následně ho přihrál Kvapilovi, který ale nezakončil vůbec dobře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 19:24.
     
    Dvě části zápasu jsou za námi. Druhá třetina nabídla jednu branku, kterou Dominik Kubalík v přesilové hře vykřesal naději pro domácí mužstvo. Stav je tedy 2:4 z pohledu indiánů.

    Zajímavé také bude sledovat, jestli do třetí třetiny nastoupí Marek Čiliak, jemuž se evidentně udělalo nevolno. Karel Vejmelka se už připravoval, nicméně brankářská jednička Komety Brno třetinu dochytala. Bude připravena do té třetí?

    Střely: 19:22 (8:7 v této třetině)
     
    Hráči obou celků už jsou na hrací ploše, za minutku budeme pokračovat třetí třetinou zápasu!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Avizované střídání brankářů Komety je tu! Marek Čiliak odstoupil kvůli zdravotním problémům, utkání tak dochytá Karel Vejmelka.
     
    40:32
    Střelecký pokus Marka Kvapila vůbec nepostrádal razanci, byl poměrně povedený, ale nakonec nepřesný.
     
    40:37
    Domácí v plném počtu.
     
    40:42
    Zakázané uvolnění Plzně, vhazovat se bude po pravé straně Patrika Polívky.
     
    40:47
    Za domácí se na vhazování musel postavit Lukáš Pulpán. Buly prohrál a Martin Zaťovič přihrál na modrou čáru Jozefu Kováčikovi, jehož nahození v pohodě chytil Polívka do lapačky.
     
    41:15
    Klouzající puk ven z útočného pásma chtěl zachytit Miroslav Indrák, domácímu útočníkovi se to ale podařilo až ve středu ledu.
     
    41:53
    Poměrně nadějná šance domácího celku. David Stach poslal dlouhou přihrávku na levé křídlo Svobodovi, který ale z težké pozice trefil Karla Vejmelku.
     
    42:09
    Zakázané uvolnění Plzně, buly následuje po levé straně Polívky.
     
    42:28
    V pásmu se o kličkování snažil Martin Erat. Bránící hokejisté však odvedli dobrou práci a zkušeného útočníka vyhnali až ke středovému kruhu.
     
    43:03
    Tomáš Hrnka přešel do útočného pásma, sudí si ale všimli velmi těsného ofsajdu, do kterého ho zřejmě vystavil Jan Schleiss.
     
    43:23
    Pas Leoše Čermáka sice Jan Káňa na první pokus nezachytil, posléze se ale přeci jen dostal ke střele. Ta poměrně překvapila Polívku, nakonec však šla nad bránu.
     
    44:18
    Petr Kadlec zkušeně zbrzdil útočícího Marka Kvapila, kvůli čemuž se hokejisté Komety Brno dostali do ofsajdu.
     
    44:32
    Dobrá šance pro Jaroslava Kracíka! Ve střelecké pozici ho pěkně našel Dominik Kubalík, nicméně domácí centr zamířil jen do pozorného Vejmelky.
     
    45:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Velmi důležitá branka pro hostující Brno, které se dostává do tříbrankového vedení! V mezikruží se ke střele odhodlal MARTIN ZAŤOVIČ (3+0), který zdánlivě nenápadnou střelou zápěstím překonal Patrika Polívku a upravil stav zápasu na 5:2 pro Kometu! Asistence: Marcel Haščák (2+4) a Vojtěch Němec (3+3).
    45:39 Martin ZAŤOVIČ - 2:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    46:02
    Nahození Jakuba Lva bylo lehce ztečováno, skončilo ovšem jen v lapačce připraveného Karla Vejmelky. Následuje komerční pauza.
     
    46:19
    Petr Kadlec nebezpečně nahrával před bránu Brna, ale k puku se dostal jen soupeř. Do rychlé protiakce se vydal sedmý obránce Libor Zábranský, nic více z toho ovšem nebylo, jelikož jeho pas byl zblokovaný.
     
    46:44
    Ofsajd hokejistů Plzně, o útočnou akci se tedy musí pokusit znovu.
     
    46:55
    Střela Martina Erata byla bránícími hráči zblokována nad branku Patrika Polívky, vhazování po levici domácího gólmana.
     
    47:20
    Ondřej Kratěna se do toho hodně opřel a za brankou Komety vybojoval kotouč, následně už ho ale nedopravil ke svým spoluhráčům.
     
