Eibar – Real Sociedad 2:0 (kon.) | Gijón – Barcelona 0:5 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 3:1 (kon.)
Las Palmas – Real Madrid 2:2 (kon.)
konec
Sporting Gijón
0:5 (0:2)
FC Barcelona
Sobota 24.09.2016, 16:15 • Estadio Municipal El Molinón • Španělská LaLiga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z fotbalových utkání. (18:28:37)
     
    Po dnešním utkání se z výhry může radovat Barcelona, která se minimálně do večera dostává do čela nejvyšší španělské soutěže. Katalánci odehráli dobré utkání, ale výsledek je pro domácí tým krutý. Gijón doplatil na vyloučení svého kapitána a v závěru inkasoval nepopulárního "bůra". Sporting má po dnešním zápase na čem stavět, ale bohužel proti velkoklubu si solidní výsledek nepřipsal.
    Neymar věnoval po vítězném utkání dres jednomu z fanoušků

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kombinaci ukončil až Denis Suárez, jenž dostal míč na levou stranu hranice pokutového území. Ovšem jeho pokus zamířil do prostoru, kde stál domácí brankář.
     
    90+1
    K postranní čáře opět přistupuje čtvrtý rozhodčí jenž na tabuli ukazuje, že se budou hráč tři minuty nad rámec normální hrací doby. U balonu je stále hostující tým, jenž si závěr duelu užívá.
    90. Neymar odmítl hattrick, povedenou střelou orazítkoval zadní tyč
     
    90
    Hrdinou závěru poločasu mohl být Neymar, jenž se dostal po kombinaci na hranici vápna. Odkud si navedl míč do šestnáctky, ale jeho technická střela orazítkovala vzdálenější tyč domácí branky.
    88. NEYMAR - 0:5
     
    88
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak to už je krutá demolice Gijónu! Domácí tým nebyl o tolik horším týmem, aby inkasoval pět branek. NEYMAR si naběhl na přihrávku spoluhráče a střelou po zemi našel mezeru mezi nohama Pitchua Cuéllara.
     
    88
    Barcelona je opět u balonu a kombinuje mezi obránci. Dá se očekávat, že Katalánci budou chtít dohrát zápas s balonem na svých kopačkách.
    85. Arda TURAN - 0:4
     
    85
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Před malou chvílí jsem psal o odhodlání Barcelony vstřelit čtvrtou branku a ten moment je tu! centrem z pravé strany se prezentoval Sergi Roberto, jenž na hranici malého vápna našel ARDU TURANA, jehož hlavička zamířila za brankovou čáru. Obrovskou chybu udělal také domácí gólman, jenž se při výběhu zastavil na půli cesty.
     
    84
    Barcelona opět kombinuje a je na ní vidět odhodlání dát ještě jeden gól. Katalánci kombinují na polovině soupeře a hledají další okénko pro přihrávku do pokutového území.
    81. NEYMAR - 0:3
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    A jetu další branka katalánského týmu! Centr z levé strany mířil na Pacoa Alcácera, jenž předskočil obránce, ale jeho tvrdá rána zamířila do gólmana. Od Pitcha Cuéllar se míč odrazil před NEYMARA a ten v jasné pozici rozvlnil síť Gijónu potřetí.
     
    80
    Utkání pomalu, ale jistě vstupuje do poslední desetiminutovky a pokud se nic zásadního nestane. Barcelona získá další tři body, tomu nasvědčuje fakt, že hosté zakončili do prostoru tří tyčí pouze dvakrát.
     
    79
    Sporting se snaží o kombinaci, jenže Katalánci rozehrávku velmi dobře napadali a mohou jít do protiútoku. Ovšem centrovaný míč z levé strany nenašel v pokutovém území žádného hráče v černém dresu.
     
    78
    Barcelona jako už tradičně vládne v držení balonu, jelikož ho v dosavadním průběhu měla na kopačkách osmašedesát procent. Tento fakt se ještě zvýší, jelikož domácí dohrávají o deseti lidech.

    Michal Luxa

    Branky: 29. L. Suárez (Arda Turan), 32. Rafinha (Roberto), 81. Neymar (Alcácer), 85. Arda Turan (Roberto), 88. Neymar (A. Gomes)

    Karty:   10. Lora (GIJ)   74. Lora (GIJ)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:10.
    Sporting Gijón: Cuéllar – Lora (C), Meré, Amorebieta, Lillo – S. Álvarez, Cases – Burgui, V. Rodríguez (77. Douglas), Moisés Gómez (68. Ndi) – Čop (68. C. Castro).
    Náhradníci: Mariño – Douglas, Babin, Aït-Atmane, C. Castro, Ndi, Viguera.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mathieu, Digne – A. Gomes, Busquets (C) (69. Denis Suárez), Rafinha – Arda Turan, L. Suárez (72. Alcácer), Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Rakitić, Denis Suárez, Iniesta, Mascherano, Alcácer, Alba.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Álvarez
    thejrc.org