Olomouc – Kometa Brno 0:7 (kon.) | Vítkovice – Havířov 3:4 (0:1 po s.n.) | HC Plzeň – Letňany 3:0 (kon.)
HC Litvínov – Chomutov 0:5 (kon.) | Kolín – Liberec 3:2 (kon.) | Vsetín – Třinec 1:5 (kon.)
Kladno – Sparta 4:5 (kon.) | Pardubice – Písek 8:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Č. Budějovice – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Jihlava – Zlín 2:4 (kon.) | Slavia – K. Vary 5:4 (po pr.)
konec
HC Olomouc
0:7 (0:2, 0:1, 0:4)
HC Kometa Brno
Pátek 23.09.2016, 14:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Extraliga staršího dorostu • 7. kolo
Partner:
     
    59:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    O výsledku utkání je zřejmě rozhodnuto, jen chvíli před koncem zápasu přidává svou druhou branku a zároveň sedmý gól zápasu PETR KREJČÍ i. Bez asistence.
     
    54:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tohle už s Kohouty vypadá opravdu špatně. KAREL PLÁŠEK u pravého mantinelu za modrou čárou napřáhl a mířil přesně až za Schejbalova záda. Připsal si tak svou už druhou branku v utkání. Asistence: Roman Jeřábek, Matěj Svoboda.
     
    50:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté přidávají další gól a pravděpodobně tak rozhodují o vítězi zápasu. MATĚJ SVOBODA dokázal z mezikruží najít skulinku ve výstroji olomouckého brankáře a připsal si tak už svůj druhý gól v utkání. Asistence: Petr Krejčí II, Robert Věžník.
     
    46:48
    Matula vyvezl puk do útočného pásma po levé straně a u kruhů hledal přihrávkou najíždějícího Minárika, tomu ale puk přeskočil hokejku.
     
    43:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se z rychlého protiútoku prosazuje už počtvrté, když přesně mezi betony mířil ROMAN JEŘÁBEK. Asistence: Lukáš Frydrych.
     
    35:42
    Kometa znovu doráží před Schejbalem. Olomoucký brankář se ale roztáhl jak široký, tak dlouhý a puk na hranici brankoviště přikryl lapačkou.
     
    31:38
    Olomoucké obraně ujel po pravé straně Plášek, těsně před Schejbalem ale mířil jen kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    29:53
    Po buly v útočném pásmu Komety se u modré čáry dostal k puku Petr Krejčí II a snažil se prokličkovat před olomouckého brankáře. V rozhodující chvíli mu ale do hokejky klepli domácí hráči.
     
    28:12
    Na pravém kruhu se k puku dostal Paťava, na nic nečekal a tvrdě vystřelil. Jeho projektil ale Holík efektně schoval v lapačce.
     
    27:16
    Ve dvou vyrazili do útoku Novák s Matulou, hostujícím útočníkům ale znemožnili přihrávku hokejky vracejících se hráčů.
     
    26:21
    Naopak na druhé straně se z ničeho nic objevil rychlík Svoboda, jeho úmysly ale Schejbal dobře přečetl. V dorážkách navíc hostujícímu útočníkovi zabránili Olomoučtí.
     
    24:35
    Další přesilovka pro Olomouc! Jan Mlčák (KOM) míří na dvě minuty na trestnou lavici za držení protihráče.
     
    23:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    A hosté ze své aktivity těží. Po několika dorážkách se puk odrazil doleva k připravenému KARLU PLÁŠKOVI, který neměl problém trefit odkrytou branku. Asistence: Vojtěch Střondala.
     
    19:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté zvyšují svůj náskok ve vlastním oslabení. MATĚJ SVOBODA ujel domácí obraně, rozhýbal olomouckého brankáře a mířil do horní části odkryté branky. Domácí se za rychlonohým útočníkem vraceli marně. Asistence: Jakub Matula.
     
    18:42
    Kunc vypíchl domácím puk, nabral rychlost a přes střední pásmo sprintoval do útoku. Za modrou čárou jej ale zastavili vracející se obránci.
     
    18:25
    Druhá početní výhoda pro Kohouty! Karel Plášek (KOM) si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    13:32
    Olomoučtí u pravého mantinelu v útočném pásmu vybojovali puk, posunuli jej na Kořenka, který od vrcholu kruhu střelou švihem ohrožoval brněnskou branku, orazítkoval však jen mantinel za Holíkem.
     
    09:28
    První přesilovku si zahrají domácí. Kapitán Komety Štěpán Kučera si odpyká menší trest za podražení.
     
    08:08
    Skopal to zkusil od vrcholu kruhů, trefil ale jen zadní mantinel. Olomoucký útočník si pak počkal na přihrávku zpoza branky, ani napodruhé ale domácí puk za Holíka nedostali.
     
    06:12
    Do samostatného úniku se po pravé straně snažil dostat Kořenek, toho ale stihli dobruslit vracející se hráči.
     
    05:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kohouti nebyli dostatečně důrazní před vlastní brankou, a právě to se jim vymstilo. PETR KREJČÍ I dokázal ještě přes jednoho z obránců, který se jej snažil vytlačit z předbrankového prostoru, vystřelit a svou střelu pak dorazit kolem pravé tyčky. Bez asistence.
     
    03:27
    Süss to zkusil z bezprostřední blízkosti, a pak ještě podruhé kolem levé tyčky, Schejbal ale včas utěsnil všechny skulinky.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 5. Petr Krejčí I, 20. Svoboda (Matula), 24. Plášek (Střondala), 44. Jeřábek (Frydrych), 51. Svoboda (Petr Krejčí II, Věžník), 55. Plášek (Jeřábek, Svoboda), 60. Petr Krejčí I


    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar, Mader P., Kažimír, Mader D., Klesla, Holiš, Vosátko – Krátký, Štefka, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha (C), Skopal, Karpíšek, Kalač, Kořenek, Janečko, Kret.
    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Petr Krejčí I., Věžník, Jurnečka, Kučera (C), Mlčak, Vašíček, Jeřábek – Lašák, Süss, Svoboda, Minárik, Střondala, Petr Krejčí II, Matula, Novák, Frydrych, Kunc, Plášek, Kadlic.

    Rozhodčí: Kika – Bubela, Zedník
    ocianews.com