Porto – Boavista 3:1 (kon.) | Sporting – Estoril 4:2 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
4:2 (1:0)
GD Estoril Praia
Pátek 23.09.2016, 22:00 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Viděli jsme strhující závěr utkání, v němž favorizovaný Sporting Lisabon na svém stadionu přestřílel GD Estoril Praia 4:2 a upevnil si svou pozici na čele tabulky. Zápas nabídl hned dva dvougólové střelce. Na straně lisabonského celku dvakrát přesně pálil Dost a v samém závěru duelu se rovněž dvěma přesnými zásahy blýskl estorilský Gomes. (00:08:42)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Bruno GOMES - 4:2
     
    90+3
    Estoril právě vstřelilo branku!
    Zmýlená neplatí, protože hostující výběr v poslední nastavené minutě přidal ještě jeden zásah. Po prodlouženém centru z rohového kopu se na zadní tyči dostal k míči João Afonso a po jeho převzetí ho neváhal poslat rovnou před bránu, kde už si BRUNO GOMES poradil.
    90+1. ANDRÉ - 4:1
     
    90+1
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Poslední slovo mají přeci jen domácí. B. Ruiz nabídkou z levé strany oslovil běžícího ANDRÉHO, jenž přesnou střelou z hranice malého vápna s nějvětší pravděpodobností uzavřel gólový účet zápasu.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby byly nastaveny tři minuty.
     
    88
    Domácí si záhy mohli vzít třígólové vedení zpět! Asi pět metrů před hranicí pokutového území totiž došlo k nedovolenému zákroku a rozehrávku standardní situace si vzal na starost Jefferson. Tento exekutor podle očekávání zvolil přímou střelu a ta jen o chloupek minula levou šibenici.
    85. Bruno GOMES - 3:1
     
    85
    Estoril právě vstřelilo branku!
    Tak že by hosté v závěru utkání ještě zadělali na drama? Na levém křídle se před Gustavem Tocantinsem uvolnila spousta prostoru pro přihrávku, která byla adresována BRUNOVI GOMESOVI. Ten kulatou zásilku okamžitě odeslal do sítě. Na jeho prudkou ránu k tyči Patrício totiž nedosáhl a přišel o čisté konto.
    82. Bravurní zákrok gólmana Moreiry
     
    82
    Pořádně rušno bylo na opačné straně! Před Moreirou se k úplně volnému balonu dostal William Carvalho a ranou z bezprostřední blízkosti už si byl jistý gólem. Gólman Estorilu ale předvedl neskutečný zákrok nohou, kterou míč vykopl mimo prostor brány a natěšenému střelci tím gólovou radost překazil.
     
    81
    Matheus Índio João Pereira sice obejít nedokázal, ale vybojovaný rohový kop se taky počítá. Nicméně ten hostům štěstí nepřinesl.
     
    78
    Obrovská šance Sportingu gólem neskončila! William Carvalho si narazil míč s Gelsonem Martinsem, ten mu balon zprava vrátil zpět do pokutového území a rána Carvalha prosvištěla jen těsně kolem bližšího horního rohu Moreirovy brány.
     
    76
    Třetí a zároveň poslední střídání proběhlo rovněž v týmu Sporting Lisabon: hřiště opustil Adrien Silva a své fotbalové dovednosti přišel předvést Elias.
     
    76
    Z něj se domácímu týmu nepodařilo udeřit.
     
    75
    Rychlá kombinační souhra hráčů Sportingu. Balon do vápna mířil po ose Gelson Martins – Marković – André a ránu posledně jmenovaného zblokovala hostující obrana na roh.
     
    73
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází také miláček publika Bas Dost, dvougólového střelce nahradí Marković.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 13. Dost, 59. Coates, 62. Dost, 90+1. André – 85. Gomes, 90+3. Gomes


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:14.
    Sporting Lisabon: Patrício – Pereira, Coates, Semedo, Jefferson – Carvalho, Silva (C) (76. Elias) – Martins, A. Ruiz (46. André), B. Ruiz – Dost (73. Marković)
    Náhradníci: Marković, Campbell, César, André, Douglas, Elias, Beto

    GD Estoril Praia: Moreira – L. Farias, Dankler, Alfonso, Joel – Amado (C), Taira (71. Eduardo) – Índio, Mattheus, A. Farias (60. Tocantins) – Henrique (64. Gomes)
    Náhradníci: Basso, Mano, Eduardo, Gomes, Cardoso, Tocantins, Ribeiro

    Rozhodčí: João Capela – Ricardo Santos, Tiago Rocha

    Diváci: 40934
    bahis siteleri