Litoměřice – Chrudim 2:2 (kon.) | Česká Lípa – Vysoké Mýto 3:2 (kon.) | Interobal Plzeň – Hodonín 5:3 (kon.)
Hradec Králové – Helas Brno 5:2 (kon.) | Zruč n/S – Slavia 6:3 (kon.) | Sparta – Třinec 2:2 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
3:2 (1:1)
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto
Pátek 16.09.2016, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný páteční večer při sledování textového online přenosu z utkání 2. kola Chance futsal ligy mezi týmy FC Démoni Česká Lípa a 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto.
     
    1. FC NEJZBACH VYSOKÉ MÝTO


    Vysoké Mýto skončilo v základní části loňské sezony na čtvrtém místě a postoupilo do play-off. Ve čtvrtfinále svedlo dramatickou bitvu s pražskou Spartou, kterou udolalo těsně 3:2 na zápasy. V semifinále se utkalo s největším favoritem soutěže Chrudimí, která potvrdila veškeré papírové předpoklady a tuto sérii ovládla jasně 3:0.


    V prvním utkání letošního ročníku hostil Nejzbach v repríze jarního semifinále Chrudim a i tentokrát byli úspěšnější Východočeši, kteří si z Vysokého Mýta odvezli výhru 3:1.

     
    FC DÉMONI ČESKÁ LÍPA


    Démoni obsadili na konci loňské sezony předposlední jedenáctou pozici, což by podle pravidel znamenalo sestup do druhé ligy. Jenomže klub FC Rádio Krokodýl Brno ukončil svoji činnost a veškerá práva byla převedena na klub FC Démoni Česká Lípa, což značí, že Českolipští zůstávají mezi prvoligovou smetánkou i pro tento ročník.


    Během letní přestávky došlo v České Lípě k několika změnám v kádru. Trenér Karel Kruliš přivedl brankáře Milena Kirova, jenž bude u Ploučnice působit formou hostování. Dalšími novými tvářemi jsou Tomáš Fichtner, Ondřej Havrda, Patrik Mažári a Petr Borkovec. Tým naopak opustili gólman Jaroslav Bellada či Filip Razák.


    V přípravě se Démonům dařilo, ze čtyř odehraných zápasů třikrát zvítězili (Reas, Ústí nad Labem, Mladá Boleslav) a jednou remizovali (Mělník).


    Premiéru v letošní sezoně Českolipští absolvovali na půdě Tanga Hodonín, kde ještě ve 25. minutě vedli 5:0, ale duel nakonec skončil nerozhodně 6:6.

     
    Úvodní sestavy:


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Michálek) – Kaňkovský, Havrda, Bažant, Bejda, Vobořil, Havlásek, Mažári, Švec


    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák (Špinar) – Merkl, Sklenář, Jeníček, Kubát, Vágner, Novák, Šabata, Vodrážka, Pirkl.


    Rozhodčí: Čurda, Nagy.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vysoké Mýto právě vstřelilo branku!
    Hosté hned z prvního útoku udeřili. Merkl vysunul do křídla MARTINA ŠABATU, který poslal míč ke vzdálenější tyči Kirovovy branky. Asistence: Lukáš Merkl.
     
    2
    Své střelecké štěstí zkoušel Ondřej Havrda, ale jeho pokus z voleje skončil mimo Gerčákovu klec.
     
    3
    Svou pověstnou dělovku z dálky zkusil Karel Kaňkovský, ale místo hostující branky trefil jen znak města České Lípy visící na zdi.
     
    4
    Domácí měli k dispozici volný přímý kop, jehož exekuce se po signálu ujal Ondřej Havrda, jeho bombu ale vyrazil reprezentanční brankář Gerčák do bezpečí.
     
    5
    Po delší době se o slovo přihlásili také hosté. Sklenář se vydal do brejku, který zakončil rychlou střelou, ale mezeru mezi nohama si Kirov pohlídal.
     
    6
    Berani se pokusili o bleskové zakončení. Míč vší silou napálil Vágner, ovšem prostor vymezený třemi tyčemi netrefil. Rozehrávat tak bude Kirov.
     
    7
    Vysoké Mýto mělo velkou šanci! Šabatův pokus vyrazil Kirov před Vodrážku, jehož zakončení do odkryté brány zneškodnil pohotovým zákrokem Vobořil.
     
