Hull City – Arsenal 1:4 (kon.) | Leicester – Burnley 3:0 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.)
West Brom – West Ham 4:2 (kon.) | Everton – Middlesbrough 3:1 (kon.)
konec
Everton FC
3:1 (3:1)
Middlesbrough FC
Sobota 17.09.2016, 18:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si do Goodison Parku našlo cestu 39 074 diváků, se loučím. Děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu! (20:31:48)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 5:15.
     
    Utkání je u konce, Everton dnes pouze potvrdil fantastickou formu v úvodu nového ročníku Premier League a před vlastními fanoušky porazil Middlesbrough 3:1! Sledovali jsme atraktivní duel, jehož začátek ve větší herní pohodě zastihl hosty, kteří svou aktivitu přetavili v úvodní branku, když si míč do vlastní sítě srazil Maarten Stekelenburg, nutno ale dodat, že se to celé odehrálo za výrazného příspěvku faulujícího Negreda. Inkasovaný gól ale The Toffees paradoxně nakopl, o vyrovnání se už dvě minuty nato postaral dnešní jubilant Gareth Barry. Hned dva přesné zásahy zvládla družina trenéra Koemana přidat v poslední pětiminutovce první půle, nejprve se parádním sólem prezentoval Seamus Coleman, v nastavení pak Valdése šikovným zakončením překonal Romelu Lukaku. Druhý poločas už se odehrál v o poznání klidnějším duchu, liverpoolský celek už žádné zbytečné komplikace nepřipustil, a po dalším tříbodovém zisku se vyšvihl na druhé místo v tabulce!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Goodison Park je na nohou! Ronald Koeman totiž ze hry stahuje dnes výborně hrajícího Barryho, který si svůj šestistý start v Premier League navíc zpříjemnil gólem, a místo něj na plac posílá Toma Cleverleyho.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit pouze dvě minuty! Dokáží hosté závěr utkání ještě alespoň zdramatizovat?
     
    88
    A další faul v podání Middlesbrough. Antonio Barragán si u postranní čáry tvrdě vyšlápl na Bolasieho, Everton tedy bude zahrávat standardní situaci, vzhledem k situaci na hřišti se však zřejmě žádného centrovaného balonu do vápna nedočkáme.
     
    87
    Přesně tohle domácí tým potřebuje. The Toffees se snaží o poklidnou kombinaci na obranné půlce, soupeři tedy nezbývá nic jiného, než napadat aktivně a na hranici rizika, což nyní předvedl Clayton, ale pomohl si faulem.
     
    86
    Hosté už své veškeré zbylé síly hodlají vrhnout do útoku, sem tam se tak v jejich defenzivních řadách otevře malé okénko. Do jedno z nich právě teď přiběhl Gerard Deulofeu, který se přízemním centrem zkraje šestnáctky pokusil najít Valenciu, vybíhající Valdés byl ovšem proti.
     
    85
    Hraniční zákrok na Bolasieho ponechal sudí Mason bez povšimnutí, fotbalisté Middlesbrough se tak vřítili do poměrně nezkonsolidované obrany soupeře, kterou ale zachránil včasný skluz od kapitána Jagielky.
     
    84
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Adam Forshaw, přichází Adam Clayton.
     
    83
    Poslední minuty byly odehrány v poměrně hektickém a divokému tempu, což se pramálo pozdává trenéru Koemanovi, který od domácí lavičky směrem ke svým svěřencům gestikuluje, aby se utkání snažili dohrát pokud možno v klidu.
     
    82
    Idrissa Gueye měl znovu velice dobře pokrytý střed hřiště a už poněkolikáté překazil kombinaci soupeře. Při protiakci si ale počínal možná až příliš zbrkle, místo souvislého postupu vpřed chtěl vše uspíšit pasem na Valenciu, ten byl ale pohlídán Ayalou.
     
    81
    Hostům i přes dvoubrankový deficit nelze upřít snaha. David Nugent znovu v souboji jeden na jednoho vyzrál na Bainese a odcentroval, Álvaro Negredo ale hlavičkoval v záklonu a jeho zakončení podle toho také vypadalo.
     
    80
    Tlak v podání Karankových svěřenců ale ještě nějakou tu chvíli pokračoval. Do šestnáctky Evertonu přilétlo hned několik centrovaných balonů, tím nejnebezpečnějším byl ten poslední, Maarten Stekelenburg se ale zvládl vyšponovat a míč vyboxovat.
     
    79
    Hlouček hostujících fanoušků se hodně zlobí. Přímo před nimi totiž Coleman zcela jasně podkopl unikajícího Frienda, Middlesbrough tedy mělo zahrávat volný přímý kop z velice nadějně vypadající pozice, sudí Mason ale rozhodl jinak.
     
    78
    Po dlouhé době práce pro Maartena Stekelenburga. Antonio Barragán se vydal na ofenzivní výlet, k centu se ale nedokázal prodrat. Volný Nugent už ale ano, jeho kroucená nabídka ovšem nikoho ze spoluhráčů neoslovila, míč zaplul pouze k včas vybíhajícímu brankáři The Toffees.
     
    77
    Viktor Fischer si v souboji s Gueyem dovolil velkou parádu, na hranici šestnáctky se však místo střely ještě rozhodl pro kombinaci s Negredem, což se mu v konečném součtu ukázalo býti osudný, neboť skvěle zasáhl.
     
    76
    Seamus Coleman dnes hraje parádní utkání! Irský zadák ve středu hřiště parádně vykoupal Fischera, díky čemuž si vysloužil hlasité ovace od diváků, navíc ještě založil rychlý kontr domácích, který ovšem po nepřesném centru zazdil Bolasie.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 24. Barry, 42. Coleman (R. Lukaku), 45+1. R. Lukaku (Bolasie) – 21. Stekelenburg (vla.)

    Karty:   22. Stekelenburg M. (EVE), 45+2. Barry (EVE) – 38. Ayala (MDD)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 5:15.
    Everton FC: Stekelenburg – Coleman, A. Williams, Jagielka (C), Baines – Gueye, Barry (90+1. Cleverley) – Mirallas (72. Deulofeu), Barkley, Bolasie – R. Lukaku (66. E. Valencia).
    Náhradníci: Robles – Deulofeu, Lennon, Cleverley, E. Valencia, Ra. Funes Mori, Holgate.

    Middlesbrough FC: Valdés – Barragán, Ayala, B. Gibson, Friend (C) – de Roon, Forshaw (84. Clayton) – Nsue (59. Nugent), G. Ramírez (70. Fischer), Downing – Negredo.
    Náhradníci: Guzan – Espinosa, Clayton, Fischer, Chambers, Nugent, Traoré.

    Rozhodčí: Lee Mason – Simon Beck, Adrian Holmes
    thejrc.org