Manchester Utd. – Leicester 4:1 (kon.) | Bournemouth – Everton 1:0 (kon.) | Liverpool – Hull City 5:1 (kon.)
Middlesbrough – Tottenham 1:2 (kon.) | Stoke – West Brom 1:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 2:3 (kon.)
Swansea – Manchester City 1:3 (kon.) | Arsenal – Chelsea 3:0 (kon.)
konec
Liverpool FC
5:1 (3:0)
Hull City AFC
Sobota 24.09.2016, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní vysoké výhře Liverpoolu na Anfiled Road přihlíželo 53 109 diváků, se loučím. Přeji Vám příjemný zbytek víkendu, u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (18:10:26)
     
    Je konec, Liverpool dnes pouze potvrdil svou výbornou formu z posledních týdnů a v Premier League zaznamenal už třetí výhru za sebou – tentokráte rozstřílel Hull City vysoko 5:1! Samotný úvod utkání v lepší pohodě zastihl hosty, The Reds ale postupem času začali přebírat iniciativu, do vedení je dostal Adam Lallana. Důležitý okamžik se odehrál v devětadvacáté minutě, když na brankové čáře rukou zahrál Elmohamady a byl vyloučen. Do konce poločasu se domácí stihli prosadit ještě dvakrát, následnou penaltu proměnil James Milner, na 3:0 zvyšoval Sadio Mané!

    Ve druhé půli se The Tigers alespoň zmohli na vstřelení čestného zásahu, o který se po rohovém kopu postaral střídající David Meyler. Kloppovi svěřenci ale měli připravenou okamžitou odpověď, ani ne minutu nato se totiž náramně trefil Philippe Coutinho. Poté už se do té doby hodně vysoké tempo zápasu uklidnilo, dvacet minut před závěrečným hvizdem však The Reds dostali k dispozici ještě jednu penaltu, kterou opět spolehlivě proměnil James Milner, a stanovil tak konečné skóre tohoto duelu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V samotném závěru se ještě hodlal blýsknout Can, který absolvoval povedené sólo přes více jak polovinu hřiště. Na kraji šestnáctky si ještě chtěl narazit se Sturridgem, ten mu ale balon nevrátil přesně.
     
    90+1
    Vzhledem k rozhodnutému výsledku není třeba utkání nijak dlouze protahovat a ví to i hlavní sudí Marriner, který nastavuje jen dvě minuty.
     
    90
    David Meyler si balon píchl okolo napadajícího Wijnalduma a vydal se dopředu. Krátce nato se o stejnou kličku pokusil i v souboji s Canem, ten ale s touto variantou počítal a včas zasáhl.
     
    89
    Za hlasitého skandování z tribun věhlasného Anfield Road si domácí fotbalisté chtějí závěr zápasu hlavně užít. Jejich náskok je dostatečný, The Reds se proto už nikam neženou a v naprosté pohodě kombinují na vlastní polovině.
     
    88
    Daniel Sturridge se tentokráte seběhl pro přihrávku až téměř na polovinu hřiště, následným roztažením hry pro Clynea ale další akci Liverpoolu hodně uspíšil. Vše nakonec vyústilo v Milnerův centr, ve vápně si ale nejlépe ze všech počínal Livermore.
    Gólová oslava Roberto Firmina a Philippe Coutinha

     
    86
    Roberto Firmino znovu prokázal svůj obdivuhodný herní přehled a parádně načasovanou kolmicí našel Sturridge, jenž se s balonem vrhl mezi trojici bránících protivníků, z níž se nakonec dokázala vymotat, jeho rána ale za moc nestála.
     
    85
    Pod nátlakem napadajícího Grujiće se Jake Livermore dopustil hrubice při rozehrávce, a nabídl tak dobrou šanci Danielu Sturridgeovi, který se rozhodl pro technické zakončení, s jeho pokusem ke vzdálenější tyči ale nemusel mít Marshall starosti.
     
    84
    Roberto Firmino naznačil střelu, poté se ale rozhlédl kolem sebe a mezi bránícími hráči Hull City se pokusil najít sbíhajícího si Jamese Milnera, balonu ale dodal až příliš velkou razanci a poslal jej mimo vymezené pole.
     
    83
    Nathaniel Clyne se dnes už poněkolikáté vydal na ofenzivní dobrodružství. Učebnicově si narazil s Maném, po špatném zpracování mu ale balon utekl od kopaček, načež se anglický reprezentační bek prezentoval faulem.
     
    82
    Nařízeného přímého kopu se nemohl ujmout nikdo jiný než sám faulovaný Snodgrass. Skotský fotbalista se rozhodl pro zakroucení balonu přes zeď, v konečném součtu mu ale k zasažení horního růžku Kariusovy pokladnice scházela trocha přesnosti.
     
    81
    Tohle bylo od Cana zbytečné. Německý mladík zcela nesmyslně přišlápl kotník Snodgrassovi, poté se navíc s hlavním sudím o celé situaci ještě dohadoval, trestu v podobě žluté karty se ovšem nedostal.
     
    80
    Do konce utkání zbývá už jen deset minut a v posledních minutách to vypadá, že domácí přeci jen zmírnili vysoké tempo a už se nikam bezhlavě hnát nehodlají.
     
    79
    Jeho exekuce se nyní ujal Sadio Mané, který neodcentroval ale vůbec špatně, jakákoliv snaha domácích hráčů o zakončení ale byla marná, sudí totiž viděl ofenzivní faul v podání Ragnara Klavana.
     
    78
    Nathaniel Clyne si kulatý nesmysl navedl až na hranici pokutového území, kde dlouho váhal, co s ním dále provést. Nakonec se rozhodl pro nahrávku pro z druhé vlny nabíhajícího Cana, jeho pokus byl ale ztečován na další roh.
     
    77
    Robertu Firminovi dnes, zkrátka a dobře, není přáno. Brazilský šikula se odhodlal už k několikátému střeleckému pokusu v tomto mači, obránci Hull City ale znovu vycítili jeho záměr a přispěchali se spolehlivým blokem.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 17. Lallana (Coutinho), 30. Milner (pen.), 36. Mané (Lallana), 52. Coutinho (Lallana), 71. Milner (pen.) – 51. Meyler (Maguire)

    Karty:   19. Milner (LIV) – 7. Huddlestone (HLL), 37. R. Mason (HLL)   29. Elmohamady (HLL)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:8.
    Liverpool FC: Karius – Clyne, Klavan, Matip, Milner – Lallana (69. Sturridge), Henderson (C) (74. Can), Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho (74. Grujić).
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Lucas Leiva, Can, Grujić, Origi, Sturridge.

    Hull City AFC: Marshall – Elmohamady, Livermore, Davies (C), Robertson – Clucas, Huddlestone (46. Maguire), R. Mason (73. Henriksen) – Diomande (33. Meyler), Snodgrass – A. Hernández.
    Náhradníci: Jakupović – Maguire, Meyler, Maloney, Mbokani, W. Keane, Henriksen.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Simon Beck, Andy Garratt

    Diváci: 53 109
    thejrc.org