    47:36
    Nahození domácích hráčů trefilo ochrannou síť, akce se tedy nekonala. Buly se uskuteční ve středovém kruhu.
     
    47:53
    Po pasu od Tomáše Hrnky se mezi kruhy dostal k dobré střele zápěstím Jakub Lev, obránci Brna mu ji však dokázali zblokovat do rohu.
     
    48:18
    Na druhou stranu vyrazil Jan Káňa, jehož poklidný pokus skončil na připraveném Patriku Polívkovi. Následný odpal obránce Kadlece byl napadajícími hráči Komety ztečovaný do hlediště, jeden z diváků si tak domů odnese cenný suvenýr.
     
    48:37
    Po neúspěšné akci Jana Hrušky Brno smutnit moc nemusí, jelikož soupeře donutilo k zakázanému uvolnění.
     
    49:00
    Michal Moravčík nyní drží puk za vlastní bránou a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají, aby založil nějakou akci.
     
    49:30
    Dominik Kubalík hodně zabral, aby dostihl kotouč v útočném pásmu. Podařilo se mu to, ale přišlo to vniveč, jelikož poté nepřihrával vůbec přesně.
     
    50:04
    Jaroslav Kracík objel brněnskou bránu a snažil se přihrát do lepší pozice svým spoluhráčům, jenomže ti byli dostatečně ubráněni.
     
    50:13
    Patrik Polívka se postaral o další přerušení, když podržel kotouč před forčekujícími hráči Komety.
     
    50:22
    A nyní domácí gólman musel skočit po malém černém neposedovi, aby ho schoval pod lapačkou. Domácí fanoušci se ještě snaží hnát svůj celek kupředu, tomu se však příliš nedaří prolomit kvalitní obranný val Brna.
     
    51:00
    Tomáš Vondráček mohl ve středním pásmu založit přečíslení svého mužstva, ale vracející se hráči Plzně k němu rychle přistoupili a situaci mu značně zkomplikovali.
     
    51:42
    Kometa Brno už se do útočných akcí pochopitelně bezhlavě nežene. Nyní ale aktivním napadáním získala puk v pásmu a snaží se něco vymyslet.
     
    52:09
    V dobré pozici se na levé straně zjevil Jan Štencel. Brněnský obránce se pokusil o střelu, ale tu mu zblokoval domácí zadák Lukáš Pulpán.
     
    52:57
    Při střele Michala Moravčíka operoval před bránou Yellow Horn, ale puk nikdo tečovat nedokázal, takže Vejmelka byl bez práce.
     
    53:17
    Pokus Branislava Kubky zamířil jen do pozorného Vejmelky, následuje komerční pauza.
     
    Dnešní utkání sleduje 3524 diváků.
     
    53:45
    Po menším rozruchu před Patrikem Polívkou do protiútoku mířila Škodovka. Ten byl ale zastaven za cenu zakázaného uvolnění Komety.
     
    54:06
    Tomáš Svoboda přesunul kotouč na modrou čáru Peteru Čerešňákovi, jehož pokus zblokovali bránící Brňané. Karel Vejmelka jim tak může poděkovat.
     
    54:53
    Jan Hruška odvedl dobrou práci při napadání rozehrávky Plzně. Zachytil ji a snažil se kotouč přesunout do útočného pásma, ale nepovedlo se mu to.
     
    55:05
    Domácí se ve vlastním obranném pásmu provinili hrou vysokou holí, takže nyní musí čelit vhazování před vlastním brankářem Patrikem Polívkou.
     
    55:18
    Marek Kvapil se pěkně dokázal natlačit až před plzeňského gólmana, jehož ovšem prostřelit už nedokázal.
     
    55:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tohle byla velmi dobrá akce kanadského útočníka COLTONA YELLOW HORNA (1+0), který se hned při své extraligové premiéře dočkal trefy do černého! Forvard s indiánskými kořeny se, ač tísněný obránci, dostal ke střele zápěstím, kterou Velmelka zachytit nedokázal. Asistence: Jakub Koreis (0+1).
    55:34 Colton Yellow Horn - 3:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:27
    Domácí celek pochopitelně vycítil naději a snaží se vymyslet další útočnou akci, má to ale poměrně komplikované, jelikož obrana Brna je hodně dobře zorganizovaná.
     
