Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Litvínov – Chomutov 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 5:4 (kon.)
Plzeň – Kometa Brno 3:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 4:5 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:1 (kon.)
Sparta – Třinec 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:6 (1:4, 1:0, 1:2)
HC Kometa Brno
Pátek 16.09.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:22 Leoš ČERMÁK - 3:6
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    A máme definitivně rozhodnuto, Brno využívá přesilovou hru a dává na 6:3! Ke střele se mezi kruhy v útočném pásmu dostal kapitán LEOŠ ČERMÁK (2+1), který velice dobře trefil růžek Polívkovy brány. Tohle už Kometa nepustí! Asistence: Jan Káňa (0+5).
     
    56:33
    Domácí hráli v šesti a jsou potrestáni dvouminutovým trestem. Ten na trestnou lavici míří odpykat Miroslav Indrák (PLZ), to pro indiány není vůbec dobrá situace.
    55:34 Colton Yellow Horn - 3:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tohle byla velmi dobrá akce kanadského útočníka COLTONA YELLOW HORNA (1+0), který se hned při své extraligové premiéře dočkal trefy do černého! Forvard s indiánskými kořeny se, ač tísněný obránci, dostal ke střele zápěstím, kterou Velmelka zachytit nedokázal. Asistence: Jakub Koreis (0+1).
    45:39 Martin ZAŤOVIČ - 2:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    45:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Velmi důležitá branka pro hostující Brno, které se dostává do tříbrankového vedení! V mezikruží se ke střele odhodlal MARTIN ZAŤOVIČ (3+0), který zdánlivě nenápadnou střelou zápěstím překonal Patrika Polívku a upravil stav zápasu na 5:2 pro Kometu! Asistence: Marcel Haščák (2+4) a Vojtěch Němec (3+3).
     
    40:01
    Avizované střídání brankářů Komety je tu! Marek Čiliak odstoupil kvůli zdravotním problémům, utkání tak dochytá Karel Vejmelka.
     
    38:37
    Petr Kadlec (PLZ) zabraňoval Martinu Dočekalovi v zakončení, sudímu to neuniklo a domácí obránce dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilovka Plzně končí.
     
    37:14
    Plzeň výrazně ožila a zahraje si další přesilovou hru! Lukáš Pulpán byl v postupu do útočné akce přidržen Tomášem Malcem (KOM), který je tak vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    35:43
    Martin Dočekal dnes hraje parádní zápas! Díky skvělému zrychlení a využití svých parametrů se natačil přes obránce do zakončení, tváří v tvář Polívkovi ale brankáře Škody nedokázal prostřelit. Následně došlo k posunutí branky, a tudíž i k přerušení hry.
    34:46 Dominik KUBALÍK - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla parádní trefa DOMINIKA KUBALÍKA (1+0)! Domácí kanonýr obdržel v pravém kruhu přihrávku od Jaroslava Kracíka zpoza branky a parádní střelou švihem vymetl šibenici v brance Marka Čiliaka, indiáni snižují v přesilové hře na rozdíl dvou branek. Asistence: Jaroslav Kracík (0+2).
     
    33:51
    Marek Kvapil (KOM) dostává dvě trestné minuty za vysokou hůl. Nyní tak znovu uvidíme hru čtyři na čtyři, trvat bude 22 sekund. Hned po ní započne početní výhoda svěřenců trenéra Michala Straky.
     
    32:13
    Jaroslav Kracík (PLZ) dostává dvě minuty za vysokou hůl, 21 sekund se tak bude hrát čtyři na čtyři a následně si přesilovou hru zahraje Kometa.
     
    30:34
    Indiány čeká další přesilová hra! Skvěle nyní zapracoval Tomáš Hrnka, jehož v dobré šanci musel zahákovat Jozef Kováčik (KOM). Slovenský zadák tak dostává dvě trestné minuty.
     
    29:15
    To byla dobrá šance! David Stach do mezikruží přihrál Dominiku Kubalíkovi, k dorážce se ještě protlačil Miroslav Indrák, ale ani jeden z nich neuspěl!
     
    27:33
    A podařilo se jim vybojovat přesilovou hru. Vojtěch Němec (KOM) obdržel dvouminutový trest za podražení, po komerční přestávce tak budou mít Plzeňané šanci na snížení.
     
    26:14
    Tohle byla velmi dobrá šance pro Martina Nečase! Erat mu skvěle přihrál před branku, zakončení mladého útočníka ale zblokoval Peter Čerešňák.
     
    24:17
    Přesilová hra čeká hostující celek. Jaroslav Kracík (PLZ) totiž dostává dvě minuty za hákování, což se domácím vůbec nehodí.
     
    22:25
    Colton Yellow Horn trefil tyčku! David Sklenička k němu dobře posunul kotouč bekhendem, forvard s indiánskými kořeny ale zamířil pouze do brankové konstrukce.
     
