Německo – Česko 3:6 (kon.)
konec
Německo
3:6 (1:2, 2:1, 0:3)
Česko
Neděle 18.09.2016, 08:30 • NETZSCH-Arena Selb • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Od 11:45 nás ještě v Selbu čeká závěrečný duel české osmnáctky proti Rakousku, za chvíli se s vámi těším na počtenou. (10:46:42)
     
    Třetí třetina druhé bitvy už se našim hokejistkám do 15 let povedla, předvedla v ní hru, kterou umí. Třemi góly tak rozhodly o svém vítězství 6:3 a navázaly na včerejší výhru 5:1.

    Výběr s většinou nováčků si ale ještě bude sedat, na tom není nic překvapivého. Odvetný dvojduel přijde na řadu začátkem listopadu ve Varnsdorfu.
     
    Nejlepší českou hráčkou byla vyhlášena kapitánka Kristýna Kaltounková, která byla u všech šesti gólů. Dva sama dala a další čtyři připravila první nahrávkou.

     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Teď musím říct, že oba týmy střídaly celkem rozpačitě. Zatímco Češky to zvládly, německých hráček skutečně zůstalo na ledě šest, aniž by si toho všimly. Naše první přesilovka zápasu potrvá jen sedm sekund, trest odsedí Amelie Cyruliesová (GER).
     
    58:52
    Sebevědomí je asi to poslední, co by scházelo obránkyni Daniele Pejšové. Vzala puk na modré, prokličkovala s ním až mezi kruhy, ovšem střílela jen doprostřed branky.
     
    58:11
    Po vyhraném vhazování zůstala před Wirthovou volná Kaltounková. Ale brankářka skvěle zasáhla ramenem.
     
    58:07
    Po obranném bloku se Češky navezly do německého pásma a posléze i brankoviště. První trojka byla před gólmankou hodně dotěrná, bohužel bez efektu.
     
    57:32
    Česká reprezentace je už chvilku v plném počtu, Němky se ještě snaží o korekci stavu.
     
    56:43
    Saša Hřívová taky ještě nemá odpracováno. Že dává pozor, byť dlouhé minuty chladne v brankovišti, prokázala proti střelám Bartellové s Welckeovou.
     
    56:27
    Kaltounková zblízka Wirthovou nepřekonala, ani Mazancová pak nepropasírovala kotouč za čáru.
     
    55:59
    A také další čtveřice nepouští Němky z jejich pásma. Zní to skoro až absurdně, ale je to tak!
     
    55:29
    Nepokojová zblokovala německou rozehrávku přímo ke Karolíně Sýkorové. Ta už byla ve velkém úhlu, přesto snad trefila břevno!
     
    54:45
    Zatímco na přesilovou hru celý zápas čekáme marně, dočkali jsme se pátého oslabení. Patricie Škorpíková (CZE) pyká za podražení.
     
    53:45
    Situaci dvě na jednu si tentokrát vypracoval první útok. Kaltounková nakonec mířila na Čajanovou, pas ale zastavila německá obránkyně.
     
    53:06
    Před modrým půlkruhem se rvala Bartáková, přichází další vhazování. Pevně věřím, že koncovku zápasu už zvládneme bez potíží.
     
    52:42
    Další česká šance. Škorpíková nastavila tělo proti německé střele, vzala puk a ujela do přečíslení. To se rozhodla řešit sama, jenže Wirthová měla lapačku na místě.
     
    51:55
    Škorpíková vyhrála buly na Terezu Mazancovou, tohle byla parádní hokejová akce, bohužel Mazancová svou ranou o fous minula.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Gruchotová (Harková, Christofová), 23. Zellnerová (Raschkeová, Kaiserová), 30. Gruchotová (Raschkeová) – 15. Kaltounková, 16. Čajanová (Kaltounková, Krsová), 37. Mazancová (Kaltounková), 44. Nepokojová (Kaltounková, Čajanová), 44. Kaltounková (Čajanová), 49. Nepokojová (Kaltounková, Čajanová)


    Německo: Wirthová (Dislová) – Badurová, Kohbergová, Heinzová, Cyruliesová, Mayerová, Fuchsová, Harková "A", Raschkeová "C" – Liangová, Lilli Welckeová, Millerová, Voigtová, Christofová, Gruchotová "A", Sterziková, Zellnerová, Bartellová, Kaiserová. Trenér: Florian Neumayer.
    Česko: Hřívová (Dvořáková) – Pejšová "A", Krsová, Kučerová, Chladová, Mudráková, Czerweková, Habartová, Hanzlíková – Čajanová "A", Kaltounková "C", Petřeková – Horáková, Škorpíková, Mazancová – Černá, Nepokojová, Svatošová – Chwastková, Sýkorová, Bartáková. Trenér: Roman Kosina.

    Rozhodčí: Kieferová – Klaffkiová, Männleinová (všechny GER).
    thejrc.org