Liberec – Plzeň 2:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 20.09.2016, 18:00 • Home Credit Aréna • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Hosté to zkouší v šesti!
     
    57:30
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Nicholas Johnson – 2 min., podražení).
     
    57:30
    Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Šimek. Ten při přečíslení 2 na 1 střílel k bližší tyči, ale nezamířil přesně.
     
    50:40
    Na druhé straně se odehrál velmi nebezpečný nálet Svačiny, jeho pokus skončil jen těsně vedle zařízení!
     
    50:21
    Jakub Koreis nebezpečně vypálil z levé strany, výborný zásah Willa. Ten puk vyrazil nad břevno ramenem.
     
    49:51
    V následném souboji za brankou se navíc provinil nedovoleným zákrokem Tomáš Hrnka (PLZ), který inkasuje menší trest za hákování.
     
    45:09
    Dalším příkladem je i trest pro Filipa Pyrochtu (LIB). Ten se provinil sekáním.
     
    42:03
    Petr Kadlec zůstává po svém průniku ležet na hrací ploše, Tomáš Mojžíš (LIB) si vysloužil dvouminutový trest za faul kolenem. Plzeň má k dispozici svou druhou přesilovku v utkání.
     
    38:51
    Repete pro domácí. Lukáš Pulpán (PLZ) vyhodil kotouč bez teči mimo hrací plochu a dostává tak dvouminutový trest.
     
    34:07
    Možná to bylo způsobeno právě podporováním domácích příznivců, možná taky ne, každopádně Tygři si zahrají svou první dnešní přesilovku. Vyloučen je Peter Čerešňák (PLZ) za hákování.
    26:48 Mário BLIŽŇÁK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nevedlo a naopak skórují Tygři! Špaček vyjel zpoza branky a vymyslel geniální pas na Bartoviče, jeho střelu nejprve tečoval a pak dorazil za záda Matěje Machovského MÁRIO BLIŽŇÁK. Ten se tak prosadil proti svému bývalému celku! Asistence: Milan Bartovič, Daniel Špaček.
     
    20:25
    Svačina s Bulířem ujížděli ve dvou proti jedinému obránci. Svačina nejprve za sebou puk pozapomněl a poté ho zběsile přihrál nejproduktivnějšímu hráči severočeského celku. Ten ho chtěl rychle Svačinovi vrátit, ale přihrál příliš prudce.
    18:23 Filip PYROCHTA - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Krásná podívaná končí vyrovnávacím gólem. Poté, co se Tygři ubránili v početní nevýhodě, ujel obraně Západočechů po pravé straně Jan Stránský. Jelínek si rychlého útočníka všiml, posunul mu kotouč, jenže Stránský si všiml ještě lépe postaveného FILIPA PYROCHTY, který dopravil kotouč za Machovského a může oslavovat svou vůbec první extraligovou trefu během úvodního startu v české nejvyšší soutěži! Asistence: Jan Stránský, Petr Jelínek.
     
    16:09
    Schleiss proti Willovi potřetí a potřetí neúspěšný. Jeho dělovka z pravého kruhu přitom rozhodně měla gólové parametry, jenže mladičký gólman ji dokázal lehce tečovat pravým betonem, čímž projektil usměrnil nad zařízení.
     
    15:40
    Ordoš ujížděl sám na Machovského, ale ve chvíli, kdy se zbavil obránce, byl již příliš blízko. I proto svou kličku do forhendu neproměnil.
     
    14:50
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min.).
     
    10:00
    Těžko uvěřitelný zákrok Romana Willa. Nejprve zastavil Hrnkovu ránu z pravé strany a poté v leže špičkou betonu i dorážku Jakuba Lva do plně odkryté klece! Těžko vysvětlit, jak to vůbec liberecký brankář dokázal, protože tomu sám nemohu uvěřit. Kotouč každopádně tak i tak směřuje mimo tři tyče.
     
    09:17
    Ordoš tečoval těsně před brankou střelu od modré čáry, ale Machovský zůstal pozorný, puk vytěsnil mimo nebezpečné území!
     
    08:30
    Machovský při rozehrávce zlomil hokejku, ale spoluhráči mu ihned obstarali ze střídačky novou. Tygři se k ohrožení klece v pro Plzeň vypjatém momentu nedostali.
     
    03:16
    Před branku si najel Vladimír Svačina a rázem mohlo být vyrovnáno. Machovský ale vytáhl trochu umu ze své sbírky a výborným zákrokem šanci zneškodnil. Kotouč míří po zásahu ramene plzeňského gólmana do rohu kluziště.
     
    02:37
    Na bláznivý začátek domácí trenér reaguje oddechovým časem. Jen tak se nevidí, že by si jeden z lodivodů svého celku vybral taktickou pauzu již po necelých třech minutách hry!
     
    02:13
    Roman Will se nenechal naznačením hostujícího forvarda rozhodit a mezeru mezi betony si pohlídal. Teď zřejmě spadl Filipu Pešánovi velký kámen ze srdce.
     
    02:13
    Ševc fauloval unikajícího Jana Schleisse. Domácí fanoušci nemohou uvěřit tomu, co se aktuálně na ledové ploše děje. Uvidíme trestné střílení.
    01:01 Dominik KUBALÍK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    No tak to je vstup do zápasu pro Plzeň. První nahození bylo odvráceno, po druhém padá branka! DOMINIK KUBALÍK si najel mezi kruhy, dostal přesný pas od Indráka a přesnou ranou do šibenice překazil po 61 vteřinách Willovi šanci na čisté konto! Asistence: Miroslav Indrák, Peter Čerešňák.
    Marken.cz

    RR

    Branky a nahrávky: 19. Pyrochta (J. Stránský, Jelínek), 27. Bližňák (Bartovič, D. Špaček) – 2. D. Kubalík (Indrák, Čerešňák)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – R. Šimek, Ševc, Mojžíš, Vitásek, Pyrochta, Derner, Havlín – Svačina, Bulíř (C), Radivojevič – J. Stránský, Jelínek, L. Krenželok – Bartovič, Bližňák, D. Špaček – Ordoš, Lakatoš, Vantuch – Hrabík.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – P. Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kubka, Moravčík – Kratěna (C), Stach, T. Svoboda – Indrák, Kracík, D. Kubalík – Yellow Horn, Koreis, Johnson – Schleiss, Hrnka, Lev.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Ondráček, Gerát

    Diváci: 3 690
    thejrc.org