Finsko – Švédsko 0:2 (kon.) | Kanada – USA 4:2 (kon.) | Tým Severní Ameriky – Švédsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Tým Severní Ameriky
4:3 (3:2, 0:0, 0:1 - 1:0)
Švédsko
Středa 21.09.2016, 21:10 • Air Canada Centre, Toronto • Světový pohár • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (00:16:56)
     
    Střely na branku: 49 – 38
     
    Po dnešním zápase je tedy jasné, že Švédsko postoupí z prvního místa do semifinále! O druhé postupové místo bude bojovat Rusko, kterému v zápase s Finskem stačí jakékoliv vítězství! Mladíci se tedy musejí spolehnout na pomoc Finů!
     
    Je dobojováno! Výběr mladíků nakonec urval zápas se Švédskem na svou stranu a ještě živí naději na postup do semifinále! Severní Amerika přitom vletěla do zápasu jako velká voda! Už v první minutě otevřel skóre Auston Matthews ! Hned při dalším střídání ujel obraně Švédska Johnny Gaudreau, který byl faulován a vybojoval svému týmu trestné střílení! Sám faulovaný Gaudreau ale nabídnutou možnost neproměnil! Vincent Trocheck o minutu později přidal druhou branku! Filip Forsberg vrátil Švédsko na dostřel, ale Johnny Gaudreau vrátil mladíkům dvoubrankové vedení! Ještě před přestávkou se skóre měnilo znovu! Nicklas Bäckström těsně po skončení přesilové hry snížil na 2:3! Ve druhé třetině si mladíci vypracovali množství obrovských šancí, ale v brance Švédska se k fantastickému výkonu rozchytal Henrik Lundqvist! V závěrečné dvacetiminutovce srovnal Patrik Berglund , který poslal zápas do prodloužení! V něm se hrál fantastický hokej! O něco šťastnější nakonec byli mladíci! O vítězství Severní Ameriky rozhodl Nathan MacKinnon !
     
    Konec zápasu.
    64:11 Nathan MACKINNON - 4:3
     
    64:11
    Tým Severní Ameriky právě vstřelil branku!
    Severní Amerika živí naději na postup do semifinále! Obrovská radost v hledišti! Oba týmy se střídaly v obrovských šancích. Daniel Sedin promarnil svůj únik. Na druhé straně obdržel puk NATHAN MACKINNON, který zachoval chladnou hlavu, vymíchal Henrika Lundqvista a bekhendem poslal puk pod víko švédské branky! Asistence: Johnny Gaudreau, Shayne Gostisbehere.
    63:35 Únik Daniela Sedina skončil zmarem, na druhé straně pak skórovali mladíci.
     
    63:35
    Bratři Sedinové postupovali 2 na 1! Daniel obdržel přihrávku na levou stranu, ale z dobré pozice netrefil branku!
     
    63:01
    Erik Karlsson svedl souboj s MacKinnonem. Druhý jmenovaný se tlačil před branku, ale Karlsson jej zkušeně vytlačil do rohu obranného pásma.
     
    62:32
    Švédové drží kotouč před brankou mladíků. Nikdo z hráčů v modrém ale nevypálil. Loui Eriksson nastřádal vteřinky.
    61:25 Další skvělý souboj McDavid vs Lundqvist. Švédský gólman znovu ukázal parádní zákrok.
     
    61:25
    Fantastický Henrik Lundqvist! Švédský brankář vytáhl zákrok večera! Lundqvist už byl takřka překonán, ale ještě se roztáhl v brankovišti a zastavil kotouč! Connoru McDavidovi se o švédském brankáři bude zdát!
     
    60:47
    Morgan Rielly dostal přihrávku do dobré pozice, jenže zápěstím nasměroval kotouč vedla branky! Lundqvist měl zcela zakrytý výhled!
     
    60:07
    Johnny Gaudreau se ihned prodral před branku Švédska a střelou z ostrého úhlu prověřil Lundqvista. Švédský brankář ránu rychlobruslaře vyrazil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba končí! Švédové zásluhou Patrika Berglunda vyrovnali na 3:3 a zajistili si postup do semifinále! Zároveň je jasné, že turnaj končí pro Finsko! O vítězi dnešního utkání rozhodne prodloužení nebo případné samostatné nájezdy! Samozřejmě se bude hrát v atraktivním pojetí 3 na 3! Američané potřebují nutně vyhrát!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Američanům zbývají dvě sekundy na vstřelení vítězné branky! Po zakázaném uvolnění Švédska se ještě bude vhazovat před Lundqvistem.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 1. Matthews (Rielly, McDavid), 2. Trocheck (Gostisbehere, Eichel), 14. Gaudreau (Gostisbehere), 65. MacKinnon (Gaudreau, Gostisbehere) – 9. Forsberg (Hörnqvist, Bäckström), 17. Bäckström (Forsberg, E. Karlsson), 47. Berglund (E. Karlsson, Söderberg)


    Tým Severní Ameriky: Gibson (Hellebuyck) – R. Murray, Jones, Rielly, Parayko, Gostisbehere, Trouba – Scheifele, McDavid (C), Matthews – MacKinnon, Nugent-Hopkins, Gaudreau – Trocheck, Couturier, D. Larkin – Miller, Eichel, Saad.
    Švédsko: Lundqvist (Markström) – E. Karlsson, Ekholm, Strålman, Hedman, Hjalmarsson, Ekman-Larsson – Eriksson, H. Sedin (C), D. Sedin – Hörnqvist, Bäckström, Forsberg – Silfverberg, Krüger, Hagelin – Söderberg, Berglund, Landeskog.
    thejrc.org