    19:52
    Kometa si opět měla zahrát přesilovou hru, ale znovu to přehnala s oplácením. Po faulu kolenem v podání Tomáše Hrnky (PLZ) byl za brankou Polívky totiž až příliš agresivní Jan Káňa (KOM), který tak dostává dvě minuty za hrubost.
     
    19:20
    A mohl tu být pátý gól v síti Plzně! Vojtěch Němec od mantinelu velmi dobře nahrál Martinu Zaťovičovi, který ale neprostřelil Patrika Polívku. Velké štěstí pro domácí celek.
     
    16:30
    Tohle byla dobrá šance pro Nicholase Johnsona! Americkému forvardovi před bránu pěkně nahrál Ondřej Kratěna, ale Johnson zamířil jen do Čiliaka.
     
    15:26
    Dominik Kubalík si několikrát vyměnil puk s Lukášem Pulpánem, posléze se odhodlal ke střele. Ta ovšem orazítkovala tyčku Čiliakovy brány!
     
    14:57
    Domácí celek bude hrát přesilovou hru čtyři na tři! Jozef Kováčik (KOM) totiž kolenem fauloval Lukáše Pulpána, který se snažil uvolnit k zakončení. Dobrá šance pro domácí dostat se zpět do hry. Hostující bek navíc dostává i osobní trest na deset minut za nesportovní chování, ten odpyká Tomáš Vondráček.
     
    14:16
    Roman Dymáček (KOM) byl faulován v šanci, Kometu Brno tak měla čekat přesilová hra, jelikož Tomáš Svoboda (PLZ) se provinil sekáním. Pak to ale brněnský junior přehnal s oplácením, sudí mu tedy také udělil dvě minuty (za napadení) a hrát se bude čtyři na čtyři.
    13:33 Martin DOČEKAL - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle už je hodně kruté pro Západočechy! Rozehrávku Nicholase Johnsona od mantinelu zachytil Jan Káňa, který předal kotouč MARTINU DOČEKALOVI (2+1). Ten má dnes zatím velmi dobrý zápas, neboť si po střele zápěstím připisuje svoji druhou branku a třetí bod v utkání! Asistence: Jan Káňa (0+4).
    08:44 Martin DOČEKAL - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je to 3:1 pro Kometu Brno! MARTIN DOČEKAL (1+1) sice neprovedl trestné střílení úplně ideálně a po jeho střele už si fanoušci mysleli, že Patrik Polívka chytil puk. Ten ovšem po chvíli vypadl z jeho betonů a došoural se do brány!
     
    08:44
    Martin Dočekal byl podražen Lukášem Pulpánem v šanci a je nařízeno trestné střílení pro Kometu! To je velká šance na opětovný zisk dvoubrankového vedení.
     
    08:23
    A mohlo být vyrovnáno! Ve velmi dobré příležitosti se zjevil Dominik Kubalík, jenomže branku brněnské Komety přestřelil.
    08:11 David STACH - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme sníženo, tohle byla velmi rychlá a účinná akce Škodovky! Tomáš Svoboda unikal s pukem po levém křídle a následně ho na druhou stranu předložil DAVIDU STACHOVI (1+1), který už ho bez potíží dopravil do brány. Pro Stacha je to první trefa v extralize! Asistence: Tomáš Svoboda (2+1).
     
    05:29
    A Matěj Machovský již opouští branku, do ní se tedy nyní staví Patrik Polívka!
    05:29 Marek KVAPIL - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je výborný start v podání hostujícího týmu! Martin Erat zavezl hrací předmět do útoku, kde ho přenechal MARKU KVAPILOVI (4+2). Střela zápěstím v podání nyní nejproduktivnějšího hráče Brna skončila za zády překvapeného Matěje Machovského! Asistence: Martin Erat (2+4) a Martin Nečas (0+2).
    04:05 Leoš ČERMÁK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se z nenápadné akce dostává do vedení! K puku se v útočném pásmu dostal Jan Káňa, který ho přenechal LEOŠI ČERMÁKOVI (1+1). Střela hostujícího kapitána nebyla nikterak prudká, Machovský na ni ale nestihl zareagovat a touš propadl za jeho záda. Kometa vede 1:0! Asistence: Jan Káňa (0+3) a Martin Dočekal (0+1).
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 9. Stach (T. Svoboda), 35. D. Kubalík (Kracík), 56. Yellow Horn (Koreis) – 5. Čermák (J. Káňa, Dočekal), 6. M. Kvapil (M. Erat, Nečas), 9. Dočekal (TS), 14. Dočekal (J. Káňa), 46. Zaťovič (Haščák, V. Němec), 59. Čermák (J. Káňa)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (od 6. Polívka) – D. Sklenička, P. Kadlec (A), Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kubka – T. Svoboda, Stach, Kratěna (C) – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Hrnka, Schleiss – Johnson, Koreis, Yellow Horn.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Kometa Brno: Čiliak (od 41. Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Zábranský – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Dočekal – Dymáček, Hruška (A), H. Zohorna – T. Vondráček.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Hodek, Krob – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 3524
    thejrc.org