Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Litvínov – Chomutov 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 5:4 (kon.)
Plzeň – Kometa Brno 3:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 4:5 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:1 (kon.)
Sparta – Třinec 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:6 (1:4, 1:0, 1:2)
HC Kometa Brno
Pátek 16.09.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:33
    Domácí hráli v šesti a jsou potrestáni dvouminutovým trestem. Ten na trestnou lavici míří odpykat Miroslav Indrák (PLZ), to pro indiány není vůbec dobrá situace.
     
    38:37
    Petr Kadlec (PLZ) zabraňoval Martinu Dočekalovi v zakončení, sudímu to neuniklo a domácí obránce dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilovka Plzně končí.
     
    37:14
    Plzeň výrazně ožila a zahraje si další přesilovou hru! Lukáš Pulpán byl v postupu do útočné akce přidržen Tomášem Malcem (KOM), který je tak vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    33:51
    Marek Kvapil (KOM) dostává dvě trestné minuty za vysokou hůl. Nyní tak znovu uvidíme hru čtyři na čtyři, trvat bude 22 sekund. Hned po ní započne početní výhoda svěřenců trenéra Michala Straky.
     
    32:13
    Jaroslav Kracík (PLZ) dostává dvě minuty za vysokou hůl, 21 sekund se tak bude hrát čtyři na čtyři a následně si přesilovou hru zahraje Kometa.
     
    30:34
    Indiány čeká další přesilová hra! Skvěle nyní zapracoval Tomáš Hrnka, jehož v dobré šanci musel zahákovat Jozef Kováčik (KOM). Slovenský zadák tak dostává dvě trestné minuty.
     
    27:33
    A podařilo se jim vybojovat přesilovou hru. Vojtěch Němec (KOM) obdržel dvouminutový trest za podražení, po komerční přestávce tak budou mít Plzeňané šanci na snížení.
     
    24:17
    Přesilová hra čeká hostující celek. Jaroslav Kracík (PLZ) totiž dostává dvě minuty za hákování, což se domácím vůbec nehodí.
     
    19:52
    Kometa si opět měla zahrát přesilovou hru, ale znovu to přehnala s oplácením. Po faulu kolenem v podání Tomáše Hrnky (PLZ) byl za brankou Polívky totiž až příliš agresivní Jan Káňa (KOM), který tak dostává dvě minuty za hrubost.
     
    14:57
    Domácí celek bude hrát přesilovou hru čtyři na tři! Jozef Kováčik (KOM) totiž kolenem fauloval Lukáše Pulpána, který se snažil uvolnit k zakončení. Dobrá šance pro domácí dostat se zpět do hry. Hostující bek navíc dostává i osobní trest na deset minut za nesportovní chování, ten odpyká Tomáš Vondráček.
     
    14:16
    Roman Dymáček (KOM) byl faulován v šanci, Kometu Brno tak měla čekat přesilová hra, jelikož Tomáš Svoboda (PLZ) se provinil sekáním. Pak to ale brněnský junior přehnal s oplácením, sudí mu tedy také udělil dvě minuty (za napadení) a hrát se bude čtyři na čtyři.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 9. Stach (T. Svoboda), 35. D. Kubalík (Kracík), 56. Yellow Horn (Koreis) – 5. Čermák (J. Káňa, Dočekal), 6. M. Kvapil (M. Erat, Nečas), 9. Dočekal (TS), 14. Dočekal (J. Káňa), 46. Zaťovič (Haščák, V. Němec), 59. Čermák (J. Káňa)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (od 6. Polívka) – D. Sklenička, P. Kadlec (A), Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kubka – T. Svoboda, Stach, Kratěna (C) – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Hrnka, Schleiss – Johnson, Koreis, Yellow Horn.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Kometa Brno: Čiliak (od 41. Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Zábranský – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Dočekal – Dymáček, Hruška (A), H. Zohorna – T. Vondráček.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Hodek, Krob – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 3524
    thejrc.org