    8
    Skrz hostující obranu se probíjel Havlásek, ale pozorná defenziva ho k výraznějšímu zakončení nepustila. Gerčák tak mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    9
    Stanislav Bejda zkušeně obelstil protihráče, ale Gerčáka už oblafnout nedokázal. Každopádně to byla efektní individuální akce v podání nejzkušenějšího českolipského hráče.
     
    10
    Balónu se teď chopil Ondřej Havrda, který si udělal prostor a ze středu hřiště vyslal na Gerčáka pěknou střelu. Brankář Vysokého Mýta ale na míč dobře viděl a bez problémů zasáhl.
     
    11
    Vodrážka si sice srovnal kulatý nesmysl na kopačce, ale mířidla nastavit na správný kurs nedokázal. Kirov tak nemusel zasahovat.
     
    12
    Démoni právě vstřelili branku!
    Českolipští jsou za svou aktivní hru odměněni gólem. Švec naservíroval pas KARLOVI KAŇKOVSKÉMU, který vší silou doslova dotlačil hrací předmět za Gerčákova záda. Asistence: Martin Švec.
     
    13
    Sklenář převzal dalekonosnou přihrávku, ovšem při zpracování si pomohl rukou, a tak se veškeré vzrušení ukázalo býti zbytečným. Rozhodčí odpískal volný přímý kop pro domácí.
     
    14
    Vobořil adresoval centr na Stanislava Bejdu, který se sice pověsil do vzduchu, ale zásilku na místo určení nedopravil.
     
    14
    Havlásek se snažil probít mezi třemi protihráči, ale berani mu zamezili vstup do svého území a čistě jej obrali o míč.
     
    15
    Vágner si navedl kulatný nesmysl na střed hřiště, jeho ránu se snažil před Kirovem tečovat Šabata, ale českolipský brankář si celou situaci pohlídal.
     
    16
    Merkl si zpracoval přihrávku na prsa, položil si merunu na zem, ale Kirovovu branku minul tak o půl metru. Míč tak budou mít v držení Českolipští.
     
    17
    Po nařízené standardní situaci pálil z jedničky Jeníček, ale ani on nedokázal zamířit přesně. Kirov tak zůstal opět bez práce.
     
    18
    Důrazný souboj svedl Bejda s Vodrážkou, rozhodčí posoudili tuto přetahovanou jako dovolenou a Gerčák tak bude rohezrávat od své branky.
     
    19
    Domácí zahráli malou domů a hosté tak budou mít k dobru nepřímý volný kop. Ještě před tím si ale trenér Vysokého Mýta Roman Páral vyžádal oddechový čas.
     
    19
    Merkl sice na první pokus překonal Kirova, ale sudí nechali tuto standardní situaci opakovat a tentokrát se už Merkl neprosadil.
     
    19
    Martin Švec porušil všechny futsalové regule a za následné protesty si navíc vysloužil žlutou kartu.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, v němž jsme viděli pěknou futsalovou podívanou. Už od začátku má zápas rychlé tempo, kterému pomohl i bleskový gól Martina Šabaty, jenž se trefil už v první minutě. Ve dvanácté ale vyrovnal silou vůle Karel Kaňkovský, a tak oba týmy odešly do šaten za nerozhodného stavu. Druhé dějství začne přibližně ve 21:30.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Vysoké Mýto právě vstřelilo branku!
    Hosté začínají druhý poločas naprosto stejně jako první, tedy vstřeleným gólem. Šabata předložil pas DAVIDU VODRÁŽKOVI, který střelou ze střední vzdálenosti trochu překvapil Kirova, jenž míč pravděpodobně vůbec neviděl. Asistence: Martin Šabata.
     
    22
    Futsalisté Vysokého Mýta jsou při chuti. Kirovovu bdělost zkusil trvdou ránou Kubát, bulharský gólman se ale tentokrát zaskočit nenechal.
     
    23
    Kaňkovský si v souboji s Vodrážkou počínal až příliš tvrdě, což neuniklo pozornosti rozhodčího Čurdy, který ocenil zákrok českolipského hráče žlutou kartou. Vodrážka navíc opustil hrací plochu jen za pomoci členů realizačního týmu Vysokého Mýta.
     
    24
    Jaroslav Kubát nedovoleně zastavil Martina Švece a od rozhodčího Čurdy si za svůj prohřešek vysloužil kartu žluté barvy. Na hřišti se navíc začíná priostřovat.
     
