Jekatěrinburg – Čerepovec 2:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Petrohrad 2:4 (kon.) | Čeljabinsk – Záhřeb 3:0 (kon.)
Jokerit – Novokuzněck 5:1 (kon.) | Riga – Omsk 1:2 (kon.) | Minsk – Novosibirsk 5:4 (po pr.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
5:4 (1:3, 3:1, 0:0 - 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Středa 21.09.2016, 18:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dinamo Minsk po téměř tří hodinách hry poráží HK Sibir Novosibirsk 5:4 v prodloužení, když domácí smazali vedení soupeře 0:3 a 3:4, aby poté rozhodli v prodloužení, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:42:24)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 5-4.
    Střely na branku: 35-25.
    Zásahy gólmanů: 21-30.
    Vyloučení: 8-8.
    Vyšší tresty: 0-2.
    Využití: 2-3.
    V oslabení: 1-0.
    Vyhraná buly: 44-31.
     
    Československá stopa v utkání:
    Lukáš Krajíček (MIN) 0+0, 0 střel, 8 tr. min., čas na ledě: 20:21 min.
    Alexandr Salák (SIB) 4 ink. góly.
    Adam Polášek (SIB) 1+2, 7 střel, 0 tr. min., čas na ledě: 23:47 min.
     
    Parádní zápas je u konce a bylo se na co dívat. Hosté se dostali do vedení na konci deváté minuty, když se trefil Sergej Šumakov. Konec první třetiny přinesl zbytečná dvě vyloučení domácích, druhé dokonce na 5 minut a do konce utkání. Hosté ztrestali zásluhou dvou gólů Maxima Šalunova jak dvojnásobnou, tak klasickou výhodu, která ale přišla za pětiminutový trest Šinkeviče a nadále tak pokračovala. Jenže 18 vteřin před odchodem do kabin získal Nikita Komarov dobrým napadáním puk a snížil na 1:3.

    Ve druhé třetině domácí dvakrát srovnali stav. Nejprve využil přesilovku Matt Ellison a za 37 vteřin později srovnal Alexander Kulakov. A góly v přesilovce padaly i nadále. V čase 29:59 využil početní výhodu ranou od modré Adam Polášek, aby za 42 vteřin domácí srovnali také v přesilovce zásluhou Jevgenije Kovyršina.

    Ve třetí třetině nejprve trefili hosté břevno a poté hráli dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři za dvě zbytečná sekání domácích ve stejném čase, ale šanci si takřka žádnou nevytvořili. Naopak rozhodnutí měl na holi při hře čtyři na čtyři Matt Ellison, ale trefil jen levou spojnici.

    Zápas nakonec došel až do prodloužení, ve kterém Sibir nevyužil slibně počínající útok a hned z protiútoku ujeli domácí do situace tři na jednoho, ve které Kosticyn předložil puk před branku na hůl Matta Ellisona a ten de facto nemohl nedat – 5:4 v prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    62:59 Matt ELLISON - 5:4
     
    62:59
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Dalo by se říct nedáš – dostaneš. Hosté založili rychlý útok, ale Šumakův pokus z pravé strany zneškodnil Scrivens. V protiútoku si Kosticyn mohl vybrat, zda předloží puk na Bailena, sjíždějícího z druhé vlny, nebo na Elliota. Kosticyn si přihrávkou z pravé strany vybral MATTA ELLIOTA, sjíždějícího k levé tyči, a ten kdyby tuto gólovku neproměnil, mohl by brusle pověsit na hřebík. Asistence: Sergej Kosticyn.
     
    61:40
    Slibná šance domácích. Linglet přejel s pukem modrou a posunul jej na Kosticyna, který ale z prostoru mezi kruhy nepropálil Krasikova. Ten následně nedovolil dorážku ani Ellisonovi.
     
    61:22
    Domácí mají kotouč za svojí brankou a zásluhou Gragnaniho rozjíždějí útok.
     
    60:43
    Během první téměř tři čtvrtě minuty jsme žádné ohrožení branky neviděli.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 21:11.
     
    Třetí třetina branku nepřinesla, čehož může litovat zejména Novosibirsk, jenž hrál dlouhou přesilovku pět na tři. Prakticky žádnou šanci si v ní hosté ale nevytvořili a jejich největší příležitostí tak zůstalo břevno ještě před dvojnásobnou početní výhodou. Také domácí orazítkovali brankovou konstrukci, rána Ellisona z pravého kruhu šla do bližší spojnice břevna a tyče.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Zřejmě poslední buly třetí třetiny proběhne před Krasikovem. Domácí tak mají poslední možnost ohrozit gólmana hostí, samozřejmě před prodloužením.
     
    59:00
    V Minsk areně probíhá poslední minuta základní hrací doby zápasu, který dnes trvá již více než dvě a půl hodiny. Ale je se na co dívat.
     
    58:35
    Hosté vedli puk zásluhou Sannikova do útočného pásma. Ten přihrál nejproduktivnějšímu hráči hostí, Šumakovovi, jenže jeho pokus nebyl vůbec přesný a Scrivens nemusel zasahovat.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty základní hrací doby.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 20. N. Komarov, 26. Ellison (S. Kosticyn), 27. Kulakov (Matěruchin, Lisovec), 31. Kovyršin (Ellison, Bailen), 63. Ellison (S. Kosticyn) – 9. Šumakov (Polášek), 18. Šalunov (Gubin, Šumakov), 20. Šalunov (Polášek, Šumakov), 30. Polášek (Šalunov)


    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Karnauchov) – Chenkel, Krajíček, Šinkevič, Gragnani, Lisovec, Bailen – N. Komarov, A. Volkov, Pavlovič – Kulakov, Matěruchin, Klinkhammer – Linglet, S. Kosticyn, Ellison – An. Stěpanov, Kovyršin, Lopačuk. Trenér: Craig Woodcroft.
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (31. Krasikov) – Polášek, Beljakov, Několenko, Vereščagin, D. Lukin, Naumov, Sergijenko – Sannikov, Šumakov, Šalunov – Kemppainen, Žafjarov, Arťuchin – Fefelov, Okulov, Vorošilo – Skabelka, D. Vorobjov, Gubin – Arťomov. Trenér: Andrej Skabelka.

    Rozhodčí: Alexei Bělov, Denis Bondar – Dmitrij Goljak, Alexander Něsterov
    ocianews.com