Trenčín – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Podbrezová – Ružomberok 3:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Žilina 0:2 (kon.)
Senica – Trnava 0:1 (kon.) | Michalovce – Myjava 3:2 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 0:3 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:3 (0:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 24.09.2016, 19:00Niké liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dunajská Streda dosiahla svoje prvé víťazstvo v novom ročníku. Na pôde Prešova vyhrala jasne 0:3, keď na presný zásah Petra Štepanovského nadviazali Noe Achille Amban Kwin a Ákos Szarka. Zverencov Stanislava Vargu môže mrzieť najmä nepremenený pokutový kop, ktorým sa mohli dostať do vedenia. Dávid Leško ale potvrdil prešovskú streleckú nemohúcnosť, a tak sa Tatran prepadol na posledné miesto tabuľky Fortuna ligy. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:54:25)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Erik Pačinda sa dostal k strele, ale tá bola zblokovaná. Následne z pravej strany centroval aj Noe Achille Amban Kwin, ale Jozef Talian si poradil.
     
    90
    Riadny hrací čas na uplynul. Mário Vlk ešte v dnešnom zápase pridáva len symbolickú jednu minútu.
     
    89
    Peknou akciou sa ešte predviedol Jakub Brašen, ale svoj prienik zakončil nepresnou strelou. Odkopávať bude Jozef Talian.
     
    88
    Zápas sa už iba len dohráva. Je jasné, že prvé víťazstvo v sezóne si na svoje konto pripíše Dunajská Streda a odlepí sa z dna tabuľky.
     
    87
    Posledné striedanie zápasu. Na ihrisko prichádza János Szépe, ktorý posilní defenzívu Dunajskej Stredy. V dnešnom dueli skončil Pappe Macou Sarr.
     
    86
    Nigeríjčan sa snažil ohroziť bránu súpera priamou strelou. Loptu však príliš podkopol a mieril len nad bránu Dunajskej Stredy.
     
    85
    Ashiru Musefiu Olansunjanmi bol faulovaný približne 25 metrov od brány Darka Tofilovskeho. Práve faulovaný hráč si už stavia loptu.
     
    84
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Štepanovský, prichádza Kristopher Vida.
     
    83
    Priamy kop krásne zahral Erik Pačinda. Svojou ľavačkou obstrelil múr, ale mal veľkú smolu, pretože jeho pokus skončil na brvne.
     
    82
    Pappe Macou Sarr bol pri svojom prieniku faulovaný. Previnil sa Miroslav Petko, a tak sa bude rozohrávať smerom na prešovskú bránu.
     
    81
    Ashiru Musefiu Olansunjanmi svojou aktivitou vybojoval rohový kop pre Prešov. Do zakončenia sa dostal David Keresteš, no hlavičkou minul bránu.
     
    80
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Ákos Szarka, prichádza Róbert Polievka.
     
    79
    Prešovčania sa snažili niečo vymyslieť, ale ani tento center z pravej strany nebol práve najkvalitnejší. Hector Tubonemi sa nedostal do zakončenia.
     
    78
    Na trávniku ostáva ležať Ákos Szarka a vyzerá to tak, že v dnešnom zápase dohral. Športovo si už podal ruku aj s hlavným rozhodcom.
     
    77
    Hlavný rozhodca Mário Vlk udeľuje ďalšiu žltú kartu. Jej adresátom je hosťujúci stredopoliar Peter Štepanovský.
     
    76
    Bez väčších problémov hostia kontrolujú situáciu. Šarišania už ani nenapádajú nejako aktívne a akoby sa zmierili s dnešnou prehrou.
     
    74
    Pappe Macou Sarr sa dostal k lopte v šestnástke súpera. Prihrávkou ešte hľadal Erika Pačindu, ale ten sa už k lopte nedostal.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 44. Štepanovský (Ľupták), 47. Kwin Kwin (Pačinda), 68. Szarka

    Karty:   29. Kwin Kwin (DUN), 77. Štepanovský (DUN)

    Neproměněná penalta: 24. Leško (PRE), mimo


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:3.
    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, Jacko, Tubonemi – Leško (66. Kačala), Rolinc (54. Katona), Dzurík, Olansunjanmi – Bartek (53. Keresteš), Micherda.
    Náhradníci: Penksa – Dupkala, Kačala, Katona, Haladej, Keresteš, Kubus.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Tofiloski – Huk, Pačinda, Michalík, Ľupták – Sarr (87. Szépe), Kwin Kwin, Pambou, Brašeň – Štepanovský (84. K. Vida), Szarka (80. Polievka).
    Náhradníci: Slávik – Szépe, Ljubicić, Nagy, K. Vida, Šabala, Polievka.

    Rozhodčí: Mário Vlk – Michal Tomčík, Matej Barenčík
    thejrc.org