    25
    Po tvrdé ráně Kaňkovského se k dorážce chystal Bejda, ale balón za Gerčáka neprotlačil. To byla dobrá šance domácího celku!
     
    26
    Do českolipské sportovní haly si našlo cestu 70 diváků.
     
    27
    Pěknou kombinaci spolu sehráli Bejda a zakončující Vobořil, kterého ale vyrušil jeden z protihráčů, ovšem arbitři tohoto duelu neposoudili tento zákrok jako nedovolený.
     
    27
    Patrik Mažári se napřáhl z půlky hřiště a jeho bombu vytěsnil Gerčák s problémy na roh. Českolipští touží po vyrovnání, které se však zatím nedaří realizovat.
     
    28
    Sklenář se chtěl obtočit kolem Kaňkovského a zakončit. Nakonec stihnul jen vystřelit, ale trefil jen branícího Kaňkovského.
     
    30
    Démonům se nepovedl rychlý protiútok, a tak se mičudy chopil Vodrážka, který ale střelou ze středu Kirova nepřekvapil. Teď se mohli hosté přiblížit vítězství.
     
    31
    Ondřej Havrda si našel volný prostor a zakončil. Gerčák však mohl zůstat v naprostém klidu, neb pokus českolipského futsalisty skončil mimo.
     
    32
    Havrda prošel přes dva protihráče, ale finálovou fázi nezvládl. Jeho zakončení Gerčák přečetl a uchoval svému týmu jednobrankový náskok.
     
    34
    Démoni právě vstřelili branku!
    Českolipští se vyrovnávací branky přeci jen dočkali. Havlásek přenechal mičudu Švecovi, jehož navštívenku Gerčák pouze vyrazil a pohotový KAREL KAŇKOVSKÝ hlavou efektně srovnal na 2:2. Bez asistence.
     
    35
    Šabata převzal dlouhý pas od Gerčáka a Kirovovu branku minul doslova o pár centimetrů! Nechybělo mnoho a Nejzbach se mohl znovu ujmout vedení.
     
    36
    Hosté se teď nastěhovali na útočnou polovinu, ale Kirova vážněji neohrozili.
     
    37
    V souboji dvou "trojek" uspěl Kaňkovský, jenž zabránil Sklenářovi v zakončení. Nejzbach bude mít ale k dispozici rohový kop.
     
    37
    Tým 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto si vyžádal oddechový čas.
     
    38
    Futsalisté Vysokého Mýta si vyměňují přihrávky v útočném pásmu, ale k zakončení se zatím nedostali. Českolipská defenziva pozorně brání.
     
    40
    Gólman Gerčák vyrazil podpořit útok. Jeho snažení se mohlo Mýtu vyplatit, ovšem Kirov se blýsknul ukázkovým zákrokem proti střele jednoho z hráčů Nejzbachu!
     
    40
    Démoni právě vstřelili branku!
    Tak nakonec se tento krok hostům nevyplatil, naopak při něm inkasovali rozhodující gól. Do rychlého kontru vyrazili Bejda s TOMÁŠEM VOBOŘILEM a druhý jmenovaný zakončil celou akci do prázdné brány. Asistence: Stanislav Bejda.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi nervydrásající zápas, na jehož konci se z vítězství a zisku tří bodů radují Démoni. České Lípě se sice nepovedl začátek prvního a druhého poločasu, ovšem závěr duelu měla famózní. V poslední minutě zakončil do odkryté brány Tomáš Vobořil, díky jehož gólu si domácí připisují cenné tři body. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký víkend. (22:15:13)

    Michal Šandor

    Branky: 12. Kaňkovský (Švec), 34. Kaňkovský, 40. Vobořil (Bejda) – 1. Šabata (Merkl), 21. Vodrážka (Šabata)

    Karty:   19. Švec (CLI), 23. Kaňkovský (CLI) – 24. Kubát (VMY)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Michálek) – Kaňkovský, Havrda, Bažant, Bejda, Vobořil, Havlásek, Mažári, Švec
    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák (Špinar) – Merkl, Sklenář, Jeníček, Kubát, Vágner, Novák, Šabata, Vodrážka, Pirkl.

    Rozhodčí: Čurda, Nagy

    Diváci: 70
    thejrc.org