Rakousko – Česko 0:7 (kon.)
konec
Rakousko
0:7 (0:3, 0:3, 0:1)
Česko
Neděle 18.09.2016, 11:45 • NETZSCH-Arena Selb • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Ode mě je to ze Selbu úplně všechno. Sledujte ještě i v příštích dnech sociální sítě našich ženských reprezentací, kde uvidíte další fotky a rozhovory z turnaje.

    Díky za pozornost, příště se budu těšit zase na počtenou! (13:59:40)

     
    Další akcí české osmnáctky bude už za tři týdny těžký turnaj ve Finsku. Tam se dost ukáží naše skutečné schopnosti a naděje na to, abychom v lednu na domácím mistrovství světa v Přerově a Zlíně udělali co nejlepší výsledek – pokud možno medailový.
     
    Pohár německé jednoty v Selbu tak pro naši výpravu skončil úspěšně. České hokejistky do 18 let smetly Rakousko jednoznačně 7:0, výsledek mohl být klidně ještě vyšší. Se dvěma výhrami a jednou porážku skončí na turnaji s největší pravděpodobností druhé, ovšem to předpokládáme, že Rusky porazí v posledním zápase Německo.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny gólmanky – za Česko Viktorie Švejdová, která vychytala ve své premiéře za osmnáctku čisté konto, a za Rakousko druhá brankářka Sabrina Kühneová, jež od půlky zápasu skvěle čelila našim šancím.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ještě že tak! Anja Trummerová měla stoprocentní tutovku na to, aby překazila Švejdové čisté konto. Naštěstí bekhendem minula úplně prázdnou bránu!
     
    59:17
    Teď už se před brankoviště navezly, pokus Vozdecké však gólmance nevypadl.
     
    59:10
    Z úhlu mířila mezi betony Denisa Pytlíková, místo tam však nebylo. Češky toho v předbrankovém prostoru moc nemají.
     
    58:57
    Hornická zpoza branky hledala Dýckovou. Té kotouč bohužel přeskočil hokejku.
     
    58:23
    Magda Erbenová má ráda, když jí puk na modré čáře sedne na hokejku a má čas vypálit. Nyní ale Kühneová na kotouč viděla a schovala ho do lapačky.
     
    57:33
    Ale děvčata vybojovala aspoň přesilovku. Theresa Schafzahlová (AUT) je vyloučena za držení.
     
    57:27
    Anna Kotounová z úhlu neprostřelila gólmanku, na přihrávku před prázdnou klec pak nedosáhla Sandra Halounová.
     
    56:48
    Už jsme se dostali do útoku, v rohu krouží dvojčata Halounova...
     
    55:59
    Českému týmu se teď příliš nedaří rozehrávka, Rakušanky ji velmi dobře napadají.
     
    54:38
    To je ale pech! Bára Machalová se vydala od zadního hrazení před branku, kde dostala prostor hned ke třem střelám. Gólem nekončí ani jedna z nich!
     
    54:03
    Hornická s Dýckovou přejely modrou čáru, nebezpečnější střelou to ale neskončilo a Kühneová má puk v moci.
     
    53:29
    Je celkem pochopitelné, že za stavu 7:0 a zvlášť na konci víkendu už nesledujeme nijak strhující tempo utkání.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Karlecová (Mlýnková, Hymlárová), 17. Karlecová (Mlýnková, Erbenová), 18. Dýcková (Hornická, Machalová), 26. Erbenová (Mlýnková, Karlecová), 29. S. Halounová (A. Halounová, Hrdinová), 30. Mlýnková (Hymlárová, Kotounová), 50. Lorencová (S. Halounová, A. Halounová)


    Rakousko: Lugginová (30. Kühneová) – K. Schneebergerová, Kattnigová, Felderová, Krausová, Auspergerová, Simonisová, Poschová – Burghartová, J. Schneebergerová, Trummerová, Kapfingerová, Ruschová, Dahlová, Lüfteneggerová, Mayrová, Schusserová, Schafzahlová, Steinerová, Wurzerová. Trenér: Jyri Kulvala.
    Česko: Švejdová (Juřicová) – Kotounová, Erbenová, Škrdlová, Pytlíková, Vozdecká, Martinů, Hrdinová, Horáková – Mlýnková, Hymlárová "C", Karlecová – Machalová, Hornická, Dýcková – Kolářová, Zrnová, Seroiszková – S. Halounová, A. Halounová, Lorencová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    thejrc.org