    56:33
    Domácí hráli v šesti a jsou potrestáni dvouminutovým trestem. Ten na trestnou lavici míří odpykat Miroslav Indrák (PLZ), to pro indiány není vůbec dobrá situace.
     
    57:12
    Plzeňští hráči mají puk ve své moci a chtějí vyrazit do akce, ač hrají v oslabení. Ostatně, nic jiného jim ani za současného stavu nezbývá.
     
    57:32
    Jan Hruška ale nyní dostal možnost k nahození puku do útočného pásma, čehož bez váhání využil. V kombinaci jsou tak hráči Komety.
     
    58:02
    Západočeši brání velmi dobře, navíc jsou opět v držení puku a snaží se vyrazit do nějaké akce.
     
    58:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    A máme definitivně rozhodnuto, Brno využívá přesilovou hru a dává na 6:3! Ke střele se mezi kruhy v útočném pásmu dostal kapitán LEOŠ ČERMÁK (2+1), který velice dobře trefil růžek Polívkovy brány. Tohle už Kometa nepustí! Asistence: Jan Káňa (0+5).
    58:22 Leoš ČERMÁK - 3:6
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:55
    Na pravém křídle se do útoku vřítil Jan Hruška, střelou zápěstím ovšem trefil jen boční síť. Brno dohrává zápas v útočném pásmu.
     
    59:29
    Yellow Hornovu přihrávku zachytil napadající Libor Zábranský, který od modré trefil pouze betony Patrika Polívky. Lehký zákrok pro domácího brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, v Home Monitoring Aréně se dnes z vítězství raduje brněnská Kometa! Plzeň tak stále čeká na první body v letošním ročníku.

    Do zápasu daleko lépe vstoupilo Brno. V páté minutě se dokázal prosadit kapitán Leoš Čermák a o chvíli později skóroval také Marek Kvapil. Brankář Plzně Matěj Machovský poté v brance přenechal místo Patriku Polívkovi. V deváté minutě se Škodovka dočkala snížení, prosadil se David Stach, jenomže krátce nato hostující Martin Dočekal proměnil trestné střílení a bylo to 3:1 pro Kometu. Čtvrtou branku hostujícího celku zařídil znovu Martin Dočekal, po první dvacetiminutovce tak Brno vedlo 4:1!

    Druhá třetina nabídla řadu přesilových her na obou stranách. Brankou ale skončila jen jedna, konkrétně zásluhou útočníka Plzně Dominika Kubalíka, který si vyměnil puk s Jaroslavem Kracíkem a střelou švihem nedal Čiliakovi šanci. Po dvou třetinách to tak bylo 4:2 pro celek z jihu Moravy.

    Do třetí třetiny v hostující brance kvůli zdravotním problémům Marka Čiliaka nastoupil Karel Vejmelka. Ten prvně sledoval, jak Martin Zaťovič dává pátou branku Komety Brno. Poté ale také kapituloval – v 56. minutě se poprvé v dresu Plzně dokázal prosadit kanadský útočník Colton Yellow Horn. Jiskřička plzeňské naděje ale o chvíli později zhasla, když přesilovou hru v předposlední minutě využil Leoš Čermák, jenž tak upravil na konečných 6:3 pro hostující celek.

    Nejlepší hráči: Dominik Kubalík – Leoš Čermák
     
    Z Plzně to pro dnešek bude všechno, loučí se s Vámi Michal Belšán. Hezký zbytek večera a na počtenou! (20:01:59)
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 9. Stach (T. Svoboda), 35. D. Kubalík (Kracík), 56. Yellow Horn (Koreis) – 5. Čermák (J. Káňa, Dočekal), 6. M. Kvapil (M. Erat, Nečas), 9. Dočekal (TS), 14. Dočekal (J. Káňa), 46. Zaťovič (Haščák, V. Němec), 59. Čermák (J. Káňa)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (od 6. Polívka) – D. Sklenička, P. Kadlec (A), Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kubka – T. Svoboda, Stach, Kratěna (C) – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Hrnka, Schleiss – Johnson, Koreis, Yellow Horn.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Kometa Brno: Čiliak (od 41. Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Zábranský – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Dočekal – Dymáček, Hruška (A), H. Zohorna – T. Vondráček.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Hodek, Krob – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 3524
    thejrc.org